ایول!بحث به جاهای جالب رسید!هرچند میدونم که نه من کوتاه میام نه این چند دوست بی اس دی کارمون اما به هر حال می تونیم اطلاعات خودمون رو بالا ببریم
سالارجان اولأ عذر میخوام چون اشتباهأ به جای آقای سلمان شما رو خطاب کردم.
اما یه نکتۀ مهم:
شما (و خیلیای دیگه) از اساس در درک بعضی از مسائل دنیای پیرامون مشکل دارید؛ شما توقع دارید که همیشه یه شرکتی بیاد وقت بزاره و عرق جبین بریزه و به تعداد زیادی تکنیسین و مهندس پول بده و یک کد رو ارتقاء بده، بعد آخرش بیاد اون کد رو با همه share کنه تا حتی رقباش اون کد رو بردارن و توی نرم افزار خودشون ازش استفاده کنن! علت اینکه نرم افزارهای آزاد از انواع تجاری عقبتر هستن دقیقأ همینه، چون سیستم طوری شکل گرفته که اونی که زیاد زور میزنه با اونی که کم زور میزنه حقوق و مزایاشون یکسانه! سعی کنید توقعاتتون رو یه مقدار تعدیل کنید.
ثانیأ مگه شما دم از آزادی نمیزنی؟ خب مجوز BSD نهایت آزادی رو به شما داده و تصمیم رو به عهدۀ خودتون گذاشته، اونایی که این مجوز BSD رو طراحی کردن از همون اول میدونستن که بعدأ خیلیها برای مقاصد تجاری از این نرم افزار استفاده خواهند کرد، با این حال این اختیار رو به من و شما دادن که نرم افزار رو برداریم و واسۀ خودمون قفل کنیم؛ پس این ضعف نیست، آزادیِ بیش از حده.
ثالثأ مزیتهای BSD به لینوکس تنها به ZFS خلاصه نمیشه، از مزیتهای دیگه میشه به این موارد اشاره کرد: 1- تمیزتر بودن کدها (نسبت به لینوکس) و به تبع اون سبکی، امنیت و پایداری بیشتر، 2- آزادیِ بیشتر (نوع مجوز)، 3- شباهتِ ساختاریِ بیشتر به یونیکس و سازگاری بهتر با سخت افزارها (البته سخت افزارهایی که درایورش موجوده).
به نظر من تنها مزیت گنو/لینوکس پشتیبانیِ بهترش از سخت افزارهای جدیده، همین! که اینم بخاطر اینه که کاربران بیشتر از BSDـه و ضرورت نوشتن درایور بیشتر احساس میشه.
کل بحثتون ۱-مجوز ۲- چند مزیت بی اس دی که الان با هم میشینیم به بررسی می کنیم
۱- خودتون دارید می گید آزادی زیادی
خوب من یه نرم افزار آزاد نمیخوام که بدتر باعث بشه آزادی من از بین بره! من خودم اگر قرار باشه نرم افزاری بنویسم و با مجوزی انتشار کنم خداییش جی پی ال رو انتخاب می کنم چون این همه زحمت من برای دنیای آزاد با یه حرکتی مثل این دوست خوبمون سونی به فنا میره :| یک طرفه به موضوع نگاه نکنیم یکم منصف باشید ... ، دلیل عقب بودن؟!بشدت مخالفم! اتفاقا دلیل یکی از پیشرفت های ما هم همینه ... چون من یه نرم افزار می نویسم و شما اصلاحش می کنید و همینطور دیگری و میبینید که هزاران نفر کد شما رو بهبود بخشیدند ، نرم افزار از این شاخ تر؟ نمونش دیباین شما برید تعداد دولوپرهاش رو ببینید ، انصافا ۵۰۰ دولوپر انحصاری مایکروسافت بهترند یا هزاران دولوپر و هکر آزاد؟ در ضمن اگر بحث دو رقیب باشه که چه بهتر! من یه نرم افزار می نویستم رقیبم کد رو میبینه مال خودش رو بهتر می کنه و من هم همینطور! دلیل پیروزی، رقابته مخصوصا اگر آزاد باشه که چه بهتر!کد ها سریع تر بهبود پیدا می کنند. نمونش هم رقابت سامسونگ با اون همه شرکته که داریم می بینیم. به قول شما که میگید بخاطر این عقبیم این مورد بیشتر تو بی اس دی صدق می کنه چون همین الان داریم می بینیم که سونی ، سیسکو ، اپل و ... سورس بی اس دی رو گرفتند و به نغع خودشون انحصاری بیرون دادند.این رو هم بگم که تاحالا دقت کردین که هر چیزی که اجبار باشه بده؟مثلا شاید شما الان با بی اس دی حال کنید اما اگر همین بی اس دی پروژه دانشگاهتون بود حالتون بهم میخورد!دولوپر های لینوکس و بی اس دی هم همینن ... اما با عشق می نویسن اجباری ندارند اما مثلا مایکروسافت باید طبق سیاست های خودش پیش بره که این هم جزو مزیت های دنیای آزاده.
۱-نظر خاصی ندارم(چون در این مورد اطلاع ندارم اگر منبعی دارید بگید ممنون میشیم) بهتره بگید تعریفتون از تمیزی چی هست؟ ۲- بالا توضیح دادم چرا مخالفم اما این نه مشکله نه مزیت چون هر کسی میتونه بنا به استفاده و زاویه دید خودش از هر کدوم که دوست داره استفاده کنه ۳- این رو هم نظری ندارم چون نمیدونم، تو این گونه موارد منبع خیلی مفیده ۴-zfs رو موافقم
خوب من ازتون دليل خواستم دقت كنين اما يه سرى نكات هست . لينوكس فقط رو يه ext و fat به طور نسبتاً خوبى كار ميده و همين بى تى آر اف اس كه ازش تعريف ميكنند ميشه گفت افتضاح كار ميكنه اما فايل سيستما تو بى اس دى تقريباً تمامى فايل سيستماى يونيكسى هست از ffs و ufs گرفته تا zfs كه ماله اراكله . درايور ها پشتيبانى نسبتا خوبى دارند در زمينه گرافيك همه ى چيزاى xorg هستندشون ليست درايور هاى صدا رو ميتونيد ببينيد كه حتى گهگاه از بعضى توزيع هاى لينوكس هم كامل تره اُ اس اس از بى اس دى پشتيبانى كامل ميكنه و البته فرى بى اس دى مخصوصا صداى شما رو شناخته از قبل از لحاظ پردازشى قابل قياس نيستند لينوكس يه پروژه بوده واسه سرگرمى و خوب انتظاريم نميشه ازش داشت اما پشتيبانى مالى شركت هارو داشته كدش رو نميتونيد با كد بى اس دى مقايسه كنيد پشت بى اس دى يه سرى آدم كاربلد حرفه اى بوده اما اون يه دانشجو كه كداى مينيكسو خونده بودو خوشش اومده بود و مثه الآن كه هر كى يه توزيع داره اونم ماله خودشو راه انداخت و بعد يك سرى اومدند ازش يه بت ساختن همه ى آمار ها در مورد پردازش اينو ثابت ميكنه . خودتون جست و جو كنيد ! لينوكس رو نميشه گفت يه سيستم عامل كامله اما هسته بى اس دى رو ميشه گفت كامله اين يعنى لينوكس واسه اين كه سرعت بهترى داشته باشه بعضى چيزا رو حذف كرده => ابتره => به گنو نياز داره => سريع تر شايد بارگزارى شه كه با تو جه به بهينه سازى هاى بى اس دى ها اين فقط در بارگزارى اوليه صادقه و در سرى هاى بعدى ميشه گفت بى اس دى جلو تره . در مواردى مثل معمارى هاى پردازنده جايى واسه بحث نيست و باعث ميشه رو يه سروراى اسپاركى از بى اس دى ها كه پشتيبانى بهترى دارند استفاده بشه و ما ميدونيم كه اسپارك چقدر قدرت منده ! همين طور روى embedded systems ، و يه چيزى مثه نت بى اس دى باعث ميشه جايى واسه بحث نباشه و قطعاً واسه يه دولوپر انتخاب اول واسه پرت كردن نرم افزارشه . شما فناورى هايى كه تو هر نسخه از توزيع معروف اضافه ميشه و فناورى هاى جديد هر نسخه از لينوكسو در نظر بگيريد و با فناورى هاى اضافه شده به يه نسخه از بى اس دى ها مقايسه كنيد نه تعداد از لحاظ كمى از لحاظ كيفى هم بى اس دى خيلى جلوتره توى اوبونتو نسخه جديد بالاخره شما شايد بتونين nautilus رو باز كنين و در ضمن آمار شما رو هم ميده به آمازون اما بى اس دى ها … هه . در مورد نرم افزار ها ، به نظرتو دليل وجود مخازن تستينگ و aur چيه ؟ در مورد بى اس دى ها هم همين قضيه صدق ميكنه و من خيلى خوشحالم كه گنوم سه اينجا نيستش و خوب اونا نمياند به طور پيشفرض مخازن تستينگ رو فعال كنند يا yaourt رو بزارن تو مخازن اصلى اينجا هم ما مخازن wip رو داريم اين بخاطره اينه كه شما مخازن بى اس دى رو نميشناسين و اونو با داس اشتباه كردين بى اس دى خيلى قدرتمند تر از اون چيزيه كه شما فكر ميكنيد من به شما ميگم كه خيلى از نرم افزارايى كه تو مخازن اصلى لينوكسا نيستند تو مخازن اصلى بى اس دى ها پيدا ميشند ولى اينا هيچ كدوم ضعف امنيتى يا ناپايدارى و باگ ندارند و تست شدند . شما اينجا ميتونيد همه چيزو خودتون تنظيم كنيد بخاطره همينه كه توزيع هاى اضافه وجود ندارند و هدف هاى اصلى تأمين شده و البته بى اس دى جامعه كاربى بهترى ( حرفه اى تر ) داره اماّ من به كسايى كه كار با دستور cd رو بلد نيستند توصيه نميكنم ، توزيع هاى لينوكسى عموما كارو رو راحت تر ميكنن اما بى اس دى ها يه سيستم قوى به شما ميدن و ساده ترن ( با راحت بودن فرق داره ) . در كل بگم من اوبونتو رو به عنوان اسباب بازى ميبينم و همين طور جنتو و آرچ و اسلكور كه مثلاً توزيع هاى حرفه اى لينوكس باشن و من از لينوكس متنفرم . جى پى ال يه مجوز آزاده كه آزادى نرم افزار رو محدود ميكنه و اين به معناى تمام مسخرست در ضمن بنده پستاى على رو هم قبلاً خونده بودم و همين طور نقداى خوب محمد رضا كه متأسفانه محمد رضا عقب نشينى كرد فكر كنم به خاطر نقل مكان حوصله بحث نداشت اما تو اين پست همه ى اونا رو هم نقد كردم به نحوى و اون تاپيكاى شما هم بيشتر نظر شخصى افراد بود . به عنوان يكى از طرفداراى سفت و سخت pkgsrc اميدوارم سرى بعد اونو با يام و حتى پكمن مقايسه نكنيدچه برسه به اپت چون اونا قابل قياس با يه قولى مثه pkgsrc نيستند .
ما اصلا در مورد سیستم عامل حرف نمیزنیم!اصلا!موضوع ما کرنله نه سیستم عامل!دانشجو مگه چشه؟دانشجو نمیتونه حرفه ای باشه؟گنو چیکارست این وسط؟(هر چند با این حرف هایی که اینجا زدید کلی دشمن خونی پیدا کردید در مورد گنو و استالمن
)ببخشیدا اما واقعا نمیدونم این چجور استدلالیه، همین خط نشان دهنده ی اینه که شما کاملا یک طرفه دارید به موضوع نگاه می کنید
من از پارتیشن ext استفاده می کنم و از هیچ پارتیشن دیگه ای استفاده نمیکنم اما این مورد حرف شما درسته، فایل سیستم در بی اس دی بهتر پشتیبانی میشه ولی من از ext استفاده می کنم و تفاوتی احساس نخواهم کرد
درایور صدا؟این همه قطعه سخت افزاری چرا این وسط صدا؟
شما یه درایور انویدیا درست حسابی + بامبل بی به من تو اونجا معرفی کن تا اون موقع در مورد درایور تازه صحبت کنیم
شما میگید گهگاه از توزیع های لینوکس بهتره(خوب در مورد سیستم عامل دارید حرف میزنید اما مشکلی نداره) خوب ما هم دقیقا همینو میگیم، هر کدوم در جای خودشون خوبن و هر کدوم مزیت هایی نسبت به هم دارند
مگه بی اس دی هسته نیست؟چرا باید سیستم عامل باشه؟
شما رو نمیدونم ولی من سرور ندارم و اگرم داشته باشم با سنت او اس کار می کنم
شما هم که دارید همش در مورد سیستم عامل حرف میزنید :| سرچ کنید فدورا لب خط تکنولوژیه،لینوکس فقط اوبونتو نیست،یاورت مخازن اصلی نیست بلکه مخازن کاربران آرچ هست و دلیل بر بد بودنش هم نیست،گنوم ۳ تو مخازن بی اس دی بعد از این همه انتشار هنوز استیبل نشده این خودش نشون میده که چقدر مخازن بی اس دی عقبه،یاورت حتی از مخازن رسمی هم نصب نمیشه،یعنی نرم افزارای بی اس دی از لینوکس بیشتره؟بیخیال،نرم افزار های دیباین و ردهت،سنت او اس و اسلکر هم تست شدند و پایدار، در ضمن هیچ نرم افزاری کامل و بدون باگ نیست،یعنی تو لینوکس نمیتونیم تغییرات ایجاد کنیم؟این همه توزیع اما
http://www.linuxfromscratch.org/ رو ببین و دیگه در مورد تغییرات صحبت نکن
در مورد جامعه ی کاربری بهتر هم قبول دارم این جا هنوز میان در مورد کارت گرافیک و لینوکس بهتره یا ویندوز میپرسن
، نقل قول از کتاب سرور های لینوکس ترجمه ی آلن باقومیان:
توزیع دیباین دارای بهترین مدیر بسته در بین تمام سیستم عامل ها می باشد، مدیر بسته ای باهوش که نیازمندی ها را می شناسد، نصب می کند،ایرادات را به خودی خود رفع می کند (خیلی دلیل آورده بود که الان حضور ذهن ندارم)
جی پی ال
از نظر شما مسخرست،پکیج منجر جنتو انشعابی از پکیج منیجر بی اس دی هست، اپت هم فوق العادست، می گی بده، من با ذکر منبع گفتم که بهترینه
در انتها بگم اگر قرار باشه کرنلم رو عوض کنم مطمعنا منتظر کامل شدن هرد می مونم، اون کرنل به معنای واقعی فوق العادست!