انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: {موشکافی مسئله ریمیکس منتشر کردن} چرا توزیع های این سالهای ایرانیها شکست خورند؟  (دفعات بازدید: 7793 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
توزیع های آریوس، شریف،‌ آلاچیق، گیکس، پارسیدورا، شبدیکس، کارآمد، قاصدک، زمین و پارسیکس و شاید نام های دیگه، همگی از توزیع هاییه که در این سال ها توسط ایرانی با عنوان های مختلف، برای ساختنشون وقت و انرژی و پول صرف شده:
1. آیا این تلاش ها (بیشتر منظور توزیع های قدیمی تراست) هیچ کدوم موفقیتی داشته اند و از کنار اون ها جامعه کاربری نفعی برده؟

برداشت عمومی اینه که این کاربران تازه کار هستند که پس از آشنایی با لینوکس و یادگرفتن مقدماتش پا به عرصه توزیع سازی میذارند! اما آمار چیز دیگه ای میگه! اتفاقا ۹۰ درصد توزیع ها همگی توسط کاربرهای باتجربه و سابقه طولانی (پس از سالها لینوکسی بودنشون) ساخته شده. می تونید سابقه سازنده های توزیع های بالا و زمان ساخت این توزیع ها رو بررسی کنید. اینجا است که می تونید عمق فاجعه جامعه کاربری آزاد ایران رو درک کنید! این سوال بوجود میاد که
2. این کاربران مجرب و اهل فن لینوکس چه کمبودی در بین توزیع های موجود زمان خودشون و چه نیازی در بین کاربرای زمان خودشون حس کرده بودند که به سمت انتشار ریمستر از یک توزیع دیگه سوق پیدا کردن؟

اگر تجربه نصب یکی از این توزیع ها رو داشته باشید حتما موافقید که توزیع های کم باگ تر و کم مشکل تری از بیس های اصلی شون نبودند و نیستند:
3. چرا این توزیع ها بوجود میان بدون اینکه توان و دانش فنی ساپورت شون در صاحب توزیع وجود داشته باشه؟ تقریبا هیچ کدوم سیستم باگ ریپورت ندارند.

تقریبا همگی این توزیع ها محصول فردی اند ولی اگر به توزیع های شناخته شده نگاه کنید همگی تیم های جهانی دارند و یا ساپورت شرکت های پولدار همراشونه: فدورا اوبونتو آرچ دبیان مگیا اوپنسوسه
4.  چرا توزیع های ایرانی محصول کار تیمی حرفه ای نیستند؟

توزیع های فردی و یا با تیم های کوچک خارجی زیادی میشه مثال زد که هنوز در حال توسعه ان و پرطرفدارند که فکر کنم پاپی تو این دسته باشه:
5. چرا همین تلاش های فردی ایرانی ها برای توزیع دادن تماما با شکست روبرو شدند و ادامه دار نبودند؟

بررسی نسل های اول لینوکس کارهای ایرانی نشون می ده که توزیع های قدیمی تر بین اون ها با استقبال مواجه می شده مثلا می تونید تاپیک های مربوط به پارسیکس، پارسیدورا و آریوس رو بخونید. اما تو سال های اخیر نه تنها استقبالی نمی شه بلکه عموما این توزیع ها طرد می شن. حتی کاربرهایی که یک روزی به پارسیدورا و آریوس آفرین می گفتند، امروز در مقابل تلاش های جدید جبهه می گیرن:
6. برخورد عمومی با توزیع های جدید و توزیع های فردا چی باید باشه؟
7. آیا باور به این دارید که دانش لازم در بین کاربران ایرانی برای ساخت یک توزیع قابل رقابت وجود داره؟
« آخرین ویرایش: 20 اردیبهشت 1392، 11:35 ب‌ظ توسط کیان »

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
۹. چرا این خودفیلسوف پنداری ها فقط در ایران هست؟

شما رو دعوت میکنم بخش Other OS/Distro Support انجمن ubuntuforums.org رو ببینید. هیچ توزیعی فیدبکی مثل اون چیزی که اینجا میگیره رو نمیگیره. از طرفی ، یه دفعه یه توزیعی رو کاربر ایرانی (یا عرب - چون نام کاربریش محمد بود) از همین نظرات تکراری (مثلا چرا فلان چیز رو توسعه ندادی) پرسیده بود ، لازم به ذکره به تستیکل گرامی هم هیچکس حسابش نکرده بود!

و اما سوالاتت :

به غیر از تعدادی (مثل شریف، گیکس و پارسیکس) بقیه یا hobby هستن و یا میخوان سیستم عامل ملی باشند. متاسفانه نه نهادهای دولتی و نه نهادهای مردمی هیچکدوم درک درستی از لینوکس ندارند. وگرنه یکی مثل Pardus میزدند ، میشد چیزی در حد دبیان. از طرفی ، هرکسی دلش میخواست توزیع خودش رو بر اساس هر چیزی توسعه میداد و یه ساپورتی دریافت میکرد.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین MR. B

• Full Member
  • *
  • ارسال: 243
  • Open your source, Open your mind
احساس نیاز ، هرچیزی که آدم لازم داشته باشه برای درست کردن یا به دست آوردنش تلاش می کنه .
پشت خیلی از توزیع های ایرانی احساس نیاز وجود نداره یا اگه هست اونقدری نیست که به یک توزیع جدید نیاز باشه.
در کنارش  هم کاربرا تمایلی برای مهاجرت به اون توزیع رو ندارن که علتش هم همین موارد بالا می تونه باشه .
ایده ای که نیاز رو رفع کنه ، کبود رو از بین ببره و باعث افزایش بازدهی و پیشرفت بشه ، موفق می شه حالا در هر شرایط و با هر امکاناتی که می خواد شروع بشه .

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
تو جامعه ی آزاد که توزیع این کشور و اون کشور نداریم دیگه خودمونم می تونیم از اوبونتو یا هر توزیع دیگه ای استفاده کنیم و نیازهامون را تو همون رفع کنیم مثل همین فارسی ساز ترمینال در اوبونتو و ...
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین ahmadubuntu

• Full Member
  • *
  • ارسال: 240
    • ahmadubuntu.ir
احساس نیاز ، هرچیزی که آدم لازم داشته باشه برای درست کردن یا به دست آوردنش تلاش می کنه .
پشت خیلی از توزیع های ایرانی احساس نیاز وجود نداره یا اگه هست اونقدری نیست که به یک توزیع جدید نیاز باشه.
در کنارش  هم کاربرا تمایلی برای مهاجرت به اون توزیع رو ندارن که علتش هم همین موارد بالا می تونه باشه .
ایده ای که نیاز رو رفع کنه ، کبود رو از بین ببره و باعث افزایش بازدهی و پیشرفت بشه ، موفق می شه حالا در هر شرایط و با هر امکاناتی که می خواد شروع بشه .

حرف شما تا حدودی درسته ولی این دلیل نمیشه که توزیعهای جدید ایجاد نشن چون با بوجود اومدن اونها آدم پی به بعضی از نیازهای خودش میبره و میبینه که راههای ساده تری هم برای برطرف کردن نیازهاش وجود داره!
تمام خوبی دنیای opensource همینه!

آفلاین MR. B

• Full Member
  • *
  • ارسال: 243
  • Open your source, Open your mind

حرف شما تا حدودی درسته ولی این دلیل نمیشه که توزیعهای جدید ایجاد نشن چون با بوجود اومدن اونها آدم پی به بعضی از نیازهای خودش میبره و میبینه که راههای ساده تری هم برای برطرف کردن نیازهاش وجود داره!
تمام خوبی دنیای opensource همینه!
من که نمی گم ایجاد نشن .
هر چقدر هم که دوست دارن دوستان توزیع بدن بیرون !‌
اما وقتی کاربر به سمتشون کشیده نشده دیر یا زود می میرن .
فکر کنم  اونقدر توزیع به وجود اومده که بیشتر نیاز های کاربران رو پوشش بده
و حالا اگه این تعداد نیاز های یه کاربر رو رفع نکنه اون وقته که توزیع های جدیدی به وجود میاد .
خوب شما بیا یه توزیع بزن و یه کار مفید توش انجام بده ، یه مشکل رو حل کن که داخل بقیه توزیع هابه اون توجه نشده ، کسی نمیاد به شما بگه چرا توزیع زدی .
کار مفید همیشه بازخورد خوبی داره.

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
به نظر من (از دید مدیریتی) اینا به هیچ نیازی پاسخ ندادن. مثلا پارسیکس چه نیازی رو از جامعه کاربری حل کرده که بقیه توزیع ها نمی تونن حل کنن؟ بنابراین چرا باید یه کاربر از پارسیکس استفاده بکنه؟
دوم اینکه متاسفانه از نظر بازاریابی و تبلیغ و کاربریابی درست عمل نکردن. درسته چیزی نمی فروشن اما بازم به بازاریابی نیاز دارن.
سوم اینکه کسی به آینده چنین توزیع هایی امیدوار نیست و سراغشون نمیره. از کجا معلوم من اگه فردا پارسیکس رو نصب کنم بتونم بطور مرتب و بموقع آپدیتها رو دریافت کنم؟ از کجا معلوم همین فردا منحل نشه؟ (مثلا اخیرا توزیع فودونتو منحل شد: http://alihzadeh.blog.ir/1392/01/28)
و آخر اینکه این اتفاق مختص به توزیع های ایرانی نیست و کلا در جوامع لینوکسی داره به تدریج پاکسازی رخ میده و توزیع های بیخود و بیجهت دارن از بین میرن.
در پایان توصیه میکنم بجای وقت گذاشتن برای ایجاد یک توزیع جدید، سعی کنین در پروژه های توزیع‌های بزرگ فعلی و یا در توسعه نرم افزارهای گنو/لینوکسی مشارکت کنید. و اگه مثل من دانش و یا وقت چنین مشارکتی ندارید حداقل با استفاده از توزیع های بزرگ (دبین، اوبونتو،‌ اوپن سوزه،‌ فدورا،‌ آرچ و...) اونا رو در مسیر رشد و پیشرفت و رقابت با سایر سیستم عامل ها یاری کنید.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین MohammadFatehi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
کاری به بحث ندارم چون هرکی نظر خودشو داره
ولی جناب کیان : انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند!
شما به جای مسخره کردن بهتره منطقی حرف بزنید که متاسفانه اینو تو شما نمیبینم
در ضمن توزیع من رو چرا اوردید جز لیستتون؟من حتی یک عکس و یک کیلوبایت اطلاعات ازش منتشر نکردم چون ناموفق و شکتس خورده و مزخرف؟؟؟ اینه منطقتون؟

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
نکته:‌ "چرا"ها رو از توی سوال ها پست اول حذف کنید -> استفهام انکاری بودند.

ولی جناب کیان : انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند!
دقیقا! معتفدم اگر کسی به راهش ایمان داره، باید تا ته خط بره! اگر دودل هست، از تجربه گذشته استفاده کنه وگرنه روال طبیعی گریبان گیرش می شه!
روال طبیعی می گه: از خودت دفاع کنه!
شخص A پروژه اش رو معرفی می کنه. کاربر ۱ درخواست توضیح بیشتر می کنه، A توضیح میده، کاربر ۲ میاد و به هر دلیلی (برداشت اشتباه یا کنجکاوی وووو) به جایی از توضیحات گیر میده. A مجبوره دفاع کنه. کاربر ۳ اضافه می شه و سوال دیگه ای میپرسه. A جواب میده. ۴ اضافه می شه. ۵ اضافه میشه وووو. A بیرحمانه مورد تهاجم قرار گرفته و باید از خودش دفاع کنه. راه برگشتی نیست. راه توقفی نیست. کاربر ۱ با یک سوال جدید به بحث برگشته! همه چیز توی یک دور افتاده! با هر توضیحی از سوی A، وضع بغرنج تر می شه! هر توضیحی با یک سوال دیگه روبرو می شه! A با خودش فکر می کنه آیا دشمنی ای وجود داره؟ چرا به توضیحاتش توجهی نمی شه؟‌ چرا باید یک چیز رو ده ها بار توضیح بده؟ آیا دشمنی وجود داره؟
دشمنی وجود نداره! این یک روال طبیعی است که از اجتماع برداشت شده. افراد تو اجتماع مردد، با پیش زمینه تردید بزرگ می شن و میان تو انجمن ها. همه آماده سوال پرسیدن هستند. A یا باید راسخ باشه و بی تفاوت رد باشه، و یا آماده جواب دادن به سوالهای بی پایان باشه! :D

نقل‌قول
در ضمن توزیع من رو چرا اوردید جز لیستتون؟من حتی یک عکس و یک کیلوبایت اطلاعات ازش منتشر نکردم چون ناموفق و شکتس خورده و مزخرف؟؟؟ اینه منطقتون؟
نگفتم اسم هایی که بردم، شکست خوردند. خط اول رو با دقت بخونید! (ضمنا نام مورد نظر شما ادیت شد  :))
« آخرین ویرایش: 20 اردیبهشت 1392، 11:56 ب‌ظ توسط کیان »

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
مشکل همه ی این توزیع ها نداشتن یک نقشه راه درست و واقعی هست.
چون کسی که برای یک پروزه برنامه جامعی قرار بده موفق میشه.
و این برنامه شامل درخواست های کاربران، منابع مالی و...

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
و درضمن لطفا دست بردارید از این منطق پوچ که میگه چون من کاری در فلان زمینه خاص انجام نداده ام پس حق انتقاد و یا اعتراض هم ندارم. اگه قرار باشه همه ما تو جامعه چنین حرفی بزنیم دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه. اگه نانوا نان بی کیفیت بده دست مردم و بعد در مقابل اعتراض بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند" و پزشک هم در برابر تشخیص اشتباه خود بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند" و کارمند هم در برابر انتقادات بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند" و توسعه دهنده نرم افزار هم در برابر انتقاد بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند"، به نظرت چه اتفاقی تو جامعه می افته؟ (هر کدوم از ما فقط تو یکی دو رشته تخصص داریم پس آیا باید در برابر تمام مسائل و کمبودها و... لال باشیم؟)
یه مثال دیگه: من هرگز بازیکن حرفه ای, مربی و یا داور فوتبال نبوده ام اما این دلیل نمی شود که فوتبال خوب رو از بد تشخیص ندهم، اشتباه داوری رو متوجه نشم و... و کسی هم نمی تواند به من بگوید چو تو مربی نیستی، چون تو بازیکن نیستی و چون تو داور نیستی حق اظهار نظر و انتقاد و اعتراض نداری.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
نانوا ، پزشک ، کارمند و راننده تاکسی و حتی رییس جمهور در یک جامعه ، در ازای کارشون پول دریافت میکنند و همچنین تعهدات فراوانی رو برای خودشون و دیگران ایجاد میکنن. پس حق ماست که در مقابل اشتباهاتشون ، کوتاه نیایم. ولی کسی که توزیع / برنامه این چیزا میسازه ، تعهدی نداره. پولی از کسی نمیگیره. مطمئن باشید اگه توزیعی باشه که بابت پشتیبانی ، نصب و هر کاری ازتون پول دریافت کنه و تعهدی بهتون بده ، مطمئن باشید اعتراض و انتقاد حق مسلمتونه. ولی وقتی یه نفر همینطوری دورهمی توزیع /برنامه میده بیرون کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین MohammadFatehi

• Newbie
  • *
و درضمن لطفا دست بردارید از این منطق پوچ که میگه چون من کاری در فلان زمینه خاص انجام نداده ام پس حق انتقاد و یا اعتراض هم ندارم. اگه قرار باشه همه ما تو جامعه چنین حرفی بزنیم دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه. اگه نانوا نان بی کیفیت بده دست مردم و بعد در مقابل اعتراض بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند" و پزشک هم در برابر تشخیص اشتباه خود بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند" و کارمند هم در برابر انتقادات بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند" و توسعه دهنده نرم افزار هم در برابر انتقاد بگه "انکه می تواند انجام می دهد و انکه نمی تواند انتقاد میکند"، به نظرت چه اتفاقی تو جامعه می افته؟ (هر کدوم از ما فقط تو یکی دو رشته تخصص داریم پس آیا باید در برابر تمام مسائل و کمبودها و... لال باشیم؟)
یه مثال دیگه: من هرگز بازیکن حرفه ای, مربی و یا داور فوتبال نبوده ام اما این دلیل نمی شود که فوتبال خوب رو از بد تشخیص ندهم، اشتباه داوری رو متوجه نشم و... و کسی هم نمی تواند به من بگوید چو تو مربی نیستی، چون تو بازیکن نیستی و چون تو داور نیستی حق اظهار نظر و انتقاد و اعتراض نداری.

انتقاد سازنده منظور هست تو اون جمله!

آفلاین MohammadFatehi

• Newbie
  • *
نانوا ، پزشک ، کارمند و راننده تاکسی و حتی رییس جمهور در یک جامعه ، در ازای کارشون پول دریافت میکنند و همچنین تعهدات فراوانی رو برای خودشون و دیگران ایجاد میکنن. پس حق ماست که در مقابل اشتباهاتشون ، کوتاه نیایم. ولی کسی که توزیع / برنامه این چیزا میسازه ، تعهدی نداره. پولی از کسی نمیگیره. مطمئن باشید اگه توزیعی باشه که بابت پشتیبانی ، نصب و هر کاری ازتون پول دریافت کنه و تعهدی بهتون بده ، مطمئن باشید اعتراض و انتقاد حق مسلمتونه. ولی وقتی یه نفر همینطوری دورهمی توزیع /برنامه میده بیرون کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره.

1+

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
اگه اعتراض و انتقاد و پیشنهاد رو راهی به سوی بهتر شدن ببینی اون موقع حتی اگه بابت محصولت پولی هم دریافت نکنی بازم پذیرای انتقادات و پیشنهادات خواهی بود.