انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چطور CPU و RAM را ریفرش کنیم؟ (چیزی شبیه به purge کردن)  (دفعات بازدید: 3872 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mhsafe

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 30
من با یه کد کار می کنم بعد از اینکه کار میکنه و کارش هم تموم میشه باز هم الکی Ram زیادی را اشغال کرده و همینطور CPU بیشتر از حالت عادی مشغوله

صرف نظر از علت مشکل، آیا راهی هست که پشه RAM  استفاده شده الکی را دوباره خالی کرد؟ و یا کارکرد اضافی CPU را کاهش داد؟

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
Get Reliable Performance with ZRAM

If you have an old computer with low RAM, you can optimize it using ZRAM, which will create on your system a compressed block device that mimics a swap disk to reduce disk thrashing (aka paging). To install it under Ubuntu 12.04/LinuxMint 13, run this sequence of commands from the terminal:

sudo add-apt-repository ppa:shnatsel/zram

sudo apt-get update

sudo apt-get install zramswap-enabler
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
دوستان کسی روشی سراغ داره که محتوای سواپ رو دوباره برگردونیم روی رم.
می‌دونم این‌کار به مرور صورت می‌گیره ولی مثلا بعد از یک کار سنگین داده زیادی از رم به سواپ منتقل شده و می‌خوام تمامش یک‌جا برگرده به رم.

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
Use TMPFS To Reduce Disk I/O

The /tmp folder receives a lot of hard disk read/write operations. You can simply use your system RAM instead of your hard disk to speed up read/write operations for the /tmp folder. To do this, you can follow these instructions:

- Open the terminal and edit the /etc/fstab file with this command:

sudo gedit /etc/fstab

or

sudo pluma /etc/fstab

- At the end of the file, add these two lines:

# Move /tmp to RAM
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noexec,nosuid 0 0

Save your file and exit. Restart now your system to apply the new changes.
این هست ولی دقیقا تست نکردم ببینم همون کاری که میخوای رو میکنه یا نه (احتمالا نکنه)

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
می‌دونم این‌کار به مرور صورت می‌گیره ولی مثلا بعد از یک کار سنگین داده زیادی از رم به سواپ منتقل شده و می‌خوام تمامش یک‌جا برگرده به رم.
در واقع از سواپ در زمانی استفاده می شود که رم توان بارگذاری را نداشته باشد.
از طرفی در مقایسه با حافظه، دیسک ها بسیار آهسته هستند، (سرعت حافظه را می توان در نانو ثانیه اندازه گیری کرد، در حالی که دیسک در میلی ثانیه اندازه گیری می شود، بنابراین دسترسی به دیسک می تواند ده هزار برابر کندتر از دسترسی به حافظه فیزیکی صورت بگیرد! ) هنگامی که از سواپ استفاده شد، در این حالت سیستم بدنبال فضای خالی برای برگردان اطلاعات به رم هست و این کار به صورت خودکار انجام می گیرد. شما می توانید هم از فضای سواپ استفاده کنید هم از فایل سواپ(سعی کنید از فضای سواپ بجای فایل سواپ استفاده کنید.) .
به عمل کار برآید     به سخندانی نیست . . .

آفلاین mhsafe

• Jr. Member
  • *
با سپاس فراوان از amin7r

ولی یه سوال پیش اومد برام:

ZRAM  will create on your system a compressed block device that mimics a swap disk to reduce disk thrashing (aka paging)

ظاهرا کار این ZRAM اینه که یه چیزی شبیه SWAP درست کنه. خوب من روی سیستمم یه پارتیشن جدا برای SWAP دارم که وقتی RAM سرریز میشه اضافیش میره تو اون.

کار این برنامه چیه؟ یعنی چه فرقی میکنه؟ (ببخشید که من خیلی مبتدی هستم.)

---------

و یه چیز دیگه اگه یه برنامه ای بود که میشد باهش فهمید الان اطلاعات کدام پروسس روی RAM هست و کدام روی SWAP و یا روی هریک چند درصدش رفته؟ خیلی خوب میشد

و بهتر از اون اینکه بشه با یه نرم افزار این قضیه را مدریت دستی کرد که کی (کدام پروسس ها)بره روی SWAP و کدام روی RAM

و باز هم بهتر تر میشد اگه یه نرم افزاری وجود داشت که به طور اتوماتیک اطلاعاتی را که مراجعه به آنها کم است را به SWAP منتقل کند و برعکس اطلاعاتی را که قبلا روی SWAP رفته و الان زیاد داره مورد استفاده قرار میگره را به RAM منتقل می کرد.

(به عبارت دیگر اولویت حافظه RAM را به طور خودکار به اطلاعات پر مراجعه میداد.)

با سپاس فراوان از راهنمایی و توجه همه دوستان

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
و بهتر از اون اینکه بشه با یه نرم افزار این قضیه را مدریت دستی کرد که کی (کدام پروسس ها)بره روی SWAP و کدام روی RAM

و باز هم بهتر تر میشد اگه یه نرم افزاری وجود داشت که به طور اتوماتیک اطلاعاتی را که مراجعه به آنها کم است را به SWAP منتقل کند و برعکس اطلاعاتی را که قبلا روی SWAP رفته و الان زیاد داره مورد استفاده قرار میگره را به RAM منتقل می کرد.
خوب کار این برنامه اینه که گفتی   یعنی میاد و اطلاعاتی که لازم نداره رو میفرسته روی سواپ و در صورت نیاز بر میگردونه روی رم

خوب راه حل اصلی این هست که شما بیای و نزاری این اطلاعات بالا بیاد (در هنگام بوت غیر فعالش کنی)البته برنامه های غیر ضروری

خوب راه ها مختلفه ولی من 2 تا از ساده ترین راه ها رو میگم
1- این کد رو بزنی
sudo sed -i "s/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g" /etc/xdg/autostart/*.desktopبعد از وارد کردن کد در ترمینال برای شما در استارت آپ برنامه هایی که هیدن هست و میاد بالا و شما بصورت معمول نمیبینی رو برات در اونجا نشون میده  مثلا اوبونتو وان که ازش استفاده نمیکنی 35 میگ از رم رو میگیره اون یکی از گزینه هاست  بقیقه رو هم خودت تشخیص بده که کدوم رو نمیخوای
فقط یه نکته این که در این قسمت فقط در صورت باز نشدن برنامه سرعتت افزایش پیدا میکنه و اگه بعد بوت اون برنامه رو اجرا کردی میاد و درون رم قرار میگیره و باز باید با سیستم مانیتور برنامه رو کیل(بکشی) کنی
2- استفاده ار برنامه بوت منیجر (داخل مرکز نرم افزاری هست)اسم دقیقش یادم نیست (آلان با اوبونتو نیستم)ولی اگه بزنی بوت منیجر میاد     بعد از نصب یک سری از سرویس های غیر ضروری رو از کار بندار

استفاده از برنامه های دیگه که من پیشنهادم همین 2 راه ساده هست چون تازه واردی بهتره این 2 راه رو هم بری بویژه راه اولی

اگه رمت بالاست (مثلا 4گیگ)و کار سنگین نمیکنی راهی که به ماتریکس پیشنهاد دادم رو هم میتونی بری اینجوری کلی سرعتت میاد بالا (البته در هنگام کارهای نیمه سنگین) اگه رمت پایین هست پیشنهادم این هست که یه میز کار سبک و کارا رو انتخاب کن و اون رو شخصی سازی کن چون یونیتی برای سیستم های پایین سنگین هست و نیاز به رم بالا داره

ببین برای این جور کارها(از کار انداختن برنامه هنگام بوت) باید خیلی مراقب باشی چون ممکنه سیستم دیگه بالا نیاد (یک برنامه و سرویس حیاتی رو از کار بندازی)ولی برنامه های بیخود روی سیستم زیادن اونها رو از کار بندازی اوبونتوتت شاد میشه مثل همون اوبونتو وان که گفتم ;)

آفلاین mhsafe

• Jr. Member
  • *
باز هم سپاس از وقتی که برای من می گذارید، خدا به شما خیر دهد.
------------
من ۲ گیگ رم دارم و وقتی اوبونتو ۱۱.۰۴ بالا میاد که یونیتی هم داره فقط حدود ۲۵۰ مگ از رم را اشغال کرده است. سواپ هم خالی است.
من همیشه قبل از کارهای محاسباتی همون اوبونتو وان را کیل می کنم.
ولی مشکل من خالی کردن چن مگ از رم نیست. کد من وقتی اجرا میشه کل ۲ گیگ رم پر میشه روی سواپ هم ۴ گیگ به بالا پر میشه. تازه این وسط اگه بشه بدم نمیا فایرفاکس هم اجرا داشته باشم که خودش حداقل ۴۰۰ مگابایت را اشغال میکنه. میخوام ببینم میشه یه جوری حالی سیستم کرد که بابا فایرفاکس را ببر روی سواپ؟ یا بعضی جیزای دیگه رو؟

دستوری که شما دادی به من خروجی نمیده چرا؟
اما به مسیر
/etc/xdg/autostart/*.desktopرفتم فکر کنم منظور شما اینه که فایل هایی که توی این مسیر هستند و ما نمی خوامیشون را میشه پاک کرد. درسته؟
این لیست فایل های من هست، کدوم هاش رو میشه پاک کرد؟
at-spi-registryd.desktop         gnome-keyring-secrets.desktop        gwibber.desktop                              pulseaudio-kde.desktop
bluetooth-applet.desktop         gnome-keyring-ssh.desktop            jockey-gtk.desktop                           ubuntuone-launch.desktop
bzr-notify.desktop               gnome-power-manager.desktop          nm-applet.desktop                            update-notifier.desktop
evolution-alarm-notify.desktop   gnome-settings-daemon.desktop        orca-autostart.desktop                       user-dirs-update-gtk.desktop
gdu-notification-daemon.desktop  gnome-user-share.desktop             polkit-gnome-authentication-agent-1.desktop  vino-server.desktop
gnome-at-session.desktop         gnome-volume-control-applet.desktop  print-applet.desktop                         zeitgeist-datahub.desktop
gnome-keyring-pkcs11.desktop     gsettings-data-convert.desktop       pulseaudio.desktop
----------
راجع به این سوال من نظری ندارید:
نقل‌قول
ظاهرا کار این ZRAM اینه که یه چیزی شبیه SWAP درست کنه. خوب من روی سیستمم یه پارتیشن جدا برای SWAP دارم که وقتی RAM سرریز میشه اضافیش میره تو اون.

کار این برنامه چیه؟ یعنی چه فرقی میکنه؟
« آخرین ویرایش: 25 فروردین 1392، 04:24 ب‌ظ توسط mhsafe »

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
در مورد انتقال فایر فاکس روی سواپ نظری ندارم ولی اگه این کار هم بتونی انجام بدی برات فایده نداره چون سرعت سواپ بطور معمول نصف سرعت کلی هارد هست و در بهترین حالت و بهینه ترین حالت کل سرعت یه ساتا 2 250 میگ بر ثانیه هست(میگن 3 گیگا بیت بر ثانیه 370 میگه  ولی من که تست کردم کمتر از این حرفاست) که سرعت خیلی کمیه برای اجرای برنامه ها در حالی که همون طور که سید گفت : سرعت رم در حد میلی ثانیه هست و هارد در حد ثانیه (البته اگه کش هاردت بالا باشه این کار رو برات راحت تر میکنه ولی معمولا کش هارد ها پایین هست مال من 8 میگ هست البته لپ تاپه)

خوب مگه این کد چیه که سیستم رو میترکونه (فکر کنم باید روی یه سیستم قوی تر اجراش کنی البته اگه موقت میخوای تستش کنی)و یا رمت رو ارتقا بدی البته در صورتی که مین و پردازنده ات اجازه بده

خوب این دستوری خروجی نداره بابا من گفتم برو تو Start up managerسیستم (جایی که برنامه ها رو میزاری و اتومات موقع بوت اجرا میشه)بعد از اینکه یک بار این دستور رو در ترمینال بزنی در اونجا برنامه هایی که در حالت معمولی بوت میشه رو نشون نمیده رو برات نشون میده

در مورد کار ZRAM هیچ فرقی نمیکنه فقط اینجوری در حالت عادی رم سیستم کمتر اشغال میشه و برنامه های رم که فراخوانی نمیشه روی سواپ قرار میگیره و در صورت لزوم فراخوانی میشه و دوباره روی رم میاد و در صورت استفاده نشدن مجدد میره روی سواپ (این عمل رو بارها و بارها تکرار میکنه)

خوب با توجه به اینکه طبق گفته شما چیزی نزدیک به 6 گیگ رم میخواین چطوری میخوای با 2 گیگ رم این کار رو انجام بدی (گفتن مجازی نگفتن 4 گیگ مجازی 2 گیگ واقعی :) )

والا من موندم شما داری آپالو هوا میکنی :) این کد مگه چیه؟؟ (اگه خودت نوشتیتش چرا بهینه اش نمیکنی تا موقع اجرا سیستم رو نترکونه)
من در این زمینه نمیتونم بیشتر کمک کنم (چون این کار عملا یه جورایی غیر ممکنه که بتونی برنامه فایرفاکس رو بیاری روی سواپ و اجراش کنی)ولی اگه بشه باید چیز جالبی باشه دی:)

اطلاعات من در همین حد بود امیدوارم کمکی کرده باشه
به هر حال موفق باشی
« آخرین ویرایش: 25 فروردین 1392، 05:07 ب‌ظ توسط amin7r »

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
البته سرعت پاسخگویی رم در حد نانو ثانیه سنجیده می‌شه (و نه میلی ثانیه) :)
برای این‌که فایرفاکس هم بره روی سواپ، خب  قبل از این‌که کد رو اجرا کنی فایرفاکس رو باز کن و بعدش به احتمال قوی سیستم خودش منتقلش میکنه و اگر نکرد، دستی اهمیت کد رو ببر بالا (از طریق مثلا system monitor).

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19753
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
آیا راهی هست که پشه RAM  استفاده شده الکی را دوباره خالی کرد؟
این روش یونیکس نیست. اگه نیاز به فضای خالی باشه، خودش اطّلاعات بی‌ارزش قبلی رو پاک می‌کنه

بله. با خاموش کردن swap: $ sudo swapoff -av
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
آیا راهی هست که پشه RAM  استفاده شده الکی را دوباره خالی کرد؟
این روش یونیکس نیست. اگه نیاز به فضای خالی باشه، خودش اطّلاعات بی‌ارزش قبلی رو پاک می‌کنه

بله. با خاموش کردن swap: $ sudo swapoff -av
++
چه عالی!
چرا به فکر خودم نرسیده بود؟! ???
ممنون دانیال جان :)

آفلاین mhsafe

• Jr. Member
  • *
اطلاعات من در همین حد بود امیدوارم کمکی کرده باشه
به هر حال موفق باشی

البته که کمک کردی امین آقا، خیلی از شما سپاسگزارم.
و همینطور از همه دوستانی که در بحث مشارکت کردند کمال تشکر را دارم. (ماتریکس و دانیال و ...)

برای این‌که فایرفاکس هم بره روی سواپ، خب  قبل از این‌که کد رو اجرا کنی فایرفاکس رو باز کن و بعدش به احتمال قوی سیستم خودش منتقلش میکنه و اگر نکرد، دستی اهمیت کد رو ببر بالا (از طریق مثلا system monitor).

اینجا ۲ سوال مطرح می شود:

۱. از کجا بفهمم که سیستم فایرفاکس را به سواپ منقل کرده یا نه؟ (البته این سوال را که به طور کلی چطور بفهمیم که چی روی سواپ است و جی روی رم قبلا پرسیده بودم.)

۲. بالا بردن اهمیت کد به صورت دستی ----> فکر می کردم این کار در تخصیص منابع CPU

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
جواب سوال اول رو نمی‌دونم.
ولی در پاسخ به سوال دوم باید عرض کنم، اهمیت یک پروسه تمام منابع سیستم رو شامل میشه هرچند cpu بیشتر خودشو نشون میده.

آفلاین mohsen69

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
برای اینکه تمایل لینوکسو برای استفاده از سواپ بالا ببرین این کدو توی ترمینال بزنین:
sysctl -w vm.swappiness=60مقدار پیشفرضش شصته. شما یه مقدار بیشتری به جاش وارد کن. بهتره کمتر از ۱۰۰ باشه.
اگر می خوای تنظیمات بعد از راه انداری دوباره باقی بمونه فایل /etc/sysctl.conf رو ویرایش کن.
«هیچ استدلالی مبنی بر اینکه آنچه اکثریت اراده می‌کند صحیح است، وجود ندارد.»