این متنی که شما گذاشتید چیزی در رابطه با انحصاری کردن نگفته. در رابطه با نسخههای بعدی GPL گفته.
سالارجان شما تا آخر جمله رو بخون بعد قضاوت کن. ![Wink ;)](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/wink.gif)
سالار؟جان؟من سلارم کسی که نقل قول کردین آقای سلمان هستند ![Smiley :)](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/smiley.gif)
حالا که یه جورایی منو پینگ کردین بگم که همونطور که بهترین گنو/لینوکس نداریم ، بهترین کرنل آزاد هم نداریم! حالا چه بی اس دی باشه چه لینوکس. دلیل اینکه شرکت های انحصار طلبی جون سونی، اپل ، وی ام ویر ، سیسکو و ... از بی اس دی استفاده می کنند دقیقا بخاطر ضعف لایسنس بی اس دی هست
یه کرنل مفت هست که به راحتی میتونم مال خودم کنم و کدش رو ببندم. مریضم برم لینوکس استفاده کنم که مجبورم با مجوز جی پی ال منتشر کنم؟ در مورد این که سیستم فایل بی اس دی بهتره باید بگم که لینوکس کم و کسری در این ضمینه نمیاره، یعنی در این مورد هر کدوم قابلیت هایی نسبت به هم دارند،در مورد سرور هم بستگی به استفاده داره ، یکی میخواد فقط فایل شیرینگ راه بندازه خوب اینجوری یکم بی اس دی بهتره اما یکی دیگه میخواد از همه ی امکانات یک سرور بهره مند بشه و از سی پنل و ... استفاده کنه لینوکس بهتره، و ... . در مورد دسکتاپ از نظر من اشتباه محضه!پشتیبانی افتضاح از درایور ها، نداشتن پکیج منیجر مناسبی همچون apt و yum ، کامپایل از سورس ، نداشتن مخازن قنی همچون دیباین و آرچ و ردهت و ... یعنی افتضاح ترین کاری که یه کاربر دسکتاپ میتونه بکنه نصب بی اس دیه،محمدرضا از دوستان خوب من هست ولی این رو در نظر بگیرید که خیلی طرفدار بی اس دیه
در مورد این داستان زیاد تو انجمن بحث شده اگر سرچ کنید می بینید که برای یه کاربر دسکتاپ یا تا حدودی سرور لینوکس بهتره. حالا یه zfs دارینو این همه پوزشو میاینا
ما هم خیلی چیزا داریم ![Grin ;D](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/grin.gif)
سالارجان اولأ عذر میخوام چون اشتباهأ به جای آقای سلمان شما رو خطاب کردم.
اما یه نکتۀ مهم:
شما (و خیلیای دیگه) از اساس در درک بعضی از مسائل دنیای پیرامون مشکل دارید؛ شما توقع دارید که همیشه یه شرکتی بیاد وقت بزاره و عرق جبین بریزه و به تعداد زیادی تکنیسین و مهندس پول بده و یک کد رو ارتقاء بده، بعد آخرش بیاد اون کد رو با همه share کنه تا حتی رقباش اون کد رو بردارن و توی نرم افزار خودشون ازش استفاده کنن! علت اینکه نرم افزارهای آزاد از انواع تجاری عقبتر هستن دقیقأ همینه، چون سیستم طوری شکل گرفته که اونی که زیاد زور میزنه با اونی که کم زور میزنه حقوق و مزایاشون یکسانه! سعی کنید توقعاتتون رو یه مقدار تعدیل کنید.
ثانیأ مگه شما دم از آزادی نمیزنی؟ خب مجوز BSD نهایت آزادی رو به شما داده و تصمیم رو به عهدۀ خودتون گذاشته، اونایی که این مجوز BSD رو طراحی کردن از همون اول میدونستن که بعدأ خیلیها برای مقاصد تجاری از این نرم افزار استفاده خواهند کرد، با این حال این اختیار رو به من و شما دادن که نرم افزار رو برداریم و واسۀ خودمون قفل کنیم؛ پس این ضعف نیست، آزادیِ بیش از حده.
ثالثأ مزیتهای BSD به لینوکس تنها به ZFS خلاصه نمیشه، از مزیتهای دیگه میشه به این موارد اشاره کرد: 1- تمیزتر بودن کدها (نسبت به لینوکس) و به تبع اون سبکی، امنیت و پایداری بیشتر، 2- آزادیِ بیشتر (نوع مجوز)، 3- شباهتِ ساختاریِ بیشتر به یونیکس و سازگاری بهتر با سخت افزارها (البته سخت افزارهایی که درایورش موجوده).
به نظر من تنها مزیت گنو/لینوکس پشتیبانیِ بهترش از سخت افزارهای جدیده، همین! که اینم بخاطر اینه که کاربران بیشتر از BSDـه و ضرورت نوشتن درایور بیشتر احساس میشه.