شاید تا به حال اینجا مطالب زیادی در مورد انواع توزیع های لینوکسی خونده باشید ولی این بار کمی فرق داره
به عنوان یک کاربر گنو/لینوکس حدود چند روز پیش (1 خرداد 92) به دلیل تبلیغات زیادی که شده بود و حس کنجکاوی تصمیم گرفتم که ویندوز 8 رو به صورت تستی رو کامپیوترم نصب کنم
خوب نصبش تفیر چندانی نکرده و تقریبا مثل نصب ویندوز 7 بود و از بابت سرعت نصب بسیار از اوبونتو کند تر البته من اوبونتو رو از روی فلش نصب کردم ولی ویندوز روی دی وی دی بود به هر حال محیط مترو اصلا جالب نبود
خیلی بد نیست ولی به درد دسکتاپ نمیخوره حداقل فعلا !
از بابت شناختن درایور ها و نصبشون خیلی پیشرفت داشته البته نه به اندازه لینوکس ولی اغلب درایور هام رو شناخت بر خلاف ویندوز 7 که بعد نصب حتی نمیشد به اینترنت وصل شد و درایور ها رو دانلود کرد و باید از یه کامپیوتر دیگه یا با سی دی لایو یه توزیع گنو لینوکسی دریافتشون میکردم !
شاید بشه ویندوز 8 رو با نسخه 12.10 اوبونتو مقایسه کرد ! یعنی تقریبا هر دو ساعت یک بار هنگ
البته ویندوز اکتیو هست و نسخه enterprise هست و کاملا آپدیت تا به امروز (6 خرداد) ولی بسیار زیاد هنگ میکنه
باید اعتراف کنم با این که سالهاست کاربر ویندوز بودم از ویندوز ایکس پی سرویس پک یک تا الان و از وقتی گنو لینوکسی شدم به صفحه آبی مرگ ویندوز بسیار خرده میگرفتم ولی تا بحال روی هیچکدوم از ویندوز ها از ایکس پی تا سون با صفحه آبی مرگ ویندوز روبرو نشده بودم که ویندوز 8 جمال ما رو بهش روشن ساخت !
در مدت این چند روز بیش از 20 بار هنگ کرده البته با فورس کلوز کردن برنامه مشکل حل مشد
سرعت سیستم خیلی بالا نیست نه از بابت لود شدن و نه از بابت کار کردن
حتی یک بار پی از آپدیت که ریستارت نمود خودش بدون اجازه بنده موقع بالا اومدن روی configure 30 درصد گیر کرد و یک ساعت صبر کردم و در آخر مجبور شدم کامپیوتر رو دستی خاموش کنم و روشن کنم
ریستارت کردن بسیار کنده
در مورد مترو نظر خاصی ندارم شاید هنوز بهش عادت نکرده باشم البته ویندوز 7 به نظرم برای دسکتاپ بسیار بهتر بود
نرم افزار های زیادی نصب نکردم
amd catalist - گوگل کروم - یاهو مسنجر - ccleaner و فرمت فاکتوری و اینترنت دانلود منیجر
سیستم تقریبا رم بالایی مصرف میکنه که بخ خاطر این هست که کش میکنه تا سرعت رو بالا ببره و 1.5 تا 2 گیگ استفاده میکنه با این که کار خاصی نمیکنم
یکی دیگه از تبلیغاتی که شنیده بودم در مورد بالا بودن سرعت انتقال روی ویندوز بود که تست کردم و نتیجه که گرفتم خلافش رو ثابت میکرد
برای تست 153 گیگابایت منتقل کردم که سرعت متوسط 30 مگابایت بر ثانیه بود
همین انتقال توسط اوبونتو با سرعت متوسط 77 مگابایت انجام دادم !
البته بگم که من ویندوز 8 رو نخریدم و صرفا برای تست بود کرک کردنش هم به خاطر این بود که بدون کرک کردن اجازه دسترسی به خیلی چیز ها رو توی ویندوز 8 ندارید ! و اینجوری نیست که مثل ویندوز 7 صرفا محدودیت زمانی باشه
بدون تعصب میگم
برای یه شرکت بزرگ نرم افزاری مثل ماکروسافت با دو سال و خورده ای کار کردن و صرف میلیون ها دلار هزینه همچین چیزی واقعا بعید بود و یک پسرفت کامل برای مایکروسافت هست به نظر من
با این که برای تست کردنش پولی ندادم ولی کاملا ازش ناراضی بودم
عمرا برای همچین چیزی یک ریال نمیدم به شخصه
ویندوز 7 به نظر من بسیار بهتر بود
شاید با اومدن ویندوز آبی کمی از ایرادات برطرف بشه
ولی با اومدن ویندوز بلو هم تنها کاری که ماکروسافت کرده اینه که تونسته خودش رو ثابت نگه داره و نذاره پسرفت کنه و پیشرفتی نداشته اصلا !
واقعا عجیب هست که همچین شرکتی بعد کلی کار محصول بعدیش از محصول قبلی بدتر باشه ! در حالی که دنیا روز به روز در حال پیشرفته
تنها مزیتی که ویندوز 8 برای من داشت این بود که از نظر کارت گرافیک باهاش مشکل نداشتم و کمی مصرف باطری کاهش یافته بود و فن هم با سرعت معمولی میچرخید که این هم قراره به زودی در لینوکس برطرف بشه
شاید بشه گفت اگر نیازی به نرم افزار هایی که صرفا در محیط ویندوز اجرا میشن ندارین و از نظر سخت افزاری(گرافیک) مشکلی ندارین یک توزیع گنو/لینوکسی مثل اوبونتو تمامی نیاز هاتون رو به کلی برطرف میکنه به صورتی بهتر و سریعتر!
ولی اگر نیاز به اجرای بازی یا فتوشاپ و ... دارید میتونید ویندوز 7 رو در یک مجازی ساز و یا در کنار توزیع فعلیتون داشته باشید