انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تلاشی برای طراحی یک چینش بهینه تر برای صفحه کلید استاندارد فارسی؟!  (دفعات بازدید: 52204 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
برای همین بنظر من شاید چیدن حروف به ترتیب الفبا هم خوب باشه.
از توضیحات خودت (در پست بالا) چه طوری شد که این نتیجه گیری رو کردی؟ :o
تو فکر کن که حروف به ترتیب الفبا باشن اون موقع برای تایپ لازم نیست کلی زمان برای یادگیری مکانشون بذاری. ضمن اینکه اون موقع که دستگاه تایپ اختراع شده مطمئنا اولین چینشی که به ذهنشون رسیده چینش به ترتیب الفبا بوده (اون موقع فکر نکنم کسی به فکرش رسیده باشه تا بیاد آمارگیری بکنه و مسافت حرکت انگشت رو حساب بکنه و...) و طبق توضیحات من سرعتش از QWERTY بالاتر بوده.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
نرم‌افزار اینجا منتشر شد. چهارچوب طراحی شده اینه

الان لازمه که کسانی که ایده‌ای دارند، چهارچوبی طراحی کنند و روی متن mix.txt آزمایش کنند و اگر بهتر از این بود اطلاع بدن.

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
نرم‌افزار اینجا منتشر شد. چهارچوب طراحی شده اینه

الان لازمه که کسانی که ایده‌ای دارند، چهارچوبی طراحی کنند و روی متن mix.txt آزمایش کنند و اگر بهتر از این بود اطلاع بدن.
ببینم این کیبرد چرا در ردیف وسط ۱۲ تا کلید داره. ماله من ۱۱ تا داره  :o
ردیف پایین ماله شما ۱۱ تا داره ماله من ۱۰ تا.

لپتاپم هم acer aspire 5742
« آخرین ویرایش: 01 خرداد 1392، 10:02 ب‌ظ توسط Iman17 »
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
ببینم این کیبرد چرا در ردیف وسط ۱۲ تا کلید داره. ماله من ۱۱ تا داره  :o
ردیف پایین ماله شما ۱۱ تا داره ماله من ۱۰ تا.

لپتاپم هم acer aspire 5742
تو پست‌های قبل توضیح دادم. این صفحه کلید ISO هست که در بیشتر کشورهای اروپایی استفاده می‌شه (فرانسه، انگلستان، ایتالیا، اسپانیا و ...). صفحه کلیدی که شما دارید ANSI هست که تنها در آمریکا و هلند استفاده می‌شه.

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
لایوت باید طوری باشه که برای هر دو نوع کیبورد قابل استفاده باشه! فکر کن چجوری می تونی به یک کاربر ویندوز حالی کنی که بهتره بره یک کیبورد جدید بخره!
بیشتر کیبوردهایی که من دیدم متفاوت از چیزیه که تو شکل بالا گذاشتی! کیبوردهای ۱۰۲ تایی معمولا تا جایی که دیدم ردیف بالا ۱۳ تا دکمه داره!
و لایوت نویسها برای عملکرد یکسان لایوتشون در ۱۰۲ و ۱۰۳تایی، دکمه + رو در کیبورد ۱۰۲ تایی به عنوان دکمه سیزدهم ردیف بالا در نظر می گیرند.
نرم‌افزار اینجا منتشر شد.
No download files exist for this project
پکیجش کن که بشه به صورت مخزن به اضافه کنیم و آپدیتهاش رو اتوماتیک بگیریم :)
mix.txt کجا است؟

« آخرین ویرایش: 02 خرداد 1392، 09:01 ق‌ظ توسط کیان »

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
لایوت باید طوری باشه که برای هر دو نوع کیبورد قابل استفاده باشه! فکر کن چجوری می تونی به یک کاربر ویندوز حالی کنی که بهتره بره یک کیبورد جدید بخره!
بیشتر کیبوردهایی که من دیدم متفاوت از چیزیه که تو شکل بالا گذاشتی! کیبوردهای ۱۰۲ تایی معمولا تا جایی که دیدم ردیف بالا ۱۳ تا دکمه داره!
و لایوت نویسها برای عملکرد یکسان لایوتشون در ۱۰۲ و ۱۰۳تایی، دکمه + رو در کیبورد ۱۰۲ تایی به عنوان دکمه سیزدهم ردیف بالا در نظر می گیرند.
نرم‌افزار اینجا منتشر شد.
No download files exist for this project
پکیجش کن که بشه به صورت مخزن به اضافه کنیم و آپدیتهاش رو اتوماتیک بگیریم :)
mix.txt کجا است؟
ما حتی همیشه مشکل داریم با کاربرهای ویندوز که میان و میگن مکان دکمه «پ» رو چه‌جوری به شکل ویندوز دربیارن و همیشه سر این موضوع تو این تالار بحث و دلخوری پدید میاد. تبدیل چهارچوب ایزو به انسی کار سختی نیست. کافیه اون کلید کنار شیف چپ رو به شکل دکمه ترکیبی بیان کنیم و اون دکمه اضافی رج خانه رو به رج بالای خانه، و بالای اینتر انتقال بدیم. یعنی چهارچوب که آماده شد برای هر دو صفحه کلید آماده میشه. تا قبل از این ما هیچکدوم حتی نمی‌دونستیم که ۲ نوع صفحه کلید وجود داره و الان می‌دونیم. بنابراین بهتره روش تبلیغ انجام بشه تا کم کم جا بیفته. برای اینکه شرکت‌های واردکننده و تولید کنندهٔ صفحه کلید کم‌کم به این موضوع واقف بشن. کار ساده‌ای نیست. ما کار درست رو ارائه و تبلیغ می‌کنیم. حالا اینکه آیا کسی دلش بخواد استفاده کنه و تغییر پیدا کنه دیگه به خودش ربط داره.
نرم‌افزار رو درست می‌کنم تا بتونید دانلود کنید (امروز).
« آخرین ویرایش: 02 خرداد 1392، 10:21 ق‌ظ توسط امید توانا »

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
بستهٔ آرچ نرم‌افزار رو الان می‌تونید از AUR نصب کنید
yaourt kla

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
بستهٔ آرچ نرم‌افزار رو الان می‌تونید از AUR نصب کنید
yaourt kla

احتمالا بتونم ازش deb بسازم. پس از ساختن deb اینجا قرار میدم تا خودتون PPA کنید.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
بفرمایید این هم deb :

http://iran-bsd.ir/kla.deb

البته قبلش qt4-dev-tools رو نصب داشته باشید.

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
بفرمایید این هم deb :

http://iran-bsd.ir/kla.deb

البته قبلش qt4-dev-tools رو نصب داشته باشید.
ممنون

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
ما حتی همیشه مشکل داریم با کاربرهای ویندوز که میان و میگن مکان دکمه «پ» رو چه‌جوری به شکل ویندوز دربیارن و همیشه سر این موضوع تو این تالار بحث و دلخوری پدید میاد. تبدیل چهارچوب ایزو به انسی کار سختی نیست.
صفحه کلید من نه انسی است نه ایزو! هر دو تا صفحه کلیدم. دیروز تو بازار هم چرخی زدم اکثر شبیه کیبورد خودم بودند!!!
Fها ۱۲تا
ردیف اعداد: ۱۵
ردیف بالا ۱۲
ردیف وسط ۱۱
ردیف پایین ۱۰

کپس لاک + esc + tab + شیفتها + space +آلت+ctrl+دکمه متا: ۱۲
جهتها: ۴
up/down: دو تا
end/home: دوتا
Delete: یکی
Insert + PrtSc + Pause: سه تا
keypad )شامل سه ردیف و سه ستون عددی+دکمه اینتر+وووو) ۱۷تا
جمع: 101
)دکمه suspend/power هم حساب میشه؟) با این یکی میشه ۱۰۲

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
ما حتی همیشه مشکل داریم با کاربرهای ویندوز که میان و میگن مکان دکمه «پ» رو چه‌جوری به شکل ویندوز دربیارن و همیشه سر این موضوع تو این تالار بحث و دلخوری پدید میاد. تبدیل چهارچوب ایزو به انسی کار سختی نیست.
صفحه کلید من نه انسی است نه ایزو! هر دو تا صفحه کلیدم. دیروز تو بازار هم چرخی زدم اکثر شبیه کیبورد خودم بودند!!!
Fها ۱۲تا
ردیف اعداد: ۱۵
ردیف بالا ۱۲
ردیف وسط ۱۱
ردیف پایین ۱۰

کپس لاک + esc + tab + شیفتها + space +آلت+ctrl+دکمه متا: ۱۲
جهتها: ۴
up/down: دو تا
end/home: دوتا
Delete: یکی
Insert + PrtSc + Pause: سه تا
keypad )شامل سه ردیف و سه ستون عددی+دکمه اینتر+وووو) ۱۷تا
جمع: 101
)دکمه suspend/power هم حساب میشه؟) با این یکی میشه ۱۰۲
دکمه بک‌اسلش (\) در انگلیسی خیلی کاربرد نداره و بنابراین صفحه‌کلیدهای مختلف اون رو در جاهای مختلف قرار می‌دن. جای اصلیش زیر بک‌اسپیس و بالای اینتر هست، مثل اینجا. بعضی‌ها اون رو سمت چپ بک‌اسپیس قرار میدن، مثل اینجا. بعضی دیگه سمت راست شیف راست قرارش میدن، مثل اینجا. همهٔ اینها ۱۰۱ کلید هستند. ۱۰۲ کلید‌ها یک کلید اضافی دارند بین z و شیف چپ.
« آخرین ویرایش: 03 خرداد 1392، 01:22 ب‌ظ توسط امید توانا »

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
سلام ... کار خوب رو شروع کدید تبریک میگم...

منم کیبردهای دم دستم رو بررسی کردم همه 11 دکمه وسط دارن. کیبردی که به لپتاپ وصل میکنم و کیبرد خود لپتاپ که حروف عربی روش داره و 2 تا کیبرد سیستمهای خونه و کیبردهای  شرکت  همه 11 دکمه دارن توی سطر وسطی ( 8 نوع کیبرد مختلف )

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
سلام ... کار خوب رو شروع کدید تبریک میگم...

منم کیبردهای دم دستم رو بررسی کردم همه 11 دکمه وسط دارن. کیبردی که به لپتاپ وصل میکنم و کیبرد خود لپتاپ که حروف عربی روش داره و 2 تا کیبرد سیستمهای خونه و کیبردهای  شرکت  همه 11 دکمه دارن توی سطر وسطی ( 8 نوع کیبرد مختلف )
بله در پست‌های پیش گفتم که توی بازار ایران متاسفانه بیشتر صفحه کلید ANSI (یا همون US) ارائه می‌شه در حالیکه برای فارسی و بیشتر زبان‌های دیگه ISO بهتره. لپتاپ‌ها با هر دوصفحه کلید ارائه می‌شوند: اینجا، اینجا، اینجا، اینجا

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
لپتاپ من ISO هست (خوشبختانه). و Layout های نرم افزار رو هم دیدم به هم میخورن ;D .

راستی آقای توانا ، این برنامتون رو برای ویندوز ارائه نمیکنید؟