انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: [حل شد] دوستان کمک کنید تعدادی سوال بی جواب دارم  (دفعات بازدید: 2433 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • ارسال: 197
  • מוטורולה
سلام خدمت دوستان
یه چندتا سوال بی جواب دارم خوشحال می شم بتونید کمکم کنید

سوال اول : تو ویندوز معمولا خود ویندوز رو در درایو c نصب می کنیم و درایو های دیگر رو برای دیتا مون اختصاص می دهیم ولی تو اوبونتو یک درایو داریم به اسم home اگر این اوبونتو محترم بپره تکلیف چی میشه ؟ یا مثلا بخواهیم اوبونتو جدیدی نصب کنیم کلا دیتابون که از بین می ره ! راه حل چیه ؟

سوال دوم : من تعدادی برنامه از اوبونتو سرور و یا از طریق ترمینال نصب کرده ام ، نمیشه این برنامه ها رو بک آپ گرفت و در نسخه ی جدیدی که نصب می کنم استفاده کنم ؟ چون اینترنت من حجمی هست و برایم مقدور نیست هر سری بعد از نصب نسخه جدیدی حدود 2 گیگ برنامه دانلود کنم

سوال سوم : من اوبونتو رو به صورت اتوماتیک و تکی نص کردم امروز در انجمن xda دیدم نوشته نیاز به swap داره !
از کجا می تونم بفهمم swap رو سیستمم فعاله یا نه ؟ آیا واقعا نیاز هست وقتی اوبونتو رو تکی نصب می کنیم swap هم بسازیم ؟

سوال چهارم : از طریق wine چه برنامه هایی رو میشه نصب کرد ؟ میشه یاهو مسنجر رو نصب کرد ؟

سوال پنجم : عنبردست یا همان گردوشکن برای اوبونتو وجود داره ؟ اگر بله چطوری نصبش کنم و ...

سوال ششم : در مینت فایل منیجرش خیلی برای من کاربردی تر از برای اوبونتو هست امکانش هست از این فایل منیجر در اوبونتو استفاده کنم ؟

ممنون از تک تک دوستان
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1392، 06:14 ب‌ظ توسط s27 »
اگر شما ردهت را فرابگیرید، ردهت را آموخته‌اید و اگر شما اسلکور را فرابگیرید لینوکس را

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
پاسخ : دوستان کمک کنید تعدادی سوال بی جواب دارم
« پاسخ #1 : 21 شهریور 1392، 04:49 ب‌ظ »
3:دستور زیر رو بذارید(تگ کد فراموش نشه)

fdisk -lبقیه سوالات بارها در انجمن پاسخ داده شده

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
« پاسخ #2 : 21 شهریور 1392، 07:11 ب‌ظ »
1:تو اوبونتو هم میشه پارتیشن های مجزای دیگه ای داشته باشید و میشه home را جدا بذارید تا اطلاعاتش نپره
2:پیشنهاد من اینه که اینکار را نکنید و فقط برنامه هایی را که نیاز دارید از طریق مخازن نصب کنید ولی اگه می خواهید اینکار را بکنید با جستجو در انجمن به نتایج عالی میرسید
3:swap تیکه ای از هارد است که کار رم را می کنه پس ربطی به سایر سیستم عامل ها نداره.مقدار RAMتون چقدر است؟
4:باید امتحان کنید ولی همیشه نرم‌افزار های خوبی هستند که بهتره از اونا به عنوان جایگزین استفاده کنید
5:با جستجو کلی نتیجه میریزه سرتون
6:اسم اون فایل منیجر را در مرکز نرم‌افزار جستجو کنید و نصبش کنید
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
« پاسخ #3 : 21 شهریور 1392، 11:17 ب‌ظ »
سوال سوم :

swap اصلا اجباری نیست! اینکه بذارید یا نذاریدش بستگی داره به اول-میزان رم شما و دوم-نحوه استفاده شما از سیستم عامل یا به عبارت دیگر کارهایی که انجام میدید!

مثلا من خودم دو گیگ رم دارم با اینکه کوبونتو 64 بیتی نصب کردم ولی swap نگذاشتم! چون معمولا بیشتر از یکی دو نرم افزار با هم اجرا نمیکنم و تا حالا نشده بیشتر از 1 گیگ از رم مشغول باشه! به همین خاطر نیازی به swap نمیبینم.

البته!! اگر شما از قابلیت Sleep استفاده میکنید به نظرم swap بذارید که برای اینکار از هارد استفاده کنه و اگه نگذارید از Ram شما استفاده خواهد شد.

سوال چهارم:

به سایت wine برید در اونجا نوشتند که چه نرم افزارهایی با چه کیفیتی اجرا میشوند.
دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
« پاسخ #4 : 22 شهریور 1392، 12:47 ق‌ظ »
سوال ۱: تا اونجا که من تجربه کردم حتی اگه شما روی اوبونتوی فعلی یه اوبونتوی دیگه نصب کنید باز هم اطلاعات شما دست نخورده باقی میمونه. چون اوبونتو بطور پیشفرض home رو در یک پارتیشن جدا قرار میده.
سوال ۲: در مورد بکاپ نمیدونم اما اگه قراره در آینده زیاد از این کارها بکنین سعی کنید بیشتر نرم افزارها رو با دانلود فایل deb. نصب کنید (شبیه exe. در ویندوز) و این فایل ها رو برای نسخه های بعدی اوبونتو نگه داری کنید. اما یه نکته مهم:
در لینوکس نرم افزارها مثل روش ویندز آپدیت نمیشن بلکه برای آپدیت یک نرم افزار سیستم ورژن جدید رو کامل دانلود کرده و بجای ورژن قدیمی قرار میده. برای مثال شما در ویندوز فایرفاکس ۲۳ رو با حجم ۲۵ مگابایت دانلود و نصب میکنی، بعد از ۲ هفته ورژن ۲۳.۱ ارائه میشه و شما با یک آپدیت مثلا ۲ مگابایتی فایرفاکس خودتون رو از ۲۳ به ۲۳.۱ آپدیت میکنی. اما تو لینوکس اینطور نیست بدین معنا که شما فایرفاکس ۲۳ رو با حجم ۲۵ مگابایت دانلود و در لینوکس نصب میکنی، بعد از ۲ هفته برای آپدیت فایرفاکس به نسخه ۲۳.۱، در لینوکس به جای یک آپدیت ۲ مگابایتی سیستم به شما یک آپدیت ۲۵ مگابایتی ارائه میده.
برای همین نگه داری نسخه نرم افزارها برای ورژن بعدی لینوکس کار چندان منطقی نیست چون تو ورژن بعدی اگه نسخه ی جدید نرم افزار هم ارائه شده باشه، سیستم برای آپدیت اون باید به اندازه یک نرم افزار کاملا جدید فایل دانلود بکنه.
سوال ۵: نرم افزار تور t o r.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • מוטורולה
« پاسخ #5 : 22 شهریور 1392، 01:19 ق‌ظ »
@احسان☺

وقتی من دستور fdisk -l رو در ترمینال زدم هیچ اتفاقی نیفتداد !

@MHA152

1- میشه بیشتر توضیح بدید آموزشش رو بهم بگید یا معرفی کنید چون جست و جو کردم مطالب پراکنده زیادی پیدا کردم
2- میشه بگید چی سرچ کنم در انجمن ؟
3- رمم 2 گیگ هست
6- اسمش file manager هست وقتی سرچ می کنم حدود 7 تا پیدا میکنه از کجا بفهمم کدوم یکیه ؟

@تازه وارد

من یکجا خوندم به مرور زملن swap به هارد آسیب میزنه ؟ درسته ؟

@MrAli

از کجا بفهمم پارتیشن هاردم الان جدا هست یا نه ؟

2- برنامه هایی که از سایتشوم می گیرم مثل اوپرا پسوندشون deb هست ولی اونایی که از اوبوتو سرور می گیرم پسوندهای متفاوتی دارن
این فرایندی که میگی بدتر آقا این حا ایرانه ها اینترنت گرونه !!!

-----------

از تمامی دوستان معذرت می خوام اگر سوالاتم تکراری و خیلی عامیانه هست ولی به خدا سرچ که می کنم چیزی درست و درمونی پیدا نمی کنم اگرهم پیدا بشه روی نسخه ی جدید کار نمی کنه
اگر شما ردهت را فرابگیرید، ردهت را آموخته‌اید و اگر شما اسلکور را فرابگیرید لینوکس را

آفلاین amin-asa

• Full Member
  • *
  • ارسال: 161
« پاسخ #6 : 22 شهریور 1392، 02:15 ق‌ظ »
@احسان☺

وقتی من دستور fdisk -l رو در ترمینال زدم هیچ اتفاقی نیفتداد !

بعضی از کامندها رو باید با دسترسی روت (ریشه) اجرا کنی:
sudo fdisk -l
* زندگی خالی نیست *
* مهربانی هست، سیب هست، ایمان هست *
* آری تا شقایق هست، زندگی باید کرد *

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • מוטורולה
« پاسخ #7 : 22 شهریور 1392، 04:22 ق‌ظ »
سوال 1 : اگه home رو یه درایو جدا در نظر نگرفتی بعد از نصب همه چی پرپر میشه، اگر جدا در نظر گرفتی مشکلی نیست

سوال 2 : برنامه های که نصب میکنی فایل های نصبشون در آدرس زیر  قرار داره
/var/cache/apt/archives
سوال 3 : اگر رم بالا داری و از نرم افزارهای مهندسی یا گیمپ و بلندر برای کارهای سنگین استفاده نمیکنی مشکلی نیست نبودش( گیمپ برای کارهای عادی نیازی به swap نداره)

سوال 4 : اگر میخوای به یاهو وصل بشی کلی نرم افزار واسش هست مثل Empathy (به فیسبوک،جیمیل،نیمباز،یاهو، .....وصل میشه )

سوال 5 : برای اینکار از openvpn استفاده کن ، network-manager-openvpn رو از سافتوارسنتر نصب کن، از این شرکت یه اکانت رایگان بگیر(بدون محدودیت حجمی و زمانی)

سوال 6 : اسم فایل منیجر مینت nemo (فکر کنم همون ناتیلوس باشه با مقداری تغییر)

5- ممنونم من اکانت ساختم برنامه رو هم دانلود کردم حالا چطوری فعالش کنم ؟؟؟

آفلاین amin-asa

• Full Member
  • *
  • ارسال: 161
« پاسخ #8 : 22 شهریور 1392، 05:04 ق‌ظ »

ممنونم من اکانت ساختم برنامه رو هم دانلود کردم حالا چطوری فعالش کنم ؟؟؟

برو به این آدرس و فایل مخصوص لینوکس رو دانلود کن.بقیه اش بیا خصوصی

می شه برای ما هم خصوصی بیای.
* زندگی خالی نیست *
* مهربانی هست، سیب هست، ایمان هست *
* آری تا شقایق هست، زندگی باید کرد *

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 22 شهریور 1392، 01:07 ب‌ظ »
....

@تازه وارد

.
.
.
.
از تمامی دوستان معذرت می خوام اگر سوالاتم تکراری و خیلی عامیانه هست ولی به خدا سرچ که می کنم چیزی درست و درمونی پیدا نمی کنم اگرهم پیدا بشه روی نسخه ی جدید کار نمی کنه
- اطلاعی در این زمینه ندارم،کجا خوندید؟ لینکشو یا عنوان مقالشو بدید.

- البته همه آموزشها و مطالب قدیمی اینطور نیستند خیلیهاشون روی نسخه جدید هم کار میکنند.
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1392، 02:16 ب‌ظ توسط تازه وارد »

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 22 شهریور 1392، 01:28 ب‌ظ »
سوال ۱: تا اونجا که من تجربه کردم حتی اگه شما روی اوبونتوی فعلی یه اوبونتوی دیگه نصب کنید باز هم اطلاعات شما دست نخورده باقی میمونه. چون اوبونتو بطور پیشفرض home رو در یک پارتیشن جدا قرار میده.
سوال ۲: در مورد بکاپ نمیدونم اما اگه قراره در آینده زیاد از این کارها بکنین سعی کنید بیشتر نرم افزارها رو با دانلود فایل deb. نصب کنید (شبیه exe. در ویندوز) و این فایل ها رو برای نسخه های بعدی اوبونتو نگه داری کنید. اما یه نکته مهم:
در لینوکس نرم افزارها مثل روش ویندز آپدیت نمیشن بلکه برای آپدیت یک نرم افزار سیستم ورژن جدید رو کامل دانلود کرده و بجای ورژن قدیمی قرار میده. برای مثال شما در ویندوز فایرفاکس ۲۳ رو با حجم ۲۵ مگابایت دانلود و نصب میکنی، بعد از ۲ هفته ورژن ۲۳.۱ ارائه میشه و شما با یک آپدیت مثلا ۲ مگابایتی فایرفاکس خودتون رو از ۲۳ به ۲۳.۱ آپدیت میکنی. اما تو لینوکس اینطور نیست بدین معنا که شما فایرفاکس ۲۳ رو با حجم ۲۵ مگابایت دانلود و در لینوکس نصب میکنی، بعد از ۲ هفته برای آپدیت فایرفاکس به نسخه ۲۳.۱، در لینوکس به جای یک آپدیت ۲ مگابایتی سیستم به شما یک آپدیت ۲۵ مگابایتی ارائه میده.
برای همین نگه داری نسخه نرم افزارها برای ورژن بعدی لینوکس کار چندان منطقی نیست چون تو ورژن بعدی اگه نسخه ی جدید نرم افزار هم ارائه شده باشه، سیستم برای آپدیت اون باید به اندازه یک نرم افزار کاملا جدید فایل دانلود بکنه.
سوال ۵: نرم افزار تور t o r.
در ویندوز xp که من در اونجا از فایرفاکس بتا استفاده میکردم هم همینطوری بود! وقتی فایرفاکس را از قسمت Help - About Firfox آپدیت میکردم حجم آپدیت حتی از حجم setup اون نسخه هم بیشتر بود! مثلا اگر فایرفاکس 22 نسخه بتا آپدیت 5 (22b5) حجم ستاپش برای دانلود مثلا 23 مگابایت بود از طریق Help - About Firfox که اقدام به آپدیت میکردم 25 یا 26 مگابایت بهم میداد! شاید به خاطر سیستم عمکلم اینطوری بوده یا شاید هم چون نسخه بتا بوده اینطور بوده،البته اینو بگم من موقع نصب فایرفاکس گزینه silent update را غیر فعال میکردم،نمیدونم کاربرد این سرویس چیه.

آفلاین بهنام م ک

• Full Member
  • *
  • ارسال: 215
« پاسخ #11 : 22 شهریور 1392، 02:03 ب‌ظ »

نمیدونم شاید بخاطر این همچین حرفی زدن که گاهی ارجاعات زیادی به این swap میشه و دقیقا مث رم سیستم باهاش رفتار میشه اما چون خاصیت های واقعی رم رو نداره و به مراتب کندتره پس ممکنه به هد هارددیسک و بازوی اون فشار بیاد.البته این در صورتیه که واقعا همیشه باهاش کار بشه و به طور مداوم اینجوری باشه(مثلا یکی رو تصور کنین که همیشه و همیشه داره با بلندر کارای سنگین انجام میدو و ...)که البته اینجوری نیست و تو کامپیوترای امروزی خیلی وقتا همون رم کفاف نیازهارو میده.
البته هارد دیسک های جدید فوق العاده طراحی محکمتر و اصولی تری رو دارن و مخصوصا تو لپ تاپ ها که تقریبا اصلا شباهتی با هارددیسک های قدیم وجود نداره.پس مطمئن باشید که هیچ آسیبی به هاردیسک شما وارد نخواهد شد و شک نکنین که وجود swap برای کاربری بهتر و لذت بخش تر واجبه اما نبودش هیچ مشکلی رو برای راه اندازی سیستم شما ایجاد نمیکنه
من از آنچه تو میگویی بیزارم ولی تا پای مرگ از حق تو برای گفتن آن دفاع میکنم

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • מוטורולה
« پاسخ #12 : 22 شهریور 1392، 04:53 ب‌ظ »
....

@تازه وارد

.
.
.
.
- اطلاعی در این زمینه ندارم،کجا خوندید؟ لینکشو یا عنوان مقالشو بدید.

- البته همه آموزشها و مطالب قدیمی اینطور نیستند خیلیهاشون روی نسخه جدید هم کار میکنند.

در لینک زیر

http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=106996

آفلاین mohammadgolfami

• Full Member
  • *
  • ارسال: 213
سلام خدمت دوستان
یه چندتا سوال بی جواب دارم خوشحال می شم بتونید کمکم کنید

سوال اول : تو ویندوز معمولا خود ویندوز رو در درایو c نصب می کنیم و درایو های دیگر رو برای دیتا مون اختصاص می دهیم ولی تو اوبونتو یک درایو داریم به اسم home اگر این اوبونتو محترم بپره تکلیف چی میشه ؟ یا مثلا بخواهیم اوبونتو جدیدی نصب کنیم کلا دیتابون که از بین می ره ! راه حل چیه ؟

سوال دوم : من تعدادی برنامه از اوبونتو سرور و یا از طریق ترمینال نصب کرده ام ، نمیشه این برنامه ها رو بک آپ گرفت و در نسخه ی جدیدی که نصب می کنم استفاده کنم ؟ چون اینترنت من حجمی هست و برایم مقدور نیست هر سری بعد از نصب نسخه جدیدی حدود 2 گیگ برنامه دانلود کنم

سوال سوم : من اوبونتو رو به صورت اتوماتیک و تکی نص کردم امروز در انجمن xda دیدم نوشته نیاز به swap داره !
از کجا می تونم بفهمم swap رو سیستمم فعاله یا نه ؟ آیا واقعا نیاز هست وقتی اوبونتو رو تکی نصب می کنیم swap هم بسازیم ؟

سوال چهارم : از طریق wine چه برنامه هایی رو میشه نصب کرد ؟ میشه یاهو مسنجر رو نصب کرد ؟

سوال پنجم : عنبردست یا همان گردوشکن برای اوبونتو وجود داره ؟ اگر بله چطوری نصبش کنم و ...

سوال ششم : در مینت فایل منیجرش خیلی برای من کاربردی تر از برای اوبونتو هست امکانش هست از این فایل منیجر در اوبونتو استفاده کنم ؟

ممنون از تک تک دوستان
برداشتتون درست نیست دوست عزیز. تمام توزیع های لینوکس در همون مراحل اولیه نصب پارتیشن بندی رو دارند و شما می تونید هر تعداد پارتیشن که دوست دارید درست کنید. البته این مال زمانیه که هارد شما قبلا پارتیشن بندی نشده باشه یا به هر دلیلی پارتیشن نداشته باشه. اما اگه هارد شما پارتیشن ویندوزی داره لینوکس اون رو به راحتی می شناسه. اگر پارتیشن لینوکسی ندارید می تونید با استفاده از قابلیت shrink ویندوز یه قسمت از پارتیشن ویندوزیتون رو جدا کنید. این قسمت جدا شده دیگه توسط ویندوز شناخته نمی شه اما به هنگام نصب لینوکس می تونید اونو بعنوان پارتیشن لینوکسی معرفی کنید و توسط installer لینوکس اون تکه از هارد رو واسه لینوکس پارتیشن بندی کنید.
موفق باشید.
محدودیت تنها در ذهن ماست!