سلام دوستان
موقعی که میاد بالا سیستم ذستور top رو بزنین و مقدار load رو ببینین چنده ؟
از داخل top مقدار مصرف ram وcpu رو چک کنین
مقدار wa رو هم چک کینن
نه تو لیست پروسه ها چیز خاصی نیست...از طرفی گفتم که کل هارد رو فرمت کردم و از نو پارتیشن بندی کردم و الان هم روش هیچ نرم افزار اضافه ای نصب نیست.
سلام.
بد احتمالی دادید! همینجوری نمیشه همه قضایا رو گردن هارد بیچاره انداخت. شما هم دارید میگید توی محیط لایو مشکلی نداره! پس مشکل قاعدتا نباید از هارد باشه.
وقتی سیستم بالا میاد از System Monitor نگاه کن چه برنامهای سی پی یو رو درگیر کرده؟
راستش من آخر از نوشته شما نفهمیدم که درست گفتم یا اشتباه!
ولی در حالت لایو سیستم عامل قاعدتا باید از روی فلش یا سی دی به رم لود بشه و هارد تا زمانی که مروری درش در کار نباشه نباید درگیر باشه.
این نکته کاملا بدیهی هست...
لطفا بیشتر تبیین بفرمایید.
مگه لایو هم از هارد استفاده میکنه؟
خودشون گفتند که مشکلی در مرور فایل های هارد ندارند پس مشکل از هارد نیست.
ولی اتفاقا منم فکر می کنم ممکنه هاردشون بدسکتور داشته باشه؟دوست عزیز شما هاردتون را شخم زدید که بد سکتور هاش رفع بشه؟
شایدم خیلی وقته که دارید از هاردتون استفاده می کنید و آخر های عمرش است
بله اساسی شخم زده شده.و خبری هم از بدسکتور نیست!
هم با disk utility چک کردم و هم با نرم افزار تحت خط فرمان smartmontools که اطلاعات خیلی جامعی رو ارائه میکنه.
یعنی ممکنه مثلا DMA برای hda فعال نباشه؟
اینجا رو چک کنید:
/etc/hdparm.conf
قاعدتا باید اون آخرا توی بخش /dev/hda عبارت dma=on رو ببینید.
نه مشکلی نبود.
اگه هنوز ویندوز منفور رو دارید :دی از نرم افزار HD Tune Pro برای تست گرفتن از هاردتون اسفاده کنید.
نمیدونم با این نرم افزار آشنایی دارید یا نه.این نرم افزار یه سر برگ سلامت هارد هم داره که از هر لحاظ موارد مختلف رو مثلا هر 10 ثانیه یک بار گزارش میده و همچنین تست های دیگه برای
تست کردن سلامت هارد + تست سرعت
اگه تو حالت معمولی سرعت سیستم به گونه ای بود که نتونستید تست بگیرید وارد Safe mode بشید و این کار رو انجام بدید
یعنی نرم افزار های گنو/لینوکسی مثل smartmontools برای این کار کافی نیست؟
خب ممنون از همه دوستان
اما الان حس می کنم که مشکل احتمال داره از گرافیک باشه.
چون تو پاپی یه ابزار هست به نام xorg video wizard که میشه مشخص کرد سیستم از کدوم گرافیک استفاده کنه و وقتی که من به گرافیک اینتل سوییچ می کنم مشکلی نیست.
در مینت چطور میشه بین گرافیک ها سوییچ کرد؟
البته الان خودمم یه چند تا سرچ میزنم ولی اگر دوستان اطلاعات دارن بفرمایند که در وقت صرفه جویی بشه.
ممنون دوستان.