سلام. من چند ماهی میشه که از ویندوز به اوبونتو مهاجرت کردم و به شدت از اوبونتو راضی هستم و دارم به قول معروف حال میکنم
من توی ویندوز با دلفی برنامه نویسی میکردم. دلفی cross-platform نیست و تنها برای ویندوز هست. راستش وقتی مهاجرت کردم به لینوکس، خیلی گیج شدم توی برنامه نویسی!
همونطور که میدونید کاربر توی ویندوز زیاد از اتفاقاتی که دور و برش میفته خبر نداره، تمام کامپیوتر رو ویندوز میدونه
منم چون از ویندوز استفاده میکردم، تمام تصورم از برنامه نویسی این بود که، برنامه نویسی یه محیطی هست که داخلش آبجکت های مورد نظرت رو میذاری، و کدشون رو مینویسی! فقط همین. خیلی تصور بچگانه ای هست،
ولی خیلی از برنامه نویسای ویندوز، در همین حد فکر میکنن! ولی وقتی به اوبونتو مهاجرت کردم، چون قبلش با دلفی کار کرده بودم، و استعدادم توی زبان پاسکال بود، لازاروس رو برای برنامه نویسی انتخاب کردم. لازاروس هم زبانش پاسکاله، مثل دلفی! ولی من به این چیزا قانع نشدم، رفتم تو فکر برنامه های معروف! مرورگرها! پلیرها! گفتم این ها چطوری نوشته شدن؟ محاله که از لازاروس استفاده کرده باشن
چون لازاروس فقط یه IDE ساده و جدید هست.
پس حتما اونا از یه چیز پیشرفته استفاده میکنن! با کمی تحقیق دریافتم که این ها با زبان هایی مثل C و C++ ساخته شدن. ولی همیشه برام سوال بود که اینا رو توی چه محیطی طراحی کردن؟ فرم رو چطوری طراحی کردن؟ دکمه ها رو کجا گذاشتن؟ اسم نرم افزارشون برای طراحی چی بوده؟؟؟ چطوری کامپایل میشن؟؟
مدت زیادی جستجو کردم توی گوگل، سایتای انگلیسی و فارسی. شاید چند روز همینطوری میگشتم. من فقط میخواستم یه برنامه با C++ بنویسم. و به سادگی هم این کار رو انجام دادم، ولی برنامه من GUI نبود.
با ترمینال اجرا میشد و یه متن ساده بهت میگفت و خلاص! شدیدا گشتم، توی سایتای خارجی برای برنامه نویسی GUI به من NetBeans و eclipse رو پیشنهاد کردن. ولی هنوز که هنوزه، موفق نشدم باشون برنامه نویسی بکنم! من از کجای این ها باید Button بذارم؟ اینا که همش کد هست! این ها رو توی نوت پد هم میشه نوشت و با یه ترمینال ساده کامپایلشون کرد.
بازم سرچ کردم، گفتن برای اینکه برنامه های GUI بنویسی حتما باید از GTK+ یا Qt یا wxWidgets استفاده کنی! من هرگز موفق به انجام این کار نشدم و الان دست به دامن شما شدم که راهنماییم کنید! چطوری باید برنامه GUI بنویسم؟؟
برنامه های معروفی مثل Firefox, VLC Media player چطوری نوشته شدن؟ توی چه محیطی؟ NetBeans؟ eclipse؟ دیگه دارم قاطی میکنم واقعا
کم مونده با لگد بیام تو مانیتور
دوستان لطفا راهنمایی کنید. من که واقعا گیج شدم! آرزو به دل موندم که با C++ برنامه بنویسم. و میخوام برنامم cross-platform باشه! بدجوری دنبالشم. منتظر جوابتون هستم! ممنون