انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمای ساختن Multiboot USB Flash  (دفعات بازدید: 16291 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین eXtreme

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
راهنمای ساختن Multiboot USB Flash
« : 19 دی 1387، 02:19 ب‌ظ »
به نام خدا
مقدمه
توی این راهنما می خوام طریقه ی ساختن یک Flash USB با قابلیت Multiboot به کمک Grub و اجرای Live چند دیسترو و freedos و در آینده Windows XP installer  رو بنویسم . امیدوارم این ها به دردتون بخوره با این کار می تونید هر چند نوع لینوکس که دوست داشته باشید روی فلشتون بریزید و اونو (تقریبا ) هرجا به صورت live اجرا کنید. تا اونجایی که می دونم سرعت Flash USB از CD بیشتره جای کمتری می گیره قابلیت save تغییرات رو می تونید (اگه اون دیستر ساپورت کنه ) بهش اضافه کنید و fun بیشتری داره  ;)

نیازمندی ها
۱- یک فلش ۱ یا ۲ گیگ یا بیشتر (من از یک Corsair Flash Voyager 16GB استفاده کردم )
۲- یک کامپیوتر (در واقع باید مادربورد بوت شدن از USB رو ساپورت کنه ولی اگه مثل ماله من ساپورت نکنه آخر راهنما رو بخونید )
۳- پشتکار و وقت

راهنما

مرحله اول :‌آماده سازی فلش و پارتیشن بندی آن
برای اینکه بتونید چند تا لینوکس (یا هر OS دیگه ) رو بدون دردسر و خون و خونریزی بریزید و بوت کنید باید به تعداد اونا پارتیشن درست کنید
من برای این کار از gparted استفاده کردم . در حالت عادی gparted کلی طول می داد تا روی این کامپیوتر من با دو تا هارد پر و کم سرعت همه ی پارتیشن ها رو اسکن کنه پس من به این صورت عمل کردم :
برای اینکه بفهمیم x ه فلشمون تو sdx چنده ! از فرمان mount و دیدن یکی از پوشه ها و تطابق دادن اون با sdx استفاده می کنیم مثلا برای من :
فرمان mount می ده :
[left]
/dev/sda6 on /media/FILM type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=hal,shortname=mixed,uid=1000,utf8,umask=077,flush)
/dev/sdb5 on /media/Backup type fuseblk (rw,nosuid,nodev,allow_other,blksize=4096)
/dev/sdc1 on /media/disk type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=hal,shortname=mixed,uid=1000,utf8,umask=077,flush)

[/left]

می دونم که usb م روی فولدر disk مونت شده پس usb م sdc هستش
حالا برای این که تو gparted معطل نشم می زنم
sudo gparted /dev/sdc
و اونجا پارتیشن هام رو می سازم . همه ی پارتیشن ها رو می تونید FAT32 بسازید و مشکلی پیش نمی آد و بعدا می تونید اونها رو تو windows هم ببینید (بهتره اگه می خواید یه پارتیشن برای اطلاعاتی که همه جا می خواید بهشون دسترسی داشته باشید بگذارید اونو پارتیشن اول انتخاب کنید چون windows به طور پیش فرض و بدون دستکاری فقط پارتیشن اول رو تشخیص میده  ](*,) )

حالا فلش برای ریختن لینوکس ها آمادس می ریم مرحله بعد ....

مرحله دوم : انتخاب و کپی کردن
من برای خودم چند تا نسخه ی بدرد بخور خوب رو انتخاب کردم
1 - ubuntu 8.10
۲- Backtrack 3 (مخصوص کارهای شبکه و pentest)
۳- Knoppix
۴- Piren (یه چیز تو مایه های home theater  ولی خیلی ازش راضی نیستم و بعدا عوضش می کنم )

الف :  8.10 Ubutnu

اوبونتو که همه میدونیم تو نسخه ی جدید در قسمت System > Administration > Create a Usb startup disk  می تونیم یه usb بوت درست کنیم پس از همین استفاده می کنم و یه پارتیشن رو انتخاب می کنیم و درست می شه .

ب: Backtrack 3

Backtrack هم یه نسخه ی مخصوص Usb داره  اون رو دانلود کردم ( یه فایل iso )  اون رو extract کردم و فایل های توش رو به یه پارتیشن تو فلش انتقال دادم

ج : knoppix

یه نسخه ازش دانلود کردم (مخصوص CD Live ) و اون رو extract و فایل هاش رو به فلش انتقال دادم

د : piren
این هم مثل قبلی ها

مرحله سوم :‌ نصب grub  و تنظیم menu.lst

۱- برای نصب grub فولدر /boot/grub رو از partition ه root اوبونتو به یکی از پارتیشن های فلش انتفال می دهیم
۲- یک ترمینال باز می کنیم و می زنیم sudo grub

grub> find /boot/grub/menu.lst
 (hd1,0)
 (hd1,2)
 (hd2,0)

grub> root (hd2,0)

grub> setup (hd2)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/fat_stage1_5" exists... yes
 Running "embed /boot/grub/fat_stage1_5 (hd2)"...  16 sectors are embedded.
succeeded
 Running "install /boot/grub/stage1 (hd2) (hd2)1+16 p (hd2,0)/boot/grub/stage2 /boot/grub/menu.lst"
... succeeded
Done.
grub> quit

ما از قبل می دونستیم که sdc یعنی hd2 چون grub از 0 میشمره ولی برای مطمئن شدن از دستور find استفاده کردم که فایل menu.lst که توی با فولدر grub کپی کرده بودم رو پیدا کنه و پارتیشنش رو بهم نشون بده
حالا گراب روی فلش نصب شده و ما فقط باید فایل menu.lst رو تنظیم کنیم
در این توضیع ها دو نوع بوت وجود داره : به کمک syslinux و isolinux

۱- برای اونهایی که فولدر syslinux دارن:
فولدر رو باز می کنیم و فایل syslinux.cfg رو باز میکنیم (البته در ubuntu محتویات این فایل به درد ما نمی خوره و باید از فایل text.cfg استفاده کنیم )
برای تبدیل فرمان های این فایل به فرمان های قابل فهم برای grub به ترتیب زیر عمل می کنیم :

فرمان در syslinux
label live
  menu label ^Try Ubuntu without any change to your computer
  kernel /casper/vmlinuz
  append  noprompt cdrom-detect/try-usb=true persistent file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.gz quiet splash --
تبدیل شده ی آن در grub

title Ubuntu 8.10 (live)
root (hd0,2)
kernel  /casper/vmlinuz noprompt cdrom-detect/try-usb=true persistent file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.gz quiet splash --
initrd /casper/initrd.gz

گرفتید قضیه چی شد ؟
وقتی که سیستم از usb بوت میشه خود فلش اولین هارد شناخته می شه یعنی hd0  و پارتیشن ها هم از 0 شمرده میشن (برعکس sdxy که y از ۱ شمرده مشیه)‌ پس وقتی من فایل های نصب ubuntu رو در sdc3 می بینم در گراب روت اون میشه : root (hd0,1) .
علاوه بر اینکه نوشته های جلوی kernel در syslinux.cfg به جلوی kernel در menu.lst اضافه می کنیم نوشته های جلوی append رو هم به اون اضافه می کنیم
یک خط initrd در menu.lst اضافه می کنیم و جلوی اون رو از تو متن جلوی append پیدا می کنیم مثلا اینجا داریم  : initrd=/casper/initrd.gz پس می نویسیم : initrd /caser/initrd.gz
حواستان باشد که این فایل ها کجا هستن اگر موقع بوت شدن file not found داد ممکن syslinux در زیر فولدر boot باشه ولی در menu.lst ذکر نشده باشد

۲- برای اونایی که فولدر isolinux دارن :
اینجا خیلی باید حواستون به اون فولدر ها و زیر فولدر ها باشه
در /boot/isolinux فایل isolinux.cfg رو باز کنید و به ترتیب زیر عمل کنید :

فرمان در isolinux.cfg
pix
KERNEL linux
APPEND ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us apm=power-off vga=791 initrd=minirt.gz nomce loglevel=0 quiet BOOT_IMAGE=knoppix

فرمان در menu.lst
title knoppix
root (hd0,7)
kernel /boot/isolinux/linux ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us apm=power-off vga=791 initrd=/boot/isolinux/minirt.gz nomce loglevel=0 quiet BOOT_IMAGE=/knoppix/knoppix
initrd /boot/isolinux/minirt.gz

به کل عبارت توجه کنید و چیزهایی که اضافه شده اگه با file not found مواجه شدید یه چیزی رو اشتباه زدید

ضمیمه ۱

اگه کامپیوتر شما از usb بوت نمیشه از این استفاده کنید :  http://www.plop.at/en/bootmanager.html

ضمیمه ۲
برای دیدن پارتیشن ها در windows xp  هم  :‌http://www.lancelhoff.com/make-windows-see-any-usb-flash-drive-as-local-disk/

پایان
از این که این راهنما رو خوندید خیلی ممنون
اگه جاییش ایراد داره بهم بگید که درستش کنم من چیزایی که بلد بودم رو نوشتم
امیدوارم بدردتون بخوره
منبع : http://forums.opensuse.org/archives/sf-archives/archives-tips-tricks-tweaks/337977-4gb-flash-drive-multiple-bootable-linux-oses-part-1-a.html و جاهای دیگه که اصلیش همین بود

have good time
« آخرین ویرایش: 19 دی 1387، 02:21 ب‌ظ توسط eXtreme »

آفلاین eXtreme

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
پاسخ به: راهنمای ساختن Multiboot USB Flash
« پاسخ #1 : 19 دی 1387، 02:54 ب‌ظ »
این فایل menu.lst خودم : http://www.fileshost.com/en/file/78120/extreme-menu-lst.html

اگه موقع بوت ارور ه cylinder  داد روی اون سیستم عامل e رو بزنید > خط های فرمان ها رو میاره بعد ببینید روت روی کجاست مثلا (hd0,2) بعد c رو بزنید و تایپ کنید root (hd0,2) درست می شه
برای اوبونتو باید برای Live و install  دو تا جدا loader بگذارید یا انیکه live رو بوت کنه و از اونجا install کنید

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #2 : 19 دی 1387، 09:39 ب‌ظ »
یکی از دوستان در به در دنبال این تاپیک می‌گشت .. کاش پیداش کنه .....
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #3 : 22 دی 1387، 11:15 ق‌ظ »
+1
این می تونه یکی از راه های تبلیغ لینوکس باشه. فرض کنید یه Flash Disk دارید که هرجا می رید کلی توزیع توش هست!
 ;)

آفلاین محمد حسین حیدری

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 82
  • جوجه لینوکس کار
« پاسخ #4 : 24 دی 1387، 12:47 ق‌ظ »

فقط SlackWare نبرید ملت سکته کنن! ;)
نقل‌قول
Computers are like air conditioners, when you open WINDOWS they stop working.

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #5 : 24 دی 1387، 12:53 ق‌ظ »
در اوبونتو ۸.۱۰ در قسمت System->Administration-> Create a usb startup disk بصورت پیشفرض وجود داره که خیلی از مراحل بالا رو خودش اوتوماتیک انجام میده. البته من تست نکردم.
ممنون بابت زحمتی که برای تست مقاله کشیدید.
Godisnowhere

آفلاین محمد حسین حیدری

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 82
  • جوجه لینوکس کار
« پاسخ #6 : 24 دی 1387، 01:18 ق‌ظ »
در اوبونتو ۸.۱۰ در قسمت System->Administration-> Create a usb startup disk بصورت پیشفرض وجود داره که خیلی از مراحل بالا رو خودش اوتوماتیک انجام میده. البته من تست نکردم.
ممنون بابت زحمتی که برای تست مقاله کشیدید.

لحاظ کرده بودن ایشون:

نقل‌قول
الف :  8.10 Ubutnu

اوبونتو که همه میدونیم تو نسخه ی جدید در قسمت System > Administration > Create a Usb startup disk  می تونیم یه usb بوت درست کنیم پس از همین استفاده می کنم و یه پارتیشن رو انتخاب می کنیم و درست می شه .
نقل‌قول
Computers are like air conditioners, when you open WINDOWS they stop working.

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1440
  • هدیه فاتحه شما برای روح پدرم تسلای دلم خواهد بود:)
    • کاوش‌های من
« پاسخ #7 : 17 بهمن 1387، 09:25 ب‌ظ »
خدا خیرت بدهeXtreme .سی دی رامم خراب شده. از این راهنما میشه برای یک توزیع هم استفاده کرد دیگه.درسته؟از کجا بدونیم که مادر برد ساپورت میکنه؟
مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب
در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #8 : 17 بهمن 1387، 09:35 ب‌ظ »
خدا خیرت بدهeXtreme .سی دی رامم خراب شده. از این راهنما میشه برای یک توزیع هم استفاده کرد دیگه.درسته؟از کجا بدونیم که مادر برد ساپورت میکنه؟

سلام عزیز ببین برای فهمیدنش باید ابتدا فلش مموری رو به سیسمت متصل کنی سپس سیستم رو ریستارت کنی و وقتی داره بالا میاد کلید دیلیت و یا F2 که بستگی به نوع مادربرد داره بزنی تا بری تو تنظیمات بایوس همون صفحه ابی تنظیمات حالا اینجا برو تو بخش بوت ببین فلشت رو میشه جز ابزارهای دیگه مثل سی دی رام و فلاپی ببینی اگه هست پس مادربردت درک میکنه وجودش رو و میشه از این روش استفاده کنی

موفق باشی

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
    • کاوش‌های من
« پاسخ #9 : 17 بهمن 1387، 09:48 ب‌ظ »
قبلا نگاه کردم .اینارو داره:
usb-hdd ، usb-zip علاوه بر فلاپی و یه چیز دیگه که یادم نیست.حالا باید کدومش انتخاب باشه؟
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
« پاسخ #10 : 18 بهمن 1387، 09:34 ق‌ظ »
در اوبونتو ۸.۱۰ در قسمت System->Administration-> Create a usb startup disk بصورت پیشفرض وجود داره که خیلی از مراحل بالا رو خودش اوتوماتیک انجام میده.
درسته این قسمت هست ولی می دونستید چطوری تمامی مراحلی که دوستمون گفتند تو اون قسمت لحاظ میشه و با چند تا کلیک و ... کار رو راحت می کنه . همیشه راحتی کار رو در نظر نگیرید . یه روزی اگه پرسیدن این قسمت چطوری کار می کنه میایین آموزش دوستمون رو می خونین و بهش توضیح میدین و ........ ;)

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
    • کاوش‌های من
« پاسخ #11 : 18 بهمن 1387، 09:48 ق‌ظ »
مادر برد من ساپورت میکنه؟
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #12 : 18 بهمن 1387، 10:00 ق‌ظ »
بله. باید گزینه بوت رو روی usb-hdd بذارید.
ضمنا، این ابزار usb-creator، فقط اوبونتو رو به صورت Live در flash می ذاره و اون رو نصب نمی کنه ;)

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
    • کاوش‌های من
« پاسخ #13 : 18 بهمن 1387، 10:36 ق‌ظ »
ضمنا، این ابزار usb-creator، فقط اوبونتو رو به صورت Live در flash می ذاره و اون رو نصب نمی کنه ;)
سلام
من فقط میخوام بایو بوت کنم که بتونم نصب کنم.من که 8.10 نصب ندارم چطوری مرحله دومشو برم؟
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #14 : 18 بهمن 1387، 01:14 ب‌ظ »
سلام
من فقط میخوام بایو بوت کنم که بتونم نصب کنم.من که 8.10 نصب ندارم چطوری مرحله دومشو برم؟

همون معمولا تو بایوس تنظیمه که ابتدا از هارد بوت بشه و یا از رو سی دی رام خب شما بوت اول رو بزار از رو USB و هارد و ... گزینه های بعدی باشه اولویت اول یو اس بی باشه