انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: لینوکس فقط اوبونتو نیست! (اینجا همیشه به روز میشود)  (دفعات بازدید: 10469 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
سلام دوستان من اخیرا میبینم یکسری سوالهای ابتدایی در باب انواع لینوکس از سوی برخی کابران مطرح میشه که لازم بود قضیه روشن بشه (بنده بدرخواست دوستان مطلب رو ویرایش و به روز رسانی کردم اما این متن باز هم ویرایش خواهد شد)

گنو/لینوکس جدا از فلسفه و تفکر آزادی که پشت آن است، سیستم عاملی است بر اساس هسته لینوکس که شامل ابزارهای GNU، برنامه نصاب، سیستم مدیریت بسته ها و بسیاری از نرم افزارهای مورد نیاز شما باشد. برخلاف سیستم عامل ویندوز مایکروسافت که توسط یک کمپانی تولید و پشتیبانی می شود، گنو/لینوکس را افراد متخصص مختلف و شرکت های بسیاری تولید، توزیع و پشتیبانی می کنند. به علت اینکه تمامی اجزای گنو/لینوکس آزاد و رایگان هستند، همه می توانند بر اساس نیاز خود یک نسخه سفارشی از آن تولید کنند. به همین خاطر توزیع های گنو/لینوکس از تنوع بسیار زیادی برخوردارند و قدرت انتخاب مناسبی به کاربران خود می دهند که در برخی مواقع این تنوع باعث سردرگمی کاربران در انتخاب توزیع مناسب می شود. از سال ۱۹۹۳ به بعد، افراد و شرکت های مختلفی توزیع های سفارشی شده خود را وارد بازار جهانی کرده اند که هم اکنون بیش از ۳۵۰ توزیع فعال گنو/لینوکس موجود است.

یکی از توزیع های بسیار خوب و کاربردی از گنو/لینوکس به نام اوبونتو (Ubuntu) چه در میان خارجی ها وچه در میان ایرانی ها محبوبیت خاصی دارد  اما این محبوبیت در میان ایرانی ها مخصوصاً وبلاگ نویسان طوری فراگیر شده که باعث نادیده گرفتن و کم توجهی به توزیع های قدرتمند و معروف دیگر شده است. به نظرم باید در همه زمینه ها تعادل را برقرار کرد، اگر یک جستجوی کوچک در مورد اوبونتو و لینوکس در وبلاگستان فارسی داشته باشید متوجه منظور من خواهید شد. به نظرم این جو موجود در وبلاگستان افراد را به سمتی خواهد برد که نام لینوکس را مساوی با اوبونتو خواهند دانست و از توزیع های دیگر و فلسفه لینوکس غافل خواهند ماند. راه حل این قضیه هم این است که وقتی وبلاگ نویسی توزیع محبوب خود را تبلیغ و توصیه می کند، در کنارش توضیحی هر چند کوچک در مورد دو-سه توزیع محبوب دیگر هم بدهد تا خواننده با اطلاعات بیشتری تصمیم به مهاجرت به لینوکس یا انتخاب توزیع مناسب خود بکند.

ubuntu و  Kubuntu

پروژه اوبونتو توسط یک افریقایی تبار عضو تیم توسعه دبیان به نام مارک شاتل ورث طراحی شد و به یکباره به یکی از محبوب ترین و معروف ترین توزیع های گنو/لینوکس تبدیل شد. نام اوبونتو از یکی از مفاهیم افریقای جنوبی به معنی «انسانیت نسبت به دیگران» (Humanity Towards Others) گرفته شده‌است. اوبونتو شامل ویژگی هایی است که کار کردن با لینوکس را برای کاربران مبتدی و تازه کار آسان تر می کند.اوبونتو به طور پیش فرض از میز کار گنوم استفاده می‌کند. ویژگی هایی همچون پشتیبانی قوی، آپدیت های فراوان، نصب آسان، پکیج های نرم افزاری بسیار، مستندات کامل و رابط کاربری مناسب، اوبونتو را به کاربر پسندترین توزیع گنو/لینوکس برای کاربردهای دسکتاپ و شخصی تبدیل نموده است.البته این توزیع دارای نسخه سرور نیز میباشد اوبونتو برای استفاده های عمومی بوجود آمده است و توسعه آن به سرعت پیش می رود و هر نسخه از نسخه قبلی، کارآمدتر و قدرتمند تر می شود این توزیع توسط شرکت Canocial Ltd پشتیبانی میشود.بخشی از اساسنامه ان به این مطلب اشاره دارد که اوبونتو تا ابد رایگان خواهد ماند. این تنها توزیع لینوکس با زمان انتشار مشخص و دقیق است که هر نسخه  ان در ماه های چهارم و دهم هر سال میلادی منتشر میشود. درکل اوبونتو در دنیای سیستم عامل های دسکتاپ آینده ی خوبی در پیش خواهد داشت. یکی از مهمترین ویژگی های این توزیع، وجود تعداد کاربران بسیار زیاد و اجتماع های کاربری مناسب است. برای فارسی زبانان هم به لطف دوستان اجتماع کاربری مناسبی در همینجا که الان هستید وجود دارد. هر نسخه از اوبونتو، تا ۱۸ ماه پس از انتشار آن نسخه، پشتیبانی ارائه می‌شود. برای نسخهٔ LTS مثل 8.04 (Hardy Heron)، به جای پشتیبانی ۱۸ ماهه، سه سال پشتیبانی برای نسخهٔ ویژهٔ رایانه‌های شخصی و پنج سال پشتیبانی برای نسخه‌های سرور ارائه میشود. پروژهٔ دیگری نیز از این سیستم عامل با نام کوبونتو (Kubuntu) طراحی شده ‌است که از KDE Desktop استفاده می‌نماید. اخرین نسخه ان 8.10  است .

سایت رسمی اوبونتو :  http://www.ubuntu.com

سایت رسمی کوبونتو : http://www.kubuntu.org

OpenSUSE

در سال 1992 چهار دانشجوی المانی طرح لینوکسی بنام Software-und System-Entwicklung یا به اختصار suse را پایه گذاری کردند .از زمانی که توزیع Suse بوجود آمد، سازندگان آن روی کاربران کامپیوترهای شخصی زوم کرده بودند. پس از اینکه در سال ۲۰۰۳ شرکت Novell شرکت تولید کننده Suse را خریداری کرد، و تغیراتی در عرضه Suse را بوجود اورد بدین شکل که انرا به شکل 3 توزیع در اورد SUSE Linux Enterprise dektop و SUSE Linux Enterprise Server و همچنین یک نوع کاملا اوپن سورس ان یعنی OpenSUSE تغییر داد . دو نوع اول suse تجاری بوده و باید خریداری شوند اما opensuse که اینجا محور بحث ماست به صورت کاملاً آزاد در اختیار همه قرار دارد. هم اکنون OpenSUSE انتخاب اول کاربران حرفه ای برای استفاده های شخصی است. دسکتاپ پیش فرض آن KDE است و از برنامه نصاب بسیار قدرتمندی بهره می برد. پایداری، ظاهر چشمگیر، گرافیک قوی، امنیت، تنظیمات پیشرفته از ویژگی هایی است که کاربران OpenSUSE از آن یاد خواهند کرد.اخرین نسخه ان ورژن 11 است و openSUSE 11.1 در تاریخ December 18 عرضه میشود

سایت رسمی : http://www.opensuse.org

Fedora

یکی از معروف ترین نسخه های گنو/لینوکس است که توسط یکی از بزرگترین شرکت های دنیای لینوکس یعنی RedHat پشتیبانی می شود.فدورا بطور رسمی در سپتامبر سال 2004 توسط دو تن از اعضای تیم توسعه رد هت (marc ewing و bob young) ارایه شد این توزیع اساسا ویژه دسکتاپ است اما روی سرورها نیز بکار میرود .این توزیع بسیار قدرتمند دارای کاربران بسیار زیادی است . آپدیت های پیاپی، پشتیبانی مناسب، نصب آسان، تنظیمات پیشرفته، پیکیج های نرم افزاری زیاد، فدورا را به یکی از انتخاب های اصلی کاربران گنو/لینوکس تبدیل نموده است. به علت پشتیبانی مناسب RedHat از این توزیع، شرکت های بسیار زیادی فدورا را به عنوان سیستم عامل خود انتخاب کرده اند و از آن برای کارهای مختلف خود بهره می برند. امنیت، پایداری و کارایی فدورا زبان زد بسیاری از کاربران لینوکس است.اخرین نسخه ان ورژن 10 است .

انجمن کاربران فدورا در ایران http://forum.fedoraproject.ir

سایت رسمی : http://fedoraproject.org

Mandriva Linux One

این لینوکس با نام اولیه mandrake توسط یک فرانسوی به نام گاییل دووال در جولای سال 1998 منتشر شد.مندریک در ابتدا نسخهای از ردهت با انعطاف بالا و محیط kde بود اما با افزایش محبوبیت مستقل گردید .در سال 2005 شرکت مندریک با شرکت برزیلی conectiva ادغام شد و به نام فعلی mandriva در امد . این توزیع در سه شکل منتشر میشود اول نسخه Mandriva Linux One که همان نوع مورد نظر ماست و شما بسادگی میتوانید دانلود کنید .دوم پکیج تجاری بنام  Mandriva Linux Powerpack که در دو dvd عرضه میشود و سوم نسخه نصب شده روی حافظه فلش که با فلش فروخته میشود اگر فقط راحتی در کنار فدورا رو می خواید این توزیع انتخاب خوبیست کاربری اسان و زیبایی و پایداری هدف این توزیع است .اخرین نسخه پایدار ان نسخه Mandriva Linux One 2009  است

سایت رسمی : http://www.mandriva.com

Debian

پدرخوانده !! یکی از قدیمی ترین توزیع های گنو/لینوکس است که توزیع های بسیاری همچون اوبونتو بر اساس آن گسترش یافته اند.این توزیع در سال 1993 اعلام موجودیت کرد. دبیان پروژه ای آزاد و غیرتجاری است که هم اکنون بیش از هزاران توسعه دهنده در سراسر دنیا بر روی نسخه های مختلف آن کار می کنند. این پروژه بسیار بزرگ است و یازده سکوی سخت افزاری را که شامل PowerPC، x86، SPARC و AMD64 نیز می شوند را پشتیبانی می کند. دبیان یکی از مقیدترین توزیع های گنو/لینوکس به فلسفه گنو/لینوکس و سیستم عامل یونیکس است،بسیار  پایدار است و دارای یکی از بزرگترین اجتماعات کاربری لینوکس در دنیاست. دبیان همچنین دارای مستندات بسیاری است و به تعداد زیادی از زبان های دنیا ترجمه شده است. دبیان انتخاب مناسبی برای استفاده در کامپیوترهای سرویس دهنده (Server) خواهد بود. اگر میخواهید لینوکس را به طور حرفه ای بیاموزید کار با دبیان را توصیه میکنم . این تنها لینوکسی است که تمام پکیجهای نرم افزاری خود را بصورت چند dvd و یا cd منتشر میکند نسخه ازمایشی پنجم این توزیع Debian lenny شامل پنج dvd است . اخرین نسخه ان هم اکنون نسخه 5 است بنام Debian Lenny

سایت رسمی : http://www.debian.org

Parsix

پارسیکس یک توزیع بسیار انعطاف پذیر، مناسب، پایدار و ایرانی برای سیستم های دسکتاپ است که به صورت دیسک زنده یا Live CD منتشر می شود اما قابلیت نصب روی هارد دیسک را نیز داراست. این توزیع برگرفته شده از توزیع KANOTIX و مبتنی بر Debian است. دسکتاپ آن به صورت پیش فرض GNOME است و نرم افزارهای پیش فرض فارسی همچون دیکشنری xFarDic و فونت های فارسی پروژه FPF در این توزیع در دسترس اند.نرم افزارهای gparted برای مدیریت پارتیشنهای هارد و aptoncd برای پشتیبان گیری از پکیجها و xawtv برای تماشای تلویزیون و Virtualbox برای شبیه سازی یک سیستم مجازی بطور پیشفرض در این توزیع نصب و پیکربندی شده اند همچنین در پارسیکس به صورت پیش فرض از فارسی نویسی پشتیبانی می شود و شما می توانید همانند ویندوز با فشردن همزمان دکمه های Alt+Shift میان زبان فارسی و انگلیسی سوئیچ کنید. پارسیکس یکی از مناسب ترین توزیع ها برای شروع یادگیری لینوکس در میان فارسی زبانان است.این توزیع بطور پیشفرض انواع فرمتهای مولتی مدیا را پخش میکند .و دارای سرعت نصب فوق العاده بالایست همچنین دیسک زنده ان بسیار سریع بوت شده و برای استفاده در اختیارتان است . قدرت بسیار زیادی در شناسایی اتوماتیک سخت افزارهای شما دارد که این را از KANOTIX به ارث برده است. توصیه می کنم برای یک بار هم که شده از این توزیع کاربرپسند و ایرانی استفاده کنید.اخرین نسخه پایدار ان Parsix GNU/Linux 1.5r2 موسوم به Viola است

سایت رسمی : http://www.parsix.org/html/index.php

حالا بهتر نیست با پیشنهاد دادن توزیع های مناسب به دوستان خود، حق انتخاب بیشتری به آنان بدهیم. توجه داشته باشید که این مطلب صرفا برای کمک به گسترش لینوکس در میان کاربران ایرانی نوشته شده است

برای انتخاب توزیع های مناسب دیگر می توانید از http://distrowatch.com کمک بگیرید.

برای دسترسی به CD/DVDهای توزیع های مختلف در ایران به لینوکس شاپ http://linuxshop.ir و یا فروشگاه سیتو http://www.sito.ir مراجعه کنید.

منبع  بخشی از مطلب: http://farasun.wordpress.com
« آخرین ویرایش: 27 بهمن 1387، 10:57 ب‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین کنجکاو!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 580
  • الکترونیک + برنامه نویسی + لینوکس
    • یک کنجکاو بلاگ!
پاسخ به: لینوکس فقط اوبونتو نیست!
« پاسخ #1 : 15 مهر 1387، 09:31 ب‌ظ »
ممنون...
ولی یادمه این رو یه جای دیگه هم دیده بودم! توی یکی از وبلاگ های لینوکسی!
موفق باشید
«پشتکار»«پشتکار»«پشتکار»

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 15 مهر 1387، 09:35 ب‌ظ »
ممنون...
ولی یادمه این رو یه جای دیگه هم دیده بودم! توی یکی از وبلاگ های لینوکسی!
موفق باشید
منبع بخشی از مطلب همون وبلاگ فراسانه دیگه
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1387، 03:46 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
« پاسخ #3 : 15 مهر 1387، 10:17 ب‌ظ »
خیلی ممنونم. خیلی مهمه این بحث. خیلیا فکر میکنن لینوکس یعنی اوبونتو یا Redhat

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #4 : 15 مهر 1387، 10:50 ب‌ظ »
من با بعضی هاش موافق نیستم.
نقل‌قول
سپس ناول نام Suse را به OpenSUSE تغییر داد
من تا اون جایی که شنیده ام، SuSE هم در کنار openSuSE وجود داره. منتها openSuSE نسخه آزاد SuSE هست.

نقل‌قول
فقدان ابزارهای گرافیکی و نصاب گرافیکی استفاده از دبیان را برای بسیاری از کاربران سخت نموده است.
فکر کنم این متن کمی قدیمی باشه یا حداقل نویسنده اش آپدیت نبوده! چون این مسئله مربوط به Debian Sarge بود و Etch نصاب گرافیکی داره.

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #5 : 15 مهر 1387، 11:24 ب‌ظ »
من با بعضی هاش موافق نیستم.
نقل‌قول
سپس ناول نام Suse را به OpenSUSE تغییر داد
من تا اون جایی که شنیده ام، SuSE هم در کنار openSuSE وجود داره. منتها openSuSE نسخه آزاد SuSE هست.

نقل‌قول
فقدان ابزارهای گرافیکی و نصاب گرافیکی استفاده از دبیان را برای بسیاری از کاربران سخت نموده است.
فکر کنم این متن کمی قدیمی باشه یا حداقل نویسنده اش آپدیت نبوده! چون این مسئله مربوط به Debian Sarge بود و Etch نصاب گرافیکی داره.

احمد جان سخت نگیر. این نوشته کمی قدیمی شده و بهتره خودمون یه تازشو بنویسیم ;)
Godisnowhere

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #6 : 15 مهر 1387، 11:44 ب‌ظ »
 ;)
فکر نکنم اینقدر هم قدیمی باشه. تاریخش 20 ام سپتامبره. به هر حال مثل اینکه نویسنده اش آپ تو دیت نبوده!
 :D

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 16 مهر 1387، 12:04 ق‌ظ »
اره این مطلب کمی قدیمی بود و با عرض معذرت از نویسنده محترم این مطالب باید اپدیت بشه سعی میکنم اونو ویرایش کنم تا درست بشه اون مطلب در مورد سوزه حتما باید اصلاح بشه که الان سریع یه بخشهایی رو ویرایش میکنم نمیخواستم توش دست ببرم ولی خب لازمه
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1387، 08:09 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
خب شدیدا ویرایش و به روز شد و مندریوا هم اضافه شد بازم اگه نظری هست بفرمایید در صورت امکان اعمال میکنم
منتظرم
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1387، 04:07 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
به نظر شما ایا باید به این لیست توزیع دیگری اضافه شود ایا بهتر نیست کنوپیکس حذف شود چون ظاهرا دیگر منتشر نمیشود؟
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1387، 08:13 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
خب شدیدا ویرایش و به روز شد و مندریوا هم اضافه شد بازم اگه نظری هست بفرمایید در صورت امکان اعمال میکنم
منتظرم

دستت درد نکنه.

به نظر شما ایا باید به این لیست توزیع دیگری اضافه شود ایا بهتر نیست کنوپیکس حذف شود چون ظاهرا دیگر منتشر نمیشود؟

راستی یه سری توضیحات مختصر و جامع در مورد توزیع ها در فصل‌های ابتدایی توی این آموزش squid که من آماده کردم هم هست:
دوست داشتی یه نگاهی بنداز. هر چند فکر می کنم اون هم دیگه الان جندان بروز نباشه.
Godisnowhere

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: لینوکس فقط اوبونتو نیست!(ویرایش و به
« پاسخ #11 : 16 مهر 1387، 10:31 ق‌ظ »
منتظرم

دستت درد نکنه.

راستی یه سری توضیحات مختصر و جامع در مورد توزیع ها در فصل‌های ابتدایی توی این آموزش squid که من آماده کردم هم هست:
دوست داشتی یه نگاهی بنداز. هر چند فکر می کنم اون هم دیگه الان جندان بروز نباشه.
یادش بخیر فاراب اینو در طول تاریخ خونده بودم و معتقدم یکی از جامعترین مقالات لینوکسه کارت عالی بوده

آفلاین Armageddon

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 379
  • violence solve everything
    • به دلیل رعایت قانون کپی رایت حذفش کردم
سلام

جالب و عالی بود ادامه بده ، راستی خبرنگار نیستی ؟ چون به این کار که علاقه داری  ;D
ممکن است کسی که دایم سوال می کند ابله به نظر برسد ولی کسی که هرگز سوال نمی کند در تمام عمر ابله باقی می ماند  ( لویی پاولز )

دست هایی که کمک می رسانند مقدس تر از لبانی هستند که دعا می خوانند. ( ویلیام شکسپیر )

آفلاین VahidNR

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 367
  • فقط وحید -->NR<--
مرسی 8-[ :guitar: :guitar: :lolflag: :lolflag:

آفلاین کنجکاو!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 580
  • الکترونیک + برنامه نویسی + لینوکس
    • یک کنجکاو بلاگ!
نه حسن جان، قصد این رو نداشتم که بگم بدون ذکر منبع کپی کردی! بلکه می خواستم بدونم این منبع اصلیه؟ چون من یه جا دیگه خونده بودم!
به هر حال! به قول دوستان باید خودمون کاملترش کنیم!
واقعاْ؟ من جایی ندیدم این رو! باورم نمیشه! آخه چرا؟
من واقعاْ با Knoppix حال می کردم. با اینکه زیاد باهاش کار نمی کردم ولی خیلی دوسش داشتم! حیف که از پیشمون رفت! پس یعنی آخرین نسخه همین ۵٫۳ هست؟ مطمئنی دیگه منتشر نمیشه؟ منبعی سراغ داری؟
«پشتکار»«پشتکار»«پشتکار»