سلام
امروز از صبح دنبال این بودم که یه دستوری تو ترمینال پیدا کنم که بدون پسورد ریشه بتونه دستور shutdown رو برام اجرا کنه...
هدف از این کار هم این بود که می خواستم که یه launcher بسازم و بذارمش تو cario-dock تا با یه کلیک با کامپیوتر بای بای کنم!!!(حوصله ۳ تا کلیک اضافه رو ندارم!!!!).
این شد که کلی تو فروم ها و سایت ها انگلیسی گشتم تا تونستم یه روش تر و تمیز پیدا کنم برای این کار...
از اونجا که تو این انجمن چیزی در این مورد پیدا نکرده بودم گفتم اینجا هم بذارم تا شاید بدرد دوستان بخوره...
برای این کار باید تغییراتی در فایل sudoers ایجاد کرد تا بهش بفهمونیم که برای دستور shutdown ازمون پسورد نگیره برای این کار مراحل زیر رو دنبال کنید:
۱ - دستور زیر رو وارد کنید:
sudo visudo
پسورد ریشه(همون پسوردی که هنگام نصب به سیستم دادید) رو وارد کنید که البته چیزی دیده نمیشه اما مشکلی نسیت و بعد اینتر کنید
۲ - در خط آخر این خط رو اضافه کنید:
username ALL = NOPASSWD : /sbin/shutdown
به جای یوزرنیم نام کاربری خودتون رو بنویسید.
بعد ctrl + x رو فشار بدید بعد y و اینتر کنید.
۳ - روی دسکتاپ کلیک راست کنید و گزینه create launcher رو انتخاب کنید و براش یه اسم و یه توضیح به دلخواه بذارید و در قسمت command دستور زیر رو بنویسید:
sudo shutdown -h 0
۴- این مرحله هم اختیاری هست:اگر روی آیکون لانچر تو همین پنجره کلیک کنید می تونید آیکن دلخواه براش انتخاب کنید.
۵- حالا روی ok کلیک کنید.
حالا موشک آماده لانچ شدنه!!!!
اونو می تونید به نرم افزارهایی مثل cario-dock اضافه کنید و با یه کلیک سیستم رو خاموش کنید.
البته من از مینت استفاده می کنم ولی با کشیدن این لانچر به منوی سمت چپ اوبونتو هم میشه با یه کلیک اجراش کرد.