انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: overclockخوبه یا بد؟به سیستمت بستگی داره  (دفعات بازدید: 3083 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین yaslinush

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 310
overclockخوبه یا بد؟به سیستمت بستگی داره
« : 07 اردیبهشت 1392، 11:37 ب‌ظ »
سلام چند صباحی هست که به واژه ی اورکلاک،بالابردن سرعت پردازش و... برخورد میکنم،گفتم قبل اینکه یزنم چندتاسیستم بفرستم هوا ;Dبا دوستان در موردفرایندoverclockکردن ،پروسه این عمل،سیستم های باقابلیتoverclockو....هم اندیشی کنم.
ازاینجا شروع کنیم که اورکلاک چی هست؟
« آخرین ویرایش: 08 اردیبهشت 1392، 07:05 ب‌ظ توسط yaslinush »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
پاسخ : overclickخوبه یا بد؟به سیستمت بستگی داره
« پاسخ #1 : 07 اردیبهشت 1392، 11:45 ب‌ظ »
Overclocking روشی هست که با تغییر بعضی از تنظیمات سیستم از جمله فرکانس‌ها و ولتاژها، باعث میشه یک قسمت از سخت‌افزار شما، عموما سی‌پی‌یو یا جی‌پی‌یو سریع‌تر کار بکنه.
این روش عمر دستگاه رو پایین میاره و دمای بسیار بیشتری ایجاد می‌کنه.
اگر عمر دستگاهتون براتون مهمه، خوب اینکار پیشنهاد نمی‌شه :) قسمت دوم گرمای ایجاد شده هست. باید همیشه حواستون به دمای اضافه باشه و اگر مقدار Overclocking بالا هست، باید سیستم خنک‌کننده کامپیوترتون رو مناسب با دمایی که ایجاد میشه عوض بکنید.

در کل من Overclocking رو پیشنهاد نمی‌کنم، غیر از اینکه دلیل موجهی براش داشته باشید.
« آخرین ویرایش: 08 اردیبهشت 1392، 02:27 ب‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #2 : 08 اردیبهشت 1392، 12:03 ق‌ظ »
Overclocking روشی هست که با تغییر بعضی از تنظیمات سیستم از جمله فرکانس‌ها و ولتاژها، باعث میشه یک قسمت از سخت‌افزار شما، عموما سی‌پی‌یو یا گی‌پی‌یو سریع‌تر کار بکنه.
تغییرات نرم افزاری فقط اعمال میشه؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
« پاسخ #3 : 08 اردیبهشت 1392، 12:39 ق‌ظ »
تغییرات نرم افزاری فقط اعمال میشه؟
عموما بله. قدیم گاهی نیاز به تغییر سخت‌افزار بود، ولی جدیدا ندیدم کسی سخت‌افزار رو برای Overclocking دستکاری بکنه (بجز برای سیستم خنک‌کننده).

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1606
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #4 : 08 اردیبهشت 1392، 08:20 ق‌ظ »
خوبه اشتباه دیکته ای عنوان رو درست کنی که دوستانی که از این تاپیک چیز یاد می گیرن، درستش رو یاد بگیرن (: همینطور اصطلاح «گی پی یو» که احتمالا «جی پی یو» است.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #5 : 08 اردیبهشت 1392، 02:31 ب‌ظ »
خوبه اشتباه دیکته ای عنوان رو درست کنی که دوستانی که از این تاپیک چیز یاد می گیرن، درستش رو یاد بگیرن (: همینطور اصطلاح «گی پی یو» که احتمالا «جی پی یو» است.

فکر کنم با تلفظ آلمانی GPU رو نوشتن گی پی یو :) .

---------

اورکلاک کردن پردازنده هایی که خودشون ذاتا قدرت بالایی دارند (مثلا i7 ) تا چه اندازه میتونه کاراییش رو بالا ببره؟

روی دستگاههایی مثل تبلت و یا لپتاپ توصیه میشه؟ (البته تبلت iOS رو یادمه با کلک اورکلاک کرده بودند :). اورکلاک که نبود، فقط یه بسته بود که Multi tasking و چندتا سرویس iOS رو از کار مینداخت و سازندش هم اعلام کرده بود که برای اجرای بهتر بازی Infinity Blade II که روی iPad 2 مشکل کندی و لگ داشت ساختدش :) )
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
« پاسخ #6 : 08 اردیبهشت 1392، 03:00 ب‌ظ »
نکته جالبی رو گفتی جادی جان
عنوان تایپیک رو هم درست کنین ممنون میشم اورکلاک هست نه اورکلیک!!!!

خوب بریم سراغ بحث
اورکلاک رو تقربیا روی قطعات اصلی سیستم اعمال میکنن مثل رم - سی پی یو - جی پی یو - و ... که با این کار توان پردازش رو برای خروجی هایی که در حالت عادی نمیتوان با یک سیستم معمولی انجام داد رو بکار بست البته nixoeen توضیحات مختصر و مفیدی دادن ولی رم رو که یکی از قطعات اصلی در فرایند هست رو جا انداختن
خوب برای رم این مقدار معمولا یه پله یا حداکثر دو پله بالا تر هست یعنی یه رم 1333 رو تا 1600 و یا 1800 میتونن کلاکش رو بالا ببرن (بالا تر  استیبل نیست)
برای جی پی یو هم همین طوره منتها آلان یک سری از شرکت ها این کار رو خودشون بصورت اصولی تر و همیشه پایدار انجام میدن مثل شرکت asus  - msi و ... بعضی از مواقع هم رم چی پی یو رو افزایش میدن مثلا ddr3  1Gbرو به 2gig و یا کلا به ddr5 تغییر میدن و با دستکار یک کم از کلاک پردازنده چی پی یو از 900 مثلا به 1150 تغییر میدن ولی زیاد روی پردازنده گرافیکی نمیشه تغییرات زیادی اعمال کرد حداکثر 200- 350 هرتز بیشتر از این استیبل نیست و خودتون میدونین چی میشه ;)
برای cpu ما سه نسل داریم دو نسلشون کلاکشون قفله و یه نسل باز که اون نسل رو با اسم اکستریم میشناسن (برای اینتل)البته آلان خود اینتل هم حالت توربو رو توی سیستم های پردازشگرش قرار داده که این خودش اتومات داره اورکلاک میشه! و دقیقا همون کار اورکلاکی هست که شما دارین روی خود سیستم اعمال میکنین(اون دو نسل هم میشه کلاکشون رو تغییر داد ولی حداکثر 200 و یا 500 مگاهرتز هست که با توجه به خرجی که میکنی برای قطعات راضی کننده نیست و کسی معمولا با اون دو نسل کاری نداره  و معمولا همین 200 مگاهرتز هم دوم نمیاره و میسوزه)
برای مادر برد هم شما باید یه مادر برد حرفه ای و مخصوص این کار تهیه کنین که در بایوس بتونین ولتاژ و کلاک مورد نظرتون رو روی قطعات سیستم اعمال کنین(در واقع مادر برد توان اعمال تغییرات رو براتون بزاره )و اگه مین برد این امکان رو داشته باشه (در بایوس)شما با نرم افزار هم میتونین بدون خاموش کردن سیستم خودتون تغییرات رو اعمال کنین
برای خنک کردن معمولا از ترکیب هیدروژن مایع با الکل و یا خود هیدروژن مایع (البته به تنهایی کمتر)با مواد مایع دیگر ترکیب میکنن و درون محفظه ای که روی سر قطعات سیستم گذاشتن میریزن (وای ایگه اینتل - انودیا - و ... بفهمن  ;D)کیس رو کسایی که حرفه ای هستن معمولا انتخاب نمیکنن تا دستشون باز تر باشه و یا کیش های مخصوص خابیده (که کمتر گیر میاد و سفارشی هست و یا از کیس چوبی دست ساز)استفاده میشه
پاور رو هم که فعلا گرین (همین گرین خودمون)استفاده میکنن تا جایی که من خبر دارم 2000 وات هم زده !! ولی 1200 و یا 1500 برای همه کافیه

خوب در کل به کسایی که این کار رو تا حالا نکردن توصیه میشه انجام ندن چون سیستم رو می ترکونن و انوقته که یا باید دست تو جیب مبارک کرد و یا از جیب پدر قرض گرفت!
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .

آفلاین yaslinush

• Sr. Member
  • *
پاسخ : overclockخوبه یا بد؟به سیستمت بستگی داره
« پاسخ #7 : 08 اردیبهشت 1392، 07:18 ب‌ظ »
ممنون ازتوضیحات کاملتون،حالا اگه بخوای سیستمی که قابلیت این کار داشته باشه جمع کنی چه قطعاتی روبه سیستم،پی سی،میبندیدتاoverclockاعمال بشه؟
نحوه ی کاررو هم میتونید اضافه کنید چه سخت افزاری وچه نرم افزاری؟
عنوان ویرایش شد ;)

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 08 اردیبهشت 1392، 08:03 ب‌ظ »
داری زیاده روی میکنی! ;D ;D ;D

برادر تو این بی پولی گنج پیدا کردی ! ((در گوشی : یه چیزیش هم بده به من ))

فکر کنم توضیحات قبلی اینقدر کامل بود که نیام توضیح مجدد بدم
مادربرد:  ایسوس فرمولا (فرقی نمیکنه که کدوم مدلش باشه ولی مواظب باش چیپ اینتلش بالا باشه)
پردازنده: سری اکستریم اینتل 39XX و یا 29XX و یا 9xx ( سوکتش با مادر بردت همخونی داشته باشه)
رم: کسیر و یا جل و یا کینگ مکس و ... و متفرقه   فرقی نمیکنه مهم این هست که بشه روش تغییرات رو اعمال کرد (البته این بین جل رو برای این کار بیشتر میپسندن چون مال شرکت ترنسند هست)
هارد: یه ssd 64 گیگ و یا 32 برای کش(البته اگه هر دو رو میخوای یه جا بزاری بهتر هست 64 یا 128 بخری  ترجیحا مارک ای دیتا) و سیستم عامل و یک هارد 7200 دور هم برای اطلاعات بیخودی فقط حواست باشه ssd رد و رایت بالایی داشته باشه (چون مارک آشغال هم تو بازار هست)و هارد 7200 دورت 16 و یا 32 میگ کش داشته باشه 64 میگ کش فقط پول زیادی داری میدی
پاور: یه پاور خوب گرین (رده کم مصرف و غیره دیگه چه صیغه ای هست دادن بازار)با توان 1000 تا 1500 وات بستگی به تعداد قطعات و نوع قطعاتی که داری استفاده میکنی بیشتر هم بکارت نمیاد فقط 15 تا 30 درصد از توان کلی سیستمت بالا تر باشه (البته برای کسایی که اورکلاک میکنن میگن همون 40 درصد چون تنها قطعه ای که سالم میمونه همین پاور هست و میتونی همیشه کارت رو راه بندازه)فقط یادت باشه تعداد پورت هایی که لازم باشی رو داشته باشه چون معمولا اگه تبدیل به کار ببرری مشکل ساز میشه (البته نه همیشه)
کارت گرافیک: گرافیک هم توی انودیا میتونی از sli استفاده کنی و مثلا 2 تا 620 بگیری و یا یه دونه سری گیمینگ یا همون GTX انودیا   برای سری ای ام دی هم میتونی از cors fier مادر بردت استفاده کنی و یا یه 77XX به بالا بگیری
کیس: خوب یه جعبه مقاوم شفاف خودت بساز و یا از کیس های گرین استفاده کن(وای چقدر گرونه و یا چرا این مادر برد توی این کیس جا نمیشه!! سوالات متداولی هستن که بعضا بر میخوری بهش ;D) و یا ... (اینجا هر کس یه سلیقه ای داره)
مانیتور: یه مانیتور با رزلوشن بالا 1920*1080 باشه   چون قراره سیستم رو به چالش بکشی
برنامه های مورد نیاز هم زیادن و معمولا یک سری هاشون داخل خود سی دی و یا دی وی دی مادر برد قرار دارن که خود شرکت ها توصیه میکنن از اونها استفاده کنین (چون برنامه ها معمولا برای ویندوز هست و کد بسته که معلوم نیست درست نشون میده و یا نه)بخاطر همین حتما ار برنامه هایی که همراه مادر برد هست استفاه کن
برنامه cpuz+gpuz برنامه های مانیتورینگ برای این کار ها هستن

گارانتی برای قطعاتت بگیر چون معمولا دود میشه میره هوا
خنک کننده خوب بگیر
قطعات خوب بگیر
بی گدار به آب مزن
بابا این کار رو نکن ;)

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 08 اردیبهشت 1392، 08:20 ب‌ظ »
یه قیمت دست پایین بهت میدم
مادر برد           800
سی پی یو           1500
هارد 128 اس اس دی  500
2 تا رم4گیگ 1600   200
گرافیک             800
کیس گرین           400
پاور               900
مانیتور            500
متفرقه             400

جمع:               6000 یا 6 میلیون ناقابل

متفرقه:سیم های رابط و خنک کننده و سایر ریزه کاری ها
البته قیمت ها رو تقریبی زدم وخیلی هم دست پایین گرفتم

یک نکته این که رمت زمان پاسخگویی پایینی داشته باشه (که 2 تا 4 گیگ از 200 میزنه بالا)مثلا 7-7-7-19

آفلاین yaslinush

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 08 اردیبهشت 1392، 09:02 ب‌ظ »
عالی بود++ \\:D/
؟؟over!clock!!overclock!!!overclik
6میلیون؟دست پایین :o

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 08 اردیبهشت 1392، 11:09 ب‌ظ »
خوب این یه سیستم خوب هست که در صورت انصراف از خرابکاری یه عمری برات کار میکنه و در ضمن بروز هست    اگه سیستم بروز نمیخوای میتونی از نسل قبلی اینتل یا ای ام دی استفاده کنی یعنی x2 amd  -  core2 intel که مال سه یا 4 سال قبله و جهت تست داری این کار رو انجام میدی و سر جمع با 2 - 2.5 تومن میتونی سر و تهش رو هم بیاری
بلاخره کسی که میخواد اورکلاک کنه باید پشتوانه خوبی داشته باشه و گرنه خود من مگه چمه که نرم از این جنگولک بازی ها در بیارم :) اونی که این کار رو میکنه پول داره ما نداریم

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #12 : 09 اردیبهشت 1392، 08:24 ب‌ظ »
دیزایر زد یکی از گوشی های اچ تی سی که به اورکلاکش معروفه ی جورایی همون دیزایر اچ دی هس با رم و صفحه نمایش ضعیف تر
۴ سال پیش من جوون بودمو خام (:دی) کلاک این در حالت عادی ۸۰۰ بود اما تا ۱.۹ میرفت ! (باور نمیکنید برید ببینید آموزش هاش هست با تغییر کرنل شدنی بود) من برای بازی و این گونه حرکات گذاشته بودمش ۱.۲ تا ۱.۴ ی روز خر شدم میخواستم ببینم با کلاک ۱.۹ بنچمارکم چن میشه آقا زدم دیدم گوشیم امتیازش ۱۰ برابر امتیاز بهترین گوشیای بازار شد منم خوشم اومد و دیدم اتفاقی نمیافته کردمش ۲.۱ !
هیچی دیگه هم زمان باتری و صفحه نمایش سوخت جالبه بدونی سی پی یو چیزیش نشد!در کل بعد از اون من دیگه سمت همچین کاری نرفتم حالا چه برسه به لپتاپ که کمه کم ۵ تومن الان پولش
خلاصه آقا نکن بد میبینیا جای پشیمونی هم نمیمونه سیستم رو باید ساعت ۹ شب بزاری تو کیسه تحویل مامورین شهرداری بدی!

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #13 : 09 اردیبهشت 1392، 09:30 ب‌ظ »
نمیدونم چرا اینقدر تحریک شدم که یک بار سیستمم رو اورکلاک کنم. البته مثه همیشه این جیب نمیذاره  ](*,)

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #14 : 10 اردیبهشت 1392، 12:54 ق‌ظ »
البته اورکلاک این‌طورها هم که دوستان می‌گن خطرناک نیست. کافیه کمی دقت و حوصله و مقداری هم دانش فنی و تجربه داشته باشید :)
من الان cpu یک سیستم رو از فرکانس 3.2 گیگاهرتز به 4.1 و فرکانس رم رو از 1333 مگاهرتز به 1800 اورکلاک کردم و الان یک ساله که بدون دردسر داره مث مرد کار می‌کنه :)