انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تغییر سمت نوشتن فارسی چپ‌به‌راست، به راست‌به‌چپ  (دفعات بازدید: 1145 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AzaTag

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
برای تغییر زبان سیستم عامل با صفحه‌کلید تو settings و از قسمت keyboard layout می‌شه یکی از ترکیبای پیش‌فرضو انتخاب کرد مثلاً من left alt+left shif رو به خاطر عادت به ویندوز انتخاب کردم هرچند برعکسش وجود نداشت (ینی right alt+ right shift). بگذریم، اما مشکل من اینه که تو نرم‌افزارای مختلف موقه نوشتن فارسی نمی‌تونم با ترکیبی مثه Ctrl+Shift تو ویندوز سمت نوشتنو به راست‌به‌چپ عوض کنم و مثلاً وقتی می‌خوام ایمیلی بنویسم به مشکل می‌خورم. توی نرم‌افزار libre همین ترکیب (Ctrl+Shift) به خوبی کار می‌کنه و سمت نوشته رو راست‌به‌چپ می‌کنه ولی این اتفاق فقط داخل نرم‌افزار میوفته! می‌شه یکی راهنمایی کنه چه کار باید بکنم؟

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
اگه که left alt+left shif را انتخاب کردید که باید جواب بده (توی همه جا)
می تونید چند تا دیگه هم اضافه کنید و اونارا تست کنید ببینید اونا جواب میدند یا نه
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 373
اما مشکل من اینه که تو نرم‌افزارای مختلف موقه نوشتن فارسی نمی‌تونم با ترکیبی مثه Ctrl+Shift تو ویندوز سمت نوشتنو به راست‌به‌چپ عوض کنم و مثلاً وقتی می‌خوام ایمیلی بنویسم به مشکل می‌خورم. توی نرم‌افزار libre همین ترکیب (Ctrl+Shift) به خوبی کار می‌کنه و سمت نوشته رو راست‌به‌چپ می‌کنه ولی این اتفاق فقط داخل نرم‌افزار میوفته! می‌شه یکی راهنمایی کنه چه کار باید بکنم؟

این کلید Ctrl+Shift جزء تنظیمات آرایش صفحه‌کلید سیستم‌عامل نیست و به برنامه‌ای که توش هستی بستگی داره. بنابراین انتخاب زیادی نداری. تنها راهش اینه که بری در تنظیمات همون برنامه‌ای که توش هستی و ببینی که چنین کاری امکان‌پذیر هست یا نه.

به طور خاص برای برنامه‌هایی که حدس می‌زنم توشون مشکل داشته باشی:

در تاندربرد، باید افزونهٔ Bidi Mail UI رو نصب کنی که یه دکمه به نوار ویرایش ایمیل اضافه می‌کنه برای تغییر جهت نوشته‌ها.

در جی‌ادیت و سایر ویرایشگرهایی که برپایهٔ GTK هستند، همون طور که حتماً دیدی هیچ نیازی به چنین چیزی نیست و برنامه خودش بر اساس الگوریتم "first-strong" heuristic in Unicode Bidirectional Algorithm جهت نوشته رو تعیین می‌کنه.

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
خود من بیشتر
از ctrl+shift+d برای راست‌چین کردن استفاده میکنم
از ctrl+shift+a برای چپ‌چین کردن استفاده میکنم
و اینجا هم از ‎(It is an example.)‎ بعد اتمام انگلیسی یعنی ( اول فارسی کردم زبان را و بعد alt راست و پرانتز چپ زدم درست چیدشون. یه سرچ در انجمن بزن (راست به چپ) کلی مطلب هست.
:) :)

آفلاین narcissus

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
برای این که alt+shift دو طرف کار کنند هم میتونی توی همون قسمت keyboard layout option  بخش key to choose 3rd level تیکه Rhght Alt key never chooses 3rd level را بزنی :)
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 373
برای این که alt+shift دو طرف کار کنند هم میتونی توی همون قسمت keyboard layout option  بخش key to choose 3rd level تیکه Rhght Alt key never chooses 3rd level را بزنی :)
ای ول من این رو بلد نبودم! از کجا یاد گرفتی این رو؟ چرا تو هیچ راهنمایی نیست این چیزی که گفتی؟ خیلی مرسی!

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
البته درسته که توی ویندوز alt چپ و alt راست جفتشون یه کار میکنن ولی با هم فرق دارن.
شما libreoffice writer باز کن و توش با زبون فارسی عددای از ۱ تا ۹ بالای کیبورد رو بنویس بعد شیفت رو نگه دار و بنویس و بعد Alt راست رو نگه دار و بنویس. فرقش رو متوجه میشی.
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity