انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: شبه راهنمای Tux On Ice برای اوبونتوی ۸.۰۴  (دفعات بازدید: 8118 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

lomion

• مهمان
مقدمه
عادت شبه راهنماها نبوده که مقدمه توش بشه  :) . ولی این یکی استثناست. چون قبل از عمل کردن بهش چند تا نکته باید بگم:
۱) این مشکلترین شبه راهنمامه :o (البته تا حالا!) می‌دونم سادگی زیباست! اما باور کنید این ساده‌‌ترین روششه که باز در حد خودش پیشرفته و سخت محسوب می‌شه!  :P
۲) احتیاج به دانش از کرنل داره و شناخت خوب از سخت افزار سیستمتون. برای این ممکنه که برای هر سیستمی به درد نخوره.  ::)
۳) احتیاج داریم به اینترنت پرسرعت و حوصله زیاد! چون کلی دانلود داره و کلی هم کامپایل کردن.
نتیجه اخلاقی: بدونید که چی کار می‌کنید. این رو گفتم که کسی دچار مشکل نشه [-o<. در ضمن ببخشید که نتونستم ساده‌تر از این بشه. :)

و اما شبه راهنما... :-({|=
متنی  که در ادامه می‌بینید یه بخش از کتاب مجهول الهویه هست  :oکه یه چیزای گنویی توشه !!!!

و در احوال اهل گنو/لینوکس بیامده، از آنجا که ایشان قومی مشتاق همی بوده به نشر گنو و گنو/لینوکس هم از برای هر چیزی پرنده و چرنده نسخه بداده است ;)، یعنی مشتاق به شناخته شدن همی‌بوده؛ این قوم از داشته‌های خود به هر چیزی که مغزی کهربایی (الکتریکی) به به نام مرکز پردازش مرکزی (یا همان سی پی یو) بدارد التفات کرده و به طرفه العینی لینوکس بالا آورده و نصب بنموده و چنان جهد بنمودی که دیگران گمان کردی که آن دیگر سیستم عاملها یعنی مشبکه (یا فرنگی‌اش ویندوز! :biggrin:)  آفتی چیزی دارد که این جماعت خفن (geek) چنین در زجر افته باشد حتی از دیدن مشبکه رنگی اش! و حتی دگر سیستم عامل های شرکتهای سیبی (Apple) هم به کم از این شبه افتادند!

و این قوم به حدت پیش رفتی و بر سر خود مانعها بدیدی ولی التفات نکردی. یکی از موانع  بامزه که بدینجا باید نامی از آن برد، مودمهایی بهستند که زیر لوای مشبکه قرار بگرفته ( >:(Win Modem) و همی سینه بزنندی که ایهاا الناس ما به جز مشبکه به هیچ احدی وقعی ننهیم و سیستم عاملهای دیگر ‌آدم نشمریم! ;) غافل از اینکه جماعت گنویی لبخند بزده و بگفتند که شما به هیچ صراطی مستقیم نیایید و همان به که با مشبکه محشور گشته و حالش ببرید! و از آن پس جماعت مودم کم بخریدی، مگر آن دسته که درایور گنو/لینوکس (Driver) به عنوان توبه نامه بدادی. ;)

اما در روایت است که این جماعت هنگامی که بر لپ تاپ ها لینوکس نصب کردی، نشسته و به شعوذه با کامپیز-فیوژن پرداختی. همی صفحه به طرفه العین مکعب کردی و سر از سمت دیگر آوردی و یا پنجره به هنگام کوچک کردن (minimize) به آتش کشیدی و همینکه ملت به باور افتاده که آتش گرفته، آن پنجره سالم برآوردی و همه انگشت به دهان ماندی که چه سحری در پس آن است... در شایعات است که بعض سیستم عاملهای مشبکه و غیره کف بر مانیتور آورده غش کرده و یا از آن پس دپرس (Depress) بشده و بوت نگشتی!!‌  :-"

و در این حماسه بودی که یکی از یاران مشبکه‌ای ندا داد که گنو کاران شعبده من ببین! و به سادگی هایبرنیت و ساسپند (Hibernate و Suspend) بکردی و سیستم به هوش آوردی. گفتندش که سهل است و همگان همان کار بکردی. برخی همان شعبده کردی و گذشت و خندیدی. ولی رسته‌ای ناگه بدیدی که بستن همان و صیغه پکیدن بر لپ تاپ  جاری گشتن همان! برخی را خواب ببردی و بیدار نشدی، برخی بیدار شده به هذیان افتادی و صفحه سفید و سیاه کردی و هنگ بکردی!

اینجا بود که یاران را چند دستگی افتاد! برخی گمان بکردی که این از حیل دشمنان بودی و بشوریدن را خواستندی و شکستن مشبکه بطلبیدی. دسته‌ای گفتند که صورت مساله را پاک کنیم که از اساس هایبرنیت و ساسپند کردن کفر است! :o اما دسته آخر که جو گیر نشدندی به دنبال راه حل روان شدی و همه جای سایبر (Cyber) را بگشتی.

یکی از ایشان را در راه خوابی بیامد، صبح بگفت که یاران خوابی بدیده‌ام عجیب. پرسیدندش که چه دیدی؟ بگفت لپ تاپ خویش بدیدم که آتش بگرفته بود و در نداری هایبرنیت و ساسپند بسوختی! که ناگاه توقس (همون Tux پنگوئن لینوکس البته با سیستم جو گیری نوشته!) بیامدی که بر یخ اسکی بکردی و با یک ویژار یخ بریختی بر سیستم من و آتش خاموش بشدی! و من از آن حرکت الهام بگرفتی و عزم دارم بر برنامه نویسی چیزی به نام توقس روی یخ! (TuxOnIce) که جواب خنده مشبکه را «روی یخ بخندی» بگوییم، لیک زمان بخواهد و شما را صبر! یاران نعره‌ها زدندی و خوشی بکردی و بست بنشستی که کار تمام شدی! حال اینکه اینان را کاری بداشتی و بست بنشستی و  یا نه، در تاریخ ثبت نگشتی!!  :P

و بهاران، جماعت به همراه آن یار ،که پیر بخواندنش همی، برگشتی اوضاع بدیدی که وارونه ببودی! مشبکه کاران با نسخه جدید منظره نام (Vista) تقلید بکردی و ملت را سرکار گذاشتی! پیر اشارتی کرد و یاران کار خود شروع کرده و پیش از آنکه مشبکه یک کوچک کردن (minimize) بکردی، رنگ ویستا سیاه شدی و حبابش بترکیدی و به XP شبیه شدی :biggrin: که در آن مدت کامپیز-فیوژن  پیشرفت بکردی آنهم زیاد! ;) مشبکه کاران به حیلت قبل هایبرنیت/ساسپند بازی کردندی ولی چون این بار لبخند جماعت گنو کار باز شدندی،‌ فالفور بدانستندی که گاوشان همی زاییده است! این‌بار جماعت همان حرکت تکرار بکردی و چون همه سالم بدر آمدندی، جماعت مشبکه از هم پاشیدی: جماعتی شطح و طامات گفته و جماعت دیگر گفتندی که شما همی ویستا بریختی و ظاهرش را گنو/لینوکس بکردی! و جماعتی از ایشان که اهل انصاف بودی بگفتندی مبارکات که شما هم مانع دیگر شکستی. دریغا که عدد ایشان به تعداد انگشت چندین دست هم نرسد!  [-(

لیک جماعت دیگر گنو کاران جلو بیامدی و بگفتی که ای پیر چه بکردی که چنین شد؟ پیر بگفت: به خوابی که بدیدم توقس بر یخ بود و من هم  قرنل (کرنل) را پچ توقس بر یخ بکردمی و قامپایل (کامپایل) شد و تمام!
یکی از جمع بگفتی که ای پیر، توانی همین را به زبان آدم وار پارسی بگویی؟
شیخ بگفت: مشکل باشد ولی به دودیده منت! و چون چشم غره ملت را بدیدی، لهجه را بی‌خیال شدی و  بگفتی باشه، باشه. دیالوگ یادم رفت!

از اینجا به بعد راهنما به صورت فارسی آدم وار گفته شده!  ;)

Tux On Ice
اما Tux on Ice چیست؟ یک patch غیر رسمی برای کرنل گنو/لینوکس که اجازه می‌ده محتویات حافظه روی دیسک عینا کپی گردد و در شروع دوباره سیستم، دوباره محتویات به حافظه برگردد و کار ادامه یابد یعنی همون Hibernate و Suspend خودمون!

قبل از ادامه چند تا مطلب رو یاداوری کنم:
 ایده چیه؟ همونطور که اون پیر گفته(!) لازمه که کرنل دوباره کامپایل بشه و این یعنی اینکه زمان زیاد می‌خواد:

مواد لازم:
۱- اینترنت به مقدار کافی  ;)
۲- وقت و حوصله به میزان لازم
۳- باد بزن! برای لپ تاپ که گرم شد، خودتون رو باد بزنید! :P
می‌تونید کتاب دعا هم با خودتون بیارید!  [-o<

اینجا ساده‌ترین راهش رو برای اوبونتو آوردم:
یکی از فعالین اوبونتو به اسم nigelc یک شاخه از کرنل لینوکس رو گرفته و این پچ رو با یه سری تغییرات لازم روش اعمال کرده و از این جهت خیلی خوبه و کار از یه جهت ساده‌ می‌شه =D>. چون کرنل این شاخه، با نسخه کرنل فعلی همیشه یکسان بوده. دلیل تاکید روی یکسانی، ساده‌تر شدن این کار سخته!
پس این شاخه رو باید اول دانلود کرد:

git-clone git://kernel.ubuntu.com/nigelc/ubuntu-hardy+tuxonice.git
اگه git نصب نیست، نصبش کنید. بعد از تموم شدنش (که بخشی از همون صبر رو می‌خواد) به دایرکتوری برید:

cd ubuntu-hardy+tuxonice
بخش سخت‌ترش، شروع می‌شه:

cp /boot/config-`uname -r` ./.config
این کار تنظیمات فعلی کرنل رو کپی می‌کنه به همین محل و می‌شه ازش به عنوان تنظیمات پایه استفاده کرد. حتما باید بسته build-essential رو نصب داشته باشید. و اگه می‌خواید برای تنظیمات،‌واسط گرافیکی داشته باشید، حتما gnome-devel رونصب داشته باشید:

make oldconfig
از شما سوالاتی می‌شه و متوجه می‌شید که مربوط به TuxOnIce هست حتما باید جواب داده بشن. همون پیشفرضها کفایت می‌کنن.

حالا تنظیمات گرافیکی:

make gconfig
اینجاست که اون دانش از سخت افزارتون لازمه. باید ماژولهای مورد نیازتون (مثل صدا و وایرلس) رو حتما بسازید. وگرنه کرنل شما، مشکل خواهد داشت و بعد از کلی زحمت، حاصل کارتون یه کرنل می‌شه که به درد نمی‌خوره! :(  پس دقت کنید!! بعدش Save کنید تا تنظیمات انجام بشه.

حالا باید یه فایل مخصوص درست کنید که  سیستم از این به بعد عملیات بعد از Hibernate/Suspend از TuxOnIce کمک بگیره:

sudo gedit /usr/share/initramfs-tools/scripts/local-premount/suspend2_do_resume
بعدش این اسکریپت رو توش قرار بدید:
#!/bin/sh
PREREQ=""
prereqs()
{
        echo "$PREREQ"
}
case $1 in
# get pre-requisites
prereqs)
        prereqs
        exit 0
        ;;
esac
if [ -d /sys/power/tuxonice ]; then
        echo 1 > /sys/power/tuxonice/do_resume
elif [ -d /sys/power/suspend2 ]; then
       echo 1  > /sys/power/suspend2/do_resume
fi

و بعدش فایل رو اجرایی کنید:

sudo chmod +x /usr/share/initramfs-tools/scripts/local-premount/suspend2_do_resume
و حالا ....

مراسم کرنل پزون! برای طبخ کرنل زمان لازمه. بسته به سیستم،‌ ممکنه یک ساعت، دوساعت... یک روز!!!‌  ;) ولی خب دیگه زمان می‌بره. یه نکته مهم اینکه هوای گرم شدن رو به خصوص توی لپ تاپ داشته باشید! چون لپ تاپ رو گرم می‌کنه. این دستور کار رو شروع می‌کنه:

fakeroot make-kpkg --initrd --append-to-version=-custom kernel_image kernel_headers

به جای custom- اسم مورد نظر خودتون رو قرار بدید. اسم آخر کرنل می‌شه linux-SOMETHING-custom و با تغییرش ،آخر اسم کرنل عوض میشه. اینم برای عوض شدن اسم کرنل هست. برای مثال در مورد خودم اسمش suspend2 هست.

بعد از گذشتن مدتی (یک ساعت، یک روز، یک سال و ...) بالاخره کرنل شما می‌پزه! (این رو از روی دمای سی پی یو راحت متوجه می‌شید!) حالا باید کرنل جدید رو نصب کنید:

sudo dpkg --install ../linux-image-version-custom*.deb
صبر کنید! عجله لازم نیست [-(. باید قبل از ری استارت، دوتا تا کار بکنید:

۱) firmware رو برای کرنل کپی کنید:
cp /lib/firmware/2.6.24-19-generic/ /lib/firmware/2.6.24-19-suspend2/ --recursiveحالا جای اون suspend2 هر اسمی که انتخاب کردید قراربدید.

۲)  مطمئن باشید که کرنل جدید از swap درست استفاده می‌کنه. فایل boot/grub/menu.lst/ رو ویرایش کنید و مطمئن باشید که آخر خطی که مربوط به کرنل جدید شماست. این عبارت اومده:

resume=swap:/dev/sdaX
 که اون sdaX میشه پارتیشنی که swap شماست. اگه لازم شد به ویکی گراب مراجعه کنید.

حالا باید که اسکریپتهای hibernate رو نصب کنید اونا رو از اینجا دانلود کنید و بعد extract کنید و بعدش از طریق ترمینال sudo install را اجرا کنید تا نصب بشه.

حالا لحظه مهمه :-({|=. سیستم رو ری استارت کنید و کرنل جدید رو انتخاب کنید. احتمالا (بسته به مهارتتون در کانفیگ) ممکنه سیستم بالا بیاد، بالا نیاد، صدا داشته باشید و یا نداشته باشید و... :o خلاصه کرنل کامپایل کردنه! این کرنل مثل یه کرنل پاک اوبونتو می‌مونه که باید درایورها رو روش از اول نصب کنید (مثلا کارت گرافیکی و ...)

اگه سیستم درست بالا اومد! حالا نوبت تسته. اول سیستم رو suspend کنید و بعدش اگه موفق بود۷ با sudo hibernate امتحان کنید. باید صفحه سیاه بشه و درصدهایی رو صفحه بنویسه و با تموم شدنش، کار تموم بشه. 

گاهی خطاهایی توی همون خط دیده می‌شه یکی از متداولترینها مربوط به کارتهای گرافیکی nvidia هست. اگه خطای Unload رو برای اون داد باید یه فایل ر ویرایش کنید:

sudo vim /etc/hibernate/blacklisted-modules
و توی اون فایل جلوی کلمه nvidia علامت # قرار بدید. این کار خطای مربوط به کارت گرافیکی nvidia رو حل می‌کنه.

فکر می‌کنم این روزنامه بالاخره تموم شد! تا زمانی که یه نسخه جدید کرنل بیاد، می‌تونید استراحت کنید! [-o<

یه پیشنهاد خوب و عملی که همه استفاده کنن :): اگه کسی از دوستان می‌تونه، یه کرنل استاندارد رو با حجم مناسب این روش بسازه که بشه برای دانلود یه جایی قرار بگیره. کار کمی سخت هست ولی ممکنه.  :)

ممنونم که با من تا آخر این شبه راهنما بودید. و حیف شد که شبه راهنمای سختیه آخه... «سادگی زیباست و برای این ماه را دوست دارم»

منبع اصلی:
http://wiki.tuxonice.net/DistroAndHardwareSetup/Ubuntu_Gutsy_Gibbon
« آخرین ویرایش: 03 مهر 1387، 09:59 ب‌ظ توسط lomion »

آفلاین حسین عسکری

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 59
  • دنیای اوبونتو، دنیایی فراتر است !
+1   \\:D/
اینم تغییر امضا به خاطر دوستان...

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
یکی دیگه روی بقیه ی شبه راهنما ها.  :)
ممنونم ;D

آفلاین mohi

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1430
  • as in freedom
واو! خیلی عالی و به درد بخور بود. امیدوارم بتونیم با کمک خودت و دوستان زود ویکیش کنیم. :)
سعی میکنم در اولین فرصت امتحانش کنم.

خب نمیدونم چرا خودت چسبناکش نکردی ;)  برای این راهنمای خوب متشکریم. چسبناک شد!
امضای کوچکتر - انجمن زیباتر P-:

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
perfect !

+1

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
همی توووووپ بود خوشمان امد به به  \\:D/

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
 :o
آقای لومیون من واقعا به تمام معنا کف کردم! حظور شما در انجمن حقیقتا وزنه ی سنگینی برای جامعه ی متن باز اوبونتویی است.
من هم این اواخر به کل hibernate را در حکم ورود به بلاد کفر دیدمی و از آنرو آنچنان بر طبل رسوایی آن کوباندمی که دگر دوستان هم مسلک اوبونتویی همی بر خود بلرزیدی و طریقت این رند برگرفتی و بنا بر طرد آن بکردی.
ولی حالا فکر میکنم با آموزش شما دریچه ی تازه ای از این قابلیت مفید مخصوصا برای لپ تاپ ها گشوده شد.
در اولین فرصت تست می کنم.
موفق باشید.
Godisnowhere

آفلاین HessaM TNT

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • What ?
عالی بوذ واقعا حتما آزمایش می کنم .
احسنت !
.:: بهتره آدم بین بزرگا کوچیک باشه، تا بین کوچیکا بزرگ ::.

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 625
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
فوق‌العاده بود... عین همیشه :)
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین Linux

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 296
    • تبریزلاگ
پاسخ به: شبه راهنمای Tux On Ice برای اوبونتوی ۸.۰۴
« پاسخ #10 : 09 مهر 1387، 03:07 ب‌ظ »
عالی بود   \\:D/
Before death knock on your door,share whatsoever you have.You can sing a beautiful song? sing it,share it.
You can paint a picture? Paint,share it ...
come across a man who has not much to share

آفلاین mohi

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1430
  • as in freedom
« پاسخ #11 : 21 مهر 1387، 09:58 ق‌ظ »
تو کرنل جدید هم یه اتفاقات خوبی افتاده ظاهرا! بد نیست یک تستی بکنیم ;)
امضای کوچکتر - انجمن زیباتر P-:

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1052
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
« پاسخ #12 : 26 مهر 1387، 02:53 ب‌ظ »
دستت درد نکنه :)
ولی بسته uswsusp با دستور s2disk خیلی راحت تره. زود هم نتیجه میده.
وب سایت - وبلاگ - «آنان که می توانند انجام می دهند و آنان که نمی توانند، انتقاد می کنند ...»
قوانین و خط مشی رفتاری در انجمنهای اوبونتو ایران

آفلاین کسری کشاورز

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 608
  • Don't Look Back With Linux
« پاسخ #13 : 26 مهر 1387، 05:15 ب‌ظ »
+1  =D>

lomion

• مهمان
« پاسخ #14 : 26 مهر 1387، 06:18 ب‌ظ »
دستت درد نکنه :)
ولی بسته uswsusp با دستور s2disk خیلی راحت تره. زود هم نتیجه میده.
مساله زود جواب دادن نیست. تا جاییکه یادم میاد، مشکل از کرش کردن زیادش بود.