همانطور که میدانید مدتی است نسخهی ۲.۶ از پایتون منتشر شده و دارای خصوصیات جدیدی میباشد به طوری که کاملا با نسخهی قبلی خود فرق کرده، به گونهای میشود گفت نسخهی ۲.۶ پایتون پلی است از نسخهی ۲.x به ۳.۰ که ما اینجا به شرح آن نمیپردازیم ...
بخوانید:
What’s New in Python 2.6مسلما ما نمیتوانیم این نسخه را همینطور نصب کنیم چون جای قبلی رُ خواهد گرفت و نمیخواهیم اینطور شود، پس آن را داخل دایرکتوری خانگیمان (یا هرجای مورد نظر شما) نصب میکنیم تا اگر زمانی لازم شد آن را به محل اصلی خودش بازگردانیم ...
خب برای شروع ما به نسخهی ۲.۶ پایتون نیاز داریم که آنرا میتوانیم از تارنمای رسمیش دانلود کنیم، توسط دستور زیر این کار عملی است:
# wget -c http://www.python.org/ftp/python/2.6/Python-2.6.tar.bz2
پس از اتمام این مرحله یعنی دانلود پایتون، باید آن را از حالت فشرده خارج نماییم، توسط دستور زیر این کار را انجام میدهیم:
# tar -jxvf Python-2.6.tar.bz2
خب این مرحله نیز به پایان رسید، باید خودمان و اوبونتو را برای همگردانی (کامپایل؟) پایتون آماده کنیم، برای این کار نیاز به چند وابستگی داریم که آنها را میتوان توسط دستور زیر نصب کنیم:
# sudo apt-get install build-essential libncursesw5-dev libreadline5-dev libssl-dev libgdbm-dev libbz2-dev libc6-dev libsqlite3-dev tk-dev
خب حالا وابستگیها را نیز داریم وقت آن رسیده که وارد دایرکتوری پایتون شویم و آن را Configure کنیم، با دستور زیر به دایرکتوری پایتون cd کنید:
# cd Python-2.6
پس از این، زمان Configure کردن فرا میرسد و ما چون میخواهیم پایتون داخل دایرکتوری خانگی ما نصب شود باید تغییر کوچکی در این دستور بدهیم، ابتدا دایرکتوری نصب پایتون را به ترتیب توسط دستورهای زیر میسازیم:
1. # mkdir /home/$USER/lib
2. # mkdir /home/$USER/lib/python2.6
نکته: اینجا فرض را بر این گرفتیم که میخواهیم پایتون در مسیر home/$USER/lib/python2.6/ نصب شود، شما میتوانید محلی دیگر را انتخاب نمایید!
و اکنون برای Configure کردن همینطور که در دایرکتوری پایتون حضور داریم از دستور زیر استفاده میکنیم:
# ./configure --prefix=/home/$USER/lib/python2.6
بعد از به اتمام رسیدن این مرحله برای کامپایل کردن پایتون از دستور زیر استفاده خواهیم کرد:
# make
و در انتها برای نصب از دستور زیر استفاده میکنیم:
# make install
توجه: اینجا برای make install احتیاجی به اجازهی کاربر ریشه نداریم چون میخواهیم آن را در دایرکتوری کاربری خودمان نصب کنیم.
حالا پایتون ۲.۶ نصب شد و شما میتوانید از آن استفاده کنید، برای اجرا کردنش کافیه از دستور زیر استفاده کنید:
# /home/$USER/lib/python2.6/bin/./python
پ. ن: من با همین روش پایتون را نصب کردم و حالا در حال استفاده از آن هستم.
پ. ن ۲: این روش را در
اینجا مشاهده کردم.
پ. ن ۳: در دستورات بالا عبارت "USER$" به کار رفته که دلیل استفاده از آن این است که هر کاربری با هر نام کاربریای بتواند از آن استفاده کند چون USER$ به Shell میفهماند که نام کاربری را چاپ کند:
# echo $USER