انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: فرق بین میزکار و پوسته  (دفعات بازدید: 6877 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین heo

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 46
فرق بین میزکار و پوسته
« : 02 خرداد 1392، 07:14 ب‌ظ »
با سلام
در صفحه اصلی نوشته میزکار گنوم ، مبزکار kde ، .. و پوسته های unity , gnome shell !
فرق بین میزکار و پوسته چیه ؟ خیلی جاها من دبدم میگن پوسته گرافیکی گنوم یا کادی ای ولی اینجا نوشته میزکار ؟
اگر اون پوسته گرافیکی درسته پس فرق بین پوسته(gnome shell,unity) با پوسته گرافیکی (gnome,kde,...) چیه ؟

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 780
پاسخ : فرق بین میزکار و پوسته
« پاسخ #1 : 02 خرداد 1392، 10:37 ب‌ظ »
من اطلاعاتم در این زمینه زیاد نیست و از اونجا که کسی جواب نداده من جواب میدم.
میزکار خودش متشکل از چند چیزه یکیش window manager مثلا kde از kwin استفاده می‌کنه و گنوم فکر کنم از mutter و یونیتی فکر کنم metacity باشه. دیگه window decorator که مربوط میشه به نوار دور و نوار عنوان پنجره‌ها که kde از kwin استفاده می‌کنه بقیه رو نمیدونم دیگه یه پوسته‌ای واسه خود دسکتاپ شامل پنل و ویجت و خود دسکتاپ که مثلا یه عکسی داشته باشه و از اینا که واسه kde دو پوسته plasma-desktop و plasma-netbook وجود داره بقیه رو نمیدونم. بنظر من unity رو بهتره بگیه یه فورکی از گنوم تا یه پوسته‌ای واسه گنوم.
هر جا اشتباه گفتم تصحیح کنید.

آفلاین heo

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 46
« پاسخ #2 : 03 خرداد 1392، 01:02 ق‌ظ »
دستت درد نکنه آقا مجتبی
ولی چند چیزو بهتره مشخص کنیم تا مشخص بشه !
اول اینکه یه تعریفی از میزکار و پوسته هر کسی میتونه بیان کنه ؟
دوم اینکه دسته بندی صفحه اصلی درباره پوسته هاو میزکار درسته یا  نه ؟
سوم حالا بیایین تفاوت ساختاری میزکار و پوسته را بگیم ؟

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #3 : 03 خرداد 1392، 07:04 ق‌ظ »
پوسته یا Shell - که معمولاً پوستهٔ خط فرمان منظور هست، برنامه‌ای هست که دستورات رو توی خط فرمان از کاربر می‌گیره، پردازش می‌کنه و اجرا می‌کنه.
محیط میزکار یا Desktop Environment مجموعه‌ای از ابزارهای گرافیکی هست که پنجره‌ها رو به کاربر نشون میدن و مدیریت می‌کنن، پنل، آیکون‌ها رو نشون میدن و معمولاً یک برنامهٔ مدیریت فایل، ترمینال مجازی و ... هم همراهشون هست.
پوستهٔ گنوم یک پوستهٔ گرافیکی هست روی گنوم هست که افکت‌های گرافیکی  رو روی گنوم پیاده می‌کنه (تا اونجایی که من فهمیدم) و قسمتی از میزکار گنوم ۳ هست.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
« پاسخ #4 : 03 خرداد 1392، 07:07 ق‌ظ »
کلاً پوسته (چه پوستهٔ گنوم و چه پوستهٔ خط فرمان ...) به لایه‌ای از برنامه می‌گن که مستقیماً با کاربر در ارتباط هست، رویدادهای صفحه‌کلید و موس رو می‌گیره، پردازش می‌کنه و به لایه‌های پایین‌تر منتقل می‌کنه

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
« پاسخ #5 : 06 آذر 1392، 12:39 ب‌ظ »

به مجموع Display server ، Window manager و Grafical interface می‌گن محیط دسکتاپ(DE).
پوسته رو هم که آقا سعید توضیح دادن.

آفلاین beyond

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
« پاسخ #6 : 12 آذر 1392، 09:56 ق‌ظ »
اقا یه سوال هرچند یه تایپیک زدم ولی کسی جواب نداد
چجوری میشه window manager و display server تغییر داد؟
برای اینکه دستورات موس ونمایش پنجره ها تغییر کنه فقط باید پوسته رو تغییر داد؟
چطور میتونم فقط به kernel دست پیدا بکنم بدون ظاهر گرافیکی؟
دستور کارکرد موس و... تو kernel تعریف میشه یا نه؟

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #7 : 12 آذر 1392، 05:26 ب‌ظ »
نقل‌قول
اقا یه سوال هرچند یه تایپیک زدم ولی کسی جواب نداد
چجوری میشه window manager و display server تغییر داد؟
مدیرپنجره جزوی از میزکاره پس برای استفاده از مدیر پنجره متفاوت لازمه میزکارت رو عوض کنی.
البته استانداردهایی مثل ICCCM برای مدیرپنجره‌ها نوشته شده که بتونی اون رو با هم عوض کنی ولی خیلی‌ها از این پیروزی نمی‌کنن.
برای تغییر display manager هم باید از نشست گرافیکی استفاده کنی که روی اون display manager اجرا بشه. مثلا برای wayland کافیه weston رو با weston-launch اجرا کنی.
نقل‌قول
برای اینکه دستورات موس ونمایش پنجره ها تغییر کنه فقط باید پوسته رو تغییر داد؟
متوجه سوالت نشدم.
نقل‌قول
چطور میتونم فقط به kernel دست پیدا بکنم بدون ظاهر گرافیکی؟
کاری کن توزیعت X.org Server رو موقع بوت اجرا نکنه.
نقل‌قول
دستور کارکرد موس و... تو kernel تعریف میشه یا نه؟
نمی‌دونم منظورت از دستور کارکرد موس چیه ولی بله درایور موس و کیبورد تو کرنل قرار داره.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین beyond

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 12 آذر 1392، 09:18 ب‌ظ »
ممنون از پاسخی که دادید
ببخشید من تو توضیح دادن افتضاح هستم
برای مثال در مورد کارکرد موس با دابل کلیک یک پوشه باز میشه میخواهم با این کار پوشه کپی بشه.
در مورد پنجره ها و مدیریت بر آن
اونطور که من متوجه شدم تمامی رابط گرافیکی به x.org و xwindow و wayland بستگی داره برای مثال
اندروید در اصل از kernel لینوکس استفاده میکنه ولی GUI با یک pc فرق داره (هرچند برنامه های نصبی هم فرق میکنه)
اگه من بخوام اوبونتویی که رو سیستم خودم دارم رو از لحاظ ظاهری تبدیل به یک سیستم اندرویدی کنم ولی با ثابت نگه داشتن مخازن اجراییش باید X.org server را تغییر بدم؟

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
« پاسخ #9 : 13 آذر 1392، 07:22 ق‌ظ »
اگه من بخوام اوبونتویی که رو سیستم خودم دارم رو از لحاظ ظاهری تبدیل به یک سیستم اندرویدی کنم ولی با ثابت نگه داشتن مخازن اجراییش باید X.org server را تغییر بدم؟
اندروید رو می‌تونید روی سیستم خودتون با یک Live CD اجرا کنید. ولی نه تنها نمیشه از مخازن اوبونتو استفاده کرد، بلکه پکیج‌های deb رو هم نمیشه اجرا کرد.
اما از اون طرف، ملت دارن سعی می‌کنن اوبونتو رو روی موبایل بدن بیرون. یعنی اوبونتو قابلیت تاچ داره و میشه روی تبلت یا موبایل‌تاچ اجراش کرد (اما روی هیچ موبایلی بیرون ندادن چون سرمایه‌ش جور نشد و از لحاظ تجاری نتونستن موفق بشن موبایل اوبونتویی بدن بیرون)

اندروید، کرنل یا هسته‌ش بر اساس لینوکس هست (خود لینوکس نیست). یعنی هستهٔ لینوکس رو اومدن کلی تغییرات دادن و برای موبایل بهینه‌سازی کردن (یه ورژن جدا هم برای تبلت داره، ولی فکر کنم اخیرا دو تاش یکی شده) و GUI هاش رو هم کلاً با جاوای اندروید (یک پیاده‌سازی خاص از جاوا) نوشتن (بر خلاف اوبونتو که از C و ++C و پایتون و پرل و زبان‌های مختلف استفاده می‌کنه)
اندروید از xorg هم استفاده نمی‌کنه. کلش یه تیکه‌س. مثل اوبونتو نیست که قسمت‌های مختلف رو با چیزای مختلف بشه جایگزین کرد.
« آخرین ویرایش: 13 آذر 1392، 07:25 ق‌ظ توسط سعید رسولی »

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
« پاسخ #10 : 13 آذر 1392، 07:24 ق‌ظ »
پس روی دسکتاپ اصلا حرف اندروید رو نزن، تا وقتی اوبونتو هست.
بلکه روی موبایل و تبلت هم از اوبونتو بپرس.

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #11 : 13 آذر 1392، 08:50 ق‌ظ »
نقل‌قول
ممنون از پاسخی که دادید
ببخشید من تو توضیح دادن افتضاح هستم
برای مثال در مورد کارکرد موس با دابل کلیک یک پوشه باز میشه میخواهم با این کار پوشه کپی بشه.
امکانی که می‌خوای در سطح مدیرفایل هست. ببین می‌تونی این رو در قالب افزونه برای مدیرفایلت پیاده کنی یا نه.
نقل‌قول
در مورد پنجره ها و مدیریت بر آن
اونطور که من متوجه شدم تمامی رابط گرافیکی به x.org و xwindow و wayland بستگی داره برای مثال
اندروید در اصل از kernel لینوکس استفاده میکنه ولی GUI با یک pc فرق داره (هرچند برنامه های نصبی هم فرق میکنه)
بله درسته. اصول اولیه محیط گرافیکی یه Display manager و پروتوکل هست که بتونه ارتباط کلاینت‌ها (برنامه‌ها) رو با هم برقرار کنه. عمده لینوکس‌ها روی دسکتاپ از Xorg استفاده می‌کنن. اندروید از SourceFlinger
تبدیل اوبونتو به اندروید به این سادگی‌ها نیست. می‌خوای xorg رو با چی عوض کنی؟ اگر مثلا با Wayland عوضش کنی میزکار فعلی اوبونتو امکان اجرا روی این مدیرنمایش رو نداره. تازه گنوم ۳.۱۲ و KDE 5 پشتیبانی از Wayland رو اضافه می‌کنن.
اگر می‌خوای اندروید رو روی دسکتاپت داشته باشی یهتر سراع پروژه‌های مثل Android-x86 بری تا شبیه کردن اوبونتو به اندروید.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین beyond

• Newbie
  • *
« پاسخ #12 : 13 آذر 1392، 04:20 ب‌ظ »
ممنون از توضیحاتتون
اینکه من مثال اندروید زدم این نیست که میخوام اندروید رو pc داشته باشم فقط ظاهرشو میخوام
منظورم اینکه شما وقتی یه برنامه یا فایلی رو باز میکنی یه window نمایش داده میشه می خوام اینطوری نباشه
به صورت شماتیک یه تصویر کشیدم منظورم یه چیزی تو این مایه ها هست

ببخشید با عجله کشیدم
ساسان جان من نمی خوام چیزی جای x.org قرار بدم میخوام ببینم چجوری باید اونو دست کاری و باز نویسی کنم اونطور که دلم میخواد

« آخرین ویرایش: 13 آذر 1392، 04:24 ب‌ظ توسط beyond »