اره اون توزیع dsl رو من تست کردم و نسخه 4.4.6 اون رو دارم چیز جالبیه و خیلی جمع و جور همش 50 مگه اره این مطلب ماله سایت روزنامه جام جم هستش
اقای قربانی هم اونجا مقالت لینوکسی براشون مینویسه و بطرز فجیعی این جام جم و کلیکش رو این اوبونتو کلید کردن هرهفته یه چیزی میزان راجع بهش البته ویراش مطالبشون خلی ناجوره ولی خب برای شروع بد نیست همینکه مردم روزنامه بخرن و وسط اون هر هفته یه چیزی راجع به لینوکس ببینن خیلی خوبه ذهنیت ملت رو تحت تاثیر قرار میده اینبار کلیک رو سر تیترش این سردبیرش یه مطلبی گذاشت که خب شاید برای ماها خیلی اشکار باشه و تکراری ولی انعکاس این موضوع در حد ملی و کشوری جای تقدیر داره این مطلب رو با عکس صفحه اولش پیوند دادن بخونید:
اميرشهاب شاهميري / دبير كليك
لينوكس را پاس بداريم
همانگونه كه متوجه شدهايد، از چند هفته پيش صفحهاي ويژه براي لينوكس در كليك گشوده شده است. براي بسياري از كاربران در سراسر جهان ارزش و جايگاه لينوكس و زيرمجموعههاي آن از انواع سيستم عاملها گرفته تا نرمافزارهاي كاربردي - روشن است، اما هنوز هستند كساني كه يا ارزش اين راه نو را نميدانند، يا بهدلايل ديگر، مانند عادت به سيستم عاملهاي پيشين (بهويژه ويندوز مايكروسافت براي كامپيوترهاي شخصي) و دشواري كوچ و گذر به سيستم عامل تازه و يادگيري آن، از اين جابجايي طفره ميروند.
لينوكس يك ويژگي ارزشمند دارد كه سيستم عاملهاي ديگر هر چه كنند، نميتوانند به اين مزيت دست يابند؛ زيرا در اين صورت خود جزيي از لينوكس بهشمار خواهند آمد. اين ويژگي بزرگ منبعباز (اوپنسورس) بودن لينوكس است.
برخلاف سيستمهاي رايج در بازار (مانند مايكروسافت ويندوز، سان ميكروسيستمز، اپل مكينتاش و ...) كه توسط يك شركت طراحي و ارايه ميگردد و بهطبع كدهاي مبنع آن در انحصار همان شركت باقي ميماند، مجموعه لينوكس توسط شخص يا شركت بهخصوصي به تكامل نميرسد و بهراستي ميتوان گفت همه برنامهنويسان زبردست و علاقمند سراسر جهان در طراحي آن دست دارند يا امكان بالقوه اين كار برايشان وجود دارد. از آنجا كه كد لينوكس در دسترس همگان است، نهتنها هر كسي ميتوان نگارش دلخواه خود را از آن گسترش دهد، بلكه در پي آن، اين سيستمها رايگان (يا با هزينه ناچيز) در اختيار همگان قرار خواهد گرفت.
گذشته از اين، امنيت، چه از نظر دسترسيهاي غير مجاز و چه از بابت برنامههاي مخرب، براي كاربران لينوكس بالاتر است و دستكم اين كاربران با دست خود همه اطلاعاتشان را در اختيار تهيهكننده سيستم عاملشان قرار نميدهند. يادآور ميشويم كه بسياري از ارايهكنندگان سيستم عامل، بهويژه شركت مايكروسافت، بارها به همكاري با دولت و سازمان جاسوسي امريكا متهم شدهاند و دستكم برخي از اين اتعامات به اثبات رسيده است.
در كشور ما مشكل بزرگ ديگري هم بر سر راه فراگير شدن كاربري لينوكس وجود دارد و آن عدم رعايت عملي قانون حقوق مولف (كپي رايت) توسط دولت و مردم است. در جايي كه كاربران اساسا پولي را براي دريافت مجوز نصب سيستم عامل و نرمافزارهاي كاربردي اصلي نميپردازند و 99 درصد از خريدها بهصورت غيرقانوني و قفلشكسته است (آن يك درصد را هم گذاشتيم براي نرمافزارهاي خاص و بخشي از توليدات داخلي كه از ترس توليدكنندگان آنقدر ارزان ارايه ميشوند، كه ارزش شكسته شدن نداشته باشند!) ديگر كسي رغبتي به جابجايي سيستم عامل خود نخواهد داشت. اين مساله هنگامي تبديل به يك مشكل ملي خواهد شد كه كشورمان به سازمان تجارت جهاني (كه سالهاست در انتظار عضويت در آنيم و همواره ايالات متحده عضويت ما را وتو كرده است) و قانون حمايت از پديدآورندگان اثر بپيوندد. در آن زمان است كه تكتك كاربران ويندوزي بايد يكشبه سيستمعاملشان را تغيير دهند يا دستكم صدها دلار بابت ثبت سيستم عامل و نرمافزارهايشان بپردازند.
رويهم رفته ميتوان گفت لينوكس براي ما يك مساله ملي است كه ناامني و پرداخت هزينههاي گزاف را از ما دورتر ميسازد.
###########
خب این تغییر تدریجی نگرش نسبت به ویندوز در نشریات ما نوید اینده پر باری برای لینوکس توی ایرانه
به امید اعتلای هرچه بیشتر گنو و لینوکس در ایران