انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تغییر حجم پوشهء archive محل ذخیرهء برنامه های دانلودی  (دفعات بازدید: 4665 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
درود

من چند روز پیش که برنامه ها رو نصب میکردم با هزار جور ادا تونستم از پوشه archive کپی بگیرم حجمش حدود ۸۲۷ مگ بود امروز هم چندتا برنامه دیگه نصب کردم و محض اطمینان دوباره کپی گرفتم ولی جالبه که حجم اینبار حدود ۶۵۰ بود . با اینکه هیچ چیزی رو حذف نکردم آیا ممکنه برنامه های نصبی جدید بعضی از برنامه ها و کتابخانه های دیگه رو پاک کنه ؟ امروز myunity و یک فونت فارسی رو نصب کردم و نمیدونم چرا اینطوری شده ؟ در ضمن یک فایل خاص (worldofgoo) که قبلا با راهنمایی دوستان نصب کرده بودم و در همون پوشه موجود بود دیگه الان نیست البته هنوز نصب هست ولی فایل deb دیگه نیست ؟ به نظرتون چرا اینطوری شده ؟
پیشاپیش و پساپس مزید امتنانم  ;)
« آخرین ویرایش: 29 شهریور 1392، 08:39 ب‌ظ توسط narayana »
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
آره تجربش رو دارم
فکر میکنم به طور اتوماتیک بعد از گذشت چند روز فایل ها ازونجا پاک میشن و اگه بخوای پشتیبان بگیری بعد از نصب هر برنامه فایل های پوشه  رو کپی پیست کن و برای فایل های تکراری skip all بزن تا تکراری ها کپی نشن و جدیدها بمونن ولی خود پوشه رو کپی نکن چون یه سری فایل های نصب قدیمی رو از دست میدی

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
پس از آپگرید نسخه های قدیمی حذف و پکیج های جدید جای آن ها را می گیرند پس بهتره که هر بار نسخه ی پشتیبان نگیرید چون اینطوری از هر نرم افزار چنمد نسخه خواهید داشت.
ممکن هم هست apt-get آن ها را اضافه تشخیص داده باشه و حذفشون کرده باشه
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
درودی دوباره
ممنون از هردو دوست عزیز
من فکر میکردم که وقتی فایلها در اون پوشه موجود باشند آنگاه در صورت اجرای  sudo apt-get update  فقط همونا ارتقا و آپدیت میشن !
مثلا اگر من کل محتویات اون پوشه archive رو پس از نصب و ارتقا حذف کنم ولی برنامه هنوز نصب باشه و فقط فایل deb رو حذف کنم اون وقت اگر با fsarchiver از کل سیستم بکاپ بگیرم و ری استور کنم چی میشه ؟ طبیعتا فقط کل سیستم باید ری استور بشه و اون پوشه همچنان خالی باشه و اگر من پس از ری استور بخوام که sudo apt-get update رو اجرا کنم چه اتفاقی میافته ؟ آیا سیستم عامل برای آپدیت شدن به اون پوشه و محتویاتش نگاه میکنه یا اون چیزایی که در سیستم نصب شده ؟؟؟ وقتی فایلها و پکیجهای قدیمی حذف و جدیدترها نصب میشن آیا اینقدر تفاوت فاحش در حجم و تعداد دارن ؟؟؟ البته فکر کنم پیشنهاد علیرضای عزیز خوب و قابل تامل باشه که هر دو پوشه رو با شرایط خاص طرح شده مخلوط کنم تا همه با هم یکجا باشن و در ضمن جدیدها جایگزین قدیمی ها بشن تا مشکل یک فایل و چند نسخه هم درست بشه ...

منتظر راهنمایی خوبتون هستم و طبق معمول ... بدرود
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
پس از آپگرید نسخه های قدیمی حذف و پکیج های جدید جای آن ها را می گیرند پس بهتره که هر بار نسخه ی پشتیبان نگیرید چون اینطوری از هر نرم افزار چنمد نسخه خواهید داشت.
یه حالت زمان بندی داره بعد از یه مدتی فایلهای قدیمی رو حذف میکنه ظاهرا؛خیلی کاری به فایل های جدید نداره
یه مثال برات میزنم
فرض کن تو اول نصب اوبونتو vlc player نصب کردی.ولی بعد از یه مدتی(مثلا یک یا دو ماه) با اینکه vlc هیچ آپدیتی نداده فایل .deb مربوط به vlc از تو پوشه آرشیوت حذف میشه

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
یه حالت زمان بندی داره بعد از یه مدتی فایلهای قدیمی رو حذف میکنه ظاهرا؛خیلی کاری به فایل های جدید نداره
یه مثال برات میزنم
فرض کن تو اول نصب اوبونتو vlc player نصب کردی.ولی بعد از یه مدتی(مثلا یک یا دو ماه) با اینکه vlc هیچ آپدیتی نداده فایل .deb مربوط به vlc از تو پوشه آرشیوت حذف میشه
ممکنه الآن هم همین اتفاق افتاده باشه.

من فکر میکردم که وقتی فایلها در اون پوشه موجود باشند آنگاه در صورت اجرای  sudo apt-get update  فقط همونا ارتقا و آپدیت میشن !
مثلا اگر من کل محتویات اون پوشه archive رو پس از نصب و ارتقا حذف کنم ولی برنامه هنوز نصب باشه و فقط فایل deb رو حذف کنم اون وقت اگر با fsarchiver از کل سیستم بکاپ بگیرم و ری استور کنم چی میشه ؟ طبیعتا فقط کل سیستم باید ری استور بشه و اون پوشه همچنان خالی باشه و اگر من پس از ری استور بخوام که sudo apt-get update رو اجرا کنم چه اتفاقی میافته ؟ آیا سیستم عامل برای آپدیت شدن به اون پوشه و محتویاتش نگاه میکنه یا اون چیزایی که در سیستم نصب شده ؟؟؟ وقتی فایلها و پکیجهای قدیمی حذف و جدیدترها نصب میشن آیا اینقدر تفاوت فاحش در حجم و تعداد دارن ؟؟؟ البته فکر کنم پیشنهاد علیرضای عزیز خوب و قابل تامل باشه که هر دو پوشه رو با شرایط خاص طرح شده مخلوط کنم تا همه با هم یکجا باشن و در ضمن جدیدها جایگزین قدیمی ها بشن تا مشکل یک فایل و چند نسخه هم درست بشه ...

آپدیت که به هیچ کدوم نگاه نمی کن و فقط مخازن را بروز می کنه ولی آپگرید با نرم افزار های نصب شده سروکار داره یعنی از برنامه های نصب شده اگه نسخه ی جدیدی اومده باشه می گیره و هنگام دانلود اگه فایل پیش‌نیازی از قبل درون archives باشه دیگه دانلود نمیشه
جیمیلم

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
درود و صد درود =D>

شرمنده که دوباره مزاحم میشم فکر میکنم که سوالمو درست مطرح نکردم پس دوباره مصدع اوقات میشم و به تفصیل بیان میکنم :
پس از نصب اوبونتو که وارد ترمینال میشیم مینویسیم : sudo apt-get update  چه اتفاقی میافته ؟ مخازن آپدیت میشن و خیلی چیزا دانلود و نصب میشن مثل پکیج مولتی مدیایی برای انواع فرمتهای صوتی تصویری و کرنل جدید و ... میبینیم که این دستور ساده sudo apt-get update خیلی کارا کرده و کل سیستم رو از این رو به اون رو کرده خب حالا من سوالم اینه که :

۱. با ثبت این دستور ما چکار میکنیم که هم کرنل عوض شده و ارتقا میگیره و هم کلی lib و نرم افزار ... نصب میشه ؟

۲. در آغاز نصب و کار با اوبونتو در پوشه archive هیچی نیست و خالیه که پس از اجرای دستور میبینیم که خیلی چیزها در اون پوشه به جا مونده . دلیل این اتفاق همون اجرای دستور هست . خب حالا اگه ما اون دستور sudo apt-get update رو اجرا کنیم و همه چی برقرار باشه و بعدش ما بریم و محتویات اون پوشه رو و فقط و فقط محتویات اون پوشه رو حذف و پاکسازی کنیم و بعدش دوباره همون دستور رو اجرا کنیم چی میشه و چه اتفاقی میافته ؟ آیا دوباره همه چی از سر گرفته میشه و دوباره همه چی دانلود و نصب میشه ؟ یا اینکه نه به برنامه و appهای نصب شده نگاه میکنه و میگه همه چی آرومه و سیستم چقدر خوشحاله که همه چی رو داره و کار به هیچی نداره مگر اینکه ورژن جدیدی از نرم افزارها اومده باشه که دانلودش کنه ؟

۳. به پیشنهاد علیرضای عزیز دل برادر , من محتویات پوشه ها رو مخلوط کردم و پوشه جدید رو به پوشه قدیمی افزودم یعنی اگه فایل نو و دست اول موجود بود که به بقیه اضافه شد اگه فایل عوض نشده و ارتقا و تغییر و تحولی نداشته که جایگزین فایل قدیمی شد . حالا یه سوال : تعدادی فایل هست مثلا abcd1.2.33 که حالا یکی دیگه هم بغل دستش هست به این نام abcd1.2.34 . فکر کنم به این معناست که نسخهء جدیدی از فایل abcd یافت شده ولی چون نام اونا دقیقا مثل هم نیست پس اونهارو از هم مجزا دونسته و هردو رو نگهداشته ؟ اگه درست گفتم آیا اون قدیمی رو باید پاک کنم که تداخل و اشتباه پیش نیاد ؟

پیشاپیش و پساپس ممنان و موچکر ):P شرمنده که پیچاپیچ شد :oops:

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
ببخشید دوست عزیز دستور update فقط لیست مخازن را بروز می کنه و هیچ برنامه ای را نصب نمی کنه بلکه دوستور upgrade برنامه های جدید را نصب می کنه.
۱:تمامی نرم افزار های نصب شده چک میشند و اگه نسخه ی جدیدی موجود باشه دانلود و نصب میشه.
۲:پس از آپگرید فایل های نصب به آن پوشه دانلود میشوند پس اگه اونا را پاک کنید فقط فایل نصب را پاک کردید و نرم افزار ها نصب هستند و نیازی نیست دوباره دانلود بشه.
۳:نسخه های جدید ورژنشون که همون عدد کنارشون است بیشتر میشه پس می تونید نسخه های قبلی را حذف نمایید
جیمیلم

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
ببخشید دوست عزیز دستور update فقط لیست مخازن را بروز می کنه و هیچ برنامه ای را نصب نمی کنه بلکه دوستور upgrade برنامه های جدید را نصب می کنه.
۱:تمامی نرم افزار های نصب شده چک میشند و اگه نسخه ی جدیدی موجود باشه دانلود و نصب میشه.
۲:پس از آپگرید فایل های نصب به آن پوشه دانلود میشوند پس اگه اونا را پاک کنید فقط فایل نصب را پاک کردید و نرم افزار ها نصب هستند و نیازی نیست دوباره دانلود بشه.
۳:نسخه های جدید ورژنشون که همون عدد کنارشون است بیشتر میشه پس می تونید نسخه های قبلی را حذف نمایید

درود دوباره

شرمنده که اینقدر مزاحم میشم ولی بازم پیرامون سوالهای تازه کار بودنم نکاتی هست که با عرض شرمندگی به عرض میرسونم :

۱. من در ترمینال فقط متن sudo apt-get update رو مینویسم و هیچ چیز دیگه ای ثبت نمیکنم جالبه که بدونید با همین دستور دوبار کرنل عوض شده و من هیچوقت upgrade رو ننوشتم اگه نکتهء خاصی به نظرتون میاد مزید امتنانم که بگید !؟

۲. طبق توضیحات شما با حذف فایلهای deb در پوشه archive اتفاق خاصی نمیافته و اگر در اون اوضاع و احوال که پوشه خالی هست دوباره دستور sudo apt-get update رو اجرا کنیم سیستم دوباره اونارو دانلود نمیکنه چون به نرم افزارهای نصب شده هم نظری میندازه . اگه درست متوجه شدم زحمت تاییدشو بکشید

۳. در این مورد سوالی نمونده و توضیحت کامل بود

۴. دیروز از طریق ترمینال و طبق نوشته های دوستان در انجمن supertux رو نصب کردم و دیدم که در ترمینال مینویسه remove lib ...... که احتمالا یعنی اینکه این برنامه با اون کتابخانه ها تداخل داره و وجود هردو با هم امکان نداره و بناچار اونارو حذف کرده ؟؟؟ من دوباره پوشه archive رو کپی کردم ولی یه نکته مبهم مونده که بکاپ قبلی من شامل همه فایلهای deb بوده و الان که دوباره یه سری فایل اضافه کردم شامل فایهای جدید هست که البته یه سری از lib ها از مجموعه اونا حذف شده در حالیکه در بکاپ قبلی موجود هست و من همه رو با هم غاطی کردم  ](*,) حال اگه اون آخرین بکاپ رو بخوام اجرا کنم آیا اروری پیش میاد چون یه برنامه میگه فلان lib رو نصب کن درحالیکه یه برنامه دیگه میگه اونو حذف کن یا اینکه اول همه lib ها نصب میشن و در آخر اگه چیزی اضافه و متداخل بود پاکش میکنه ؟؟؟؟؟؟

شرمنده که اینقدر سوالهای پرپیچ و خم میپرسم  :oops:

دنیای تازه کاری بد وضعیتیه ](*,)

منتظر تایید و توضیح دوباره تون هستم و باز هم پیشاپیش و پساپس ممنون و ........ بدرود

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
۱:مطمئنید که فقط دستور آپدیت را زدید؟مطمئنید که چندین مگ نرم افزار دانلود کرده؟من فکر می کنم که اون دستور نسه های جدید را پیدا کرده و به شما گفته ولی شما فکر می کنید که اون نسخه های جدید را نصب کرده.
۲:تایید میشه
۳:خدا را شکر
۴:بعید میدونم خطایی پیش بیاد خود dpkg یجوری ردش می کنه.

شما این بک آپ را برای چی می خواهید؟اگه می خواهید که در سری بعد با نصب اوبونتو بتونید از اون ها استفاده کنید باید بگم که نرم افزار remastersys بوجود اومده تا زحمت اینکار ها را کم کنه و یک نسخه ی iso از کل سیستمتون و نرم افزار های نصب شده به شما میده که وقتی نصبش کنید سیستمتون مثل الآن میشه.(البته پوشه ی archives را کپی نمی کنه)
جیمیلم

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
۱:مطمئنید که فقط دستور آپدیت را زدید؟مطمئنید که چندین مگ نرم افزار دانلود کرده؟من فکر می کنم که اون دستور نسه های جدید را پیدا کرده و به شما گفته ولی شما فکر می کنید که اون نسخه های جدید را نصب کرده.
۲:تایید میشه
۳:خدا را شکر
۴:بعید میدونم خطایی پیش بیاد خود dpkg یجوری ردش می کنه.

شما این بک آپ را برای چی می خواهید؟اگه می خواهید که در سری بعد با نصب اوبونتو بتونید از اون ها استفاده کنید باید بگم که نرم افزار remastersys بوجود اومده تا زحمت اینکار ها را کم کنه و یک نسخه ی iso از کل سیستمتون و نرم افزار های نصب شده به شما میده که وقتی نصبش کنید سیستمتون مثل الآن میشه.(البته پوشه ی archives را کپی نمی کنه)

درود
در مورد دستور آپدیت همونطور که گفتم فقط همونو نوشتم و دیگر هیچ و اتفاقا برای خودمم جالب بود که کرنل هم عوض شد  :o بابت بعدیاش هم ممنون واقعا ممنون این چند وقته شما خیلی زحمت جواب دادن به سوالهای بی در و پیکر منو کشیدی واقعا ممنون . در مورد remastersys هم باید بگم چون حرفای ضد و نقیض زیادی در اقصا نقاط اینترنت دیدم واقعیتش دودل شدم و ترجیح دادم که فعلا اینطوری پیش برم البته نمیدونم طرز کارش چطوریه ولی من میخوام اگه خواستم که بعدها برای دوستی آشنایی اوبونتو نصب کنم همه فایل های مهم رو تحویلش بدم که از اون به بعد رو خودش دنبال کنه چون معمولا بکاپ ها باید از طریق همون برنامه ری استور بشن مثلا نورتون و آکرونیس در ویندزد و aptoncd و fsarchiver در اوبونتو و کسی که نو و آکبند هست و احیانا اینترنت نداره باید به یه طریقی اونارو نصب کنه تا بتونه بکاپی رو ری استور کنه صد البته که نمیدونم این صحبتها درمورد remastersys هم مصداق داره یا نه ؟ این یه مورد هم توضیح کوچولویی بدی دیگه جمعش میکنیم

بدرود و مزید امتنان ;)
« آخرین ویرایش: 27 امرداد 1392، 09:22 ب‌ظ توسط narayana »

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
اول اینکه باید ببینید واقعا چند تا نسخه کرنل دارید یا یکی و درضمن یکبار هم upgrade را اجرا کنید
remastersys از فایل ها بک آپ نمی گیره که بخواد ریستور کنه از کل سیستم شما و نرم افزار های نصب شده روش یک ایزو بتون میده که با نصبش همه چی دارید (چه تعریف های بدی ازش شنیدید؟)
جیمیلم

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
اول اینکه باید ببینید واقعا چند تا نسخه کرنل دارید یا یکی و درضمن یکبار هم upgrade را اجرا کنید
remastersys از فایل ها بک آپ نمی گیره که بخواد ریستور کنه از کل سیستم شما و نرم افزار های نصب شده روش یک ایزو بتون میده که با نصبش همه چی دارید (چه تعریف های بدی ازش شنیدید؟)
درود

آقا دم شما گرم ... فکر کردم اشتباهی جای دیگه سر زدم و جواب کسی دیگه رو خوندم  :oops: :oops: :oops:
من با ۱۲.۰۴.۲ کار میکنم بعد از نصب یکبار کرنل ۳......۲۷ نصب شد (شرمنده که مختصر نوشتم چون همه شو یادم نیومد ) همین چند روز پیش هم ۳......۳۸ نصب شد و بعدش آپگرید زدم ۱۲.۱۰ رو معرفی کرد که به دلیل LTS بودن نسخه حاضر ادامه ندادم و لغوش کردم .
والا مثل همه اصرارها و انکارهای بنی اسراییلی یکی میگفت خوبه حرف نداره اون یکی میگفت سیستم من پوکید و .... البته خدمتتون عارض بودم که خودم تجربه کارشو ندارم و رو حساب تازه کاری و ترس و لرز و امکان خرابکاری خودم تا اطلاع ثانوی بیخیالش شدم و دنبالش نرفتم . حالا اگه میتونی بهتر و موجز توضیح بدی زحمت بکش و بگو که کارش چیجوریه و ری استورش چطوریه ؟
بدرود

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
یه نکته پوشه آرشیو برای اینه که موقع آپدیت یه پوشه وجود داشته باشه که فایل ها موقع دانلود داخلش بره بعد که نصب شد دیگه باهاش کاری نداره!فایل هات نصب شده!برا همین بعد یه مدت پاکشون میکنه !حالا اگر شما میخوای فایل deb رو همیشه داشته باشی همون کاری رو که گفتم بکن!
حالا به چه دردی میخوره!
به این درد میخوره که اگه بخوای سیستم عامل رو دوباره نصب کنی یا برای یه بنده خدای دیگه نصب کنی(مثلا خودم خیلی از دوستانم رو علاقه مند کردم و براشون نصب کردم) دیگه نمیخوات از صفر آپدیت ها رو بعد از نصب دانلود کنه کافیه archive رو براش کپی پیست کنی و بعد توی ترمینال بزنی
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
بعدش میبینی که اگر بک آپت جدید باشه بعد از زدن دستور دوم چیزی دانلود نمیشه(مگر آپدیت جدید اومده باشه) و خیلی راحت آپدیت ها به خوبی و خوشی نصب میشه و زندگی شیرین میشود و پول شارژ اینترنت تو پاچه خودت یا دوستت نمیره ;D

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
ولی روش remastersys از کار بالا ساده تر است و همونطور که گفتم از کل سیستم شما و نرم افزار هاش ک سیستم عامل میسازه که بصورت پیشفرض برنامه های نصب شده روی سیستم شما را داره یعنی یک فورک از اوبونتو که اسمش عوض نشده و هنوز هم اوبونتو است ولی نرم افزار های بیشتری را در حین نصب نصب می کنه پس وقتی مثل یک سیستم عامل نصبش می کنید و واردش میشید می بینید که نرم افزار هایی که قبلا داشتید هنوز هم وجود داره
جیمیلم