انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: چگونه متخصصی خوب بشم؟چگونه موفق بشم؟  (دفعات بازدید: 5803 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
چگونه متخصصی خوب بشم؟چگونه موفق بشم؟
« : 04 شهریور 1392، 12:14 ق‌ظ »
عنوان در حد لالیگا! ;D ;D ;D
سلام دوستان
من کلا زندگیم رو پای کامپیوتر بودم و از ۱۲ سالگی(الان ۱۶ سالمه ) گنو/لینوکس کار می کردم و اولین بار توی ۱۴ سالگی سی شارپ رو تا حد حلقه ها خوندم سال بعدش تا تابع های سی پلاس پلاس خوندم. الانم تقریبا دارم زبان C رو تموم می کنم.امسال متحول شدم(!) و می خواستم متخصصی خوب باشم برای همین شروع کردم به خوندن کتاب های سرور مربوط به گنو/لینوکس که مفاهیم گنو/لینوکس + سرور ها رو آموزش میداد که نتیجش شد در ۳ ماه اول تعطیلات ۲۰۰۰ صفحه کتاب خوندم!! بعد هدفم رو به این شکل تعیین کردم که سی رو بخونم بعدش سی پلاس پلاس بعدش ویژوال بیسیک(خودم نمیخوام بخونمش ولی تو فوق دیپلم رشته ی کامپیوتر بهش نیاز دارم) و در آخر زبان تخصصیم یعنی پایتون رو بخونم که تا الان دارم C رو تموم می کنم بعد هم برم اسکریپت نویسی و زبان های تحت وبی همچون php و html5 رو بخونم و در آخر همگام با رشته ی دانشگاهیم آی تی بخونم. میدونم میتونم همچین کاری بکنم اما یه مشکلی هست، اینه که من همه ی اینارو می خونم و یاد هم می گیرم اما نمیتونم یه متخصص باشم، همه چیز رو سطحی یاد میگیرم و در مقابل نه به کارم میاد نه تو شغل آیندم (آی تی) کاری واسم می کنه و کلی وقتم تلف میشه. از طرفی نرم افزار درامد خوبی نداره و در مقابل توی ایران جایگاه اجتماعی که باید داشته باشه نداره. پدرم(مهندس نرم افزار از شریف) میگه این ها رو صرفا جهت آشنایی بخون و هدفت کار کردن با اینا نباشه، اینارو یاد بگیر تهش به سمت آی تی برو.
سوال من اینه که چجوری و چی بخونم تا هم موفق بشم و هم اینکه کوچکترین وقتی تلف کنم، هدفم درامد و جایگاه اجتماعی خوبه که آی تی همه ی اینارو داره، آیا باید آی تی بخونم و تا آخرش از الان برم؟چه کارهایی باید بکنم؟ با توجه به سنم چجوری پیش برم تا آینده ای پربار داشته باشم؟
پیشاپیش ممنون

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
پاسخ : چگونه متخصصی خوب بشم؟چگونه موفق بشم؟
« پاسخ #1 : 04 شهریور 1392، 12:54 ق‌ظ »
سلام دوست عزیز
من موارد زیر رو پیشنهاد میدم:
۱) در کنار همه کارهایی که قراره انجام بدی، توی جمع بودن و با دوستان بودن و در نتیجه اجتماعی بودن رو هم به بهترین شکل تجربه کن و یاد بگیر.
۲) از تجربیات پدر محترم و افراد متخصص دیگه به خوبی استفاده کن. هر راهی رو که نشونت دادن کلی تجربه پشتش هست. حتما بهشون فکر کن.
۳) الان برای انتخاب فیلد کاری یه مقدار زوده. به نظرم جا داره که تا ورود به دانشگاه همه چی رو امتحان کنی. برنامه‌نویسی، شبکه، سخت‌افزار، وب، طراحی و هر چیزی که بهش تمایل داری.
۴) به ویژوال بیسیک نیازی نخواهی داشت. سراغش نرو.
۵) چون اکثر سازمان‌ها از سرویس‌های نرم‌افزاری شبکه مایکروسافت و بستر سخت‌افزاری سیسکو استفاده می‌کنن، اگه به سمت شکبه رفتی حتما دوره‌ای مثل MCSE و حداقل ICND رو بگذرون.
۶) هیچ‌وقت متحول نشو! منظورم از اون متحول شدن‌هایی هست که تفاوت امروز و دیروزت صفر تا صد میشه. اینجوری فقط به خودت آسیب میرسونی.
۷) آی‌تی هم مثل مهندسی نرم‌افزار اکثرا BLAH BLAH محسوب میشه! یعنی حرف بدون عمل و فلسفه‌بافی زیاد توش هست. اینا رو خوب تجزیه تحلیل کن. ببین با این روحیه کاوشگر، چنین زمینه‌هایی تو رو راضی نگه میداره؟
۸) تنها اون مواردی از c رو مطالعه کن که مثلا توی c++‎ هم کاربرد دارن و مفید هستن. چیزی که منسوخ شده به کار کسی نمیاد. البته میشد گفت که مستقیما بری سراغ c++‎ . اما فکر می‌کنم درک تفاوت‌های این دو تا و مشاهده روند ارتقای این زبان‌ها آموزنده‌س.
۹) اگه میخوای برنامه نویس حرفه‌ای بشی، سیستم عامل و شبکه رو به صورت مفهومی یاد بگیر. بهت کمک می‌کنه برنامه‌نویس خوبی بشی.
۱۰) بهترین‌ها رو برات آرزو می‌کنم...
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #2 : 04 شهریور 1392، 01:12 ق‌ظ »
سوالت خیلی مشکل هست :) یکم آسون‌تر می‌پرسیدی.

بنظر من، الآن برای این‌جور مسایل یه خورده زود هست که بخوای بهشون به این عمق فکر کنم. نظر شخصی من در این مورد این هست که تا قبل از دانشگاه حسابی فونداسیونت (پایه‌ات) رو قوی کن و تو خود دانشگاه در رابطه با مسایل دانشگاهی فکر کنی. چون ممکنه در آینده هدف زندگیت عوض بشه. اولویت‌ها می‌تونه این باشه.

۱. انگلیسی: بسیار بسیار بسیار مهم هست. تا می‌تونی مطالعه کن و کتاب به زبان انگلیسی بخون تا انگلیسیت رو در سطح خیلی بالایی بیاری. (باید بتونی زبانت رو در سطح C1 بیاری بالا). (چیزی در حدود IELTS 7)

۲. تا می‌تونی ریاضیات مطالعه کن، چون ریاضیات دیدت رو نسبت به زندگی عوض می‌کنه و باعث می‌شه وارد سطح متفاوتی از عقل‌گرایی بشی. ریاضیات فقط جمع و ضرب نیست، بلکه ذهنت رو برای مسایل جدید و بدیع که در آینده با اون‌ها مواجه می‌شی ورزیده می‌کنه.

۳. تا می‌تونی منطق و فلسفه بخون، که تا حدودی مرتبط به ریاضیات هست. چون این‌ها مسایلی هستند که به تو رسم اندیشیدن رو می‌آموزند و به تو می‌آموزند که چگونه با مسایل برخورد کنی.

۴. تا می‌تونی کتاب‌های علمی تخیلی بخون و تخیل کن، هیچ اشکالی نداره. توی خونه بشین و چشم‌هاتو ببند و فرض کن که داری توی دریا غرق می‌شی و بیندیش که چگونه می‌تونی خودت رو نجات بدی. سعی کن تخیلت رنگی باشه (سیاه و سفید نباشه)، دارای حرکت باشه (ثابت نباشه) و از نمای نزدیک باشه.

۵. اگر هم وقت اضافی آوردی! در رابطه با تاریخ ایران مطالعه کن مخصوصاً در مورد بزنگاه‌های فکری ایرانیان و مخصوصاً دوران مشروطه. و این‌که چه چیزی باعث شد که ایرانیان اون قالب سنتی خودشون رو در دوران مشروطه نپسندن و به سمت جدید و نو شدن برن. یعنی این نیاز رو در خود حس کنن که نیاز دارن چارچوب‌های ذهنی خودشون رو عوض کنن و به دنیا از زاویه‌ای دیگه نگاه کنن.

اگر فونداسیونت قوی باشه، می‌تونی خیلی راحت‌تر از بقیه چه تو رشته‌ی IT و چه تو هر رشته‌ی دیگه‌ای موفق باشی.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #3 : 04 شهریور 1392، 01:27 ق‌ظ »
خوب متاسفانه یک روش عمومی نداریم که برای همه جواب بده. روشی که برای یکی دیگه جواب داده، ممکنه برای من جواب نده. روشی که برای من جواب داده، ممکنه برای تو جواب نده! ولی خوب یک سری چیزهایی که به نظر من مهم هست:

۱- تا یک سنی، سعی کن همه چیز رو امتحان کنی. اشکال نداره که توشون عمیق نشی. چیزهای مختلف رو امتحان کن و ببین کدوم رو بیشتر دوست داری. اگر این کار رو نکنی، ممکنه بعدا چیزی رو پیدا کنی که بیشتر دوست داری و پشیمون بشی که این رو امتحان نکردی.

۲- از یک جایی، راهت رو انتخاب کن و توی اون قسمت عمیق کار کن. اگر از انجام دادن اون کار لذت می‌بری و اگر توی اون کار یک باشی، حتما موفق خواهی بود و پول خوبی هم از اون کار در میاری. حتی اگر اون کار نقاشی باشه!
این نقطه رو باید خودت انتخاب کنی. ترجیحا دو سال قبل از اینکه بخوای کار اصلی زندگی‌تو شروع کنی. می‌تونه دو سال قبل از گرفتن مدرکت باشه.
این دو سال بهت اجازه می‌ده تا حد خوبی کاری که دوست‌ داری رو یاد بگیری.

۳- هر کاری که انجام بدی، بالاخره یکی هست که بهت بگه این راهت اشتباهه. البته این به این معنی نیست که نسبت به حرف دیگران بی‌تفاوت باشی، ولی تصمیم آخر رو خودت باید بگیری، حتی اگر به نظر بقیه اشتباه باشه.

۴- ارتباطات خیلی مهمه :) مهم نیست کجای دنیا باشی، ارتباطات نقش خیلی مهمی رو بازی می‌کنه، بعضی جاها کمتر، بعضی جاها بیشتر. سعی کن ارتباطاتت رو قوی کنی. یک بودن در کاری که انجام می‌دی لازمه، ولی کافی نیست.

۵- برای اینکه زندگی یک بعدی نداشته باشی و نوآوری رو از دست ندی، حتما یک کار هنری رو به عنوان سرگرمی داشته باش. این کار برای من عکاسی و نواختن موسیقی هستش. این باعث می‌شه توی وقت‌های بیکاری، کاری برای انجام دادن داشته باشی و بتونی افراد دیگه رو تحت تاثیر قرار بدی و دوست‌های بیشتری در زمینه‌های مختلف و نامرتبط به زندگی روزمره پیدا کنی.

۶- متاسفانه ما اونقدر وقت نداریم که همه کارهایی رو که دوست داریم انجام بدیم. باید قدرت این رو داشته باشیم که یک سری از اون‌ها رو، با اینکه دوستشون داریم، حذف کنیم و روی یک سری دیگه تمرکز کنیم.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #4 : 04 شهریور 1392، 01:42 ق‌ظ »
۶- متاسفانه ما اونقدر وقت نداریم که همه کارهایی رو که دوست داریم انجام بدیم. باید قدرت این رو داشته باشیم که یک سری از اون‌ها رو، با اینکه دوستشون داریم، حذف کنیم و روی یک سری دیگه تمرکز کنیم.
معین جان، همه‌ی حرفات عالی بودن ولی این یکی منو پوکوند! مرسی.

آفلاین arvinall

• Full Member
  • *
  • ارسال: 160
  • http://arvinall.github.io
    • ALL's Rhythmic Prose
« پاسخ #5 : 04 شهریور 1392، 01:56 ق‌ظ »
نقل‌قول
عنوان در حد لالیگا! [size=78%][/size] سلام دوستانمن کلا زندگیم رو پای کامپیوتر بودم و از ۱۲ سالگی(الان ۱۶ سالمه ) گنو/لینوکس کار می کردم و اولین بار توی ۱۴ سالگی سی شارپ رو تا حد حلقه ها خوندم سال بعدش تا تابع های سی پلاس پلاس خوندم. الانم تقریبا دارم زبان C رو تموم می کنم.امسال متحول شدم(!) و می خواستم متخصصی خوب باشم برای همین شروع کردم به خوندن کتاب های سرور مربوط به گنو/لینوکس که مفاهیم گنو/لینوکس + سرور ها رو آموزش میداد که نتیجش شد در ۳ ماه اول تعطیلات ۲۰۰۰ صفحه کتاب خوندم!! بعد هدفم رو به این شکل تعیین کردم که سی رو بخونم بعدش سی پلاس پلاس بعدش ویژوال بیسیک(خودم نمیخوام بخونمش ولی تو فوق دیپلم رشته ی کامپیوتر بهش نیاز دارم) و در آخر زبان تخصصیم یعنی پایتون رو بخونم که تا الان دارم C رو تموم می کنم بعد هم برم اسکریپت نویسی و زبان های تحت وبی همچون php و html5 رو بخونم و در آخر همگام با رشته ی دانشگاهیم آی تی بخونم. میدونم میتونم همچین کاری بکنم اما یه مشکلی هست، اینه که من همه ی اینارو می خونم و یاد هم می گیرم اما نمیتونم یه متخصص باشم، همه چیز رو سطحی یاد میگیرم و در مقابل نه به کارم میاد نه تو شغل آیندم (آی تی) کاری واسم می کنه و کلی وقتم تلف میشه. از طرفی نرم افزار درامد خوبی نداره و در مقابل توی ایران جایگاه اجتماعی که باید داشته باشه نداره. پدرم(مهندس نرم افزار از شریف) میگه این ها رو صرفا جهت آشنایی بخون و هدفت کار کردن با اینا نباشه، اینارو یاد بگیر تهش به سمت آی تی برو.سوال من اینه که چجوری و چی بخونم تا هم موفق بشم و هم اینکه کوچکترین وقتی تلف کنم، هدفم درامد و جایگاه اجتماعی خوبه که آی تی همه ی اینارو داره، آیا باید آی تی بخونم و تا آخرش از الان برم؟چه کارهایی باید بکنم؟ با توجه به سنم چجوری پیش برم تا آینده ای پربار داشته باشم؟پیشاپیش ممنون
[size=78%][/size]
[size=78%]
[/size]
نقل‌قول
[size=78%]
سوالت خیلی مشکل هست :) یکم آسون‌تر می‌پرسیدی.

بنظر من، الآن برای این‌جور مسایل یه خورده زود هست که بخوای بهشون به این عمق فکر کنم. نظر شخصی من در این مورد این هست که تا قبل از دانشگاه حسابی فونداسیونت (پایه‌ات) رو قوی کن و تو خود دانشگاه در رابطه با مسایل دانشگاهی فکر کنی. چون ممکنه در آینده هدف زندگیت عوض بشه. اولویت‌ها می‌تونه این باشه.

۱. انگلیسی: بسیار بسیار بسیار مهم هست. تا می‌تونی مطالعه کن و کتاب به زبان انگلیسی بخون تا انگلیسیت رو در سطح خیلی بالایی بیاری. (باید بتونی زبانت رو در سطح C1 بیاری بالا). (چیزی در حدود IELTS 7)

۲. تا می‌تونی ریاضیات مطالعه کن، چون ریاضیات دیدت رو نسبت به زندگی عوض می‌کنه و باعث می‌شه وارد سطح متفاوتی از عقل‌گرایی بشی. ریاضیات فقط جمع و ضرب نیست، بلکه ذهنت رو برای مسایل جدید و بدیع که در آینده با اون‌ها مواجه می‌شی ورزیده می‌کنه.

۳. تا می‌تونی منطق و فلسفه بخون، که تا حدودی مرتبط به ریاضیات هست. چون این‌ها مسایلی هستند که به تو رسم اندیشیدن رو می‌آموزند و به تو می‌آموزند که چگونه با مسایل برخورد کنی.

۴. تا می‌تونی کتاب‌های علمی تخیلی بخون و تخیل کن، هیچ اشکالی نداره. توی خونه بشین و چشم‌هاتو ببند و فرض کن که داری توی دریا غرق می‌شی و بیندیش که چگونه می‌تونی خودت رو نجات بدی. سعی کن تخیلت رنگی باشه (سیاه و سفید نباشه)، دارای حرکت باشه (ثابت نباشه) و از نمای نزدیک باشه.

۵. اگر هم وقت اضافی آوردی! در رابطه با تاریخ ایران مطالعه کن مخصوصاً در مورد بزنگاه‌های فکری ایرانیان و مخصوصاً دوران مشروطه. و این‌که چه چیزی باعث شد که ایرانیان اون قالب سنتی خودشون رو در دوران مشروطه نپسندن و به سمت جدید و نو شدن برن. یعنی این نیاز رو در خود حس کنن که نیاز دارن چارچوب‌های ذهنی خودشون رو عوض کنن و به دنیا از زاویه‌ای دیگه نگاه کنن.

اگر فونداسیونت قوی باشه، می‌تونی خیلی راحت‌تر از بقیه چه تو رشته‌ی IT و چه تو هر رشته‌ی دیگه‌ای موفق باشی.
[/size]
[size=78%]

مگه جنگه ؟
من به عنوان یه کسی که هم سنه تو , بهت پیشنهاد میکنم با دوستات خوش بگذرونی و ورزش کنی و در کنار اینها کامپیوتر
من تجربه آقا سلمان رو ندارم ولی این نتیجه ایی بود کـ بهش رسیدم
چون تو خونه موندن و کتاب خوند خوبه ولی بعد مدتی هم شدید کلافه میشی و هم بدنت ضعیف میشه
کلا تفریح کن و از کار با کامپیوتر یه چیزی بکش بیرون
مثلا من با دوستم طراحی سایت میکنیم ولی از ۱۲ ساعت روز بیشتر از ۷ ساعت بیرون هستیم ولی این مدت هیچ وقت الـافی نبوده !!![/size]
« آخرین ویرایش: 04 شهریور 1392، 02:04 ق‌ظ توسط arvinall »

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #6 : 04 شهریور 1392، 09:55 ق‌ظ »
ممنون از نظراتتون
نه بابا من اونطوری که فکر می کنید نیستم! اتفاقا از نظر اجنماعی در شرایط فوق العاده ای هستم و کوچکترین مشکلی ندارم ...
یکمی هم در مورد مباحث حرف میزنید؟ مثلا این که این C رو تموم بکنم؟ چه زبان هایی رو بخونم برام مفیده؟ طبق برنامه ای که داشتم پیش برم یا چیزی حذف یا اضافه کنم؟
پیشاپیش ممنون
« آخرین ویرایش: 04 شهریور 1392، 09:58 ق‌ظ توسط NBism »

آفلاین avr

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #7 : 04 شهریور 1392، 10:31 ب‌ظ »
با عرض سلام وخسته نباشید تاپیک شما منو جلب کرد تا بتونم نظر شخصیم را به شما دوست عزیز بیان کنم.

از نظر این جانب پایه و اساس تمام برنامه ها شبیه به هم هستند و کافی شما استعداد و خلاقیت داشته باشید که حتما دارید طبق بیوگرافی نرم افزاریتون. پس پیش نهاد من این است که برنامه C یا برنامه  Visual Basic را کامل یاد بگیرید.

در رابطه با رشته ی مورد نظر به نظر من به هر رشته که علاقه بیشتر دارید به آن رشته بپیوندید.

در رابطه به جایگاه اجتماعی نیز 80 % جایگاه اجتماعی را خود شخص رقم می زند و حتما مهندس یا متخصص شدن بدان کمک چشم گیری می کند.

و در مورد مهمترین رکن یعنی بدست آوردن درآمد مناسب.

مشخصا عصر آینده عصر تبلت ها و گوشی های موبایل هوشمند می باشد و امروزه شاهد این هستیم که با برنامه های ساخته شده توسط افراد معمولی در سراسر دنیا و با ایده های جدید و حتی ساده ثروت باور نکردنی در زندگی آن افراد وارد شده.

و فکر می کنم نیاز های شخصی مردم را د اولویت ساخت برنامه قرار دهید

بنده نرم افزار Xcode 5 را به شما پیش نهاد می کنم وقتش رسیده که به دنیای دیگری سفر کنید.

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #8 : 06 شهریور 1392، 12:56 ق‌ظ »
دوستان مطالب خوبی رو ذکر کردند.
اما پختگی و متخصص شدن تنها به علم بسنده نمیشه بلکه تجربه کلید حل میشه.
تجربه کسب کن در مسیر هدفت.

آفلاین سروش

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
« پاسخ #9 : 26 مهر 1392، 05:47 ب‌ظ »
با توجه به سنت استارتاپ خیلی قوی و مناسبی داشتی. میتونه یه بک‌گراند عالی برای شغل آینده‌ت باشه.

اگه علاقه داشتی باشی به کارت زیاد فرقی نمی‌کنه چی یاد بگیری و چی کار بکنی. من آدم می‌شناسم فقط Ruby on Rails بلده ماهی سه تومن در میاره (نوزده ساله) یکی دیگه هم هست از PHP بگیر تا هک‌های کرنل یاد گرفته اما به جایی نرسیده.

فقط مهم اینه که دیدگاه تحلیلی نسبت به موضوعات داشته باشی و یه مهندس واقعی بشی. اگه کیفیت کارت خوب باشه مطمئن باش (حتا تو منجلاب مهندسی ایرانی) می‌تونی موفق بشی

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
« پاسخ #10 : 26 مهر 1392، 11:40 ب‌ظ »
 فقط سعی کن بعد از اینکه فهمیدی به کدوم زمینه علاقه بیشتری هی از این شاخه به اون شاخه نپری! چون در نهایت از هر کدوم یه سری اطلاعاتی بدست می یاری اما اونطور که باید در زمینه ای بخصوص حرفه ای نمیشی! فقط وقتت رو هدر میدی. روی یه موضوعی که علاقه داری زوم کن