انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا دبیان با اوبونتو در مصرف انرژی فرقی ندارد؟  (دفعات بازدید: 7785 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 321
    • سیستم مدیریت محتوا گیلان ( بزودی )

سلام دوستان

من الان حدود 5 ساله دارم با انواع توزیعات گنو/لینوکس کار می کنم و حدود فکر کنم 2 سال ( درست نمی دونم ولی می دونم 1 و نیم بیشتره) دارم با اوبونتو کار می کنم و خیلی هم خوب کارهای منو راه انداخته.

فقط تنها مشکل توزیعات لینوکس نا سازگاری کامل با سخت افزارها در مصرف انرژی هست. البته این را هم می دونم که این مصرف زیاد برای استفاده از تمام توان سیستم هست. ولی ....

این مورد منو خیلی اذیت می کنه چون من HP ProBook 4540s دارم و یکی از دوستانم هم همینطور.
اما دوستم ویندوز استفاده می کنه و بعد از 100٪ شارژ راحت تا 4 ساعت با لپ تاپش کار می کنه. اما من Ubuntu 12.04 دارم و بیشتر از 1:30 تا الان نتونستم استفاده کنم.

خیلی هم دنبال غیر فعال کردن گرافیک و کاهش مصرف و ... رفتم ولی فقط تونستم 20 دیقه بیشتر کنم.  ](*,)

حالا اصل سوالم اینه که : آیا دبیان هم همین مشکل را دارد؟ یعنی دبیان نصب کنم باز هم کمتر از 2 ساعت می تونم از لپ تاپ استفاده کنم؟
 اگر حداقل دبیان بتونه 2:30 هم به من کار بده خیلی عالی میشه.  \\:D/

راستی دوستان البته سوالم رو پرسیدم ولی این سوال هم برام پیش اومده آیا جایی یا منبعی وجود داره که بگه روی چه لپ تاپ هایی کدام توزیعات لینوکس تست شده و نتیجه را هم نمایش بده؟

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
لبتاب رو خاموش کن بزن تو شارژ بزار 10 ساعت تو شارژ باشه بعد باتری رو درار بزار تو فریز
بعد از این کار فن لب لبتاب و فن سی پیو و خمیر سیلیکون رو تعویض کن
بعد 2 ساعت باتری رو دربیار لبتاب رو روشن کن نیم ساعت بزار لبتابت روشن باشه و بیشترین کار رو باهاش انجام بده
بعد نیم ساعت لبتابت خاموش میشه
بعد باتری رو بزن تو شارژ درحالی که لبتابت خاموشه 10 ساعت
بعد 10 ساعت لب تابت روز اول 4 ساعت شارژ میده
ممکنه بعد 4 روز 2 ساعت بشه
که این مشکل بدلیل
به برق زدن لب تاب در حالت روشن بوجود میاد
اگه اینکار رو کردی فرقی نکرد بگو تا روش های دیگه کالیبره کردن باتری بگم
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
دوست عزیز ممنون از پاسخگویی سریعتان

اول لپ تاپ گارانتی هست و البته تازه گرفتمش و فعلا ریسک باز کردنش خطرناکه. برای همین نمی تونم بازش کنم.
دوم در حال حاظر با سیستم کار دارم و برام مقدور نیست سیستم 10 ساعت خاموش کنم( از 24 ساعت باور کنید فقط 6 ساعت سیستم خاموشه ). مگر یک روز تعطیل.

تا اون روز راه حل دیگه ای وجود داره؟

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
کرنل دبیان ویزی فکر کنم ۲.۶.۳۲  که مصرفش از کرنل حال حاضر اوبونتو پایینتره.
ولی شما نمیتونی سیستمتو با سیستم رفیقت مقایسه کنی.ببین رو سیستم خودت چقدر ویندوز دووم میاره.
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
تا چه حد تفاوت داره؟ می تونه راحت 2:30 استفاده کنم؟

من 1 هفته اولی که لپ تاپ گرفته بودم، ویندوز روش نصب بود و راحت 5 ساعت شارژ داشت. بعدش اوبونتو نصب کردم و مشکل مصرف و...

اینم بگم سیستم من و دوستم فقط از نظر سیستم عامل متفاوته. از نظر سخت افزار دقیقا یکی هستند.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
تا چه حد تفاوت داره. می تونه راحت 2:30 استفاده کنم.

من 1 هفته اولی که لپ تاپ گرفته بودم، ویندوز روش نصب بود و راحت 5 ساعت شارژ داشت. بعدش اوبونتو نصب کردم و مشکل مصرف و...

اینم بگم سیستم من و دوستم فقط از نظر سیستم عامل متفاوته. از نظر سخت افزار دقیقا یکی هستند.
اینکه سیستمهاتون عین همه دلیل نمیشه.اونم تو برند اچ پی. سیستم داداش منم با خیلیهای دیگه یکی بود بعد یه سال مینش سوخت ](*,)
شما یه acpi -V بگیر ببین چقد باتریت سالمه

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *

Battery 0: Charging, 44%, 00:38:51 until charged
Battery 0: design capacity 3576 mAh, last full capacity 3576 mAh = 100%
Adapter 0: on-line
Thermal 0: ok, 0.0 degrees C
Thermal 0: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 1: ok, 0.0 degrees C
Thermal 1: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 2: ok, 127.0 degrees C
Thermal 2: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 3: ok, 42.0 degrees C
Thermal 3: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 3: trip point 1 switches to mode passive at temperature 55.0 degrees C
Thermal 4: ok, 55.0 degrees C
Thermal 4: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 5: ok, 53.0 degrees C
Thermal 5: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 6: ok, 59.0 degrees C
Thermal 6: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 6: trip point 1 switches to mode passive at temperature 108.0 degrees C
Thermal 7: ok, 61.0 degrees C
Thermal 7: trip point 0 switches to mode critical at temperature 128.0 degrees C
Thermal 7: trip point 1 switches to mode hot at temperature 104.0 degrees C
Cooling 0: LCD 0 of 20
Cooling 1: LCD 0 of 20
Cooling 2: Processor 0 of 10
Cooling 3: Processor 0 of 10
Cooling 4: Processor 0 of 10
Cooling 5: Processor 0 of 10
« آخرین ویرایش: 24 آبان 1392، 02:18 ب‌ظ توسط ﴿ AliReaza ﴾ »

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
گرافیک کارت وایرلس بلوتوس و اینجور چیزا رو خاموش کن درایور هارو هم نصب کن ببین برطرف میشه یا نه ؟
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
دوست عزیز من همه کارهایی که دارید میگن و خواهید گفت را انجام دادم ولی کلا نتوستند بیشتر از 20 دیقه تاثیر بذارند.

اصل سوال من این نبود که چطوری مصرفا را کم کنم!؟! اصلا سوال من اینه که آیا دبیان مصرف کمتری نسبت به اوبونتو داره؟ چقدر؟

آفلاین tdhmh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 149
دوست عزیز من همه کارهایی که دارید میگن و خواهید گفت را انجام دادم ولی کلا نتوستند بیشتر از 20 دیقه تاثیر بذارند.

اصل سوال من این نبود که چطوری مصرفا را کم کنم!؟! اصلا سوال من اینه که آیا دبیان مصرف کمتری نسبت به اوبونتو داره؟ چقدر؟
با این لحن کمتر کسی به شما جواب خواهد داد

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *

با این لحن کمتر کسی به شما جواب خواهد داد

ببخشید، متوجه منظورتون نشدم!!!

مگه من با چه لحنی صحبت کردم؟!؟!

من فقط نخواستم دوستان عزیز از اصل سوال دور شوند و تاپیک منحرف نشه.
دوم به سوال پرسیده شده جواب داده شود.

همان طور هم که در پست اول اشاره کردم

خیلی هم دنبال غیر فعال کردن گرافیک و کاهش مصرف و ... رفتم ولی فقط تونستم 20 دیقه بیشتر کنم.  ](*,)

تا الان هیچ یک از روشها نتواسته اند به من جواب مناسبی بدهند. پس پیش گرفتن دوباره روشها وقت کشی می باشد.

من فقط به دنبال جواب سوال هستم و نه آموزش کاهش مصرف انرژی در لینوکس

اگه به نظر شما من با لحن بدی صحبت کردم، از شما و تمام دوستان پوزش میطلبم. قصد هیچگونه جسارتی به دوستان نداشتم.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
لحنش اصلا بد نیست.خیلی هم خوش الحانه ;)
ببین گفتم که بین تموم کرنلا ۲.۶.۳۲ کمترین مصرف رو داره.دیگه فرق دیگه ای در مصرف انرژی بین توزیعها نیست غیر از میز کار و احیانا سرویسهایی که تو توزیع هست.مثلا وقتی یونیتی داره سیستمتو میگرده و فایلها رو به خاطر میسپاره خب این برق مصرف میکنه دیگه عزیزجان.
در مورد این مصرف برق کرنل هم تو linuxreview مطلب هست چندتایی ببینین شاید فایده کرد!
در مورد میزکار هم مسلما شما اگه بتونی از اپن باکس یا lxde استفاده کنی مصرفت کم میشه.هرچند شما خودتون استاد این زمینه کاهش مصرفین ولی یکم توضیح دادم که کاملا دستتون بیاد فرق بین کرنلها و میزکارها و سرویسهاست در کل نه اینکه توزیع چی باشه.

آفلاین ﴿ AliReaza ﴾

• Sr. Member
  • *
لحنش اصلا بد نیست.خیلی هم خوش الحانه ;)
ببین گفتم که بین تموم کرنلا ۲.۶.۳۲ کمترین مصرف رو داره.دیگه فرق دیگه ای در مصرف انرژی بین توزیعها نیست غیر از میز کار و احیانا سرویسهایی که تو توزیع هست.مثلا وقتی یونیتی داره سیستمتو میگرده و فایلها رو به خاطر میسپاره خب این برق مصرف میکنه دیگه عزیزجان.
در مورد این مصرف برق کرنل هم تو linuxreview مطلب هست چندتایی ببینین شاید فایده کرد!
در مورد میزکار هم مسلما شما اگه بتونی از اپن باکس یا lxde استفاده کنی مصرفت کم میشه.هرچند شما خودتون استاد این زمینه کاهش مصرفین ولی یکم توضیح دادم که کاملا دستتون بیاد فرق بین کرنلها و میزکارها و سرویسهاست در کل نه اینکه توزیع چی باشه.

دوست عزیز اولا ممنون بابت حمایت تان

دوما من خودم در جایگاهی نمی بینم که شما بخواید به من بگید استاد.

در مورد کرنل من فقط آشنایی جزئی دارم. و تاحالا در مورد اینکه کدام کرنل بیشتر و کمترین مصرف را داره تحقیق نکرده بودم. ( در اینجا شما استاد هستید )

در مورد بقیه نکاتی که فرمودید بسیار ممنون همین چند لحظه پیش میز کار lxde نصب کردم و بر طبق گفته شما مصرف کم شده. عمر باطری من حدود 40 دقیقه بیشتر شد که بسیار عالی و چشم گیر است.

فقط یه سوال که مربوط به همین موضوع میشه: چطوری میشه کرنل را به 2.6.32 تغییر بدم؟
و آیا میزان تفاوت مصرف کرنل 2.6.32 را با 3.5.0 را کسی می داند؟

باتشکر

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
ببین.شما اگر از صفر لوبونتو نصب کنی مصرفت ازین هم کمتر میشه.ضمن اینکه لوبونتو خیلی خوشگل تر و کانفیگ شده تره تا lxde رو اوبونتو.
بعیده در این حد بتونی بدون درد و خونریزی کرنل رو دانگرید بکنی ولی میدونم که با اضافه کردن یه عبارتی تو گراب میشد تا حدی مشکل مصرف بالا تو کرنلهای جدید رو کم کرد.الان عدد ندارم که بگم انقدر درصد مصرف بالاتر رفته ولی قابل توجهه مصرف این کرنلها به کرنل ۲.۶.۳۲
خب. خودت که نگشتی.مجبور شدم بگردم تا بیابم:
http://linuxreview.ir/1390/04/linux-kernel-power-issues-and-workaround/
http://linuxreview.ir/1390/06/more-power-issues-in-linux-kernel-3-1-with-workaround/

پ.ن:
راستی تا یادم نرفته یه برنامه tlp هم هست اگر اشتباه نکنم که میگن تو مصرف تاثیر خوبی داره.حالا چقد نمیدونم.
باز هم برای یادآوری میگم ژوپیتر یا هربرنامه ای که بتونید cpu scaling را تغییر بدین خوبه.نمیدونم.ممکنه از اول سیستم cpu اش تنظیم شده باشه رو high performance و این میشه اتلاف دیگه.
دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه.
آهان میخواستم بگم که acpi هم میگه باتریت کاملا سالمه
« آخرین ویرایش: 24 آبان 1392، 06:56 ب‌ظ توسط mrmrn »

آفلاین abbasalim

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 642
  • http://esfandune.ir/
    • اسفندونه
سلام
یه چیز که واسه خودم هم بوده
ببین وقتی ویندوز رو لپتاپ نصب بوده و درایورهاش رو که همراه لپتاپ بوده نصب کردی
یه سری تنظیمات بهت داده واسه مصرف باتری سی پی یو اینا (احتمالا)
اگه اونجا مثلا مصرف سی پی یو رو بالا برده باشی اینجا هم کماکان بالا خواهد بود و پایین نرفته با تغییر سیستم عامل

مثلا من لپ تاپم داخل ویندوز بودم زدم 80٪ بیشتر شارژ نشه الان داخل اوبونتو فدورا مینت اوپن سوزه هم که رفتم باتری از 80٪ بیشتر نمیشه مگه اینکه برم ویندوز و اون حالت رو غیر فعال کنم (اگه ویندوز جدید هم بریزم 80٪ بیشتر نمیشه تا درایور های مخصوص لپتاپم رو نصب کنم)