انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: شبکه کردن دوکامپیوتر با بلوتوث -اشتراک اینترنت - اشتراک فایل  (دفعات بازدید: 45209 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
سلام  دوستان  ،  من  در راه اندازی  شبکه  PAN  با  مشکل  مواجه  شدم  ،  اگر  کسی در این  زمینه  تجربه ای داره  لطفا  راهنمایی کنه ،  ممنونم...

فقط دو  تا  سیستم  دارم   که هر دو  بلوتوث دارن  می خوام  اینترنت  share  کنم  و  احتیاج به   TCP/IP  Over  Bluetooth   دارم،    کافیه   بتونم  یک  کانکشن فعال  درست  کنم   .

-------------------------------------

خدا رو شکر   با  کلی  زور  زدن  مشکل  حل  شد و   چقدر هم  آسون  میشه  اینکار رو  انجام داد !!!   البته  نه  اونقدر  آسون  3  4    روز   درگیرش بودم .
الان  دو تا   سیستم    خیلی   خوب  همدیگه  رو   پینگ   میکنن  و    با   NFS   هم   فایل   شیر  کردم  ...

به  زودی  راهنما  رو   اینجا  مینویسم...

---------------------------------

اینترنت  هم  ردیف  شد  الان  دارم  از  سیستم   دوم    این پست  رو   ویرایش  می کنم   \\:D/

-------------------------------

زحمت  ویکی  کردن  این  پست  رو  آقای  حسن  حبیبی  کشیدن   ، دستشون  درد نکنه  :
http://wiki.ubuntu-ir.org/bluetoothsharing

پیشنهاد  میکنم  برای  مطالعه  این  مطلب به ویکی  مراجعه  کنید  ،   خیلی  ترو  تمیز  تره  و   خوب  هم  فهرست بندی  شده  .  یک بار  امتحان  کنید  ضرر نداره   ;)
« آخرین ویرایش: 15 مهر 1387، 12:41 ق‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: شبکه کردن دوکامپیوتر با بلوتوث
« پاسخ #1 : 17 امرداد 1387، 06:22 ق‌ظ »
 خوب   صورت  مسئله  که  مطرح  شد   ،  میریم  ببینیم   جوابش  چیه ...  فرض   بر اینه   که  از   پورت   lan  و  اینترفیس eth0 برای اتصال به اینترنت در سیستم اصلی   استفاده  میشه  در غیر  اینصورت  هرجا  eth0    دیدین   با   اسم   کانکشن  خودتون    عوضش   کنین.
پروتوکول ارتباطی  بلوتوث     L2CAP    هست   ،  این  با  MAC  address      سرو کار  داره   یعنی  در لایه  دوم  عمل می کنه،    چیزی   که  ما  بهش  احتیاج   داریم   پروتوکلیه  که  بتونه   توی   لایه   3    کار  کنه    یعنی   BNEP     که    مخفف   این  کلمه است  :
  Bluetooth Network Emulation/Encapsulation  Protocol    

و  چیز   دیگه ای  که  احتیاج داریم     یک   برنامه است  که  بتونه  برای  ما  یک  کانکشن  بسازه   که    بتونیم  روش  ip  ست  کنیم  یعنی  pand .
که   دقیقا  اسم  کاریه   که  ما  میخوایم  انجام  بدیم   ، PAN    یا    Personal  Area Network

تمام  چیز هایی که نیاز داریم  توی  دو تا  بسته   به  اسم   bluez-utils  و  bluetooth    جمع  شده  که  میشه  از  مخازن   اوبونتو   نصبش  کرد  :

(تمام  کارها  روی  هر  دو سیستم  باید  انجام  بشه   مگر  در  موردی  که   دقیقا   اشاره  به  سیستم  خاصی  شده باشه)

sudo apt-get install bluez-utils  bluetooth

حالا  باید    ماجول   bnep   رو  بارگذاری  کنیم   :

sudo modprobe bnep  

و  از    اینکه   ماجول  بلوتوث  هم   بارگذاری  شده  باید  مطمئن  بشیم  ،  پس  محض احتیاط   :

sudo modprobe bluetooth
خوب   از  اینجا  به  بعدش   3  4  روز  سرکار   بودم   و  زحمت  کشیدم   پس   بقیه  رو  نمیگم     ;D

اول  یه  فایل باید  ویرایش بشه   :

sudo gedit /etc/default/bluetooth
این    خط    :

PAND_ENABLED=0
رو  به   این  :

PAND_ENABLED=1
تغییر بدین.

و  بعد   :

/etc/init.d/bluetooth restart
بعد  روی   سیستم  سرویس   گیرنده    آدرس   MAC   بلوتوث  سیستم   بعدی   رو  به  دست  میاریم   ،   اگر   بلوتوث   گوشیتون  روشنه    خاموش  کنین که   اشتبا  نکنین   :

hcitool scan
عددی   مثل  این  رو باید  ببینین   :       00:0D:F0:28:C1:9C

برای   اینکه   مطمئن   بشیم    لایه   2   خوب کار  میکنه    از  دستور   زیر   استفاده  می کنیم   که  من   خیلی   دوستش  دارم   :

sudo l2ping  00:0D:F0:28:C1:9C
مثل   پینگ  معمولی باید   خروجی   بده....  به   جای   اون  عدد  عجیب  هم   مال   خودتون   رو  که  با دستور  قبلی  به دست  اوردین    بذارین.  این  آدرس  بلوتوث  سیستم   بعدیه...

میریم  سراغ  دستور  pand    ،   قبل از  این   کار  با  هر  راهی  که  میتونین   بلوتوث ها رو  pair  و   trusted   و   visible  و  connectable   بکنین  ،  همه  این  کارها  با   اپلت   بلوتوث   که  توی   tray   هست    انجام  میشه.

در  روی  یکی از سیستم ها  ترجیحا  سیستمی  که   میخواد   اینترنت   رو  در  اختیار   اونیکی  قرار بده    این  دستور  رو  اجرا می کنیم   :

sudo pand -M --listen
اصولا  بدون   هیچ  خروجی   و  خیلی  سریع  باید  اجرا  بشه   ،   اگر  نشد  بگید  که  راهشو   بگم.در این  مرحله  سیستم  در  پس  زمینه  منتظر  برقراری  ارتباط  از  جانب  سیستم  دیگه  میمونه   و  بعد از این  که  ارتباط  برقرار شد   یک  کانکشن  میسازه....

روی   سیستم   سرویس  گیرنده   هم  این  دستور  رو  اجرا  کنید  :

sudo pand --connect  0A:0D:F0:27:01:BB
اتوجه  توجه  : اینجا   آدرس   MAC     اونیکی   سیستم  رو باید   بگذارید  .

فرض   بر اینه   که  تنظیمات  پیش فرض  رو   عوض   نکردید  و  هر  دو   سیستم   بلوتوث  روی  کانال    1    برای  برقراری  ارتباط  تنظیم  شدن  .
اگر  جواب  نداد  بگید  که   راه  اونم  بگم....

خوب  حالا  با  دستور  زیر   مطمئن  میشیم   که  ارتباط  برقرار  شده   :

pand -l
باید  خروجی مثل  این  ببینید  :

bnep0 00:0D:F0:28:C1:9C PANU
اگر  خروجی نداد   یعنی    هیچ  اتفاق   خوبی  نیوفتاده   :(    (loop back)

کلمه  اول   یعنی    bnep0    هم   اسم   کانکشنمونه....

خوب تا  اینجا  ما  یک  کانکشن  یا   همون  اینترفیس   داریم   که   باید   روش   ip   ست  کنیم ...

با   دستور   ifconfig   خالی    نمیشه این   اینترفیس  رو  دید   چون   هنوز   ست  نشده  ،  با  دستور  زیر    میتونین    ببینینش   :

ifconfig  -a
خوب  اینجا  دیگه   بحث  کلاینت  و  سرور   تموم  شد  ،  از این   به  بعد  دو تا  سیستم  فرقی  با  هم  ندارن.
با  دستور زیر    برای   سیستم   اول   ip  ست  می کنیم  :

sudo ifconfig bnep0 192.168.0.5
اینم  روی  سیستم   بعدی   ست  میکنیم   :

sudo ifconfig bnep0 192.168.0.6
این  ip   ها   اختیاری  هستن    ولی  باید  طوری  انتخاب  بشه  که  بخش   شبکه  اونا  یکی  باشه  و  با  ip   سیستمی   که  اینترنت  داره  تداخل  نکنه  ،   ترجیحا   بخش  شبکه  هم  فرق  داشته  باشه...

حالا  باید  با  دستور   ifconfig    ساده    بتونین   اینترفیس ها رو  روی  سیستم ها   ست  شده  ببینین...

خوب   اینم  از  این  ...

حالا  اگر مشکلی  پیش   نیومده  باشه   باید   بتونین  سیستم  ها رو  پینگ    بکنین  ...  اینجارو   3    ساعت   طول  کشید  تا  موفق  بشم.... اشکال  هم از   iptables   روی   یکی  از  سیستم ها  بود   که  با   یک  بار  stop   و   start   کردن    firestarter     حل شد   ... البته این  کار رو  میشه  توی firestarte    و   در  تب  events   و   راست  کلیک  روی  پیغام   های  قرمز رنگ  حاوی  ip    سیستم  پینگ کننده  و  انتخاب   گزینه   allow connection from source   عاقلانه تر   انجام داد  ،  اگر   چیزی  اونجا  ندیدین  یک  بار  دکمه   reload   رو  بزنین. اگر   firestarter   نصب  نکردین   اصولا   نباید  مشکلی باشه   ... در  غیر  اینصورت   با  اجرای   دستور   ping  با  پیغام  وحشتناک   ping:  not permited    مواجه  میشین ...

اگر   ping    گرفتین    که    مبارکه   دیگه  چیزی   نمونده   ...

از این  به  بعد  برای   اشتراک   اینترنته   :

روی  سیستمی   که   میخواد   سرویس   اینترنت  بده   باید   تنظیمات   NAT   انجام  بدیم   که  با  iptables   میشه  اینکارو  کرد...

جا  داره   از     علیرضا  طالقانی   گل   تشکر  کنم  به   خاطی  این  پستی   که  زده  بود   :

http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=3954.0
جهت   اطلاعات  بیشتر  پیشنهاد  می کنم  حتما  بخونین  ،‌  من   فقط  چند  خطی  که  به  دردمون  میخوره  رو   مینویسم   برای    اینکه   تنظیمات   دائمی   بشن   اون  پست   رو  ببینید  .

این  دستورات   رو  در  سیستم  میزبان   اجرا  کنید   (فرض  بر  اینه  که   اینترنت  رو  از  اینترفیس  eth0   میگیرین   در غیر  اینصورت  عوضش  کنین)     :

اول   فعال   کردن    port  forwarding    :

sudo gedit /etc/sysctl.conf
خط   زیر  رو   پیدا  کنین  و  #   رو   از  اولش  بردارین   :

net.ipv4.conf.default.forwarding=1

تغییرات  رو  ذخیره کنین  و  بعد   دستورات  زیر  رو  برای  NAT     کردن   انجام   بدین  :

sudo iptables -A FORWARD -i bnep0 -o eth0 -s 192.168.0.0/24 -m state --state NEW -j ACCEPT
و  بعد  :

sudo iptables -A FORWARD -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
و  نهایتا  :

sudo iptables -A POSTROUTING -t nat -j MASQUERADE
خوب   تنظیمات  روی   سرویس  دهنده   اینترنت   تموم   شد ...

میریم  سراغ   سرویس  گیرنده .  در تمام   مراحل  سعی  کنین  با  ping   از  اینکه  ارتباط  هنوز   برقراره   مطمئن   بشین.

سمت  گیرنده   باید   name server  رو  ست  کنیم   ،   نکته   مهم  اینه که  از   name server     مجاز  استفاده  کنیم...   می تونیم دقیقا   از  همون   name server   ای  که  روی  سیستم    سرویس  دهنده  استفاده  میشه   استفاده  کنیم ،  یا  هر   name server  دیگه ای  که  مجاز  باشه   مثل  4.2.2.4    یا  ...

روی   سیستم   سرویس   دهنده   این  دستور رو  بزنید  تا  آدرس   name server   یا  name server  ها  رو  دربیاریم ....  اگر  زیاد  بود  دو تای  اولی  کافیه ..

cat /etc/resolv.conf
خروجی  برای  من   اینطوریه  :

nameserver 10.0.0.2
که  دقیقا   همون  رو  (به  همراه   کلمه   nameserver)    توی   سیستم   گیرنده  ذخیره   کردم ...

در   سمت  گیرنده  :
sudo gedit /etc/resolv.conf
و  خروجی  دستور  قبل  رو  توش  بنویسید  و   ذخیره  کنید.

مرحله  بعد  باز  هم روی  سیستم  گیرنده   ،   دستکاری  کردن   جدول  مسیر یابیه  ....  باید  سیستم   سرویس  دهنده  رو  به   عنوان  gateway   تعریف  کنیم ...
sudo route del  defaultsudo route add default gw 192.168.0.5
من  روی   سیستم   گیرنده   eth0  رو   down  کردم    ،   چون   دستور   اول  رو  انجام ندادم   وبسته  ها  به  طور   پیش  فرض    به  این  اینترفیس    ارسال    می شدن  ،   ولی  اصولا   مثل روش بالا باید مسیری   که  به   eth0    منتهی  می شد   رو  حذف می کردم  ...

که   باید  با  اجرای  دستور   route    تنظیماتی   که  انجام   دادید  رو  ببینید  .  برای  من   اینطوریه  (البته  همون   خطی  که  تغییر  دادیم  رو  فقط مینویسم)  :

default    192.168.0.5    0.0.0.0        UG    0      0           0        bnep0

خوب   در این  مرحله  باید   بتونید    هر   سایتی  رو  پینگ  بکنید    ،  مثلا   :

ping www.yahoo.com
الان  از   سیستم    گیرنده   دارم   پست  می زنم   سرعت  اینترنت  فوق العاده است   و  حتی   حس می کنم  بهتر  از سیستم  اصلی هم هست !!!!  ولی  توهمه....  بعدا  روش  دائمی    کردن  این  تنظیمات  رو  می گم  به  جز  ip  forwarding  که  توی  اون  لینک   علیرضا  توضیح داده....

دیگه  دارم  از  بی  خوابی  می میرم ....   اگر  مشکلی  بود    بعدا  جواب  میدم ... فعلا  شب  به  خیر ... البته   صبح  به  خیر...    6:15    am    

------------------------------------------------------------------------------

خوب    خیلی   ممنون   خوابمم   نمیبره!!!   یکم  دیگه  مینویسم ...

اشتراک   فایلها   :

البته  این   فقط  مربوط   به  بلوتوث  نمیشه   و در  هر  دو تا   سیستمی  که  با  هم  شبکه  شده  باشن     میشه  اینکارو  کرد. من  از NFS    برای  اشتراک   فایل  استفاده  میکنم  ،  شاید   کسی  با  smb     حال   کنه   ،  به  من  ربطی  نداره       ;)

اول  باید  سرویس ها ی  لازم  رو  نصب کنیم  :  

sudo apt-get  install nfs-kernel-server nfs-common portmap
و بعد  :

sudo dpkg-reconfigure portmap
به   سوالی   که  می پرسه  جواب  منفی  بدین...

بعد   روی  سیستمی که  میخواد  یک   دایرکتوری  رو   به  اشتراک  بگذاره   فایل exports   رو  باید  ویرایش  کنیم   :

sudo gedit /etc/exports
برای   هر  دایرکتوری  باید  یک  خط مشابه   این   بنویسیم   :

/home/behnam 192.168.0.6(rw,no_root_squash,async,subtree_check)
من   اینجا   دایرکتوری   home/behnam/      رو   از   سیستم    local    خودم   با     سیستم   remote ای   به   شماره   ip   ای  که  بالا  میبینین   به   اشتراک میگذارم.

بعد  دستور  زیر  رو  روی  سیستم   local  اجرا  میکنیم   :

sudo exportfs -a
بعد  میریم  روی  سیستم   بعدی  و  یک   mount point   درست می کنیم  :

sudo mkdir /media/shares
و  بعد   خیلی  راحت    مونت   می کنیم  :

sudo mount  192.168.0.5:/home/behnam  /media/shares
اینجا  از  ip  سیستم   قبلی   استفاده  میشه...   ممکنه   اینجا    یک   خطا  بگیرین    mount.nfs  internal error    و....    که  باز  هم   مربوط   iptables   میشه  ،    از روش   قبلی   روی   fire starter   استفاده  کنین...

با این  کار   یک  آیکون  روی  دسکتاپ ظاهر  میشه  ....

تموم  شد .   برای   unmount   هم   که  یا  با  کلیک  راست   یا  با   دستور زیر   میشه  اینکارو  کرد  :

sudo umount  192.168.0.5:/home/behnam

البته   روی  بلوتوث   طبیعتا  سرعتش   به  lan   نمیرسه...  پس  برای   اشتراک   فایل  های  بزرگ   از  بلوتوث  استفاده  نکنید ،  خیلی  مسخرست...
برم   بخوابم  دیگه...
« آخرین ویرایش: 19 دی 1387، 12:39 ق‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2373
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
سلام بهنام!
بهت تبریک می گم! داری کولاک می کنی! ی مدت تو نخ ات ام! :P
@};-
انشالله که همیشه موفق و پاینده باشی!
میسی میسی :-*
.ShayneIsTheOneWhoIsAlwaysAlone
terminal@world-server:~$ sudo aptitude remove --purge Israel

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
سلام علیرضا جان  لطف داری ...
تو یه مدته تو  نخه  منی  ، من از اون  اولشم  تونخت  بودم...  ;)
نخ تو  نخ  شد ... موفق  باشی  رو  من  همیشه  میگم !  اونم  که  تو  گفتی  ،   شرمنده  چیز   دیگه  نمیتونم   بگم خوشبخت  بشی  ننه     ;)

آفلاین محمدرضا بوذری

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 2643
    • فروشگاه اینترنتی شهر کودک
1+

بسیار عالی بود عالی !!!

:)
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
قابلی   نداشت   ;D

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
دست گلت درد نکنه. به دردم خورد  \\:D/

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: شبکه کردن دوکامپیوتر با بلوتوث -اش�
« پاسخ #7 : 18 امرداد 1387، 01:05 ق‌ظ »
دست گلت درد نکنه. به دردم خورد  \\:D/

خوشحالم  که  مفید  بود  ،   خستگیم  دررفت    :biggrin:
« آخرین ویرایش: 18 امرداد 1387، 01:07 ق‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
بسیار بسیار عالی بود، از زحمی که کشیدید ممنونم.
Godisnowhere

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
بسیار بسیار عالی بود، از زحمی که کشیدید ممنونم.
خواهش می کنم فاراب جان ، انجام وظیفست...

آفلاین arinaweb

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
مرسی بهنام خان ، کارت خیلی درسته   =D> =D> =D> =D> =D> \\:D/ \\:D/ \\:D/

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
مرسی بهنام خان ، کارت خیلی درسته   =D> =D> =D> =D> =D> \\:D/ \\:D/ \\:D/

pan  چقدر  مشتری  داشته  من  نمیدونستم  ،  فکر کردم  فقط  به درد  خودم  می خوره    :D
خواهش  می کنم  خوشحالم  که برات  مفید  بوده...

آفلاین کسری کشاورز

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 608
  • Don't Look Back With Linux

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
برای اشتراک  فایل ها یه راه گرافیکی هم هست که توی  اوبونتو مخفی شده ...
اول باید همون سرویس ها رو برای nfs   نصب بکنیم و بعد  alt+f2    و   بنویسید shares-admin     یه  پنجره باز میشه که بعد از زدن  دکمه  unlock   میشه  دایرکتوری ها رو با  nfs  یا  smb   به  اشتراک گذاشت  ،   روش بارگذاری  برای  nfs  هم  که  توی  پست  قبلی گفتم.

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
برای اشتراک  فایل ها یه راه گرافیکی هم هست که توی  اوبونتو مخفی شده ...
اول باید همون سرویس ها رو برای nfs   نصب بکنیم و بعد  alt+f2    و   بنویسید shares-admin     یه  پنجره باز میشه که بعد از زدن  دکمه  unlock   میشه  دایرکتوری ها رو با  nfs  یا  smb   به  اشتراک گذاشت  ،   روش بارگذاری  برای  nfs  هم  که  توی  پست  قبلی گفتم.

بازم دستت درد نکنه   ;D