انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: انتقال اطلاعات و پارتیشن بندی  (دفعات بازدید: 3894 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
انتقال اطلاعات و پارتیشن بندی
« : 10 اسفند 1391، 03:17 ب‌ظ »
درود
بعد از همه ی مشکلاتی که روی هاردم به وجود اومد حالا تصمیم گرفتم کل هارد رو فرمت کنم و با یک partition table جدید و همچنین پارتیشن بندی اصولی دوباره کار رو شروع کنم.
حالا سوالی که از شما داشتم اول اینه که برنامه ی خوب و امنی برای انتقال کامل اطلاعات از هارد کامپیوترم به یک هارد اکسترنال به صورتی که بعدا راحت قابل برگرندوندن به هارد اصلیم باشه هست؟
دوم این که برای FDisk یا همون فرمت کامل هارد چه راهی رو پیشنهاد می کنید که هم کارا باشه و هم به هارد صدمه نزنه؟
همچنین برای ایجاد partition table و یک تقسیم بندی درست فضا برای یک هارد ۵۰۰ گیگ چه روشی رو توصیه می کنید؟

با سپاس
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین Hadron

• Full Member
  • *
  • ارسال: 150
پاسخ : انتقال اطلاعات و پارتیشن بندی
« پاسخ #1 : 10 اسفند 1391، 03:33 ب‌ظ »
برنامه ی خوب و امنی برای انتقال کامل اطلاعات از هارد کامپیوترم به یک هارد اکسترنال به صورتی که بعدا راحت قابل برگرندوندن به هارد اصلیم باشه هست؟
اوبونتو خودش یک نرم‌افزار Backup دارد و گزینه‌ی Copy&Paste هم که همیشه در سبد انتخاب‌هاست  ;)

دوم این که برای FDisk یا همون فرمت کامل هارد چه راهی رو پیشنهاد می کنید که هم کارا باشه و هم به هارد صدمه نزنه؟
پاک کردن پارتیشن‌ها با gparted و یا ژرف‌تر با ابزار shred:
man shred
همچنین برای ایجاد partition table و یک تقسیم بندی درست فضا برای یک هارد ۵۰۰ گیگ چه روشی رو توصیه می کنید؟
آیا تصمیم به نصب فقط یک سیستم عامل دارید؟ در این صورت 30/40 گیگ فضا برای پارتیشن ریشه مناسب است (پارتیشن ریشه توزیع کنونی‌تان را تعیین حجم کنید تا مقیاس بهتری داشته باشید). چند گیگ برای swap (بسته به RAM سیستم‌تان) و باقی‌مانده برای Home!
اگر در آینده می‌خواهید سیستم‌عامل‌ها/توزیع‌های دیگری نیز نصب کنید، بسته به تصمیم خود، بخشی از هارد را «پارتیشن‌بندی نشده» نگه دارید!
« آخرین ویرایش: 10 اسفند 1391، 03:38 ب‌ظ توسط Hadron »

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
« پاسخ #2 : 10 اسفند 1391، 03:40 ب‌ظ »
درود
بعد از همه ی مشکلاتی که روی هاردم به وجود اومد حالا تصمیم گرفتم کل هارد رو فرمت کنم و با یک partition table جدید و همچنین پارتیشن بندی اصولی دوباره کار رو شروع کنم.
حالا سوالی که از شما داشتم اول اینه که برنامه ی خوب و امنی برای انتقال کامل اطلاعات از هارد کامپیوترم به یک هارد اکسترنال به صورتی که بعدا راحت قابل برگرندوندن به هارد اصلیم باشه هست؟

با سپاس
اینها پیشنهادهای منه:
۱- برای انتقال اطلاعات از rsync استفاده کن، مثلا به شکل:
rsync -av --delete <source path> <destination path> که source path مثلن می‌تونه /home/Your_user_name باشه و destination رو هم به همین ترتیب آدرس هارد اکسترنال بده.

۲- برای پارتیشن‌بندی من بیشتر gpart رو می‌پسندم که خط‌فرمانی هست ولی خیلی قدرتمنده. من هارد ۵۰۰ گیگ دارم و به فرم GPT جدول پارتیشن رو قرار دادم تا از دست درایو مجازی خلاص بشم. با GPT شما می‌تونید تا ۱۲۸ پارتیشن نخستین داشته باشید و دیگه نیازی به پارتیشن مجازی ندارید. تو روند نصب لینوکس هم هیچ فرقی نداره. تنها باید اولین پارتیشنی که می‌سازید پارتیشنی با پرچم bios_grub باشه. این پارتیشن حداقل باید ۲ مگابایت (درسته مگابایت نه گیگابایت) باشه ولی من برای احتیاط که تا ۱۰۰ سال آینده هم همین پارتیشن پشتیبانی بشه اون رو ۱۰۰ مگابایت انتخاب کردم. من اصلا دوست ندارم Home جداگانه داشته باشم و به جاش پارتیشن‌های دیگه درست می‌کنم تا بتونم مثلا موزیک‌ها رو روی یک پارتیشن، و مدارک و چیزهای دیگه رو روی یه پارتیشن دیگه داشته باشم و یک پارتیشن مثلا برای پشتیبانی داشته باشم. در این صورت پارتیشن لینوکس رو من ۳۰ گیگابایت انتخاب می‌کنم که خیلی بیشتر از کافیه برام.

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 10 اسفند 1391، 03:49 ب‌ظ »
نقل‌قول
اوبونتو خودش یک نرم‌افزار Backup دارد و گزینه‌ی Copy&Paste هم که همیشه در سبد انتخاب‌هاست
خودتون کدوم رو پیشنهاد می کنید؟

نقل‌قول
اینها پیشنهادهای منه:
۱- برای انتقال اطلاعات از rsync استفاده کن، مثلا به شکل:

که source path مثلن می‌تونه /home/Your_user_name باشه و destination رو هم به همین ترتیب آدرس هارد اکسترنال بده.
من حداقل می خوام 2 درایو رو که مجموعا ۳۰۰ گیگ اطلاعات هست منتقل کنم؟ با این روشی که گفتید ممکنه؟

نقل‌قول
پاک کردن پارتیشن‌ها با gparted و یا ژرف‌تر با ابزار shred
با جی پارتد یعنی دونه دونه درایوها رو پاک کنم؟

نقل‌قول
۲- برای پارتیشن‌بندی من بیشتر gpart رو می‌پسندم که خط‌فرمانی هست ولی خیلی قدرتمنده. من هارد ۵۰۰ گیگ دارم و به فرم GPT جدول پارتیشن رو قرار دادم تا از دست درایو مجازی خلاص بشم. با GPT شما می‌تونید تا ۱۲۸ پارتیشن نخستین داشته باشید و دیگه نیازی به پارتیشن مجازی ندارید. تو روند نصب لینوکس هم هیچ فرقی نداره. تنها باید اولین پارتیشنی که می‌سازید پارتیشنی با پرچم bios_grub باشه. این پارتیشن حداقل باید ۲ مگابایت (درسته مگابایت نه گیگابایت) باشه ولی من برای احتیاط که تا ۱۰۰ سال آینده هم همین پارتیشن پشتیبانی بشه اون رو ۱۰۰ مگابایت انتخاب کردم. من اصلا دوست ندارم Home جداگانه داشته باشم و به جاش پارتیشن‌های دیگه درست می‌کنم تا بتونم مثلا موزیک‌ها رو روی یک پارتیشن، و مدارک و چیزهای دیگه رو روی یه پارتیشن دیگه داشته باشم و یک پارتیشن مثلا برای پشتیبانی داشته باشم. در این صورت پارتیشن لینوکس رو من ۳۰ گیگابایت انتخاب می‌کنم که خیلی بیشتر از کافیه برام.
آخ خدا خیرت بده.
منم دقیقا می خوام دچار مشکلات پارتیشن اکستندد و محدودیت پریماری و عدم تغییر اندازه ی درایوها و ... نشم.
برای رسیدن به چنین چیزی روش گرافیکی وجود نداره؟
فقط یه خورده ابتدایی تر و قدم به قدم توضیح بدید ممنون میشم.

ضمنا من حداقل می خوام 3 تا سیستم عامل داشته باشم.
ویندوز - فدورا - اوبونتو
« آخرین ویرایش: 10 اسفند 1391، 03:51 ب‌ظ توسط Iman17 »

آفلاین فقط ویندوز 7

• Newbie
  • *
  • ارسال: 21
« پاسخ #4 : 10 اسفند 1391، 03:59 ب‌ظ »
شرمنده که وسط حرفتون میپرم
ولی اگه اطلاعات ویندوزیه و یا قرار هست رو ویندوز اجرا بشه بهتره که با نرم افزار ویندوزی بیاین و فایل هاتون رو کپی کنین (اگه با لینوکس کپی کنین ویندوز بعدا با اونها مشکل داره!!!!)ولی اگه با ویندوز کپی کنین هم لینوکس اونها رو راحت میخونه و هم ویندوز!!
برای فرمت هم میتونین از پارتیشن ویزارد  (البته جی پارت هم هست) و برای کپی هم از ویندوز لایو استفاده کنین تا مشکلی که گفتم براتون پیش نیاد :) تصمیم آخر با خودتونه ;)

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 10 اسفند 1391، 04:11 ب‌ظ »
خوب الان نگاه کردم و دیدم که gparted هم می‌تونه با GPT کار کنه. gparted  رو باز کن و Device->Create partition table رو انتخاب کن و در پنجره هشدار WARNING: This will ERASE SLL DATA.. گزینه Advanced رو انتخاب کن و سبک پارتیشن‌بندی رو gpt قرار بده. برای ساختن پارتیشن bios_grub این روش (گزینه اول) رو ادامه بده که از ویکی‌پدیا بیان می‌کنم:
A BIOS Boot partition can be created using any of several different disk utilities:
In GParted, create a partition (an unformatted one works fine), then right-click it and select Manage Flags. Check the bios_grub flag, click Close, and apply your changes (some versions of GParted will not allow you to set a flag on an unformatted partition; in this case format the partition to FAT16 then set the bios_grub flag).
In GNU Parted (parted), create a partition, then type set 1 bios_grub on, changing 1 to the number of the partition you want to mark as a BIOS Boot partition.
In GPT fdisk (gdisk), create a partition and give it a type code of EF02h.
[edit]
بعد از این کار هر تعداد که خواستی پارتیشن جدید به سبک Primary درست کن.

ضمنا rsync روش بسیار قابل اعتماد و سریعی هست و هر مقدار اطلاعات رو جابجا می‌کنه.
« آخرین ویرایش: 10 اسفند 1391، 04:13 ب‌ظ توسط omidtavana »

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 10 اسفند 1391، 07:33 ب‌ظ »
خوب الان نگاه کردم و دیدم که gparted هم می‌تونه با GPT کار کنه. gparted  رو باز کن و Device->Create partition table رو انتخاب کن و در پنجره هشدار WARNING: This will ERASE SLL DATA.. گزینه Advanced رو انتخاب کن و سبک پارتیشن‌بندی رو gpt قرار بده. برای ساختن پارتیشن bios_grub این روش (گزینه اول) رو ادامه بده که از ویکی‌پدیا بیان می‌کنم:
A BIOS Boot partition can be created using any of several different disk utilities:
In GParted, create a partition (an unformatted one works fine), then right-click it and select Manage Flags. Check the bios_grub flag, click Close, and apply your changes (some versions of GParted will not allow you to set a flag on an unformatted partition; in this case format the partition to FAT16 then set the bios_grub flag).
In GNU Parted (parted), create a partition, then type set 1 bios_grub on, changing 1 to the number of the partition you want to mark as a BIOS Boot partition.
In GPT fdisk (gdisk), create a partition and give it a type code of EF02h.
[edit]
بعد از این کار هر تعداد که خواستی پارتیشن جدید به سبک Primary درست کن.

ضمنا rsync روش بسیار قابل اعتماد و سریعی هست و هر مقدار اطلاعات رو جابجا می‌کنه.
از این متن انگلیسی فقط همون خط اولش به درد من که می خوام به Gparted کار کنم به درد می خوره درسته؟
و با انجام دیگه کار دیگه محدودیت هایی که مثال زدم رو نخواهم داشت؟

با rsync برای انتقال فایل های درایو باید چی بزنم؟

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 10 اسفند 1391، 08:41 ب‌ظ »
کار با پوسته ی گرافیکی rsync چطوره؟

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #8 : 10 اسفند 1391، 08:43 ب‌ظ »
عاغا این ویندوز با ساختار gpt سازگاره عایا؟!

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 11 اسفند 1391، 02:32 ب‌ظ »
درایو ویندوز رو هم توسط gparted بسازم یا فضای خالی بذارم تا با خود نرم افزار پارتیشن بندی در حین نصب ویندوز ایجادش کنم؟

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 11 اسفند 1391، 03:05 ب‌ظ »
درایو ویندوز رو هم توسط gparted بسازم یا فضای خالی بذارم تا با خود نرم افزار پارتیشن بندی در حین نصب ویندوز ایجادش کنم؟
بله همه پارتیشن‌ها رو با gparted بسازید. پارتیشن ویندوز رو NTFS فرمت کنید.

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 11 اسفند 1391، 03:41 ب‌ظ »
بعد از این که پارتیشن تیبیل رو بر حسب gpt ساختم باید بر روی فضای unalocated کلیک راست کنم و پارتیشن bios_grub رو بسازم؟
بعد فضایی که بهش میدم همون حداقل ۲ مگ باید باشه درسته؟
و سوال آخر این که پارتیشن های معمولی مثلا برای فیلم رو فایل سیستمش رو چی بذارم خوبه؟
اگه میشه یه خورده سریع تر هم جواب بدین چون من الان هارد رو پاک کردم و دارم با گوشی می پرسم.
سپاس

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 11 اسفند 1391، 04:07 ب‌ظ »
بعد از این که پارتیشن تیبیل رو بر حسب gpt ساختم باید بر روی فضای unalocated کلیک راست کنم و پارتیشن bios_grub رو بسازم؟
بعد فضایی که بهش میدم همون حداقل ۲ مگ باید باشه درسته؟
و سوال آخر این که پارتیشن های معمولی مثلا برای فیلم رو فایل سیستمش رو چی بذارم خوبه؟
اگه میشه یه خورده سریع تر هم جواب بدین چون من الان هارد رو پاک کردم و دارم با گوشی می پرسم.
سپاس
برای ساختن پارتیشن bios_grub: نخست روی فضای خالی کلیک راست کنید و پارتیشنی بسازید با فرمت Fat16 به اندازه ۱۰۰ مگابایت. بعد از اینکه درست شد، روی اون پارتیشن کلیک راست کنید و Set Flag رو انتخاب کنید و گزینه bios_grub رو انتخاب کنید.
برای پارتیشن‌های دیگه: اگر پارتیشنی قراره بین لینوکس و ویندوز مشترک باشه به فرمت NTFS بسازید و اگر قراره فقط در لینوکس استفاده کنید به فرمت ext4 درست کنید. پارتیشن ریشه لینوکس حتما باید ext* باشه که بهتره ext4 بسازید.

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 11 اسفند 1391، 04:26 ب‌ظ »
آقا ما پارتیشن بندی رو انجام دادیم اما وقت نصب ویندوز میگه نمیتونه روی دیسک gpt نصب بشه.
چی کار کنیم؟!
« آخرین ویرایش: 11 اسفند 1391، 05:29 ب‌ظ توسط Iman17 »

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #14 : 11 اسفند 1391، 06:18 ب‌ظ »
آقا ما پارتیشن بندی رو انجام دادیم اما وقت نصب ویندوز میگه نمیتونه روی دیسک gpt نصب بشه.
چی کار کنیم؟!
عاغا این ویندوز با ساختار gpt سازگاره عایا؟!