انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: {موشکافی مسئله ریمیکس منتشر کردن} چرا توزیع های این سالهای ایرانیها شکست خورند؟  (دفعات بازدید: 7802 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
... ولی وقتی یه نفر همینطوری دورهمی توزیع /برنامه میده بیرون کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره.
لطفا جملت رو کامل کن: ...کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره و بنابراین کسی هم به سمت استفاده از اون محصول نمی ره و با این دیدگاه احتمالا اصلا برای کسی مهم هم نخواهد بود که چنین محصولی وجود داره یا نه، به چه دردی میخوره، و سرنوشتش چی میشه، و در نهایت چنین محصولی شکست خورده و محو میشه و این یعنی پاسخ سوال این تاپیک (چرا توزیع های این سالهای ایرانیها شکست خورند؟).
لطفا توجه داشته باشید که من اصلا بحث رو شخصی نمی کنم و تنها دارم نظر خودم رو بیان می کنم که ممکنه شما قبول نداشته باشید.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
نانوا ، پزشک ، کارمند و راننده تاکسی و حتی رییس جمهور در یک جامعه ، در ازای کارشون پول دریافت میکنند و همچنین تعهدات فراوانی رو برای خودشون و دیگران ایجاد میکنن. پس حق ماست که در مقابل اشتباهاتشون ، کوتاه نیایم. ولی کسی که توزیع / برنامه این چیزا میسازه ، تعهدی نداره. پولی از کسی نمیگیره. مطمئن باشید اگه توزیعی باشه که بابت پشتیبانی ، نصب و هر کاری ازتون پول دریافت کنه و تعهدی بهتون بده ، مطمئن باشید اعتراض و انتقاد حق مسلمتونه. ولی وقتی یه نفر همینطوری دورهمی توزیع /برنامه میده بیرون کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره.
اگه اعتراض و انتقاد و پیشنهاد رو راهی به سوی بهتر شدن ببینی اون موقع حتی اگه بابت محصولت پولی هم دریافت نکنی بازم پذیرای انتقادات و پیشنهادات خواهی بود.

اینم باز قضیه ش فرق میکنه. اونجا (جامعه ای که همه متعهد هستند) اجازه انتقاد دادن یک «حق» هست. اما اینجا (که اصولا کسی تعهد نمیده) یک «اختیار» هست. همین جا هم شما نگاه کنید ، چقدر به مدیریت اعتراض میشه ولی کو گوش شنوا؟ در صورتی که «حق» ماست اعتراض کنیم ، یعنی این که مدیر/راهبر/ناظر تعهد داده که در قبال اعتراضات پاسخگو باشه :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
... ولی وقتی یه نفر همینطوری دورهمی توزیع /برنامه میده بیرون کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره.
لطفا جملت رو کامل کن: ...کسی ازش انتظار پشتیبانی نداره و بنابراین کسی هم به سمت استفاده از اون محصول نمی ره و با این دیدگاه احتمالا اصلا برای کسی مهم هم نخواهد بود که چنین محصولی وجود داره یا نه، به چه دردی میخوره، و سرنوشتش چی میشه، و در نهایت چنین محصولی شکست خورده و محو میشه و این یعنی پاسخ سوال این تاپیک (چرا توزیع های این سالهای ایرانیها شکست خورند؟).
لطفا توجه داشته باشید که من اصلا بحث رو شخصی نمی کنم و تنها دارم نظر خودم رو بیان می کنم که ممکنه شما قبول نداشته باشید.

نه کسی انتظار پشتیبانی نداره چون به صراحت در بندهای مجوز های آزاد ذکر میشه چنین چیزی :) . کسی انتظار پشتیبانی نداره چون شخص توسعه دهنده ، به هیچ عنوان یک Bug Tracker ایجاد نکرده. یا صراحتا بیان کرده «من مسولیتی قبول نمیکنم». خود اوبونتو رو نگاه کنید ، در آخرین صفحه نصبش به اینجا لینک میده : http://ubuntu.com/support و کلمه commercial support رو میاره. یعنی چی؟ یعنی ازتون پول میگیره و پشتیبانی میده. اون موقع اگر اوبونتو موجب سوختن کارت گرافیکتون شد ، میتونید مقابل کنونیکال قدعلم کنید، ولی اگر پولی بابت پشتیبانی به کنونیکال نپردازید ، تنها ممکنه کنونیکال به لبخند بزنه و بگه باید پول میپرداختید تا بتونیم در موردش با هم بحث کنیم.

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
prp-e جان حرفات درسته اما در جهت سوال این تاپیک نیست. سوال اینه: چرا توزیع های این سالهای ایرانیها شکست خورند؟
این که اوبونتو چطوره مهم نیست چون بهرحال موفق شده و جا پاش رو محکم کرده. آیا واقعا من که اوبونتو دارم و پولی هم بابتش ندادم پشتیبانی ندارم؟ پس این همه فروم و... چیه؟ حالا آیا فلان توزیع بی نام و نشان اینطور پشتیبانی میشه؟ پشتیبانی که فقط پول دادن برای پشتیبانی سازمانی نیست.
ختم کلام اینه که شما میتونی دورهمی (خودمونی) یه توزیع بسازی و طبق گفته های خودت تعهدی برای پشتیبانی و پاسخگویی هم نداشته باشی (که اصلا جرم نیست بجای یکی اصلا ۱۰۰ تا توزیع بساز!) و در سوی دیگه من کاربر در بین این خیل عظیم توزیع های لینوکسی مغز خر نخوردم که بیام فدورا، دبین، آرچ، اوپن سوزه و اوبونتوی رایگان و بقول شما بدون پشتیبانی اما دارای حجم وسیعی از مستندات و فروم ها و... رو ول کنم و از توزیع دورهمی شما که اونم بدون پشتیبانیه اما برخلاف مثلا اوبونتو نه فروم درست و حسابی و شلوغی داره و نه مستندات قوی استفاده کنم (که این کار من هم مثل کار شما اصلا جرم نیست و همه در انتخابهامون آزادیم).
نتیجه میشه این که توزیع دورهمی شما رو فقط تعداد انگشت شماری ازش استفاده میکنن و این یعنی شکست. ممکنه شمای توسعه دهنده بگی ما از اولش هم دنبال کاربر نبودیم که در اون صورت اصلا از حیطه این تاپیک خارج میشیم چون تاپیک در مورد عدم موفقیت توزیع های ایرانی ای هست که بدنبال جذب کاربر بودن اما در این راه شکست خوردن؛ توزیعی که برای استفاده شخصی خود توسعه دهنده و دوستانش ساخته بشه که اصلا شکست نمی خوره.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
خب به نظرم یه تعدادی از این توزیع ها شکست نخوردند ، شکست داده شدند. مثلا کارآمد ، یک مقدار جزمی در موردش تحقیق کنید میبینید تو همین فروم در مورد قدیمی بودن بیس و ... اش بحث شده و این یعنی شکست. شریف هم همینطور.

اما یه سری دیگه ، مثلا جبیر ، کی گفته شکست خورده؟ آیا من توی وبسایتم اعلام کردم؟ یا اون ایرانوس که اصلا منتشر هم نشد! به قول خود سازنده یک کیلوبایت هم اطلاعات ازش منتشر نشده!

نقل‌قول
فدورا، دبین، آرچ، اوپن سوزه و اوبونتوی رایگان و بقول شما بدون پشتیبانی اما دارای حجم وسیعی از مستندات و فروم ها و... رو ول کنم و از توزیع دورهمی شما که اونم بدون پشتیبانیه اما برخلاف مثلا اوبونتو نه فروم درست و حسابی و شلوغی داره و نه مستندات قوی استفاده کنم

شما مختارید از هرچیزی استفاده کنید. حتی مک و ویندوز :) کسی هم نمیتونه و حق نداره بهتون اعتراض کنه :) . اما آیا به نظرتون کسانی که از توزیع هایی مثل مگیا (فورک مندریوا) ، مینت (ریمستر اوبونتو) ، آپتوزید (ریمستر دبیان) و فودونتو استفاده میکنند مغز خر خوردند؟

ممکنه بگید فودونتو که دیگه نیست! درسته از میدون خارج شد ، اما میدونید برای چی؟ برای اینکه خیلی سعی داشت به GTK+ 2 پایبند بمونه در حالی که حتی توزیع هایی مثل Trisquel که معمولا آخرین بروزرسانیشون مال دوره کودکی حضرت نوح(ع) هست ، رفتن سمت گنوم و GTK+ 3 . ولی مینت چطور؟ مینت کلا روی نظر کاربرانش میچرخه. از طرفی توسعه دهندگان مشترکی با اوبونتو و دبیان داره (همونطور که وقتی بحث KDE میشه چاکرا و اوپن سوزه پیشنهاد میشن ، چون توسعه دهندگان مشترک دارند!) . دو توزیع Mageia و Mandriva هم همینطور هستند. ظاهرا کسی که مگیا رو فورک داده اومده و از شکست های مندریوا درس گرفته.

از طرف دیگر ، اگر بخوایم «بی کاربر بودن» رو برابر با «شکست» قرار بدیم خیلی خیلی اشتباه کردیم. بعضی وقتها هست که برنامه ای رو برای کسانی مینویسند که فقط در مقطع فوق دکترای بیوتکنولوژی قابل استفادست. به نظرتون چند تا متخصص بیوتکنولوژی هست که بتونه ازش استفاده کنه؟
یا حتی برنامه ای که قبلا نوشته شده بود که وصل میشد به یوتوب و مخازن خودش تا ویدئوهای پورن رو دریافت کنه. به نظرتون این برنامه چقدر استفاده کننده داره ؟ ;D

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
محمدرضا جان چرا در مورد تریسکل شایعه پراکنی می‌کنی؟ مخازن تریسکل همون مخازن اوبونتو ۱۲٫۰۴ هست به همراه بعضی به‌روزرسانی‌ها ;)

هسته‌ی توی مخازن لینوکس-لیبره ۳٫۵ هست
گنوم ۳٫۴٫۱ هست
لیبره‌آفیس ۳٫۵٫۷ هست.
Abrowser (همون فایرفاکس) ۲۰ هست.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
محمدرضا جان چرا در مورد تریسکل شایعه پراکنی می‌کنی؟ مخازن تریسکل همون مخازن اوبونتو ۱۲٫۰۴ هست به همراه بعضی به‌روزرسانی‌ها ;)

هسته‌ی توی مخازن لینوکس-لیبره ۳٫۵ هست
گنوم ۳٫۴٫۱ هست
لیبره‌آفیس ۳٫۵٫۷ هست.
Abrowser (همون فایرفاکس) ۲۰ هست.

آخرین نسخه های ارائه شده اینها رو شما ببین! به غیر از فایرفاکس بقیش شدیدا قدیمی هست. مثلا الان لیبرآفیس ۳.۶ اومده ۴.۰ هم اومده. گنوم ۳.۸ و لینوکس ۳.۹.۱ :)

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
خوب مخازنشون بر پایه‌ی اوبونتو ۱۲٫۰۴ هست! بدلیل کمبود نیرو ترجیح دادن که پایه‌شون رو روی نسخه‌های LTS بذارن.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
این مشکل رو متاسفانه گنوسنس هم داره و هنوز روی دبیان ۶ هست مخازن نسخه ۳.
بروز ترین توزیع لیبره که دیدم Parabola بوده که مبتنی بر آرچه. حتی گنوم ۳.۸ هم داره :)

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
1- خب به نظرم یه تعدادی از این توزیع ها شکست نخوردند ، شکست داده شدند. مثلا کارآمد...
2- اما یه سری دیگه ، مثلا جبیر ، کی گفته شکست خورده؟ آیا من توی وبسایتم اعلام کردم؟ یا...
3- ...اما آیا به نظرتون کسانی که از توزیع هایی مثل مگیا (فورک مندریوا) ، مینت (ریمستر اوبونتو) ، آپتوزید (ریمستر دبیان) و فودونتو استفاده میکنند مغز خر خوردند؟...
4- ظاهرا کسی که مگیا رو فورک داده اومده و از شکست های مندریوا درس گرفته.
5- اگر بخوایم «بی کاربر بودن» رو برابر با «شکست» قرار بدیم خیلی خیلی اشتباه کردیم. بعضی وقتها هست که برنامه ای رو برای کسانی مینویسند که فقط در مقطع فوق دکترای بیوتکنولوژی قابل استفادست. به نظرتون چند تا متخصص بیوتکنولوژی هست که بتونه ازش استفاده کنه؟...
1- در مورد اونا خبری ندارم و براشون متاسفم. اما شکست داده شدند یعنی چی؟! اگه من به شما بگم پول چیز بدیه آیا شما پولات رو میبوسی میذاری کنار؟!
2- من اصلا از توزیع جبیر نام نبردم چرا حرف تو دهنم میذاری؟ تو در مورد توسعه دورهمی یک توزیع گفتی منم پاسخ دادم.
3- نه مغز خر نخوردن. اون لیست 4 یا 5تایی من فقط یه مثال بود. انتظار داشتی بشینم اسم مگیا و مندریوا و روزا و جنتو و اون یکی توزیع ترک و اون یکی توزیع چینی و... رو هم لیست کنم؟ فقط یه مثال بود.
4- پس دیگه مثل مندریوا شکست نخواهد خورد، توزیع های ایرانی هم میتونن از تجربه مندریوا و مگیا استفاده کنن تا موفق تر باشن.
5- نه اصلا هم اشتباه نکرده ایم. اول باید جامعه هدفت رو بشناسی. اگه جامعه هدفت متخصصان فوق دکترای بیولوژی باشه یعنی مثلا تعدادشون تو کل دنیا 5 هزار نفر هست، حالا اگه از این 5 هزار نفر فقط 20 نفر از اون برنامه استفاده بکنن، خب اون برنامه مشخصه که شکست خورده. و اگه 1000 نفر یا بیشتر استفاده بکنن میتونیم بگیم موفق بوده.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
1- خب به نظرم یه تعدادی از این توزیع ها شکست نخوردند ، شکست داده شدند. مثلا کارآمد...
2- اما یه سری دیگه ، مثلا جبیر ، کی گفته شکست خورده؟ آیا من توی وبسایتم اعلام کردم؟ یا...
3- ...اما آیا به نظرتون کسانی که از توزیع هایی مثل مگیا (فورک مندریوا) ، مینت (ریمستر اوبونتو) ، آپتوزید (ریمستر دبیان) و فودونتو استفاده میکنند مغز خر خوردند؟...
4- ظاهرا کسی که مگیا رو فورک داده اومده و از شکست های مندریوا درس گرفته.
5- اگر بخوایم «بی کاربر بودن» رو برابر با «شکست» قرار بدیم خیلی خیلی اشتباه کردیم. بعضی وقتها هست که برنامه ای رو برای کسانی مینویسند که فقط در مقطع فوق دکترای بیوتکنولوژی قابل استفادست. به نظرتون چند تا متخصص بیوتکنولوژی هست که بتونه ازش استفاده کنه؟...
1- در مورد اونا خبری ندارم و براشون متاسفم. اما شکست داده شدند یعنی چی؟! اگه من به شما بگم پول چیز بدیه آیا شما پولات رو میبوسی میذاری کنار؟!
2- من اصلا از توزیع جبیر نام نبردم چرا حرف تو دهنم میذاری؟ تو در مورد توسعه دورهمی یک توزیع گفتی منم پاسخ دادم.
3- نه مغز خر نخوردن. اون لیست 4 یا 5تایی من فقط یه مثال بود. انتظار داشتی بشینم اسم مگیا و مندریوا و روزا و جنتو و اون یکی توزیع ترک و اون یکی توزیع چینی و... رو هم لیست کنم؟ فقط یه مثال بود.
4- پس دیگه مثل مندریوا شکست نخواهد خورد، توزیع های ایرانی هم میتونن از تجربه مندریوا و مگیا استفاده کنن تا موفق تر باشن.
5- نه اصلا هم اشتباه نکرده ایم. اول باید جامعه هدفت رو بشناسی. اگه جامعه هدفت متخصصان فوق دکترای بیولوژی باشه یعنی مثلا تعدادشون تو کل دنیا 5 هزار نفر هست، حالا اگه از این 5 هزار نفر فقط 20 نفر از اون برنامه استفاده بکنن، خب اون برنامه مشخصه که شکست خورده. و اگه 1000 نفر یا بیشتر استفاده بکنن میتونیم بگیم موفق بوده.
۱- انتظار حمایت داشتند ولی متاسفانه اینطور نشده. با این که توزیع های خوبی بودند. اما الان چپ و راست گوشی و نرم افزار ملی میاد بیرون با کمک های میلیاردی :| بو دار نیست به نظرتون.

۲- جواب استارتر تاپیک و سوال عنوانش بود.

۳- :)

۴- بله همینطوره.

۵- خب این برمیگرده به شرایط دیگر. مثلا همه کسانی که فوق دکترای بیوتکنولوژی دارند لینوکس کار نمیکنند و به اقتضای شرایطشون شاید اسم لینوکس هم به گوششون نخورده باشه! از طرف دیگر شاید بعضیهاشون تحریم باشن ، بعضی دیگه هم شیلنگ اینترنتشون دست عمو فیلترچی باشه :) باید شرایط رو در نظر گرفت و کامل نظر داد :)

بحث داره جالب میشه :)

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
۱- انتظار حمایت داشتند ولی متاسفانه اینطور نشده. با این که توزیع های خوبی بودند. اما الان چپ و راست گوشی و نرم افزار ملی میاد بیرون با کمک های میلیاردی :| بو دار نیست به نظرتون.
۵- خب این برمیگرده به شرایط دیگر. مثلا همه کسانی که فوق دکترای بیوتکنولوژی دارند لینوکس کار نمیکنند و به اقتضای شرایطشون شاید اسم لینوکس هم به گوششون نخورده باشه! از طرف دیگر شاید بعضیهاشون تحریم باشن ، بعضی دیگه هم شیلنگ اینترنتشون دست عمو فیلترچی باشه :) باید شرایط رو در نظر گرفت و کامل نظر داد :)
بحث داره جالب میشه :)
1- چرا بودار هست و برا همین چند وقت پیش یک مطلب تالیفی از این روند تو وبلاگم منتشر کردم: حمایت از کار و سرمایه ایرانی؟ خوشحال میشم نظرات دوستان رو هم بدونم.
2- بله. باید شرایط رو و همینطور رقبا و... رو هم در نظر گرفت.
بحث داره جالب میشه اما به نظر تو چرا توزیع های ایرانی چندان موفق نبودن؟ (اگه نگیم شکست خوردن)

آفلاین MohammadFatehi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
متاسفانه از دیدگاه بعضیا توزیع های ایرانی از قبل شکست خورده هستند :-

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
بحث داره جالب میشه اما به نظر تو چرا توزیع های ایرانی چندان موفق نبودن؟

به مطلب خودتون رجوع کنید :) کم مونده دیگه شرکتی توزیع Deepin رو به اسم سیستم عامل ملی به بازار بده :|

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
یک چیز جالب.
میدونید مشکل ما چیه؟ «محل دروغگویی» نمیدونیم کجاست. مثلا یک شعبده باز. همه میدونیم که هیچ شعبده بازی اونقدر قدرت فراطبیعی نداره ! و فقط از خطای مغز و چشم ما سود میبره! حالا اگر اون شعبده باز در جمع ما (مردم عادی) باشه ، همه بهش توجه زیادی میکنن و دست و هورا و حتی حاضریم پول اضافی هم بهش بدیم.
حالا فرض کنیم شعبده باز مبتدی (یا حتی فوق حرفه ای) بیاد و در جمع شعبده بازای دیگه شروع کنه به شعبده بازی. حاضرم شرط ببندم دیدن یک سریال ترکی لوس و بی معنی که از شبکه جم پخش میشه براش جذاب تر از کارهای اون هست! چون خودش کلک رو میدونه.
نمونش همین قاصدک ، تبلیغش رو از فرومهای لینوکسی شروع کرد و هی اسم «سیستم عامل بومی» رو انداخت پشت توزیعش. این امر هم میتونه در شکست و پیروزی موثر باشه :)