انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: هسته ی ۳.۸ بالاخره اومد ! (بحث پیرامون چگونگی شماره گذاری ورژن ها !)  (دفعات بازدید: 7296 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
پاسخ : هسته ی ۳.۸ بالاخره اومد !
« پاسخ #15 : 05 اسفند 1391، 08:18 ب‌ظ »
دوستان این سایت همیشه اسکریپتهایی رو برای نصب هسته های جدید میزاره :

http://upubuntu.com
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین محسن ح.

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 854
« پاسخ #16 : 05 اسفند 1391، 08:25 ب‌ظ »
مرسی محمد رضا جون ! :)
let's see some of the features for Linux Kernel 3.8:

Updates to XFS

Adding support for Samsung's F2FS file-system

Improved Btrfs performance

Improved support for ACPI power management

Improved support for audio drivers

Dropping support for the Intel 386 CPU

AVX optimizations

Improved performance for AMD Radeon/Nvidia

Adding support for Intel "Haswell" CPU, etc.

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #17 : 05 اسفند 1391، 08:31 ب‌ظ »
دوستان اگه قصد دارن از بروز ترین بسته ها استفاده کنند از آرچ یا فدورا می تونن استفاده کنن ;)
البته بعد نگن فدورا 18 افتضاح بود ، کلی باگ داشت توی گنوم شل و از این حرفا

آفلاین محسن ح.

• Hero Member
  • *
« پاسخ #18 : 05 اسفند 1391، 08:32 ب‌ظ »
اینا ویژگی های اضافه شده توی این هسته هستن ، میشه بی زحمت اگه از هر مورد اطلاعات کاملی دارین ، یه توضیحی بدین ؟ :)

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
« پاسخ #19 : 05 اسفند 1391، 09:23 ب‌ظ »
البته قدیما رسم بود اگر مثلا شتاب انچنانی داشته باشن نسخه رو واحدی ببرن بالا مثلا تو نسخه ۳  کرنل لینوکس اومد از پردازنده های اپترون و یو اس بی ۳ پیشنیبانی کاملشو اعلام کرد و همین طور ای پی ۶ رو هم به طور کامل پشتیبانی کرد  الان میخواد برسونه به ۴ کرنل لنیوکس رو احتمالا امکانات فضا نوردی اینا هم بهش اضافه خواهد شد
در هر صورت خیلی مهم نیست شماره ها مهم اینه که دنیا فهمیده اپن سورس میتونه با آزاد بودنش دنیا رو تکون بده
سلام خدمت دوستان محترم
بنده از اول قصد نداشتم که بیام و بگم که این بروز رسانی رو انجام ندین (دلیلش رو آخر اعلام میکنم)اول برم سراغ جواب این دوستمون پیام جان هر برنامه ای وقتی که از اول مورد بازبینی قرار میگیره(تمام کدها و ... بصورت کامل) عدد اولش زیاد میشه x.01و درصورتی که تغییرات ناچیز باشه عدد دوم  3.xخوب در کرنل جدید لینوکس پشتیبانی از CPU تبلت آی ار ام ARM اضافه شده (در 3.8 یه کارایی شده ولی اصلش در 4 ارایه میشه)و پشتیبانی از x86 داره حذف میشه (طبق اطلاعات من)پس برای این کار کرنل بصورت کامل بازنویسی شده و این فکر کنم تبدیل شدن به عدد 4 رو منطقی دونست (این برای همه برنامه نویسان صادقه و کسی بی خودی قصد نداره عددش رو بالا ببره)این عدد چیز خاصی رو برای شرکت ارایه کننده نرم افزار ها ثابت نمیکنه که مثلا من 24 هستم شما 19 (مثال کرومیوم و موزیلا)این فقط این رو میرسونه که اونها دوباره آمدن کدهای نرم افزارشون رو دوباره نوشتن همین و بس

دوستان محترم این رو بگم که بروز رسانی کرنل به تنهایی ممکنه مشکل ساز باشه (یا کرنل هنوز مشکل داره یا با کتابخونه ها همخونی نداره)و اگه که با کتابخونه ها همخونی نداشته باشه ممکنه در نصب برنامه ها شما رو دچار مشکل کنه (البته شاید برنامه نصب بشه ولی درست اجرا نشه)و همون طور که آقا سلمان گقتن صبر کنین تا کرنل خودش بیاد و در مخزن قرار بگیره و یه جورایی تست خودش رو پس داده باشه (همون طوری که به لینوکس اعتماد کردین به مخزن و کرنل درون اون و همچنین اوبونتو اعتماد کنین)اونها کاری نمیکنن که کاربرا دچار مشکل بشن پس خودتون رو دچار مشکل نکنین

دوست عزیز ورژن یک نرم افزار ربطی به بازبینی اون نداره
بعضی از نرم افزارها شامل چند میلیون کد میشن و دوره انتشار اونها ۴ تا ۶ هفته هستش اگه بخوان همه این کدها رو مورد بررسی قرار بدن باید دوره انتشار رو به 4 تا 6 سال تغییر بدن
الان دیگه از برنامه‌نویسی سرویس‌گرا استفاده میشه و همه برنامه‌ها ماژولار (کامپوننت) هستن بعضی وقتها یک کامپوننت بدون تغییر توی چند نسخه از یک نرم افزار حضور داره
انتشار سریع یک نرم افزار الان مد شده همانطوری که قبلا انتشار دیر به دیر رو نشانه پایداری می‌دونستن الان این رو نشانه بروز بودن می‌دونن
بزرگترین دلیلش حالت روانی هست که ایجاد می‌کنه (در تیم توسعه و کاربرها)
این تغییر عددهایی که برای لینوکس داره اتفاغ می‌افته درست مثل فایرفاکس و کروم چرنده و هیچگونه پیشرفت محسوسی رو نشون نمیده
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین پیام

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 348
« پاسخ #20 : 06 اسفند 1391، 12:53 ق‌ظ »
سلام   اقا amin7r  دستت درد نکنه بابت زمانی که برای نام گذاری کرنل گذاشتی ممنونم دوست عزیز

البته در جریانش هستم ولی خوب نظرتو قبول دارم تحولاتی که  مخصوصا تو این یه سال اتفاق افتاده واقعا طلبیده که گام های بلندی در کرنل نویسی لینوکس انجام بشه این خودت کار سخت تر و حرفه ای تر رو میرسونه

من خودم تجربه اپدیت کرنل رو داشتم و قبول دارم که بهتره طبق توصیه خود اوبونتو و سایر توزیع ها از کرنل های مورد پشتیبانی خود سیستم عامل استفاده کنید در واقع اتفاق خاصی نمیوفته ولی در واقع مطمن تره

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #21 : 06 اسفند 1391، 01:07 ق‌ظ »
البته معماری x86 قرار نیست دیگه پشتیبانی نشه، بلکه اونی که پشتیبانیش قطع خواهد شد معماری 386 هست و بسی فرق وجود داره بین این دو، در واقع عام و خاص مطلق هستن.
مصداق عموم x86 و خصوص 386:
هر 386 ای x86 هست ولی این‌طور نیست که همه x86 ها 386 باشن.

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143
« پاسخ #22 : 06 اسفند 1391، 02:17 ب‌ظ »
خوب ظاهرا اینجا کمی موضوع برای بعضی افراد خصوصا اونهایی که مدت هاست از لینوکس استفاده می کنن مبهم شده و برداشت های اشتباهی انجام گرفته که لازم می دونم کمی در این خصوص توضیح بدم.

سیستم ورژن ها در توسعه نرم افزار انواع و اهداف مختلفی داره. در آغاز وقتی قرار شد برای کرنل لینوکس سیستم ورژنی انتخاب بشه تصمیم گرفته شد که از شکل A.B.C استفاده بشه که در اون عدد A بیانگر تغییرات اساسی بود. ان عدد تنها دو بار در سالهای 1994 (نسخه 1) و 1996 (نسخه 2) تغییر کرد و سپس تا سال 2011 بر روی عدد 2 باقی ماند چون در طول این پونزده سال تغییر اساسی دیگری رخ نداد!

عدد B نشانگر تغییرات مهم کرنل بود که در آن اعداد فرد به معنی نسخه آزمایشی و اعداد زوج به معنی نسخه پایدار بودند. به همین دلیل اگر توجه کنید تا سال 2011 تمام توزیع های پایدار لینوکس با کرنل هایی که عدد B آنها زوج بود منتشر می شدند و شما هیچ وقت عدد فردی در نسخه کرنل نمی دیدید مانند نسخه های 2.2 و 2.4 و 2.6

عدد C نشانگر تغییرات کوچک و باگ فیکس ها بودند و معمولا تعداد بسیاری از این نسخه ها منتشر می شدند.

اما پس از نسخه 2.6 کرنل و تحت تاثیر جو جدیدی که در فضای نرم افزاری ایجاد شده بود تیم توسعه کرنل به این نتیجه رسیدند که پونزده سال روی یک نسخه باقی موندن باعث می شه مردم فکر کنند که لینوکس قدیمی است و تغییر چندانی نمی کنه!!! به همین دلیل تصمیم بر این شد که سیستم ورژن در لینوکس عوض بشه و از روش مبتنی بر تغییرات به روش مبتنی بر زمان تغییر کنه. به این معنی که حالا اعداد A و B با مرور زمان و بی توجه به حجم و اهمیت تغییراتی که در خود کرنل صورت گرفته افزایش پیدا می کنند به طور مثال هر چند ماه عدد B افزایش پیدا می کنه و دیگر زوج یا فرد بودن اون هم معنی خاصی نداره. اما عدد C به معنی تغییرات کوچک و باگ فیکس ها خواهد بود.

به این ترتیب در می 2011 لینوس توروالدز اعلام کرد که به مناسبت بیستمین سالگرد لینوکس ورژن کرنل به 3 افزایش می یابد! در واقع بر خلاف تصور بسیاری افراد تغییر ورژن به نسخه 3 نشانگر تغییر چندانی در کدهای کرنل نبود!

در واقع طی یک اعلام نظر جالب وقتی از لینوس توروالدز پرسیده شد که تغییر بزرگ نسخه 3 چه چیزی هست اون پاسخ داد: «هیچی. مطلقا هیچی» !!!

و بعد از اون زمان هم می بینید که نسخه های کرنل با سرعت خیلی زیادی نسبت به گذشته در حال افزایش هستند اما این به معنی تغییرات زیاد در کرنل نیست بلکه فقط به این دلیل است که سیستم ورژن لینوکس تغییر کرده و مبتنی بر زمان شده!

البته بعد نسخه 3 تغییرات مفیدی هم صورت گرفته. به طور مثال در نسخه 3.7 پشتیبانی از معماری ARM یکپارچه شد که دستاورد خوبی هست و یا اینکه تصمیم گرفته شد که پشتیبانی از معماری بسیار قدیمی x386 متوقف بشه و کد های اون از کرنل حذف بشه که البته این موضوع اهمیت چندان بالایی نخواهد داشت چون این معماری بیش از یک دهه است که منسوخ شده و شما برای دیدن چنین کامپیوتر هایی مجبور هستید به موزه سر بزنید!

امیدوارم این توضیحات برداشت های اشتباه محتمل رو تصحیح کرده باشه. با این حال باز هم اگه در این خصوص سوالی داشتید خوشحال می شم بتونم پاسخ بدم.

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
« پاسخ #23 : 06 اسفند 1391، 04:31 ب‌ظ »
سلام خدمت دوستان بابت اطلاعاتی که بهم دادین (یه جورایی اطلاعاتم رو تکمیل کردین)
از مصطفی - ماتریکس - r_m1232002 خیلی ممنون که حرفهای منو کامل تر و دقیق تر کردین
آدم وقتی بین شماست خیالش راحت میشه که اگه چیزی رو هم اشتباه برداشت کرده بیاد بگه تا دوستان درست ترش رو بهش بگن (آدم با شما احساس راحت بودن میکنه)
به هر سه تون +1 دادم چون واقعا لذت بردم
و از انحراف بوجود آمده آف تایپیک کردن هم شرمنده دوستان هستیم :oops: :)

موفق و پیروز باشید
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #24 : 06 اسفند 1391، 05:16 ب‌ظ »
پونزده سال روی یک نسخه باقی موندن باعث می شه مردم فکر کنند که لینوکس قدیمی است و تغییر چندانی نمی کنه!
مردم فکر نمیکنن که تغییری ایجاد نمیشه و لینوکس قدیمیه بلکه کاربرانی که تازه می خواستن اضافه بشن این فکر رو میکردن.
به همین دلیل فایرفاکس هم تصمیم گرفت با سرعت بیشتری ورژن های جدید رو بیرون بده.چون کاربرانی که تازه وارد بودن فکر میکردن بقیه مرورگر ها مخصوصا گوگل کروم که دارای ورژن های جدید با ارقام بالاتری هستند بهترن و خیلی وقته دارن توسعه داده میشن.
ولی برای کاربران حرفه ای این مورد شاید زیاد خوب نباشه. به نظر من سیستم قدیمی ورژن برای لینوکس خیلی بهتر بود و فقط با دونستن ورژن لینوکس میشد اطلاعات خوبی رو بدست اورد.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #25 : 06 اسفند 1391، 07:29 ب‌ظ »
والا الان همه چی رو دور تنده
آخه میدونی از دنیا چیزی نمونده همین آخراشه :))

دقیقاً. بهش می‌گن سینگولاریتی. برای اطّلاعات بیش‌تر این پست رادیو گیگ رو گوش کنین
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین HsebliS

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 591
  • یه روز خوب میاد...
« پاسخ #26 : 06 اسفند 1391، 11:08 ب‌ظ »
والا الان همه چی رو دور تنده
آخه میدونی از دنیا چیزی نمونده همین آخراشه :))

دقیقاً. بهش می‌گن سینگولاریتی. برای اطّلاعات بیش‌تر این پست رادیو گیگ رو گوش کنین
ماشاللا همه ی لینکای دانیال خان قندشکن میخوان ;D

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #27 : 07 اسفند 1391، 12:51 ق‌ظ »
البته قدیما رسم بود اگر مثلا شتاب انچنانی داشته باشن نسخه رو واحدی ببرن بالا مثلا تو نسخه ۳  کرنل لینوکس اومد از پردازنده های اپترون و یو اس بی ۳ پیشنیبانی کاملشو اعلام کرد و همین طور ای پی ۶ رو هم به طور کامل پشتیبانی کرد  الان میخواد برسونه به ۴ کرنل لنیوکس رو احتمالا امکانات فضا نوردی اینا هم بهش اضافه خواهد شد
در هر صورت خیلی مهم نیست شماره ها مهم اینه که دنیا فهمیده اپن سورس میتونه با آزاد بودنش دنیا رو تکون بده
سلام خدمت دوستان محترم
بنده از اول قصد نداشتم که بیام و بگم که این بروز رسانی رو انجام ندین (دلیلش رو آخر اعلام میکنم)اول برم سراغ جواب این دوستمون پیام جان هر برنامه ای وقتی که از اول مورد بازبینی قرار میگیره(تمام کدها و ... بصورت کامل) عدد اولش زیاد میشه x.01و درصورتی که تغییرات ناچیز باشه عدد دوم  3.xخوب در کرنل جدید لینوکس پشتیبانی از CPU تبلت آی ار ام ARM اضافه شده (در 3.8 یه کارایی شده ولی اصلش در 4 ارایه میشه)و پشتیبانی از x86 داره حذف میشه (طبق اطلاعات من)پس برای این کار کرنل بصورت کامل بازنویسی شده و این فکر کنم تبدیل شدن به عدد 4 رو منطقی دونست (این برای همه برنامه نویسان صادقه و کسی بی خودی قصد نداره عددش رو بالا ببره)این عدد چیز خاصی رو برای شرکت ارایه کننده نرم افزار ها ثابت نمیکنه که مثلا من 24 هستم شما 19 (مثال کرومیوم و موزیلا)این فقط این رو میرسونه که اونها دوباره آمدن کدهای نرم افزارشون رو دوباره نوشتن همین و بس

دوستان محترم این رو بگم که بروز رسانی کرنل به تنهایی ممکنه مشکل ساز باشه (یا کرنل هنوز مشکل داره یا با کتابخونه ها همخونی نداره)و اگه که با کتابخونه ها همخونی نداشته باشه ممکنه در نصب برنامه ها شما رو دچار مشکل کنه (البته شاید برنامه نصب بشه ولی درست اجرا نشه)و همون طور که آقا سلمان گقتن صبر کنین تا کرنل خودش بیاد و در مخزن قرار بگیره و یه جورایی تست خودش رو پس داده باشه (همون طوری که به لینوکس اعتماد کردین به مخزن و کرنل درون اون و همچنین اوبونتو اعتماد کنین)اونها کاری نمیکنن که کاربرا دچار مشکل بشن پس خودتون رو دچار مشکل نکنین

دوست عزیز ورژن یک نرم افزار ربطی به بازبینی اون نداره
بعضی از نرم افزارها شامل چند میلیون کد میشن و دوره انتشار اونها ۴ تا ۶ هفته هستش اگه بخوان همه این کدها رو مورد بررسی قرار بدن باید دوره انتشار رو به 4 تا 6 سال تغییر بدن
الان دیگه از برنامه‌نویسی سرویس‌گرا استفاده میشه و همه برنامه‌ها ماژولار (کامپوننت) هستن بعضی وقتها یک کامپوننت بدون تغییر توی چند نسخه از یک نرم افزار حضور داره
انتشار سریع یک نرم افزار الان مد شده همانطوری که قبلا انتشار دیر به دیر رو نشانه پایداری می‌دونستن الان این رو نشانه بروز بودن می‌دونن
بزرگترین دلیلش حالت روانی هست که ایجاد می‌کنه (در تیم توسعه و کاربرها)
این تغییر عددهایی که برای لینوکس داره اتفاغ می‌افته درست مثل فایرفاکس و کروم چرنده و هیچگونه پیشرفت محسوسی رو نشون نمیده
به نظر من تغیر سرعت انتشار شاید در اول موجب برخی نابسامانی ها بشه مثل فایرفاکس و کروم که دیدیم ولی باعث میشه که توسعه دهندگان خیلی با شور بیشتری کار کنن و میزان کاری که انجام میشه ظرف مدت یک سال خیلی بیشتر هست نسبت به موقعی که انتشار سرعت کندی داشت
اگر فایرفاکس هنوز اون انتشار کندش رو حفظ کرده بود فکر نکنم به اندازه الانش پیشرفت میکرد
--
این یک مثال هست !
برای دادن هر نسخه جدید در حالت سریع به ۱۰ نیرو احیتاج داریم
برای دادن هر نسخه جدید در حالت کند به ۴۰ نیرو احتیاج داریم
پیشرفتی که در ۵ نسخه در حالت سریع ایجاد میشه برابر با یک نسخه جدید در انشار کند هست
پس ما در هر ۵ نسخه به شیوه سریع ۱۰ واحد اتلاف نیرو داریم :)
اما از طرفی
در طول یک سال ۸ نسخه در حالت سریع منتشر میشه و تنها یک انتشار به حالت کند
پس با این که در کل نیروی بیشتری استفاده شده و در قیاس با حالت کند کمی هم نیرو تلف شده ولی در یک بازه زمانی برابر پیشرفتی که حاصل شده برای انتشار سریع بیشتر بوده
بیشتر به نظرم گسترش دهنده ها باید ناراضی باشن که دارن کار بیشتری انجام میدن برای ما که مفید هست (البته کسایی که مشکل با پهنای باند دارن هم یکمی حق دارن ناراحت باشن )
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین محسن ح.

• Hero Member
  • *
دم خودم گرم !
عنوان پست اول رو هم یکم عوض کردم دیگه با خیال راحت هرچی در مورد چگونگی شماره گذاری میدونین بگین که کلی استفاده کردییییییم !!! :)

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
« پاسخ #29 : 07 اسفند 1391، 01:24 ق‌ظ »
سلام خدمت دوستان بابت اطلاعاتی که بهم دادین (یه جورایی اطلاعاتم رو تکمیل کردین)
از مصطفی - ماتریکس - r_m1232002 خیلی ممنون که حرفهای منو کامل تر و دقیق تر کردین
آدم وقتی بین شماست خیالش راحت میشه که اگه چیزی رو هم اشتباه برداشت کرده بیاد بگه تا دوستان درست ترش رو بهش بگن (آدم با شما احساس راحت بودن میکنه)
به هر سه تون +1 دادم چون واقعا لذت بردم
و از انحراف بوجود آمده آف تایپیک کردن هم شرمنده دوستان هستیم :oops: :)

موفق و پیروز باشید
بنده متوجه حرف دوستان شدم(همچنین حرف های شما) ولی این چیزی که شما مثال زدین نمیتونه درست از آب در بیاد (منطقی نیست)
در ضمن داریم آف تایپیک میزنیم بهتره که با پ.خ با هم این حرفها رو بزنیم
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .