خوب متاسفانه یک روش عمومی نداریم که برای همه جواب بده. روشی که برای یکی دیگه جواب داده، ممکنه برای من جواب نده. روشی که برای من جواب داده، ممکنه برای تو جواب نده! ولی خوب یک سری چیزهایی که به نظر من مهم هست:
۱- تا یک سنی، سعی کن همه چیز رو امتحان کنی. اشکال نداره که توشون عمیق نشی. چیزهای مختلف رو امتحان کن و ببین کدوم رو بیشتر دوست داری. اگر این کار رو نکنی، ممکنه بعدا چیزی رو پیدا کنی که بیشتر دوست داری و پشیمون بشی که این رو امتحان نکردی.
۲- از یک جایی، راهت رو انتخاب کن و توی اون قسمت عمیق کار کن. اگر از انجام دادن اون کار لذت میبری و اگر توی اون کار یک باشی، حتما موفق خواهی بود و پول خوبی هم از اون کار در میاری. حتی اگر اون کار نقاشی باشه!
این نقطه رو باید خودت انتخاب کنی. ترجیحا دو سال قبل از اینکه بخوای کار اصلی زندگیتو شروع کنی. میتونه دو سال قبل از گرفتن مدرکت باشه.
این دو سال بهت اجازه میده تا حد خوبی کاری که دوست داری رو یاد بگیری.
۳- هر کاری که انجام بدی، بالاخره یکی هست که بهت بگه این راهت اشتباهه. البته این به این معنی نیست که نسبت به حرف دیگران بیتفاوت باشی، ولی تصمیم آخر رو خودت باید بگیری، حتی اگر به نظر بقیه اشتباه باشه.
۴- ارتباطات خیلی مهمه
مهم نیست کجای دنیا باشی، ارتباطات نقش خیلی مهمی رو بازی میکنه، بعضی جاها کمتر، بعضی جاها بیشتر. سعی کن ارتباطاتت رو قوی کنی. یک بودن در کاری که انجام میدی لازمه، ولی کافی نیست.
۵- برای اینکه زندگی یک بعدی نداشته باشی و نوآوری رو از دست ندی، حتما یک کار هنری رو به عنوان سرگرمی داشته باش. این کار برای من عکاسی و نواختن موسیقی هستش. این باعث میشه توی وقتهای بیکاری، کاری برای انجام دادن داشته باشی و بتونی افراد دیگه رو تحت تاثیر قرار بدی و دوستهای بیشتری در زمینههای مختلف و نامرتبط به زندگی روزمره پیدا کنی.
۶- متاسفانه ما اونقدر وقت نداریم که همه کارهایی رو که دوست داریم انجام بدیم. باید قدرت این رو داشته باشیم که یک سری از اونها رو، با اینکه دوستشون داریم، حذف کنیم و روی یک سری دیگه تمرکز کنیم.