سلام
دوستان اول بگم که من از mint 15 که بر پایه ubuntu 13.04 هست استفاده میکنم.
خب من ۲ -۳ روزی میشه که مینت رو نصب کردم و خیلی ازش راضی بودم و حالا هم تا حدودی هستم اما امروز که اومدم لپ تاپ رو روشن کنم دیدم میگه که نمی تونه home رو مونت کنه و باید همه filesystem ها چک بشن...این شد که فوری با گوشی یه سرچی زدم تو انجمن های مینت که راستش رو بخواهید حوصلم نگرفت کل پست ها رو بخونم و یه نگاه اجمالی کردم که دستوری برای حل مشکل ذکر شده بود که میگفت باید با سی دی لایو سیستم رو بالا بیاری بعد تو ترمینال دستور زیر رو برای پارت روت و هوم اجرا کنی که من این کار رو کردم و سیستم رو ریست کردم و مشکل حل شد حالا خواستم بدونم این مشکل ناشی از چیه؟باگ این نسخه هست و یا چیز دیگه؟
sudo fsck -fp /dev/sda?
خوب با دیدن دستوری که دادی منم کنجکاو شدم!
همینطور که میدونی (اگرم نمیدونی الان میدونی!
) قبل دستور اگر man بزاری نشون میده که دستور چیکارست
man fsck
خوب با زدنش سه جمله ی اساسی میگه
fsck - check and repair a Linux filesystem
temsfsck is used to check and optionally repair one or more Linux filesys
.
.
.
fsck will default to checking filesystems in /etc/fstab serially
خوب تا اینجا فهمیدیم که حافظه ها رو (چه هارد چه هر حافظه ی دیگه ای) رو باز یابی و تعمیر میکنه
خط آخر میگه که توی /etc/fstab اینارو چک میکنه. اون فایل , فایلیه که تعیین میکنه چه پارتیشن هایی در هنگام بوت شدن مونت بشن. شما اشتباها اون فایل رو به هر نحوی ویرایش یا کمی خراب کاری کردین یا به هر نحوی آدرس هومتون توی اون فایل اشتباه وارد شده و با این دستور آدرس هومتون توی اون فایل درست شده. این کل قضیه بود
سلام
دوستان الان میخواستم وارد وین بشم که میگه در خوندن دیسک دچار اشکال شده و برای ریست alt + ctrl + del رو فشار بده و دوباره همون آش و همون کاسه!!!
اگه دستور بالا رو برای پارت وین اجرا کنم مشکلی پیش میاد؟
اصلا چرا بی خودی این طور شد؟
الان من اینجوری هستم
پارتیشن ویندوزیتون رو یه جوری خراب کردید چون قطعا نمیتونستید اونو جا به جا کنید. نه اون دستور رو بالا جواب دادم و ویندوز فایلی در شاخه ای که گفتم نداره
دوستان کسی علت رو نمی دونه؟!
در ضمن تصمیم گرفتم از سر ویندوز خلاص بشم اما یه نکته ای اگه پارتی که درش ویندوز نصبه رو فرمت بزنم به ext4 و بعد اونو با gparted به هوم وصل کنم مشکلی پیش نمیاد دیگه؟بعدش هم اطلاعات توی تک درایو ویندوز رو انتفال میدم به هوم و بعد اونم فرمت و به هوم اضافه میکنم؟!
باید grub آپدیت بشه یا مشکلی نداره؟
نه ریسایز بکنید مشکلی پیش نمیاد