انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دو سوال در مورد sudo  (دفعات بازدید: 1544 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین M0h@mm@d

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
دو سوال در مورد sudo
« : 01 امرداد 1392، 09:41 ب‌ظ »
سلام
دوتا سوال داشتم اگر دوستان لطف کنند و جواب بدن البته با توضیح کامل،ممنون میشم

1-   وقتی قبل از دستوری  sudo رو میزنم از من پسورد میخواد برای اجازه دسترسی root و منم رمز همون کاربر رو وارد میکنم و کار میکنه ، خواستم بدونم پسوردی که از من میخواد همون رمز کاربر فعلی هست یا شانسی پسورد root و کاربر فعلی شبیه هم هست؟یعنی میتونم اون رمز رو عوض کنم که وقتی پسورد میخواد رمزی بجز پسورد کاربر فعلی وارد کنم؟

2-   وقتی کاربر جدیدی رو اضافه میکنم و میخوام از sudo  استفاده کنم خطا میده و میگه این کاربر جزو کاربران مجاز برای استفاده از  sudo  نیست ، برای اینکه به یک کاربر این مجوز رو بدم باید چکار کتم؟

(اگر کمی در مورد کاربر  root توضیح بدین ممنون میشم،چرا مثل ویندوز یه کاربر که مدیر هست مستقیم نمیتونه کارهای مدیریتی رو انجام بده و همش باید پسورد وارد کنه در حالی که با یوزری که عضو گروه root  هست وارد شده)

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
پاسخ : دو سوال در مورد sudo
« پاسخ #1 : 01 امرداد 1392، 10:07 ب‌ظ »
۱- پسور کاربر فعلی رو می خواد و با پسورد روت یکی نیست.

۲- دستورتون رو بزارید تا کمک کنیم، برای اینکه به کاربری دسترسی استفاده از روت رو بدیم ابتدا اون رو میسازیم (شما ساختید) و با دستور زیر به اون دسترسی رو میدیم:
sudo gpasswd -a username wheelبه جای username نام کاربری طرف رو قرار بدید.

کاربر روت دسترسی کامل به فایل های سیستمی داره، در حالت عادی کاربر معمولی فقط دسترسی به پوشه ی خانگی خودش (home/username/) داره و نمیتونه فایل های بجز داخل اون پوشه رو تغییر بده اما روت میتونه

آفلاین behdad.222

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
« پاسخ #2 : 04 امرداد 1392، 02:32 ق‌ظ »
۱- تو اوبونتو کاربری که sudoers باشه میتونه با پسورد خودش دسترسی روت بگیره (یعنی شما پسورد روت رو نمیزنی)
در حالت دیفالت اکانت su (سوپر یوزر) لاک هست.
پسورد کاربرها در فایل زیر ذخیره شده
/etc/shadowبه این صورت
user:pas:...:...اول اسم یوزر و بعدش پسورد بقیه رو هم نمیدونم
اگر جای پسورد خالی باشه یا کاراکتر اولش ! یا * باشه این اکانت لاک هست و نمیتونه لاگین کنه در غیر این صورت پسورد به صورت هش شده در این قسمت قرار میگیره
اکانت su هم به همین دلیل لاک هست
شما برای اینکه کاربر فعلی نتونه با پسوردش دسترسی روت بگیره باید از sudoers درش بیاری و یه پسورد برای su تعیین کنی
اگر اشتباه نکنم با کامند زیر از سودورز در میاد
gpasswd sudo -d userو با کامند زیر میتونی پسورد براش بزاری
passwd userجای یوزر root رو مینویسی دیگه
از این به بعد اگر بخوای کارای که دسترسی ریشه میخواد انجام بدی باید با su لاگین کنی

۲- باید کاربرت رو مثل بالا سودورز بکنی همون کامند بالا رو بزن فقط جای d- بزن a- اگه اشتباه نکنم

در لینوکس هم کاربر روت میتونه همه کار کنه ولی شما روت نیستی شما سودورز هستی
میتونی روت رو از لاک در بیاری باهاش لاگین کنی تا بتونی همه کار بکنی (ولی این کار رو نکن خطرناکه)
میتونی با دستور sudo -s تا موقعی که ترمینال رو نبستی روت باشی و دیگه نه پسورد بزنی نه sudo تایپ کنی

امیدوارم اشتباهی راهنمایی نکرده باشم

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
« پاسخ #3 : 04 امرداد 1392، 05:56 ق‌ظ »
وقتی دستور visudo را اجرا می کنید فایل sudo باز میشه و می تونید بهش بگید که کدام کاربران بتونند چقدر از sudo استفاده کنند مثلا برای یک نفر یا یک گروه میزنید که از همه چیزش استفاده کنند ولی برای یکی دیگه میزنی که وقتی sudo را زد به یک سری جا های بیشتری دسترسی داشته باشه ولی بازم دسترسی کامل بهش نمیدی اینجوری می تونید مدیریت کاملی به دسترسی های کاربرانتان بکنید
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین M0h@mm@d

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
« پاسخ #4 : 04 امرداد 1392، 11:58 ق‌ظ »
ممنون. خیلی مفید و البته کامل بود

آفلاین goodworm

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #5 : 06 آبان 1392، 05:29 ب‌ظ »
سلام فرق بین su و sudo چیه؟

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #6 : 06 آبان 1392، 08:47 ب‌ظ »
su کاربر رو برای مدت همیشگی به محیط روت می‌بره ولی sudo برای انجام اون کار به‌خصوص که با sudo استفاده می‌کنید از دسترسی روت استفاده می‌کنه و بعد از مدت کوتاهی منقضی میشه.