انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: local repository  (دفعات بازدید: 1115 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین shabshekan

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 61
local repository
« : 12 تیر 1392، 11:41 ب‌ظ »
سلام
من می خوام یه مخزن محلی برای اوبونتو درست کنم، به این روش که:
اول کل پکیجهاش رو با دانلود منیجر که فک کنم از این آدرس هست (http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/)، دانلود کنم
بعد فایلهایی رو که دانلود کردم بریزم تووی پوشه و آدرس اوون پوشه رو اضافه کنم به فایل source.list

حالا چندتا سوال برام پیش میاد:
1-اون آدرس که میخوام فابل ها رو ازش دانلود کنم درست و کامله؟
2- حتماً باید کار خاصی انجام بدم که ubuntu اوون فابلها رو به عنوان مخزن بشناسه و ازشون استفاده بکنه ولی نمیدونم چه کاری

اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید

آفلاین عدس

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 84
پاسخ : local repository
« پاسخ #1 : 13 تیر 1392، 08:42 ق‌ظ »
سلام .
local repository برای ساختن یک مخزن برای نصب پکیج ها مثل مخازن اینترنت منتهی از نوع محلی میباشد .
حالایعنی چی ؟ یعنی اینکه هی هر دفعه نریم کلی پکیج از اینترنت دانلود کنیم . یه بار دانلود کن و چند بار ازش استفاده کن . وقتی هم که ubuntu رو خواستی ارتقا بدی خیلی راحت پکیج هایی که تو قبلیه نصب بود رو میتونی رو جدیده نصب کنی .
حالا بریم سراغ اینکه چطوور نصبش کنیم .
مثلا شما فرض کنید من یک بار مجموعه پکیج های eclipse رو تو ubuntu 12.04 از اینترنت دانلود کردم و نصبشون کردم . حالا میخوام ubuntu ۱۲.۱۰ داشته باشم . چیکار میکنم .؟
میرم تو آدرس/var/cache/apt/archives/

داخل این پوشه تمام پکیج هایی رو که برای از نصب eclipse ازاینترنت دانلود شده از اینجا کپی میکنم یه جای دیگه که خیالم راحته پاک نمیشه . دقت کنید که داخل این آدرس یه فایل هست به نام LOCK که کپی نمیشه .
خوب حالا من ubuntu 12.10 را نصب میکنم . و میخام eclipse رو روی ۱۲.۱۰ نصب کنم .

۱ . اول یه پوشه تو هر جا از ubuntu میسازم به هر اسمی که میخام .
مثلا :
/home/KEEPWITHUS/Packages/eclipse

بعد تمام پکیج ها(deb.)یی رو که برای نصب eclipse کپی کرده بودم رو داخل این پوشه (eclipse) میریزم.

۲ . بعدش ستور های زیر رو میزنم
۲.۱ . اولین دستور برای نصب یک پکیج هست که لازمهی ادامه ی کاره و با نصب این پکیج یک option ی به دستور dpkg اضافه میشه به این صورت :
apt-get install dpkg-dev
دقت کنید که باید یه اینترنت وصل باشی تا این بسته رو نصب کنه .

۲.۲ . دومین دستور برای scan کردن تمام پکیج هایی است که تو پوشه eclipse کپی کردم توی یک فایل gzip به اسم Packages.gz که حتما باید به این صورت و با Pبزرگ نوشته بشه . اجرای این دستور بسته به تعداد بسته ها که میخاد اسکن کنه طول میکشه . به این صورت :
dpkg-scanpackages -m /home/KEEPWITHUS/Packages/eclipse /dev/null | gzip -9c > /home/KEEPWITHUS/Packages/eclipse/Packages.gz
حالا بعد از اجرای این دستور یه فایل به اسم Packages.gz تو پوشه  eclipse لابلای پکیجها ساخته شد که ذاخلش جزعیات تمام بسته هایی که اسکن کرده را نوشته .

۳ . گام بعدی قرار دادن آدرس این فایل Packages.gz در لیست مخازنمون هست . این لیست یک فایل متنی است که با زدن دستور زیر میتونی بازش کنی . به این صورت :
gksu gedit /etc/apt/sources.list
حالا یه فایل متنی باز میشه که داخل آن بهتره اول فایل آدرس زیر رو کپی کنی . به این صورت :
deb file:// /home/KEEPWITHUS/Packages/eclipse/
یا اگه نشد به این صورت :

deb file:///home/KEEPWITHUS/Packages/ eclipse/
با نوشتن این خط داخل این فایل پوشه ی eclipse به عنوان یک مخزن انتخاب شد . فایل را save کرده .

۴ . حالا قسمت software source رو باز کنید . و در این پنجره در tab تب مربوط به ubuntu software تمام تیکها را بردارید . و در تب tab مربوط به other software هم تمام تیک ها به جز تیک مربوط به فایل eclipse رو بردارید . پنجره را close کنید .

۵ .  به محیط ترمینال برگردید و دستور زیر را برای بروز رسانی لیست پکیج ها بزنید .
apt-get update

با انجام این کار لیست بسته ها update شده . و میتوانید بسته ها را نصب کنید . در این مرحله اگر update نشد به مرحله ۳ برگردید و نوع دیگر نوشتن آدرس را امتحان کنید .
توجه داشته باشید که برای زدن تمامی دستورات حتما باید در root باشید . برای root شدن هم از دستور زیر استفاده کنید .:

sudo -i

اگر احیانا خواستید بسته ی جدیدی را به eclipse اضافه کنید کپی کنید داخل eclipse و مراحل ۲.۲ و ۵ رو تکرار کنید .

امیدوارم که مفید بوده باشه .
« آخرین ویرایش: 13 تیر 1392، 08:48 ق‌ظ توسط مرتضی باشسیز »
اشک هایی که پس از هر شکست میریزیم ....
همان عرقی است که برای پیروزی نریخته ایم.
هیتلر

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
« پاسخ #2 : 13 تیر 1392، 11:24 ق‌ظ »
این که شما فرمودی مال نصب یه برنامه است. اگه خواستیم کل برنامه ها رو اینجوری نصب کنیم چی؟ برای تک تکش همین راه رو بریم؟
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین عدس

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 13 تیر 1392، 12:27 ب‌ظ »
نه عزیزم شما هرچی package داری بریز تو یه پوشه بعد همینکارو بکنی تمام اون پکیج ها به شرطی که (پکیج های پیشنیازش هم کنارش باشن) به لیست پکیج هات اضافه میشه و میتونی نصبش کنی .
خودم الان یه پوشه به نام ubuntu_12.04 تو home دارم که انواع نرم افزارها توشن . همش هم درست کار میکنه . مثلا هم پکیج های eclipse و هم vlc و هزارتا نرم افزار دیگه .
هیتلر

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
« پاسخ #4 : 13 تیر 1392، 12:35 ب‌ظ »
نه عزیزم شما هرچی package داری بریز تو یه پوشه بعد همینکارو بکنی تمام اون پکیج ها به شرطی که (پکیج های پیشنیازش هم کنارش باشن) به لیست پکیج هات اضافه میشه و میتونی نصبش کنی .
خودم الان یه پوشه به نام ubuntu_12.04 تو home دارم که انواع نرم افزارها توشن . همش هم درست کار میکنه . مثلا هم پکیج های eclipse و هم vlc و هزارتا نرم افزار دیگه .
یعنی دیگه لازم نیست اسمشون رو بنویسیم؟
دیسک های تکمیلی رو هم همینجوری میسازن؟

آفلاین عدس

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 13 تیر 1392، 12:42 ب‌ظ »
من نمیدونم دیسک تکمیلی چیه !!!!!
ولی از زمان اوبونتو 9.04 دارم اینجوری کار میکنم .
وقتی اینکارو بکنید local repository ساختید و این یعنی یک آدرسی برای apt که ازین به بعد این آدرسم به عنوان package source بشناسه.
برای نصب هم مثل قبل عمل کنید
مثلا
sudo apt-get install eclipse
« آخرین ویرایش: 13 تیر 1392، 12:44 ب‌ظ توسط مرتضی باشسیز »
هیتلر

آفلاین nubuntu

• Newbie
  • *
  • ارسال: 11
  • دیروز یه رویاست و فردا یک واقعیت (بروس لی)
« پاسخ #6 : 27 تیر 1392، 02:54 ب‌ظ »
سلام
من قبلا یه کپی از apt/archives داشتم

حالا با توجه به توضیحات شما یه local repository ساختم
اما ده ها پکیج توشه
میخواستم بدونم چطوری میشه پیش نیازها رو پیدا کنم. مثلا میخوام پکیج vlc و پیش نیاز هاشو جداگانه یه جای دیگه دخیره کنم . هدفم از این کار دسته بندی برنامه هاست

آفلاین Yaser-16

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
« پاسخ #7 : 27 تیر 1392، 03:01 ب‌ظ »
سلام

اما ده ها پکیج توشه
میخواستم بدونم چطوری میشه پیش نیازها رو پیدا کنم. مثلا میخوام پکیج vlc و پیش نیاز هاشو جداگانه یه جای دیگه دخیره کنم . هدفم از این کار دسته بندی برنامه هاست
این راهنمای ویکی:
http://wiki.ubuntu.ir/LocalRepository
آنان که آزادی را فدای امنیت می‌کنند، نه شایستگی آزادی را دارند و نه لیاقت امنیت را!   بنیامین فرانکلین

آفلاین nubuntu

• Newbie
  • *
  • ارسال: 11
  • دیروز یه رویاست و فردا یک واقعیت (بروس لی)
« پاسخ #8 : 27 تیر 1392، 05:03 ب‌ظ »
سلام

اما ده ها پکیج توشه
این راهنمای ویکی:
http://wiki.ubuntu.ir/LocalRepository

درست دوست عزیز
اما منظورم چیز دیگه ای بود
ببینید الان من در میان این همه پکیج مثلا فقط میخوام برنامه vlc وتمام پیش نیاز هاشو ازاین پوشه به داخل یه پوشه دیگه بریزم
خب حالا من میخواهم بدونم چطوری فایل هاشو تشخیص بدم

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
« پاسخ #9 : 27 تیر 1392، 11:58 ب‌ظ »
یادم نمیاد با چه دستوری پیش نیاز ها را نشون میداد ولی می تونید جستجو کنید
برای اینکه فقط vlc را نصب کنید می تونید فایل ها را به همون آدرس archives انتقال بدید و همون دستور عادی را بزنید تا نصبش کنه و نیازی نباشه تا دستی بفهمید چه پیش نیاز هایی نیازه
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم