انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: سوال در مورد نصب اوبونتو کنار ویندوز 8.1  (دفعات بازدید: 3303 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Sir.Patriot

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
سلام
من میخواستم یه اوبونتو کنار ویندوز 8.1 نصب کنم
رو سیستم یه SSD دارم که روش ویندوز نصبه و نمیخوام دستش بزنم و روی هارد یه پارتیشن جدا واسه اوبونتو میسازم.
فقط مشکل اینه که من زود به زود ویندوز عوض میکنم میخوام جوری نصب کنم که هر سری ویندوز عوض میکنم لازم نباشه اوبونتو هم نصب کنم و مشکلی واسه بوت دوگانه هم پیش نیاد.
راستی درایو اوبونتو را با فرمت لینوکس فرمت کنم تو ویندوز اون درایو رو کلا نشون نمیده؟
ممنون میشم اگر کسی روشی بلده بهم بگه

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
پاسخ : سوال در مورد نصب اوبونتو کنار ویندوز 8.1
« پاسخ #1 : 30 آبان 1392، 02:30 ب‌ظ »
نمیخواین دست به SSD بزنین و یه هارد دیگه دارین برای نصب اوبونتو یا نمیخواین دست به ویندوز بزنین و میخواین اوبونتو رو تو همون SSD نصب کنید؟

اگه مورد اول باشه که مشکلی نداره و فقط باید هارد بوت رو تو بایوس تغییر بدید.مورد دوم بعد از عوض کردن ویندوز باید گراب تعمیر بشه یا میتونید وقتی ویندوز نصب کردید و اوبونتو رو کنارش، از پارتیشن ویندوز که معمولا پارتیشن اول هارد هست بک آپ بگیرید تا فقط ویندوز رو ری استور کنید و در این حالت معمولا مشکلی برای گراب پیش نمیاد.

سیستم فایل های گنو/لینوکسی توسط ویندوز شناسایی نمیشن ولی میشه با ابزار هایی بهشون دسترسی داشت ;)

تعمیر گراب و این جور موضوع ها تو انجمن بار ها مطرح شده و تاپیک مربوط به اون ها موجود هست.کافیه در انجمن جست و جو کنید :)

آفلاین Sir.Patriot

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 30 آبان 1392، 02:39 ب‌ظ »
درایو C من یه SSD با حجم 64 گیگ هست که واسه ویندوزه دست بهش نمیزنم درایو D من هم هارد هست با حجم 640 گیگ که یه پارتیشن ازش جدا میکنم با حجم 20 گیگ واسه لینوکی و روی او نصب میکنم
حالا واسه نصب لینوکس نمیدونم با بوت نصب کنم لینوکس رو یا از تو خود ویندوز؟
اگه با بوت نصب کنم بد از نصب بوت دوگانه واسه لود ویندوز هم میاد یا فقط لینوکس میشه؟
اگر بعدا ویندوز عوض کنم بوت لینوکس میپره باید درستش کنم؟ اگه آره ممنون میشم تاپیک آموزشش رو بدید.
ضمنا ترجیح میدم درایو لینوکس تو ویندوز مخفی باشه و دیده نشه
ممنون

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 30 آبان 1392، 02:53 ب‌ظ »
پس اگه اینجوری هست  راحت ترید.

کافیه برید تو بایوس و هارد اول رو اون هارد مورد نظر قرار بدید و بوت اول رو هم DVD  درایو و بعدش نصب کنید :D

ویندوز نمیتونه سیستم فایل گنو/لینوکسی رو بشناسه و بنا بر این تو بوت نمیاردش ولی شما وقتی اوبونتو نصب میکنید گراب ، ویندوز رو تو SSD تون شناسایی میکنه 8)

پس وقتی بوت روی SSD باشه فقط ویندوز میاد بالا و دیگر هیچ ;D

ویندوز عوض کنید تموم کار ها روی SSD انجام میشه و کاری به گراب نباید داشته باشه.( خودم همین شرایط رو داشتم و نصب کردم.SSD + چند تا هارد دیسک ;D )
« آخرین ویرایش: 30 آبان 1392، 02:54 ب‌ظ توسط Ghost Shadow »

آفلاین Sir.Patriot

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 30 آبان 1392، 03:04 ب‌ظ »
پس اینجور که متوجه شدم الان که ویندوز دارم لینوکس نصب کنم بوت دوگانه میاد و لی بعدا که وین رو عوض کنم باید فایل بوت رو فیکس کنم وگرنه فقط ویندوز بالا میاد.
ممنونم

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 30 آبان 1392، 03:11 ب‌ظ »
پس اینجور که متوجه شدم الان که ویندوز دارم لینوکس نصب کنم بوت دوگانه میاد و لی بعدا که وین رو عوض کنم باید فایل بوت رو فیکس کنم وگرنه فقط ویندوز بالا میاد.
ممنونم
خواهش میکنم
در واقع فیکس کردن گراب زمانی لازمه که هر دو رو روی SSD و در کل روی یک هارد نصب کنید ولی شما میخواستین هر کدوم رو روی هارد جدا نصب کنید که در این صورت بعد از عوض کردن ویندوز هم مشکلی برای گراب پیش نباید بیاد ;)
« آخرین ویرایش: 30 آبان 1392، 03:12 ب‌ظ توسط Ghost Shadow »