انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ده سوال من برای شروع کار با Ubuntu!  (دفعات بازدید: 3221 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
ده سوال من برای شروع کار با Ubuntu!
« : 07 مهر 1392، 10:09 ق‌ظ »
سلام. من یه برنامه نویسم که واقعاً از ویندوز دیگه خسته شدم! اونقداهم از لینوکس دور نبودم چون مدتی کارم کوک رام های اندروید بود... ولی خب توی اوبونتو واقعاً تازه کارم.
چند تا سوال دارم که اگه پاسخ بدین ممنونتون میشم.  :)
(از Ubuntu 12.04 LTS استفاده میکنم و لپتاپم هم Fujitsu Lifebook AH532 هست، لینک مشخصاتش رو در زیر میذارم)
http://www.notebookcheck.net/Review-Fujitsu-Lifebook-AH532-Notebook.81495.0.html

1. چطور درایورهای لپتاپم رو نصب کنم؟
2. توی ویندوز کناره های Touchpad به عنوان ولوم برای Scroll کردن استفاده میشه، آیا این امکان در اوبونتو هم هست؟
3. دکمه های تنظیم صدا و وای فای که بصورت ترکیبی از Fn و Fهای بالای کیبورد هستن، کار میکنن ولی دکمه ی تنظیم روشنایی کار نمیکنه، میشه فعالش کرد؟
4. من برنامه نویس جاوا هستم، و باید Eclipse، JDK8، و MySql-Server رو نصب کنم، نسخه های داخل Software Center قدیمی هستن، خود سایت هاهم تحریممون کردن! یه IP Changer بم معرفی کنین برای دور زدن تحریم و راه نصب فایل های اجرایی در اوبونتو
5. در ادامه ی سوال قبل، بم بگین فایل های اجرایی لینوکس چندتاست اساساً! deb، run، sh...
6. در ویندوز8 میشه از قابلیت multi-touch در Touchpad برای زوم کردن و... استفاده کرد، این قابلیت در اوبونتو هم وجود داره؟
7. من چندین بار اوبونتو نصب کردم و بعدش که دیدم نمیتونم دوباره رفتم سراغ ویندوز! قدیما توی Ubuntu 9 خیلی توانایی شخصی سازی (Customize) بیشتر بود... دیگه نیست؟  ;D
8. الان یه Ubuntu 12.04 نصب دارم، چطور یه Windows8 کنارش نصب کنم؟
9. آخرین ورژن Wine که فکر کنم 1.7 باشه رو چطور دانلود و چطور نصب کنم؟
10. در مورد بازی هم فقط یک بازی رو میخوام! Counter! چطور با Wine نصبش کنم؟ نسخه ی لینوکسی نداره؟
 :oops:
منو ببخشین که این همه سوال پرسیدم!! واقعاً دیگه تصمیم دارم به هیچ وجه سمت Windows و کلاً شرکت Microsoft نرم!! ولی هر دفعه می بینم اصلا نمیشه نرم!! دوست دارم این دفعه شکست نخورم.  :'(
ممنونم.

آفلاین hadi.asadi69

• Newbie
  • *
  • ارسال: 17
پاسخ : ده سوال من برای شروع کار با Ubuntu!
« پاسخ #1 : 07 مهر 1392، 10:58 ق‌ظ »
سلام. منم فوق مبتدی هستم اما جواب چندتاشو میدونم.
۱. موقع نصب TRY رو بزن به جای Install . بوسیله یه نرم افزار که به نظرم اسمش Gpated هست اینکارو انجام بده و یه راه دیگه اینکه وقتی داری نصب میکنی به یه صفحه میرسی (installation type) که ۳ تا گزینه داره. گزینه آخر ’Something else’ رو میزنی و پارتیشن بندی میکنی.
۲. توو لپ تاپ من که این گزینه رو نداشت و باید ۲ تا انگشت واسه اسکرول میبود و باید قبلش نرم افزارش نصب میشد به صورت خودکار اوبونتو این کارو واسم انجام داد و گوشه تاچ پد واسه اسکرول استفاده میشه.
۳. واسه من که همه اش کار میکنه
۴. مشکل منم هست . میگن یور فریدام خوبه. امتحان نکردم هنوز
۵. تا اونجایی که من میدونم DEB رو اوبونتو راحت نصب میکنه اما tar.gz  و مثل اینها سورس هستن و یه نمه لم داره واسه نصبش.
۶. آره میشه. سرچ کن.
۷. نمیدونم. نیست؟
۸. دوستم که لینوکس کاره بهم گفت اول که اوبونتو نصب کردی نمیشه دوال بوتش کنی. باز هم سرچ کن.
۹. از سایتش. آموزش زیاده.سرچ کن. http://www.winehq.org/
۱۰. بعید میدونم نسخه لینوکس داشته باشه. شنیدم با واین اجراش کردن. سرچ کن.
.
کلا باید سرچ کنی! ضد حاله اما باید سرچ کنی.

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
« پاسخ #2 : 07 مهر 1392، 01:17 ب‌ظ »
سوال 7 :

از نسخه 11.04 به بعد رابط یونیتی جایگزین گنوم پنل شد و یونیتی به اندازه گنوم پنل قابلیت شخصی سازی نداره،اگه شخصی سازی برات مهمه میتوانی از کوبونتو که مبتنی بر اوبونتو با میزکار KDE هستش استفاده کنی.

سوال 8 :

من یکماه قبل تنها کوبونتو رو سیستمم نصب بود بعد با نصب ویندوز 8 Preview روی یک پارتیشن در همان هاردی که کوبونتو درش نصب بود پارتیشن کوبونتوم به طور کامل فرمت شد! متاسفانه پارتیشن جدا برای Home هم نگذاشته بودم.مراقب باش این اتفاق برات نیفته!

سوال 10 :

کانتر نسخه گنو لینوکس داره ولی فکر کنم فقط از طریق استیم،نمیدونم نسخه غیر استیم هم داره یا نه.

دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین farshid-foss

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 283
    • محتوای باز
« پاسخ #3 : 07 مهر 1392، 01:18 ب‌ظ »
10. در مورد بازی هم فقط یک بازی رو میخوام! Counter! چطور با Wine نصبش کنم؟ نسخه ی لینوکسی نداره؟
نسخه ویندوزیش رو نمیدونم ولی یه بازی هست به اسم urban terror که خیلی شبیه کانتره. یه سرچی هم راجع به این بازی بکن.
اگر خیلی اهل بازی هستی یه نگگاهی هم به این کتاب که به زبان شیرین فارسی است بنداز: (البته یه مقدار بازیها قدیمی شدند ولی بازم کار راه بندازه)
http://libooks.ir/index.php/game-entertainment/250-linux-games

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
ممنون!
« پاسخ #4 : 07 مهر 1392، 05:20 ب‌ظ »
اول اینو بگم که آقا دمتون گرم! نه فقط واسه اینکه جواباتون خیلی خوب و کارراه انداز بود!
کلا با فروم اوبونتو خیلی حال کردم! فکر کنم خیلی انجمن فعال و خوبی باشه... نه مث بعضی جاها که شدن ‍محل تبلیغ و ‍پیام بازرگانی!
فکر میکنم سوال اولم رو بد نوشتم یا بد خونده شد شایدم که hadi.asadi69عزیز جوابشو داد... منظورم از درایور راه انداز سخت افزارهای لپتاپم بود... چطور اونا رو نصب کنم؟

ولی در کل (و در جزء! :D) هم از هر سه تا استاد خودم که جواب دادن ممنونم. :)

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
سوال جدید!
« پاسخ #5 : 07 مهر 1392، 05:36 ب‌ظ »
لامصب انقد آدم به مشکل میخوره که تا یه چیزی پیدا میکنه تو همونم سوال پیش میاد!
سوال اول اینکه یک دانلود منیجر خوب بم معرفی کنین... wget که خب زیاد قوی نیست به نظرم. kget هم نصب کردم نمیدونم چرا درست باز نمیشه برنامش!... کاش Orbit نسخه لینوکسی داشت
سوال دوم اینکه اساساً توی سیستم عامل های دیگه (مثل Android و تا اونجایی که من میدونم iOS و Mac OS هم همینطوره) علاوه بر مارکت های رسمی مارکت هایی هستن که بطور مستقل برنامه هارو میذارن و در خیلی موارد از مارکت های رسمی هم جلو ترن... در اوبونتو‌ (و کلا دنیای لینوکس!) چنین مارکت هایی نیستن تا بشه جایگزینی برای Software Center به حسابشون اورد؟

چون با اینکه به نظرم خیلی سیستم عامل خوبیه اوبونتو... ولی واقعاً فکر میکنم بشه یکی از نقطه ضعف هاشو Software Center دونست... نمیدونم بام موافقین یا نه.  ](*,)
« آخرین ویرایش: 07 مهر 1392، 05:39 ب‌ظ توسط MohamadF »

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
« پاسخ #6 : 07 مهر 1392، 06:18 ب‌ظ »
معمولا بجز گرافيك به راه انداز ديگه اى نياز نيست.تو انجمن سرچ كنيد آموزش نصب گرافيك هم هست.

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
« پاسخ #7 : 07 مهر 1392، 06:20 ب‌ظ »
براى دانلود منجر هم تو انجمن بگرديد زياد بحث شده.به هر حال اين اسم دو تاش:xdman     aria2

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #8 : 07 مهر 1392، 06:30 ب‌ظ »
نقل‌قول
فکر میکنم سوال اولم رو بد نوشتم یا بد خونده شد شایدم که hadi.asadi69عزیز جوابشو داد... منظورم از درایور راه انداز سخت افزارهای لپتاپم بود... چطور اونا رو نصب کنم؟
اوبونتو درایورهای آزاد رو به همراه داره اما بعضی مواقع این درایورهای آزاد کیفیت بالایی ندارن و باید دنبال درایور غیر آزاد آلاترناتیو باشی.
برای شما میشه درایور کد بسته Nvidia و Optimus. راهنمای نصبش رو این‌جا بخون: نصب و راه‌اندازی Bumblebee، معادل لینوکسی Nvidia Optimus
نقل‌قول
سوال دوم اینکه اساساً توی سیستم عامل های دیگه (مثل Android و تا اونجایی که من میدونم iOS و Mac OS هم همینطوره) علاوه بر مارکت های رسمی مارکت هایی هستن که بطور مستقل برنامه هارو میذارن و در خیلی موارد از مارکت های رسمی هم جلو ترن... در اوبونتو‌ (و کلا دنیای لینوکس!) چنین مارکت هایی نیستن تا بشه جایگزینی برای Software Center به حسابشون اورد؟
بیشتر از این‌که مشکل مرکز Software Center باشه مشکل مخازن نرم‌افزار هست که این برنامه‌ها ازش میان. اوبونتو یه پایه فریز داره. یعنی با انتشار هر نسخه اوبونتو بسته‌های اصلی ثابت می‌مونن و فقط رفع باگ‌های ساده (و جدیدا چندتا برنامه مثل فایرفاکس) به مخازن وارد میشن. برای داشتن برنامه‌های جدید سعی کن یه ppa از اون‌ها پیدا کنی یا به توزیع دیگه مثل فدورا کوچ کن. من کلا خوندن اوبونتو برای تازه‌واردها رو به شما توصیه می‌کنم. خیلی از سوال‌ها فعلی و سوال‌هایی در آینده بشون برخورد می‌کنی اون تو جواب داده شده .
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 07 مهر 1392، 07:15 ب‌ظ »
نقل‌قول
اوبونتو درایورهای آزاد رو به همراه داره اما بعضی مواقع این درایورهای آزاد کیفیت بالایی ندارن و باید دنبال درایور غیر آزاد آلاترناتیو باشی.
برای شما میشه درایور کد بسته Nvidia و Optimus. راهنمای نصبش رو این‌جا بخون: نصب و راه‌اندازی Bumblebee، معادل لینوکسی Nvidia Optimus
نقل‌قول
بیشتر از این‌که مشکل مرکز Software Center باشه مشکل مخازن نرم‌افزار هست که این برنامه‌ها ازش میان. اوبونتو یه پایه فریز داره. یعنی با انتشار هر نسخه اوبونتو بسته‌های اصلی ثابت می‌مونن و فقط رفع باگ‌های ساده (و جدیدا چندتا برنامه مثل فایرفاکس) به مخازن وارد میشن. برای داشتن برنامه‌های جدید سعی کن یه ppa از اون‌ها پیدا کنی یا به توزیع دیگه مثل فدورا کوچ کن. من کلا خوندن اوبونتو برای تازه‌واردها رو به شما توصیه می‌کنم. خیلی از سوال‌ها فعلی و سوال‌هایی در آینده بشون برخورد می‌کنی اون تو جواب داده شده .

ممنونم از پاسختون. :) ولی من با این اضافه کردن ppa مشکل دارم الان! توی سایت WineHQ گفته برای نصب نسخه 1.6 باید ppa رو اضافه کنین... من این کارو کردم! ولی هیچ تغییری در Software Center رخ نداد! همچنان نسخه 1.4 رو داره... باید چه کار کنم خب؟  ](*,) :(

آفلاین adel1368

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 387
« پاسخ #10 : 07 مهر 1392، 07:40 ب‌ظ »
باید بعد از اضافه کردن مخازن اونارو آپدیت کنید:
sudo apt-get updateبعد با این دستور نصبش کنید:
sudo apt-get install wine1.6
(((خالیق یازان خطی هش کیم پوزابیلمز)))

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 08 مهر 1392، 10:25 ق‌ظ »
آقا ساسان و adelعزیز ممنونم. پاسخ هاتون درست و کارآمد بود. :)

نمیدونم اینکه سوالات جدید میپرسم از نظر قوانین انجمن بدون عیب هست یا نه...
سوال جدیدی که برام پیش اومده در مورد FullScreen هست... توی نرم افزارهای DosBox و از اون مهم تر VirtualBox در حالت FullScreen مقداری از صفحه سیاه میمونه و کل صفحه پر نمیشه! حدس خودم اینه که دلیلش نصب نبودن درایور گرافیکم در اوبونتو هست... درسته؟
گرافیک لپتاپ من اینتله (ATI). ولی اینو نمیدونم باید از کجا بفهمم که آیا گرافیک NVidia هم روی مادربوردم هست یا نه... چه کنم؟! (البته این سوالم کاملا سخت افزاری بود!)

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #12 : 08 مهر 1392، 11:03 ق‌ظ »
آقا ساسان و adelعزیز ممنونم. پاسخ هاتون درست و کارآمد بود. :)

نمیدونم اینکه سوالات جدید میپرسم از نظر قوانین انجمن بدون عیب هست یا نه...
سوال جدیدی که برام پیش اومده در مورد FullScreen هست... توی نرم افزارهای DosBox و از اون مهم تر VirtualBox در حالت FullScreen مقداری از صفحه سیاه میمونه و کل صفحه پر نمیشه! حدس خودم اینه که دلیلش نصب نبودن درایور گرافیکم در اوبونتو هست... درسته؟
گرافیک لپتاپ من اینتله (ATI). ولی اینو نمیدونم باید از کجا بفهمم که آیا گرافیک NVidia هم روی مادربوردم هست یا نه... چه کنم؟! (البته این سوالم کاملا سخت افزاری بود!)

درایور گرافیک باید نصب بشه.

بعد VirtualBox Guest Additions  باید روی ماشین مجازیتون نصب بشه.

اگه روی لپ تاپتون لوگوی Amd Radeon یا ATI هست پس گرافیکتون Nvidia نیست. :)

آفلاین امین - am1n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 467
  • ... روش دین توضیح شناخته‌ها بوسیله ناشناخته‌هاست!!
    • دات امین / حرف های آزاد من
« پاسخ #13 : 09 مهر 1392، 12:14 ق‌ظ »
سلام خوش اومدی  :)
خوبه که بچه ها جواب سوال هارو میدن و فعالن ولی من گفتم یه نکته ای که با خوندن پستت به ذهنم رسید رو بگم. قصد جواب دادن هم به سوال ها ندارم البته  ;)

چیزی که بیشتر وقتا تازه کارهارو مثل خودم اذیت میکنه دست و پا زدن تو گنو/لینوکس با  "تفکر ویندوزی" هست !!!
اگه دقت کنی شمام همینطوری هستی ! اینکه در ویندوز ۸ فلان امکان هست چرا اینجا نیست؟ یا فایل های اجرایی اینجا چرا اینطوریه در حالی که ویندوز مثلا exe هست !! از اینجور مورد ها خیلی هست منم زیاد اینجور سوالا دیدم که میگما  ;) ;)

کلا مشکل اصلی تو نگاه ماست. یه مثال جالب بزنم یه مدت همه میگفتن چرا حرف "پ" روی کیبورد در ویندوز تقریبا بالای دکمه ی اینتر هست ولی تو لینوکس جاشو عوض کردن گذاشتن روی دکمه ی M !!!  (کیبورد استاندارد فارسی در گنو به کار گرفته شده)
ینی ویندوز را پایه قرار میدیم بعد میریم سراغ گنو/لینوکس بعدش میگیم حالا چیکار کنیم که مثل ویندوز نیست !!

به نظرم اولین قدم اینه که برنامه های مزخرفی مثل wine رو کنار بذاری چون همونطوری که درست نیست از ویندوز، لینوکس رو بخوایم پس نیازی نیست از لینوکس، ویندوز رو بخوایم (نمیگم بازی نکنیم و غیره، فقط میگم به واین وابسته نشیم)

نکته ی آخرم بگم، چیزی که بیشتر به نظرم مهمه اینه که سخت افزاری که ما میخریم کاملا در اختیار ما باشه نه اینکه برعکس باشه. اینکه واسه مشکلات خودمون راه حل بتراشیم لذت بخشه واسه همین می گم اینجور سوالا هرچقدر هم جواب داده بشه فایده ای نداره چون هفته ی بعد که به مشکل بخورن همون آش و همون کاسه  ;)
موفق باشی

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
تشکر!
« پاسخ #14 : 11 مهر 1392، 01:12 ب‌ظ »
از جواب Ghost Shadowعزیز ممنونم خیلی هم به درد بخور بود، ولی فقط یه چیزی... اینو خودم میدونم که اگه اینتله پس nVidia نیست! ولی شما بهتر میدونین که رو بعضی لپتاپا ۲ تا گرافیک هست و من نمیدونم لپتاپم یه گرافیک داره یا ۲ تا! :D

از aminعزیز هم ممنونم، حرف شما درسته، حداقل برای من که درسته! واقعا من گنو/لینوکس رو برای این انتخاب کردم که اونو جایگزین Microsoft Windows کنم! نه فقط در مورد سیستم عامل... کلا برام جذابه به دنیای OpenSource و خط فرمان و و و... وارد بشم. نمونه ی دیگش برنامه نویسیه، من برنامه نویس دات نت بودم و هستم!‌ و فقط برای علاقم رفتم دنبال جاوا...  :D

توی حرفای شما فقط با این موضوع مشکل دارم که میگین دنبال جایگزین نباشم. درسته که گنو/لینوکس دنیاش جداست از ویندوز، ولی من چی؟! من یه کاربر نیمه حرفه ای ویندوزم که از Windows3.1 و Windows95 گرفته تا Windows8 کاربرش بودم و نرم افزارها و گاهی نقاط قوت و ضعفش رو دیدم... الان که به یه دنیای جدید وارد شدم، خب طبیعیه که بخوام اون تجربیات رو توی این دنیای جدید معادل سازی (یا حداقل شبیه سازی!  ;D) کنم... موافقین؟

(یه چیزی توی پرانتز بپرسم! چرا این انجمن دکمه ی تشکر نداره؟! یا داره و من پیداش نمیکنم؟!)