من فک میکردم لینوکس از این مشکلا نداره
سیستمعاملهای گنو/لینوکسی دو بخش دارن
اولیش لینوکس که هسته سیستمعامل باشه
و دومیش ابزارهای پروژه گنو
توی گنو/لینوکسها به سختی میتونید مشکل جدی پیدا کنید که مربوط به هستهی سیستمعامل باشه. یه کامپیوتر سرور که از سیستمعاملی با هستهی لینوکس استفاده میکنه رو میتونید ماهها بدون مشکل روشن نگه دارید و حتی یک بار هم نیاز به ریست کردن سیستم پیدا نکنید
ولی اینجا داریم از سیستمعاملهای دستکاپ حرف میزنیم، نرمافزارهایی که شدت توسعشون خیلی خیلی زیاده.
یه موقعی اوبونتو از میزکار گنوم ۲.۶ استفاده میکرد و گنوم ۲.۶ واقعا پایدار بود. یه موقعی KDE 3 بود که به پایداری معروف بود، ولی بعدا KDE 4 اومد که کاملا دسکتاپ رو زیر و رو کرده بود و این یعنی کرش و باگ!
گنوم سیاستش یکم فرق میکنه، آرومتر توسعه داده میشه ولی تقریبا همیشه پایداری خوبی داره.
ولی باز هم Unity و Gnome shell مشکلاتی دارن که فقط به خاطر میزان زیاد تغییراتی هست که این روزها توشون اعمال میشه.
گذشته از اینها شما میگید اوبونتو ۱۲.۱۰
اوبونتو ۶ ماه یه بار ورژن جدید میده و هر ۴ ورژن یه ورژن LTS میده که پایداره، پشتیبانی طولانی مدت داره و ۵ سال هم ازش پشتیبانی میکنه
۱۲.۰۴ آخرین ورژن پایدار بوده و ۱۲.۱۰ دقیقا ورژنیه که بعد از یه نسخهی پایدار اومده. راحت بگم تمام تغییرات تا نسخهی LTS بعدی که ۱۴.۰۴ باشه از همین نسخه شروع شده، مثلا یکیش پشتهی گرافیکی سیستم بوده که تغییر کرده و مشکلات زیادی رو هم به وجود آورده قرار هم نیست که توی ۶ ماه این همه تغییر درست بشه، لااقل تا ۱۳.۰۴ی که خودم نصب دارم و به نظر پایدارتر میاد این مشکلات باقی مونده.
ته حرفم اینه که نمیتونه واقعا بی مشکل باشه
ولی سعی میکنن بهتر تلاششون رو انجام بدن
شما اگه یه اوبنتوی ۱۰۰ درصد پایدار میخوای بهتره فقط نسخههای LTS رو نصب کنید
و گرنه نسخههای غیر LTS بیشتر مال کساییه که همیشه دوست دارن جدیدترین تغییرات رو داشته باشن و اصلا از اونجایی بفهمید این نسخهها پایدار نیست که فقط ۹ ماه پشتیبانی دارن