انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کمک در انتخاب زبان برنامه نویسی  (دفعات بازدید: 3411 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین pinkplus

• Newbie
  • *
  • ارسال: 17
کمک در انتخاب زبان برنامه نویسی
« : 29 آبان 1392، 10:36 ب‌ظ »
من کارم طراحی سیستم های میکروکنترلری هستش. حالا دنبال یه زبان ساده می گردم که بشه باهاش تو محیط لینوکس برنامه بنویسم و یه سری اطلاعات رو از طریق پورت سریال و یا USB بخونم و نمایش بدم. خیلی نمی خوام سخت باشه. خیلی هم حرفه ای نبود ، نبود.
همین که یه پنجره نمایش بده برام بسه. اگه مولتی پلتفرم باشه که دیگه محشره. یعنی بتونم همون رو واسه ویندوز هم کامپایل کنم.

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
پاسخ : کمک در انتخاب زبان برنامه نویسی
« پاسخ #1 : 29 آبان 1392، 10:42 ب‌ظ »
اگه با avr راحتی c++ خوبه ولی اگه میخوای با Arm ها هم کار کنی دستت خیلی بیشتر بازه
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین pinkplus

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 29 آبان 1392، 11:10 ب‌ظ »
مرسی از پاسختون. من با PIC کار می کنم و زبان c. ولی من اصلا چیزی از محیط های گرافیکی نمیدونم. یعنی با همین سی هم میشه یه پنجره طراحی کرد و مثلا چند تا دکمه و نمودار کشید؟

آفلاین B

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 354
« پاسخ #3 : 29 آبان 1392، 11:43 ب‌ظ »
مرسی از پاسختون. من با PIC کار می کنم و زبان c. ولی من اصلا چیزی از محیط های گرافیکی نمیدونم. یعنی با همین سی هم میشه یه پنجره طراحی کرد و مثلا چند تا دکمه و نمودار کشید؟

بلی؛ میشه؛
میتونید از کتابخونه‌هایی نظیر Qt استفاده کنید؛ که توی ویندوز و هم لینوکس از برنامه‌هاتون استفاده کنید...

آفلاین pinkplus

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 30 آبان 1392، 12:13 ق‌ظ »
مرسی از پاسختون. الان توی سایت گشتم و چند تا لینک خوب دیدم. دارم میخونم ببینم واسه شروع به کار چیکار باید بکنم. بازم مرسی از همه که سریع جواب دادین.

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #5 : 30 آبان 1392، 08:53 ق‌ظ »

بلی؛ میشه؛
میتونید از کتابخونه‌هایی نظیر Qt استفاده کنید؛ که توی ویندوز و هم لینوکس از برنامه‌هاتون استفاده کنید...
تاجایی که من میدونم کیوت با سی کار نمیکنه! جی تی کی با سی کار می کنه.

آفلاین امیرحسین گودرزی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 743
  • Devops engineer and AI enthusiastic
« پاسخ #6 : 30 آبان 1392، 10:36 ق‌ظ »

بلی؛ میشه؛
تاجایی که من میدونم کیوت با سی کار نمیکنه! جی تی کی با سی کار می کنه.
سالار جان از شما بعید بود #والا
کیوت روی همه چی کار می‌کنه از پایتون و سی گرفته تا روبی و جاوا :دی

آفلاین بهنام م ک

• Full Member
  • *
  • ارسال: 215
« پاسخ #7 : 30 آبان 1392، 10:43 ق‌ظ »
نه بعید نبود
من از آنچه تو میگویی بیزارم ولی تا پای مرگ از حق تو برای گفتن آن دفاع میکنم

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
« پاسخ #8 : 30 آبان 1392، 10:46 ق‌ظ »
نه بعید نبود

کیوت چرا با gcc کامپایل نمیشه؟؟؟
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #9 : 30 آبان 1392، 11:32 ق‌ظ »
کیوت روی همه چی کار می‌کنه از پایتون و سی گرفته تا روبی و جاوا :دی
خیر سی پشتیبانی نمیشه.
نقل‌قول
If you need a comprehensive GUI toolkit for C, you can use GTK+.
و البته بعدش اینو گفتته:
نقل‌قول
But it doesn't mean that your "application logic" can't be written in C, compiled with a C compiler and carefully linked to the C++ part
خوب با این حساب با لینک کردنش به سی پلاس پلاس میشه که با اون حساب سی با کیوت حساب نمیشه!
http://stackoverflow.com/questions/1728509/does-qt-have-a-c-interface
با تمام قابلیت های بیشتر و بهتر بودن کیوت، اما جی تی کی زبان های بیشتری رو پشتیبانی می کنه
نقل‌قول
Qt supports Java [6]Template:Dead link (officially supported in the past, but not anymore [7]), Perl [8], Python [9] [10], PHP [11], and Ruby [12] based development
نقل‌قول
Natively, GTK+ has C based libraries. It supports several languages, notably including C++ [13], Java [14], Perl [15], Python [16], PHP [17], Ruby [18], Vala [19], JavaScript [20], and Mono/C# [21].
https://www.wikivs.com/wiki/GTK_vs_Qt
نه بعید نبود
شک داری یا نمک ریختی؟
« آخرین ویرایش: 30 آبان 1392، 11:51 ق‌ظ توسط سالار مقدم »

آفلاین POo

• Full Member
  • *
  • ارسال: 180
  • 12.04, debian testing
« پاسخ #10 : 30 آبان 1392، 01:17 ب‌ظ »
ایشون فقط میخوان دیتا را دریافت و پردازش کنن که این کارو با هر زبانی اگر کتابخانه مناسبش باشه میتونن انجام بدن.

من کارم طراحی سیستم های میکروکنترلری هستش. حالا دنبال یه زبان ساده می گردم که بشه باهاش تو محیط لینوکس برنامه بنویسم و یه سری اطلاعات رو از طریق پورت سریال و یا USB بخونم و نمایش بدم. خیلی نمی خوام سخت باشه. خیلی هم حرفه ای نبود ، نبود.
همین که یه پنجره نمایش بده برام بسه. اگه مولتی پلتفرم باشه که دیگه محشره. یعنی بتونم همون رو واسه ویندوز هم کامپایل کنم.

چون شما با C آشنایی دارین پردازش را با ++C انجام بدین و GUI هم کتابخانه Qt.
 cross platform هم هست.
پدرم روضه رضوان به دو گندم بفروخت     ناخلف باشم اگر من به جوی نفروشم

آفلاین pinkplus

• Newbie
  • *
« پاسخ #11 : 30 آبان 1392، 10:07 ب‌ظ »
تا اینجا که من فهمیدم Qt رو واسه ساخت واسط گرافیکی باید استفاده کنم و واسه ارتباط از طریق پورت سریال باید با زبون C++ کار کنم.
واسه نصب من qt-sdk و qt4-default رو روی Linux mint 15 نصب کردم. کار دیگه ای هم باید انجام بدم؟

آفلاین POo

• Full Member
  • *
  • 12.04, debian testing
« پاسخ #12 : 30 آبان 1392، 11:08 ب‌ظ »
تا اینجا که من فهمیدم Qt رو واسه ساخت واسط گرافیکی باید استفاده کنم و واسه ارتباط از طریق پورت سریال باید با زبون C++ کار کنم.
واسه نصب من qt-sdk و qt4-default رو روی Linux mint 15 نصب کردم. کار دیگه ای هم باید انجام بدم؟
ًQt خودش یک چارچوبِ شامل ابزارهای مختلف از جمله IDE که شما میتونین با زبان ++C اونجا کد بزنید و یک سری کتابخانه و ابزار هم برای واسط گرافیکی داره.

شما دیتا رو که از طریق پورت سریال منتقل کردین دیگه باقی عملیات توسط کامپیوتر انجام میشه و با هر زبانی که دوست دارین میتونین  دیتا را پردازش کنین ولی به این دلیل که شما با C آشنایی دارین من و دوستان ++C رو پیشنهاد کردیم چون کتابخانه های Qt و بسیاری کتابخانه های کاربردی دیگه مثل openCV با ++C سازگار هستن.

من خودم Qt5 رو از سایتش گرفتم و نصب کردم. محیط و ابزارهای Qt4 با Qt5 یک مقدار فرق داره.
ممکنه چندتا dependency لازم باشه که اگه از طریق software center نصب کرده باشین خودش اونارو نصب کرده.
چندتا کد باهاش کامپایل و اجرا کنین تا معلوم بشه.  ;)
---
راستش توضیح راجب Qt یک ذره سخته شما این دوتا لینک wiki رو یک نگاه بندازین :
http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_%28software%29
http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%DB%8C%D9%88%D8%AA
بخوام خلاصه بگم  Qt اگر در ++C استفاده بشه یک چیزی شبیه ++visual C مایکروسافت هست البته با ویژگی های خیلی شاخص تر و cross platform بودن.  ;)

آفلاین POo

• Full Member
  • *
  • 12.04, debian testing
« پاسخ #13 : 30 آبان 1392، 11:54 ب‌ظ »
راستی چیزی که الان به ذهنم رسید اینه که اگر شما راحت ترین متلب برای لینوکس هست که البته free نیست ولی یک معادل Opensource داره به اسم gnu octave که خودم تا حالا باهاش کار نکردم.
labview هم شاید یک معادلی داشته باشه که میتونین سرچ کنین ببینین داره یا نه.

اینارو از این جهت گفتم که شما شاید با این دوتا راحت تر باشین، واقعا هم در بعضی موارد کاربردی ترن  :)