خوب به من گفتن علم مخصوص خداست و کسی نباید بخاطر علمی که خدا بخشیده انحصاری بوجود بیاره در علم (ما کرک میکنیم تا انحصار نباشه)
به به این استدلال این استدلال به هیچ وجه قابل قبول نیست ! اگر اینطوری است باید بگوییم تمام املاک حقیقی متعلق به خداست پس اساس حق مالکیت زیر سوال می ره ! یعنی مثلا اگر آقا دزده اومد خونه شما طبق استدلال مشابه که همه چیز مال خداست به شما می گوید حق انحصاری طلبی نداری و چون مدتی دست تو بود حالا باید دست شما باشد ، شما فرض کن استدلال مشابه رو در مورد قضیه های ناموسی (روم به دیفار )
این حرف شما اساسش کومونیسم و اشترک در همه چیز هست ، اون چیزی که در اسلام در مورد املاک هست یک حق عرضی است که به واسطه تایید خود خدا مشروعیت پیدا می کنه !
آره اسلام تاکید داره بر انتشار و گسترش علم ولی کسی رو هم مجبور نمی کنه ! که آره تو که یه چیز بلدی باید حتما به بقیه هم یاد بدی و الا گناه به گردنته ! نه اسلام فقط در مواردی که باعث مفسده و گناه هست و یا ترک واجبات دستور به انتشار علم می ده و از این نقطه نظر یک واجب کفایی هست.
اما با شکستن کرک نه تنها از انحصار طلبی خارج نمی شیم بدتر بهش دچار می شیم ، چون روز به روز باعث شایع شدن یک نرم افزار غیر آزاد می شیم .
اتفاقا راه شکستن انحصار کرک نکردنه ! وقتی یه نفر به جای Virtual Studio ماکروسافت مجبور بشه بره از نرم افزارهای آزاد ( کلی IDE که الان هست مثل ، Code-Blocks)استفاده کنه اتفاقی که می افته افزایش جامعه کاربری و رشد و ارتقا نرم افزار آزاد هست ، به اضافه که با کرک ما به سورس برنامه هم دست پیدا نمی کنیم و باز از این نظر انحصار شکسته نمی شه !
این رو گفتم چون قبلا هم از یه عده این قضیه رو شنیده بودم