سلام.من در مورد پیتون خیلی مقاله خوندم.ولی هنوز 2 تا سوال دارم:
1-با پیتون میشه رابط کاربری طراحی کرد یا پیتون فقط کد مینویسه؟اگه میشه پس چرا از Qt یا ... استفاده میکنن و اگر هم نمیشه چرا نمیشه؟
2-همه جا میگم وقتی شما یه نرم افزار رو با پیتون بنویسید روی تمام سیستم عامل ها اجرا میشه.این درکش خیلی سخته.مگه میشه؟یعنی اگه شما توی لینوکس یه نرم افزار ساختید دقیقا همون
نرم افزار ساخته شده توی ویندووز و مکینتاش هم کار میکنه؟
دستتون درد نکنه.
سلام.
2- البته فکر میکنم برای برنامههای کاربردی معمولاً اینطور نیست که بدون هیچ تغییری بشه توی سیستمعامل دیگه اجراش کرد، حتی با جاوا. ولی اینکه برنامه با پایتون یا جاوا نوشته شده باشه، کار پورت کردنش به سیستمعامل دیگه خیلی خیلی راحتتره، نسبت به اینکه با زبانهای کامپایلری مثل C یا ++C نوشته شده باشه.
البته توجه کنید که جاوا یک زبان کامپایلری-تفسیری هست(به همین خاطر سرعتش از پایتون بیشتره). قابلیت portable بودنش هم فکر میکنم از پایتون بیشتره، اما به هیچ وجه به سادگی پایتون نیست.
1- بله با پایتون هم میشه رابط گرافیکی طراحی کرد، حتی راحتتر از زبانهای دیگه.
پایتون که کد نمینویسه. پایتون یک مفسر(interpreter) هست که کدهای نوشتهشدهٔ ما رو تفسیر و اجرا میکنه. حالا توی این کدهایی که ما مینویسیم میتونیم رابط به کمک کتابخونههای گرافیکی GTK یا QT یا wxGTK رابط گرافیکی طراحی کنیم. پس اینها(GTK و QT) کتابخونه(library) هستن نه زبان برنامهنویسی(که بخواید با پایتون مقایسه کنید) البته اصل این کتابخونهها رو به زبان ++C نوشتن، اما به به کمک ماژولهایی که برای پایتون درست شده(و اصطلاحاً binding هایی که برای پایتون ازشون درست شده) توی پایتون هم میشه ازشون استفاده کرد.
حالا شما میتونید تمام رابط گرافیکی رو با کدنویسی درست کنید، یا این که از glade کمک بگیرید. glade باعث میشه که بتونید مشخصات رابط گرافیکی رو خیلی راحت بصورت گرافیکی درست کنید و اینها توی یک(یا چند) فایل با پسوند glade ذخیره میشه، و توی کدنویسی ازش استفاده کنید. اینطوری کار کدنویسیتون خیلی راحت میشه و تقریباً انگار که دارید بصورت ویژوال کار میکنید.
مثلاً خودم برنامهٔ PyGlossary رو همینطوری درست کردم(با پایتون و PyGTK و Glade). اینم یه عکس از دسکتاپم که با glade کار میکنم و همزمان با gedit هم کدنویسی میکنم.