انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال درباره نوع سخت افزار ( ۳۲ یا ۶۴) و توزیع  (دفعات بازدید: 4016 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 285
سلام
من اینطور متوجه شدم که وقتی بیشتر از ۳ گیگ رم داریم، باید سیستم عامل ۶۴ بیت نصب کنیم( درسته یا نه؟)
حالا اگه من ۳ گیگ رم داشته باشم و این جواب دستور uname -a باشه:
littleboy@littleboy-LIFEBOOK-A530:~$ uname -a
Linux littleboy-LIFEBOOK-A530 3.8.0-19-generic #29-Ubuntu SMP Wed Apr 17 18:19:42 UTC 2013 i686 i686 i686 GNU/Linux
اونوقت تکلیف چیه؟ ۳۲ یا ۶۴؟ با توجه به اون i686 میگم. i686 یعنی ۶۴ بیت دیگه؟

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
2رود و صد 2رود
 واقعیتش از اون فرمانی که شما گفتی چیزی نمیدونم ولی من چندتا فایل ایزو دارم که در اسم اونها i686 هست و اونا 32 بیت هستن یعنی از سایت اصلیشون اونهارو به اسم 32 بیت دانلود کردم
موفق باشی :D
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
خب اگه اون ۳۲ بیته، پس x86 و i386 چی هستن؟؟؟؟ ???

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
بازم 2رود
 ظاهرا x86 به سبک نامگذاری ماکروسافته و i386 و i686 هر دو در مورد ساختار 32 بیتی هستن شاید در مشخصات و ریز اطلاعاتشون تفاوتی داشته باشن که با عرض شرمندگی من نمیدونم و اطلاع کاملی ندارم . اصولا ساختار 64 بیتی با نام و نشانه و علامت amd64 شناخته  میشه
بازم موفق باشی :D
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین Alireza Fe

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
  • Think Linux
    • کمی بیشتر
بازم 2رود
 ظاهرا x86 به سبک نامگذاری ماکروسافته و i386 و i686 هر دو در مورد ساختار 32 بیتی هستن شاید در مشخصات و ریز اطلاعاتشون تفاوتی داشته باشن که با عرض شرمندگی من نمیدونم و اطلاع کاملی ندارم . اصولا ساختار 64 بیتی با نام و نشانه و علامت amd64 شناخته  میشه
بازم موفق باشی :D
تا اونجا که من هم میدونم همینجوریه برای ۶۴ بیتی از amd64 استفاده میشه :)
همانا بهره هر كدام شما از زمين به اندازه طول و عرض قامت شماست ! آن گونه كه خاك آلود بر آن خفته باشيد . . .

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
سلام
من اینطور متوجه شدم که وقتی بیشتر از ۳ گیگ رم داریم، باید سیستم عامل ۶۴ بیت نصب کنیم( درسته یا نه؟)
حالا اگه من ۳ گیگ رم داشته باشم و این جواب دستور uname -a باشه:
littleboy@littleboy-LIFEBOOK-A530:~$ uname -a
Linux littleboy-LIFEBOOK-A530 3.8.0-19-generic #29-Ubuntu SMP Wed Apr 17 18:19:42 UTC 2013 i686 i686 i686 GNU/Linux
اونوقت تکلیف چیه؟ ۳۲ یا ۶۴؟ با توجه به اون i686 میگم. i686 یعنی ۶۴ بیت دیگه؟
دستور uname نسخه و ۶۴ یا ۳۲ بیت بودن سیستم عامل نصب شده روی کامپیوترت رو بهت نشون میده نه ۳۲ بیت یا ۶۴ بیت بودن سخت افزار.
برای اینکه بدونی سخت افزارت ۳۲ بیته یا ۶۴ بیت دستور lscpu رو اجرا کن. در ضمن i686 و i386 و هر ۸۶ دیگه‌ای! همگی ۳۲ بیت هستن (منم نمی‌دونم ارتباط عدد ۳۲ با ۸۶ چیه!).
برای اطلاعات کاملتر و تصمیم گیری در مورد استفاده از سیستم عامل ۳۲ بیت یا ۶۴ بیت پیشنهاد میکنم این مقاله رو حتما بخونی.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
پس این گزینه ها برای چی هستن؟؟؟
uname -mpiتوی هلپ به ترتیب گفته machine hardware, processor type, hardware platform . اینا مگه مال سخت افزار نیست؟؟؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19811
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
i386 و i686 دو تا پردازنده‌ی مختلف از شرکت اینتل هستن که اگه رایانه‌تون برای ۱۵ سال اخیر باشه، به احتمال بالای ۹۹ درصد از i686 استفاده می‌کنه. به همه‌ی پردازنده‌های این سری روی هم می‌گن x86 یعنی جای x هرچی می‌خوای بذار. مدل‌های ۶۴بیتی هم با 64_ در انتهای اون‌ها مشخّص می‌شن. برای همین بهشون می‌گن x86_64 یا به نامی که نخستین بار AMD روی این طرّاحی گذاشت صداشون می‌کنن amd64
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
حالا قضیه رو گرفتم. خیلی ممنون \\:D/

آفلاین arm

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
    • www.antimodern.ir
2رود و صد 2رود
 واقعیتش از اون فرمانی که شما گفتی چیزی نمیدونم ولی من چندتا فایل ایزو دارم که در اسم اونها i686 هست و اونا 32 بیت هستن یعنی از سایت اصلیشون اونهارو به اسم 32 بیت دانلود کردم
سلام این پست داشت من به اشتباه می انداخت که سیستمی که معماری i686 داره 32 بیت هست.من آبونتوی 12.04 64بیت نصب کردم که بالا نمیاد نزدیک بود با همین پست پاکش کنم. ولی وقتی از دستور lscpu استفاده کردم دیدم که معماری من 64بیته گفتم که اینجا بنویسم تا کسی به اشتباه نیوفته
موفق باشید

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
2رود و صد 2رود
سلام این پست داشت من به اشتباه می انداخت که سیستمی که معماری i686 داره 32 بیت هست.من آبونتوی 12.04 64بیت نصب کردم که بالا نمیاد نزدیک بود با همین پست پاکش کنم. ولی وقتی از دستور lscpu استفاده کردم دیدم که معماری من 64بیته گفتم که اینجا بنویسم تا کسی به اشتباه نیوفته
موفق باشید

دورود
من که بیسواد بودم ... ولی با اینحال نظرم با ناظر انجمن هماهنگ افتاد !!!!!! البته حرف شما هم جالب و متین و در عین حال عجیبه !؟ شاید نامگذاری سازمانها و شرکتهای سازنده اشتباه بوده که ماها هم به اشتباه افتادیم  ::) ??? :o

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
من باز دارم قاطی می کنم. پس i686 الان چیه؟ ۳۲ یا ۶۴؟؟؟
این خروجی lscpuی سیستم من:
Architecture:          i686
CPU op-mode(s):        32-bit, 64-bit
Byte Order:            Little Endian
CPU(s):                4
On-line CPU(s) list:   0-3
Thread(s) per core:    2
Core(s) per socket:    2
Socket(s):             1
Vendor ID:             GenuineIntel
CPU family:            6
Model:                 37
Stepping:              2
CPU MHz:               933.000
BogoMIPS:              4255.92
Virtualization:        VT-x
L1d cache:             32K
L1i cache:             32K
L2 cache:              256K
L3 cache:              3072K
خب حالا میشه یه نفر از روی این توضیح بده؟
یه کمی سرچ کردم. ولی درباره ی 86ها چیزایی نوشته بودن که اصلا به هم ربط نداشت.
مثلا یه جا مشخصا نوشته بود که i386 سی و دو بیته و i686 شصت و چهار بیت. ولی جای دیگه ای دیدم که هر کدوم رو برای پنتیومی دسته بندی کرده بود. یعنی فلان مال پنتیوم ۲ به بالا، بهمان مال پنتیوم ۳ به بالا.
 اینجاست که من به دنیای کاغذی بیشتر علاقمند میشم.( یه زمانی دیوونه ی  دنیای کامپیوتر بودم. اما به مرور زمان به کاغذ بیشتر علاقمند شدم.)

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
من پنتیوم نمی دونم چیه ولی همان طور که دوستان هم گفتند i686 و 64 بیت است
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
دستور زیر رو در ترمینال اجرا کنید:
grep --color=always -iw lm /proc/cpuinfoدر عبارات ظاهر شده، در بخش flags به دنبال (Long Mode) ‫lm بگردید؛ اگر lm را دیدید به این معناست که CPU شما ۶۴ بیت است و اگر آن‌را نمی‌بینید متاسفانه CPU شما ۳۲ بیت است. (منبع)
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین tayeb_72

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
اگه سیستم شما ۶۴ بیت رو ساپورت میکنه بدون شک AMD64 رو نصب کن حتی اگه ۳گیگ یا کمتر رم داشتی. دلیل نامگذاریشون هم به خاطره پردازنده های اینتل در ۳۲ بیت ولی وقتی پردازنده های ۶۴بیتی اومدن به خاطر این که پردازنده های i64a(?)اینتل به صورت مستقیم نمیتونست کدهای ۶۴ بیتی رو پردازش کنه پردازنده های AMD که هم ۳۲ بیت و ۶۴ بیت رو پردازش میکرد اسمش موند روی ۶۴ بیتی ها