انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: اجرای بازی های PlayStation در اوبونتو به زبان ساده  (دفعات بازدید: 36449 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
در این آموزش قصد دارم نحوه ی اجرای بازی های PlayStation را در لینوکس شرح دهم. ضمن تشکر از آقای حسین حسن پور که در این پست: چگونگی شبیه سازی بازی های کنسولهای مختلف در اوبونتو را قبلا توضیح داده اند، فکر می کنم راهنمای ایشان از آنجا که یک ترجمه ی صرف است، راه کار های عملی را پیشنهاد نمی دهد. لذا بر آن شدم از میان Emulator های متعدد لینوکس برای این مهم، یک نرم افزار به نام PSX را معرفی کنم و تا اجرای موفقیت آمیز بازی ها آموزش را ادامه دهم.

پیش از آن بهتر است بدانید نرم افزار PSX بهترین نمونه از این مجموعه است و از آنجا که اجرای این بازی ها نیاز به سخت افزار چندان سطح بالایی نیست، بر روی اکثر سیستم ها قابل اجراست. این نرم افزار از لحاظ گرافیکی پایین تر از epSX است اما سرعت اجرا و انعطاف بیشتری دارد و طیف وسیع تری از بازی ها را پوشش می دهد. قیمت  CD های بازی هم بسیار کم است ( هر CD ۲۰۰-۳۰۰ تومان )شما می توانید بازی ها را از فروشگاه تهیه کنید و یا فایل ISO بازی را از سایت هایی مانند mininova و هر سایت یا نرم افزار دیگری که برای دانلود تورنت ها استفاده می کنید، دانلود کنید.
مراحل نصب:

۱- پیش نیاز ها:
 ابتدا وابستگی های ( dependencies) برنامه را دانلود و نصب میکنیم. خوشبختانه pSX پابستگی های چندانی دارد جز یک فایل کتابخانه ی کم حجم به نام libgtkglext که شمت می توانید آنرا به طریق کد زیر در ترمینال دانلود و نصب کنید:
sudo apt-get install libgtkglextmm-x11-1.2
و یا از آدرس زیر دانلود کنید و به صورت دستی نصب کنید:

۲- نصب برنامه:
از آدرس زیر، آخرین نگارش از نرم افزار pSX را پیدا و دانلود نمایید.
در زمان نگارش این راهنما، آخرین نسخه ی موجود، ۱.۱۳ است و شما می توانید آنرا مستقیما از آدرس زیر دانلود کنید:
پز از دانلود، به صورت گرافیکی در جایی آنرا Extract کنید یا از کد زیر استفاده کنید:
tar xvf pSX_linux_1_13.tar.bz2

۳- دانلود ROM:
باری انکه برنامه شما بتواند کار کند، شما نیازمند حداقل یک ROM هستید. پیدا کردن ROM ها چندان ساده نیست.scph1001.bin نام یکس از این ROM هاست. پس از مدتی جستجو، من موفق به پیدا کردن ROM پلی استیشن۱ به آدرس زیر شدم:
آنرا دانلود کنید.

۴- اجرا:
با فرض اینکه شما pSx را در دسکتاپ دانلود و Extract کرده اید، به پوشه ی pSX بروید و با دابل کلیک فایل pSX را اجرا کنید. در صورتی که هیچ اتفاقی نیفتاد، فایل pSX را از طریق ترمینال و رفتن به پوشه ی pSX اجرایی کنید:
sudo chmod +x pSX
البته شما می توانستید از ابتدا از طریق ترمینال اقدام به اجرا کنید:
cd ~/Desktop/pSX/
و سپس با کد زیر آنرا اجرا کنید:
./pSX

۵- تنظیمات:
پس از اولین اجرا، شما به اخطار زیر بر می خورید:

به این معنا که فایل ROM یا BIOS برنامه موجود نمی باشد. پنجره ی بعدی از شما می پرسد که فایل scph1001.bin کجاست. شما می توانید آدرس فایل scph1001.bin که قبلا دانلود کرده این را در این مرحله به نرم افزار بدهید، ام بهتر است آنرا در پوشه ی bios واقع در پوشه ی pSX کپی کنید و سپس آدرس را به برنامه بدهید. دقت کنید که احتمالا فایل دانلودی شما با حروف بزرگ است.
با دادن آدرس فایل scph1001.bin برنامه اجرا شده و آماده است.

افزودن pSX به منوی Games:
در صورتی که می خواهید از این به بعد pSX را از منوی Games توسط میانبر اجرا کنید، مراحل زیر را انجام دهید:
بر رو Application در نوار ابزار راست کلیک کرده و edit menu را نتخاب کنید.
از پنل سمت چپ ‘Game’ را انتخاب کنید و در سمت راست “New Item” را انتخاب کنید تا منوی افزودن ظاهر شود و آنرا به این طریق پر کنید:
Name: pSX
Command: ~/Desktop/psX/pSX
شما می توانید در تکست باکس Command هر مکانی که پوشه pSX را قرار داده اید وارد کنید.
Ok کنید و پنجره را ببندید. از این به بعد شما میتوانید pSX را با میانبر Applications->Game->pSX اجرا کنید.

پ.ن:
*- همانطور که دقت کردید این برنامه امکان نمایش به صورت فارسی را دارا است که این راهنما با پیش فرض فارسی تهیه شده است.
*- تمامی امکانات یک پلی استیشن کامل از جمله امکان ذخیره ی بازی، چک پوینت و انتخاب های نمایش متعدد در این برنامه گنجانده شده است.
*- امکان نصب دسته ی بازی وجود دارد.
*- نسخه ی ویکی این راهنما را می توانید در آدرس زیر ببینید:
http://wiki.ubuntu.ir/PlayStationEmulator

« آخرین ویرایش: 25 شهریور 1387، 03:00 ب‌ظ توسط فاراب »
Godisnowhere

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
ببین فاراب............. خیلی باحالی.  :guitar: :guitar:
دستت درد نکنه. منتظر یه ویکی توپم.
ایولا. حال میکنم با این مقاله هات.
تشکر  \\:D/

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
سلام خیلی جالب بود ولی یک چیزی آقای حسن پور کاربر فعال و خوبی هستند ولی فکر کنم که اون پست توسط master نوشته شده بود
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
سلام فاراب جون چاکریم اقا دمت گرم عالی بود تشکر میبخشی جسارته اما ایا امکانش هست یه راهنما هم راجع به نرم افزار PCSX2 که شبیه ساز پلی استیشن ۲ هست بنویسی ؟ این نرم افزار رو که اموزش دادی نصب کردم اون pcsx2 رو هم دیشب نصب کرده بودم ولی نمیدونم اصلا چطور اونو بکار بگیرم ممنون میشم راهنمایی کنی
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1387، 11:13 ب‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
دوباره سلام بعد دو دقیقه دو لینک جالب در باره اموزش pcx2 پیدا کردم گرچه اون اموزش ویندوزیه ولی ادمو با روند کلی کار خوب اشنا میکنه اینم لینکش

http://www.bazicenter.com/forums/showthread.php?t=37

http://www.pcsx2.net/guide.php?lang=fa_IR

تا بعد
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1387، 11:22 ب‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین shahram001

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 270
عالی بود دوست عزیز تشکر ;)

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
سلام

نقل‌قول
سلام خیلی جالب بود ولی یک چیزی آقای حسن پور کاربر فعال و خوبی هستند ولی فکر کنم که اون پست توسط master نوشته شده بود
ایشون ته مقالشون رو با اسم حسین حسن پور امضا کرده بودند.

نقل‌قول
سلام فاراب جون چاکریم اقا دمت گرم عالی بود تشکر میبخشی جسارته اما ایا امکانش هست یه راهنما هم راجع به نرم افزار PCSX2 که شبیه ساز پلی استیشن ۲ هست بنویسی ؟ این نرم افزار رو که اموزش دادی نصب کردم اون pcsx2 رو هم دیشب نصب کرده بودم ولی نمیدونم اصلا چطور اونو بکار بگیرم ممنون میشم راهنمایی کنی
اگر دقت کنید، می بینید این نرم افزار قابلیت اجرای بازی های پلی استیشن ۲ رو هم داره. فقط کافیه BIOS اونو بهش معرفی کنید. جناب آقای حبیبی من دنبال BIOS پلی استیشن ۲ برای این نرم افزار هستم. نرم افزاری رو هم که شما گفتید، دیدیم.

Godisnowhere

آفلاین کنجکاو!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 580
  • الکترونیک + برنامه نویسی + لینوکس
    • یک کنجکاو بلاگ!
والا من خواستم با Tekken (از سایت کمیاب آنلاین گرفته بودم!) امتحان کنم نشد! یه بار دیگه هم خواستم دوباره امتحان کنم که کلاْ خارج شد!
اما با یه Emulator که مال خود ویندوز همراهش بود تونستم با Wine اجرا کنم!
به هر حال. معلومه برنامه جالبیه! ممنون از راهنما!
«پشتکار»«پشتکار»«پشتکار»

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 625
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
http://wiki.ubuntu.ir/PlayStationEmulator
با تشکر از آقای موسوی که زحمت ویکی رو کشیدند.
Godisnowhere

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
سلام

نقل‌قول
ایشون ته مقالشون رو با اسم حسین حسن پور امضا کرده بودند.

نقل‌قول
اگر دقت کنید، می بینید این نرم افزار قابلیت اجرای بازی های پلی استیشن ۲ رو هم داره. فقط کافیه BIOS اونو بهش معرفی کنید. جناب آقای حبیبی من دنبال BIOS پلی استیشن ۲ برای این نرم افزار هستم. نرم افزاری رو هم که شما گفتید، دیدیم.

حالا من برای امتحان یه بایوس پلی استیشن ۲ از لینک اول گرفتم و بعد بایوس اول رو برداشتم دیدم میگه بایوس نیست دفعه بعد بایوس ps2 رو بجای بایوس p1 به نرم افزار معرفی کردم دیدم ایندفعه نمیگه بایوس نیست بلکه فقط صفحه سیاه است اصلا اروری نیست ولی عملکردی هم نیست اون بایوس ps1 که معرفی کردی خیلی عالی کار میکنه ولی منم ظاهرا باهات باید دنبال یه بایوس خوب ps2 بگردیم فقط بدون بایوس با این نام کار نکرد برای ۲
PS2 Bios PAL SCPH30004R V6.bin
تا بعد

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
من BIOS پلی استیشن۲ رو پیدا کردم. نزدیک به ۲۲mb بایوس پیدا کردم. فکر میکنم حتی پلی استیشن۳ رو هم بشه اجرا کرد. تست می کنم، هر کدم کار کرد، روی سرور خودم آپلود می کنم. فعلا
Godisnowhere

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
من BIOS پلی استیشن۲ رو پیدا کردم. نزدیک به ۲۲mb بایوس پیدا کردم. فکر میکنم حتی پلی استیشن۳ رو هم بشه اجرا کرد. تست می کنم، هر کدم کار کرد، روی سرور خودم آپلود می کنم. فعلا
خییییییییییییییییییییییییییییلللللللللللللللللللیییییییییییییییییییی توپی \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/ \\:D/

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
حالا دوستان این خوب اجرا میشه چون در ویندوز نرم افزاراجرای ps2 خیلی کند بازی رو اجرا می کردن
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین snake

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997

سلام
رفیق دستت درد نکنه راهنمای واقعا عالیی بود.
راستی بیخیال ps2 بازیهاش با بایوس ps2 هم اجرا نمی شن یا با سرعت ضایع اچرا میشن.
من معمولا از psx با wine استفاده می کردم اصلا نمی دونستم نسخه لینوکسی هم داره.
واقعا دستت درد نکنه.
ایشا ا.. از خجالتت در بیایم
موفق باشی

Linux is not a word,It's a SPRITE