انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: وابستگي تا چه حد؟!!  (دفعات بازدید: 2398 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین GrAnDpA

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
  • جنسیت : پسر
وابستگي تا چه حد؟!!
« : 03 مهر 1387، 07:33 ق‌ظ »
سلام. خوبيد؟
راستش قبل از هرچيزي من بگم يه عشق ذاتي به اوبونتو دارم ::) اما ...
اما نمي دونم چرا لينوكس طوري طراحي شده كه وابستگي محض به شبكه را ايجاد مي كنه.براي نصب كوچكترين بسته ها بايد وصل به شبكه شد و اين وسط حالا اگه يكي اينترنت پرسرعت نداشته باشه كه ديگه هيچي. بنده خودم حدود دو ماه پيش يه تاپيك زدم و درخواست كمك از دوستان براي نصب مودم كردم اما نشد كه نشد ](*,) مي دونم كه ميشه با يه دي وي دي هم يه سري بسته ها را نصب كرد اما اولا در اون صورت بازم همه ي بسته ها توي دي وي دي موجود نيستند و چه بسا دوباره بايد به نت وصل شد. ضمن اينكه ممكنه اصلا دي وي دي درايو موجود نباشه! :-X

حالا سوال من اينه كه چرا نبايد بسته هاي ابتدايي روي لينوكس به صورت پيشفرض نصب باشن؟ شايد بگيد بسته هاي پيشفرض نصب شدن اما به هيچ وجه كافي نيست. چون دوباره براي انجام كوچكترين كارهايي كه به راحتي و به صورت پيشفرض توي ويندوز انجام مي داديم (مولتي مديا و ...) اينجا بايد براش دنبال بسته بگرديم :'(

تازه اگر هم خودمون بخواهيم بسته هارا از اينترنت با كلي بدبختي دونه به دونه بگيريم (كه گاهي به حدود 20 بسته يا بيشتر براي يك مورد مي رسه) نصب كردنش اول مكافاته و اينقدر سخته كه...! اين سختي و تكلف توي جاهاي ديگه ي لينوكس هم قرار داره مثلا اگه بخواي يه كاربر را دسترسيش را تغيير بدي يا ... بايد بري توي مسير فايل مذكور را پيدا كني بعد چند خط توش تغييرات بدي ](*,)يا چرا خيلي از كارهايي كه ويندوز اتوماتيك انجام مي ده و يه جورايي هوشمنده لينوكس نمي تونه انجام بده؟ مثلا پس از نصب يك رزوليشني داره كه فقط مطب چشم پزشك ها را شلوغ تر مي كنه ::)

لطفا جواب سوالات بالا را بديد و در واقع قانعم كنيد. البته مي دونم شما در اين زمينه وظيفه اي نداريد ولي اين براي من خيلي مهمه. دچار يه جور دوگانگي شدم. از يه طرف بدون هيچ دليلي عاشقانه اوبونتو را دوست دارم (نمي دونم شايد از تبليغات و حرف دوستان باشه :() از يه طرف هم اين سوالات همين طور مثل يه شبهي توي ذهنم مي چرخه.

به همين دلايل بالا و مهمترينش عدم دسترسي به اينترنت پرسرعت حالا حدود دوماه ميشه كه يه اوبونتو بدون هيچ استفاده اي كنار ويندوزم نصب كردم و فقط موقع بوت شدن اسمش را مي بينم و دارم از ويندوز استفاده مي كنم.

موفق باشيد...
« آخرین ویرایش: 03 مهر 1387، 07:49 ق‌ظ توسط GrAnDpA »

آفلاین snake

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #1 : 03 مهر 1387، 09:57 ق‌ظ »
سلام
این مورد برای همه کاربران در ابتدای استفاده از لینوکس( چند سال اول) به وجود میادنگران نباش.منم همین مشکل رو داشتم.
مشکل از اونمجا به وجود می اد که ما در کشوری زندگی می کنیم که حقوق ک‍‍پی رایت رعایت نمی شه.
من یه ویندوز می خرم ۱۰۰۰ تومان بعد ۸ تا سی دی king می گیرم ۱۰۰۰۰ تومان دیگه توی دمیا به هیچ یزی احتیج ندارم.
ویندوز هم که همه کارهاش اتوماتیکه اگه مشکلی برای ویندوز به وجود بیاد مشکلی نیست دوباره نصب می کنم ویندوز ۱۰۰۰ تومانی همه چیز داره!.
اما حالا خارج از بحث قیمتی این موردهاپی که می گی به نظر خیلی سخت میاد از قدرتهای لینوکسه چرا که مثلا فکر کن می خوای یه رقص نور درست کنی یکی از راهها اینه که بر ییه آمادشو بخری اگه خراب شد دوباره یکی دیگه بخری.راه دوم اینه که بری الکترونیک یاد بگیری خودت بسازی دفعه بعد که خراب شد با یه هزینه کم تعمیرش کنی تازه بعدا یکی بهترشم بسازی.
در مورد پکیج ها هم لینتوکس مرتب داره بهتر می شه.
موفق باشی


Linux is not a word,It's a SPRITE

آفلاین RoOhi

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 54
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #2 : 03 مهر 1387، 10:07 ق‌ظ »
چرا از دیسک هما استفاده نمی کنی ؟ این دیسک برای کاربرانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند طراحی شده ...
اینم لینک خریدش :
http://linuxshop.ir/index.php?cPath=9&osCsid=vm1nrq0pvujm962l0nnvqd1re7

آفلاین فاراب

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #3 : 03 مهر 1387، 11:50 ق‌ظ »
دوست عزیز سیستم عامل بدون شبکه دیگه در هیچ جای دنیا معنا نداره. مثل این می مونه که شما یه ماشین لوکس بخری و فقط بشینی توش و حرکت نکنی. اگر دقت کرده باشی، ویندوز هم پس از نصب کامل، اولین سؤالی که می پرسه اینه که چجوری به اینترنت وصل شم؟
تعداد بسته های کامل لینوکس بسیار زیاده و اگر بخاهند همه ی اونا رو در CD اوبونتو قرار بدن، اولا دیگه ۷۰۰MB نمیشه و بالای ۲۰GB اون وقت دیگه هیچ کس دانلودش نمی کنه. هر چند نسخه ی DVD اوبونتو هم وجود داره که حدود ۴.۵GB هست و به راحتی روی یه DVD رایت می شه. از اون گذشته برای اکثر کاربرا این همه بسته و کتابخونه که مثلا برای نصب یه برنامه ی خاص لازمه، بی فایده است و فقط فضای دیسک سخت اونا رو می گیره.
این رو بدون که در هیچ جای دنیا اینترنت دایل آپ استفاده نمی شه و نصب تمام اون بسته ها برای اونا در حد چند ثانیه است و گاهی اصلا متوجه نمی شن! پس این مشکل مربوط به لینوکس نیست و طبق معمول...
یه چیز دیگه اینه که خیلی لز نرم افزار های ویندوز هم نیاز به نصب پیش نیاز دارند. مثلا Microsoft .Net Frameworks یا DirectX. از اون گذشته اگه دقت کرده باشید حجم نرم افزارهایی ویندوز بسیار بالا تر از لینوکسه و معمولا یه پوشه هست که شامل فایل exe برای نصب و تعدادی پوشه ی دیگه که وابستگی هاش هست که معمولا حجم های بالایی هم دارند و یا یه فایل exe یا Self Extracting هست که در اصل اون هم فشرده شده ی تعداد زیادی فایله. در مقابل اکثر نرم افزار های لینوکس، حجمی بشتر از چند صد KB ندارند و به ندرت بالای ۱۰MB میشن، بجز بازی ها. بقیه ی فایل های مورد نیاز یه سری کتابخونه و فایل های اضافه هستند که در خیلی لز نرم افزار های لینوکس تکراریه و قبلا نصب شده و چه بسا دیگه نیازی به نصب اونا نیست. در اصطلاح برنامه نویسی، این کار مثل نوشتن یه تابع و استفاده های مکرر و بنا به شرایط از اون تابع می مونه. کاری که بهش برنامه نویسی ساخت یافته میگن.
صحبت در این مورد زیاده و از حوصله ی انجمن خارج به هر حال امیدوارم در این مورد قانع شده باشی.
موفق باشی.
Godisnowhere

آفلاین deprecated

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #4 : 03 مهر 1387، 07:30 ب‌ظ »
متاسفانه منم مشکل مودم دارم، یعنی مجبورم با همون سرعت 14 کیلوبیت بسوزم و بسازم که البته دیدم فایده نداره و کلا بیخیال اینترنت شدم (تو لینوکس الیته).

هنوز ویندوز رو کنار لینوکس استفاده میکنم، ویندوز رو بخاطر اینترنت و بعضی از بازیها و یک سری نرم افزار تخصصیش که تو لینوکس نیست و سایر کارها (در واقع 80 در صد موارد) توی لینوکس هستم.
واسه دانلود کردن بسته ها برای اینکه به مشکل وابستگی ها بر نخوریم، بهترین راه همین چیزیه که این پایین میگم:

1) برنامه synaptic رو اجرا میکنیم و هر بسته ای که دلمون میخواد نصب کنیم رو انتخاب میکنیم.
2) روی دکمه Apply کلیک میکنیم تا اون بسته ها رو برامون نصب کنه (میدونم، درسته به اینترنت وصل نیستیم و قرار هم نیست که از لینوکس واسه دانلود استفاده کنیم!)
3) در پنجره جدیدی که باز میشه، لیست بسته هایی که قرار نصب بشه یا آپدیت بشه رو نمایش میده و همچنین مقدار اندازه فایلهایی که باید از اینترنت دانلود بشه. در این پنجره روی دکمه Yes کلیک میکنیم (الان لینوکس کنارم نیست، شایدم اسم دکمش Ok بود) در اینصورت شروع میکنه به دانلود بسته ها.
4) اما چون به اینترنت وصل نیستیم (یا نمیتونیم وصل بشیم) پس بهمون یک اخطار میده که نتونسته بسته ها رو دانلود کنه و میپرسه که "آیا ادامه بدم؟" که ما هم میگیم "نه".
5) بعدش یک پنجره به نمایش در میاد که لیست بسته هایی که نتونسته دانلود کنه رو به نمایش میگذاره! و ما هم همین رو میخواستیم، لیست بسته هایی که باید دانلود بشه به همراه آدرس URL شون. تمام لیست رو انتخاب میکنیم و توی یه فایل متنی (مثلا به نام packages) کپی اش میکنیم.
6) با دستور زیر، لینک بسته ها رو از اون فایل متنی میکشیم بیرون و توی یک فایل متنی دیگه ای (مثلا به اسم pkgslist.lst) ذخیره میکنیم:
cat packages | grep http | cut -d \  -f 5 > pkgslist.lst
7) بعدش فایل متنی فوق (pkgslist.lst) رو کپی میکنیم به پارتیشن ای که ntfs هست و ویندوز میتونه بخونتش. بعد رستارت کرده و به ویندوز میریم. باید از برنامه FlashGet استفاده کنیم یا هر برنامه ی دیگه ای که بتونه لیست لینکهای دانلودی رو از یک فایل بخونه.
8) فایل pkgslist.lst که حاوی لینک بسته هایی است که باید دانلود بشه رو باید با WordPad باز کنیم (باید با WordPad باشه، با NotePad نه). بعد از اینکه با WordPad بازش کردیم، یک بار روی دکمه Save کلیک میکنیم تا دوباره Save بشه (با اینجام این کار به تمام آخر خط ها کاراکتر انتهای خطی که سازگار با ویندوز هست اضافه میشه).
9) در آخر سر هم برنامه FlashGet رو باز کرده و از منوی FIle گزینه Import List رو انتخاب کرده و همون فایل pkgslist.lst رو بهش معرفی میکنیم و تمام (شروع دانلود).
10) دوباره به لینوکس میریم.
11) فایلها (بسته های deb ای که دانلود شده) رو توی یک پوشه (دایرکتوری) میریزم و اون دایرکتوری رو بعنوان مخزن به برنامه Synaptic معرفی میکنیم (با برنامه dpkg-scanpackages و دستکاری فایل sources.list که راهنمای انجام اینکار و میتونید پیدا کنید).
12) دستور sudo apt-get update رو میزنیم.
13) برنامه synaptic رو اجرا میکنیم و بسته های مورد نیاز (که از تو ویندوز دانلود شدن) رو نصب میکنیم.

من واسه نصب برنامه هام مجبورم اینکار رو بکنم تا دیگه سه ساعت دنبال لینک دانلود و مراقبت از وابستگی ها نباشم! ;D

آفلاین sorena

  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 484
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #5 : 03 مهر 1387، 08:20 ب‌ظ »
انشالا این مشکل هم به زودی حل میشه  :)
In The World That Has No fences Or Walls , Who Need Gates Or Windows

آفلاین HessaM TNT

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • جنسیت : پسر
  • What ?
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #6 : 04 مهر 1387، 02:29 ق‌ظ »
راه حل های بسیار زیادی هست که ملزم به دانلود نباشید .
مثل دیسک تکمیلی هما و چند پکیج دیگه که بگردین راحت پیدا می کننید تو همین فروم و یا در لینوکس شاپ .
در مورد مودم هم اگه واقعا می خواین برا همیشه ویندوز رو بزارین کنا باید یه مودم دیگه بخرین . من قبل از اینکه adsl بگیرم از intel 536 ep استفاده می کردم . واقعا جوابگو بود . به راحتی هم در اوبنتو نصب میشه .
.:: بهتره آدم بین بزرگا کوچیک باشه، تا بین کوچیکا بزرگ ::.

آفلاین Freeman

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #7 : 04 مهر 1387، 03:43 ق‌ظ »
به همت آقای حسن‌پور مجموعه‌ی کاملی از مخازن نرم‌افزار موجود برای اوبونتو هاردی در ۷ دی‌وی‌دی آماده شد.

این مجموعه مخازن کامل اوبونتو شامل main, restricted, universe و multiverse است که برای معماری سخت‌افزاری i386 انتشار یافته.

این مجموعه شامل بسته‌ها و به روز رسانیها از مخازن hardy, hardy-security, hardy-updates و hardy-backports تا تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۰۸ ( ۳۱ شهریور ۸۷ ) میباشد.

این پک در ۷ دی‌وی‌دی برای عرضه در فروشگاه گنو/لینوکس ایران عرضه شده و مبلغ ۲۰۰۰ تومان از فروش هر  سفارش برای کمک به فعالیتهای گروه اوبونتو-ایران و ترویج فرهنگ و استفاده از گنو/لینوکس هدیه میشود.

محصول در سایت لینوکس شاپ: http://linuxshop.ir/product_info.php?products_id=249

آفلاین GrAnDpA

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #8 : 04 مهر 1387، 07:58 ق‌ظ »
سلام. از همتون خيلي ممنونم. اوبونتو هر چي نداشته باشه يه پشتيباني فارسي خوب داره.خيلي خوب بود جواب تك تكتون. من توي يه انجمن متن باز ديگه (مامبولرن) هم رفت و اومد دارم.اونجا هم در بعضي مواقع زير يك دقيقه جواب كاربرا داده ميشه و وقتي كاربرها مي گن واي چقدر خوب بود اتگار ديگه عادي شده اما الان دوباره اين احساس زنده شد برام \\:D/ اصولا پشتيباني خوب خيلي از ضعف هاي ديگه را مي تونه بپوشونه.(مثل قضيه پشتيباني جوملا و مامبو در ايران كه به نظر مياد مامبو واقعا عالي داره ساپورت ميشه و بنابراين علي رغم بيشتر بودن addon هاي جوملا ،خيلي ها مامبو را انتخاب مي كنند!) حالا اين ها را براي اي گفتم كه ببينم فقط توزيع اوبونتو اين طوري پشتيباني فارسي ميشه يا كوبونتو يا حتي توزيعهاي ديگه هم همينطورن؟(براي انتخاب نهايي توزيع) از لحاظ سليقه اي كه من خودم با Gnome خيلي حال مي كنم. حالا فقط مونده قضيه پشتيباني.از دوست عزيزم PC2st.ir هم خيلي خيلي ممنونم كه با حوصله يه راه واقعا كاربردي و البته فكر كنم ابتكاري را مطرح كرد.

در ضمن، در كناري لطفي كه مي كنيد و سوال بالا را جواب مي ديد لطفا اين را هم جواب بديد :
نقل‌قول
تازه اگر هم خودمون بخواهيم بسته هارا از اينترنت با كلي بدبختي دونه به دونه بگيريم (كه گاهي به حدود 20 بسته يا بيشتر براي يك مورد مي رسه) نصب كردنش اول مكافاته و اينقدر سخته كه...! اين سختي و تكلف توي جاهاي ديگه ي لينوكس هم قرار داره مثلا اگه بخواي يه كاربر را دسترسيش را تغيير بدي يا ... بايد بري توي مسير فايل مذكور را پيدا كني بعد چند خط توش تغييرات بدي يا چرا خيلي از كارهايي كه ويندوز اتوماتيك انجام مي ده و يه جورايي هوشمنده لينوكس نمي تونه انجام بده؟ مثلا پس از نصب يك رزوليشني داره كه فقط مطب چشم پزشك ها را شلوغ تر مي كنه

يعني راهي نداره (مثل نصب بسته ها كه راه هاي مختلفي داشت) كه بشه مراحل انجام چنين تغييراتي را كمتر كرد؟

با تشكر...
 
« آخرین ویرایش: 04 مهر 1387، 08:01 ق‌ظ توسط GrAnDpA »

آفلاین snake

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #9 : 04 مهر 1387، 10:13 ق‌ظ »
سلام
دستتون از بابت دي وي دي ها درد نكنه.
اگه از پارسيان پشتيباني بگيرن منم مي خرمش.
در مورد مودم هم يه بزرگي گفته اگه بخواي به كمبودهاي زندگي قانع باشي پيشرفت نمي كني.
منم با hdaudio hsf‌ كنكسانت مشكل داشتم 12 باري اوبونتو رو نصب كردم تا بالاخره مودمش نصب شد.
يه ذره تلاش بكني نا اميد نشي مي شه.
موفق باشي

Linux is not a word,It's a SPRITE

آفلاین GrAnDpA

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #10 : 05 مهر 1387، 12:43 ق‌ظ »
سلام. ممنون در مورد مودم كه فكر نمي كنم حتي اگر صد بار ديگه هم نصبش كنم درست بشه. اگر لطف كنيد :1. جواب پست قبليم را هم بديد،
2. اينكه وقتي با اين همه زحمت بسته ها را دونه به دونه نصب مي كنيم و تازه كلي تنظيمات انجام مي ديم ميشه يه كاري كرد كه اين بسته ها و تنظيمات و خلاصه هر تغييري كه توي اوبونتو داديم با نصب مجدد اوبونتو از بين نره؟ مثلا ميشه كل تنظيمات را export كرد و در يه اوبونتوي ديگه import كرد؟در مورد بسته ها چطور؟

موفق باشيد...

آفلاین فاراب

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #11 : 05 مهر 1387، 01:16 ق‌ظ »
برای این کار تعداد زیادی راه هست. از aptoncd گرفته و backup perferences/restor perferences تا remaster کردن و image گرفتن. بارها هم در این انجمن بحث شده. خوبه قبل از اینکه بپرسید، اول در انجمن جستجو کنید.
Godisnowhere

آفلاین GrAnDpA

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: وابستگي تا چه حد؟!!
« پاسخ #12 : 05 مهر 1387، 01:23 ق‌ظ »
سلام. خيلي ممنون :) ميشه پست دو تا قبلي را هم لطف كنيد و جواب بديد؟

سلام. از همتون خيلي ممنونم. اوبونتو هر چي نداشته باشه يه پشتيباني فارسي خوب داره.خيلي خوب بود جواب تك تكتون. من توي يه انجمن متن باز ديگه (مامبولرن) هم رفت و اومد دارم.اونجا هم در بعضي مواقع زير يك دقيقه جواب كاربرا داده ميشه و وقتي كاربرها مي گن واي چقدر خوب بود اتگار ديگه عادي شده اما الان دوباره اين احساس زنده شد برام \\:D/ اصولا پشتيباني خوب خيلي از ضعف هاي ديگه را مي تونه بپوشونه.(مثل قضيه پشتيباني جوملا و مامبو در ايران كه به نظر مياد مامبو واقعا عالي داره ساپورت ميشه و بنابراين علي رغم بيشتر بودن addon هاي جوملا ،خيلي ها مامبو را انتخاب مي كنند!) حالا اين ها را براي اي گفتم كه ببينم فقط توزيع اوبونتو اين طوري پشتيباني فارسي ميشه يا كوبونتو يا حتي توزيعهاي ديگه هم همينطورن؟(براي انتخاب نهايي توزيع) از لحاظ سليقه اي كه من خودم با Gnome خيلي حال مي كنم. حالا فقط مونده قضيه پشتيباني.از دوست عزيزم PC2st.ir هم خيلي خيلي ممنونم كه با حوصله يه راه واقعا كاربردي و البته فكر كنم ابتكاري را مطرح كرد.

در ضمن، در كناري لطفي كه مي كنيد و سوال بالا را جواب مي ديد لطفا اين را هم جواب بديد :
نقل‌قول
تازه اگر هم خودمون بخواهيم بسته هارا از اينترنت با كلي بدبختي دونه به دونه بگيريم (كه گاهي به حدود 20 بسته يا بيشتر براي يك مورد مي رسه) نصب كردنش اول مكافاته و اينقدر سخته كه...! اين سختي و تكلف توي جاهاي ديگه ي لينوكس هم قرار داره مثلا اگه بخواي يه كاربر را دسترسيش را تغيير بدي يا ... بايد بري توي مسير فايل مذكور را پيدا كني بعد چند خط توش تغييرات بدي يا چرا خيلي از كارهايي كه ويندوز اتوماتيك انجام مي ده و يه جورايي هوشمنده لينوكس نمي تونه انجام بده؟ مثلا پس از نصب يك رزوليشني داره كه فقط مطب چشم پزشك ها را شلوغ تر مي كنه

يعني راهي نداره (مثل نصب بسته ها كه راه هاي مختلفي داشت) كه بشه مراحل انجام چنين تغييراتي را كمتر كرد؟

با تشكر...
 

ممنون...