انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: وقتی سیستمم هنگ می کنه چیکار کنم‌؟  (دفعات بازدید: 5933 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • ارسال: 197
  • מוטורולה
وقتی سیستمم هنگ می کنه چیکار کنم‌؟
« : 02 آبان 1392، 04:10 ب‌ظ »
سلام و درود
یک مشکلی دارم که همیشه یادم میره بپرسم  :P

در ویندوز وقتی سیستم هنگ می کنه به task manager مراجعه می کنیم و برنامه مورد نظر رو می بندیم kill می کنیم حالا در اوبونتو باید چی کار کرد ؟ من معمولا فایل منیجرم دچار این مشکل میشه
البته برنامه هایی نظیر lxtask و system monitor  رو نصب کردم ولی کار باهاشون خیلی سخته مثلا همین فایل منیجر رو من اصلا نتونستم پیدا کنم
اگر شما ردهت را فرابگیرید، ردهت را آموخته‌اید و اگر شما اسلکور را فرابگیرید لینوکس را

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
پاسخ : وقتی سیستمم هنگ می کنه چیکار کنم‌؟
« پاسخ #1 : 02 آبان 1392، 05:31 ب‌ظ »
سلام و درود

در ویندوز وقتی سیستم هنگ می کنه به task manager مراجعه می کنیم و برنامه مورد نظر رو می بندیم kill می کنیم حالا در اوبونتو باید چی کار کرد ؟ من معمولا فایل منیجرم دچار این مشکل میشه
البته برنامه هایی نظیر lxtask و system monitor  رو نصب کردم ولی کار باهاشون خیلی سخته مثلا همین فایل منیجر رو من اصلا نتونستم پیدا کنم

برای این کار کافیه که به محیط خط فرمان سوییچ کنی...برای این کار باید alt+ctrl+f1 رو فشار بدی و نام کاربری و پسوردتو وارد کنی و بعد هم میتونی سیستم رو کنترل کنی...

مثلا با اجرای دستور top لیست پروسه ها رو ببینی و بعد با دستور kill‌ اونارو ببندی یا اینکه با دستور reboot‌ سیستم رو ری استارت کنی...

لازم به ذکر هست به غیر از f7‌ با فشار دادن هر کدام از function keys میتونی به محیط خط فرمان وارد بشی.

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #2 : 02 آبان 1392، 06:59 ب‌ظ »
نقل‌قول
هنگ کردن کل سیستم با هنگ مدیرفایل فرق می‌کنه. تو لینوکس شاید برنامه‌هات مشکل پیدا کنن ولی هنگ کردن کرنل به این سادگی‌ها نیست.
با فرض این‌که Nautilus مدیرفایلت هست، تو ترمینال تایپ کن:
sudo pkill nautilus
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • מוטורולה
« پاسخ #3 : 02 آبان 1392، 07:40 ب‌ظ »
سلام و درود

برای این کار کافیه که به محیط خط فرمان سوییچ کنی...برای این کار باید alt+ctrl+f1 رو فشار بدی و نام کاربری و پسوردتو وارد کنی و بعد هم میتونی سیستم رو کنترل کنی...

مثلا با اجرای دستور top لیست پروسه ها رو ببینی و بعد با دستور kill‌ اونارو ببندی یا اینکه با دستور reboot‌ سیستم رو ری استارت کنی...

لازم به ذکر هست به غیر از f7‌ با فشار دادن هر کدام از function keys میتونی به محیط خط فرمان وارد بشی.

وقتی دستور top رو میزنم یکسری اعداد می بینم از کجا بفهمم کدوم کدام برنامه هست ؟
اگر شما ردهت را فرابگیرید، ردهت را آموخته‌اید و اگر شما اسلکور را فرابگیرید لینوکس را

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • מוטורולה
« پاسخ #4 : 02 آبان 1392، 07:41 ب‌ظ »
نقل‌قول
هنگ کردن کل سیستم با هنگ مدیرفایل فرق می‌کنه. تو لینوکس شاید برنامه‌هات مشکل پیدا کنن ولی هنگ کردن کرنل به این سادگی‌ها نیست.
با فرض این‌که Nautilus مدیرفایلت هست، تو ترمینال تایپ کن:
sudo pkill nautilus

هیچ اتفاقی نیفتاد

s27@s27-K50IJ:~$ sudo pkill nautilus
[sudo] password for s27:
s27@s27-K50IJ:~$

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #5 : 02 آبان 1392، 08:10 ب‌ظ »
گفتم اگر مدیرفایلت Nautilus هست. میزکارت چیه؟
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 02 آبان 1392، 08:27 ب‌ظ »
سلام و درود

وقتی دستور top رو میزنم یکسری اعداد می بینم از کجا بفهمم کدوم کدام برنامه هست ؟

به عکس زیر دفت کن PID که مخفف Program ID هست و در واقع عدد شناسایی برنامه شما و در قسمت Command هم اسم برنامه ها اومده.
به فرض اگر من بخوام abrowser رو kill کنم باید بنویسم:

kill 2914
تصویر پیوست شد.

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
« پاسخ #7 : 02 آبان 1392، 09:17 ب‌ظ »
یک روش دیگه هم استفاده از Shortcut برای دسترسی به برنامه ی System Monitor ی که روی توزیعتان نصب هست و این برنامه مشابه همان Task Manager ویندوز است،مثلا در کوبونتو برنامه System Monitor این توزیع KSys Guard است که با فشردن کلیدهای Ctrl و Esc پنجره ای باز میشود که نام برنامه ها و مقدار مصرف رم و CPU و PID آنها و ... نمایش داده میشود و از آنجا به راحتی میشود یک برنامه را متوقف کرد.البته این شورتکات تنها پروسه ها را نمایش میدهد و مثل زمانی که خود نرم افزار را اجرا میکنید بخش Network و رم و CPU را ندارد.
« آخرین ویرایش: 03 آبان 1392، 08:56 ق‌ظ توسط تازه وارد »
دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1224
« پاسخ #8 : 02 آبان 1392، 11:53 ب‌ظ »
من از این استفاده میکنم . دیگه دردسر پیدا کردن  pid رو هم نداره تازه گرافیکی هم هست .
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/10/force-quit-applet-unity-launcher

برای top این جا اموزش کار باهاش رو گذاشته :
http://30li.org/bash/commands/top
البته استفاده از killall اسون تر هستش چون عدد  pid رو نمیخاد بنویسین . اسم برنامه رو بنویسیسن کافیه.

دستور kill هم هست :
http://30li.org/bash/commands/kill

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 03 آبان 1392، 09:19 ق‌ظ »
من از این استفاده میکنم . دیگه دردسر پیدا کردن  pid رو هم نداره تازه گرافیکی هم هست .

البته استفاده از killall اسون تر هستش چون عدد  pid رو نمیخاد بنویسین . اسم برنامه رو بنویسیسن کافیه.

دستور kill هم هست :

با تشکر از رفرنس های جالب علی آقا...

ولی دوستان کلا اینا به کنار...

واقعا سیستم شما هنگ میکنه؟

من که یادم نمیاد سیستمم هنگ کرده باشه!!

بیشتر حین اجرای چه برنامه ای با مشکل مواجه میشید؟

s27‌ کانفیگ سیستم شما چیه و از چه توزیع و دسکتاپی استفاده میکنید؟

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #10 : 03 آبان 1392، 10:14 ق‌ظ »
به عکس زیر دفت کن PID که مخفف Program ID هست و در واقع عدد شناسایی برنامه شما و در قسمت Command هم اسم برنامه ها اومده.
به فرض اگر من بخوام abrowser رو kill کنم باید بنویسم:

kill 2914
تصویر پیوست شد.
مشخصا pkill بهتر از killعه، چون نیاز به آی دی نداره
pkill abrowser

آفلاین tdhmh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 149
« پاسخ #11 : 03 آبان 1392، 01:51 ب‌ظ »
از اونجایی که تا حالا کسی هنگ کردن کل سیستم عامل رو رویت نکرده پس من چند تا ابزار رو بهت معرفی می کنم تا اگه برنامه ای هنگ کرد بتونی برنامه رو ببندی و دوباره اجراش کنی:
1. ساده ترین راه استفاده از اپلت force quit هست که بعد از نصبش فقط کافیه یه بار روی روی این اپلت کلیک کنی و بعد روی برنامه ای که هنگ کرده و در نتیجه کلا برنامه در هر حدی هنگ کرده باشه اونو میبنده که میتونی از اینجا دانلودش کنی :
http://dl.dropbox.com/u/1257442/ForceQuit.tar.gz
2.اما برای بستن یه پروسس چند تا ابزار هست یکی همون system monitor هست که کار تسک منیجر ویندوز رو انجام میده و بصورت پیش فرض بر روی اوبونتو نصب هست و یه برنامه تحت ترمینال هست که نسخه پیشرفته و ساده دستور top هست و اسمش htop که خیلی راحت میتونی هر پروسس رو باهاش ببندی که با این دستور باید نصبش کنی : sudo apt-get install htop

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #12 : 05 آبان 1392، 06:39 ق‌ظ »
با xkill هم میشه پنجره‌‌ای که مشکل داره رو بست.
توی ترمینال بنویسید xkill ، بعد روی پنجره‌ی مورد نظر کلیک کنید.
میشه براش میانبر هم گذاشت...

آفلاین Sir-Shadow

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 69
« پاسخ #13 : 05 آبان 1392، 01:10 ب‌ظ »
من هم خیلی وقته که هنگ نداشتم.
ولی قبلنا یه کارایی می‌کردم

اولیش ایجاد یه شرتکات برای  gnome-system-monitor بود. مثلا با ctrl + delete
دوتا شرتکات هم برای xkill. مثلا می‌زاشتم روی ctrl+shift+x و یه دونم با کیبورد فارسی که مواقعی که کیبورد فارسی هست و جای x حرف ط رو می‌زنه، مشکلی نباشه. بعد هم با موس کارشو می‌ساختم.
ولی راحت‌ترین کار استفاده از killall هست. مثلا اگه کرومیوم هنگ بکنه چون تعداد پروسه‌هاش زیاده، یکی یکی بخوای ببندی خیلی سخته. با روش‌هایی که دوستان گفتن حالا یا ctrl+alt+f1 یا راحت‌تر از اون اگه کل سیستم هنگ نکرده صدا زدن ترمنیال توی خود دسکتاپ با ctrl+alt+t
sudo killall chromium-browser
یادآوری این نکته هم بد نیست که کلید tab توی ترمینال کار تکمیل دستور رو براتون راحت می‌کنه. اولشو می‌نویسی، بقیشو خود سیستم کامل می‌کنه.

آفلاین s27

• Full Member
  • *
  • מוטורולה
« پاسخ #14 : 09 آبان 1392، 11:12 ب‌ظ »

دستور kill هم هست :

با تشکر از رفرنس های جالب علی آقا...

ولی دوستان کلا اینا به کنار...

واقعا سیستم شما هنگ میکنه؟

من که یادم نمیاد سیستمم هنگ کرده باشه!!

بیشتر حین اجرای چه برنامه ای با مشکل مواجه میشید؟

s27‌ کانفیگ سیستم شما چیه و از چه توزیع و دسکتاپی استفاده میکنید؟

ببخشید یک مدت اینترنتم مشکل داشت
بله واقعا سیستم من هنگ میکنه
من از اوبونتو 32 بیتی یونیتی 13.04 استفاده می کنم مشصات سیستمم
2 گیگ رم
سی پی یو dual core t4200 2GHz
گرافیک Intel mobile GM45