انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونگی نصب چند توزیع لینوکسی در یک هارد  (دفعات بازدید: 2338 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mostafi1391

• Newbie
  • *
  • ارسال: 3
با سلام می خواستم بپرسم که چطوری میشه رو یه هارد 500 گیگ ساتا چند توزیع لینوکسی رو نصب کرد؟ \\:D/ ;D

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
باید پارتیشن بندی کنی دیگه مثل نصب چند ویندوز رو یه هارد
توزیع اولت رو بوت کن و پارتیشنش رو مثلا ۱۰۰ گیگ بساز و نصب کن هنوز ۴۰۰ خالی داری
توزیع بعدی بزار همین کار رو انجام بده
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
ساده است اگه منطقش رو درک کنی:
1. پارتیشن روت هر لینوکس باید جدا باشه
2. پارتیشن خانه می تونه بین همگی مشترک باشه
حالا سوال مشخص بپرس تا جواب دقیق بگیری؛ سوالت کلی و عمومیه و برای سوالهای کلی روی اینترنت آموزشای زیادی هست که می تونی سرچ کنی.

آفلاین mostafi1391

• Newbie
  • *
  • ارسال: 3
ممنون از توجه عزیزان هر چندشما حرفه ای هستین ولی من باهاش مشکل دارم به ویژه با ساخت پارتیشن swap اش و دو توزیع از خانواده های متفاوت دبیان  و فدورا خواهش میکنم نگین کلی میگی چون حسابی گشتم و اومدم اینجا ضمنا بهتره اینجا رو هم ببینین که به جایی نرسیدین http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1985184

آفلاین POo

• Full Member
  • *
  • ارسال: 180
  • 12.04, debian testing
ببینین میتونین این کار رو انجام بدین ولی کار ظریف و دقیقی هست، کلا چند تا نکته داره(چندتاشو که من میدونم):

1- روی هارد نمیتونین بیشتر از 4 تا پارتیشن primary داشته باشین یعنی مثلا شما اگر ویندوز(با درایو C و D) نصب کرده باشین با احتساب بوت لودر ویندوز میشه 3تا درایو primary ، برای نصب لینوکس تو این حالت باید فضای باقی موندرو extend کنید و بعد پارتیشن بندی معمول لینوکس رو روش انجام بدین.
برای آشنایی بهتر با محدودیت های پارتیشن بندی این لینکم هم ببینین:
http://www.debian.org/releases/stable/amd64/apcs05.html.en#idp7701472

2- نکته دیگه اینکه در هارد دسترسی به فضای اول(پارتیشن های جلوتر) سریعترِ  تا فضای پایانی، استفاده از همین نکته اگر مثلا شما قرار باشه 3تا توزیع مختلف لینوکس رو بریزین میتونه روی سرعت و عملکرد کلی لینوکس ها تاثیر بذاره. نکته دیگه اینکه فضای هارد باید یک جور پیوستگی داشته باشه که اگر هاردی ناشیانه پارتیشن بندی بشه بعضی پارتیشن ها ممکن از نظر سیستم قابل استفاده نباشن.

3-در این حالت چند توزیعی هم که شما میخواین تا اونجا که یادمه(شنیدم، انجام ندادم)یک پارتیشن برای بوت لودر در نظر میگیرن تا دسترسی به grub مستقل تر و راحت تر باشه.
توضیحات کیان هم که باید حتما انجام بشه.

نکته آخر اینکه شما اگر مصمم هستین اینکارو انجام بدین، واقعا نصب بیشتر از 2تا توزیع بی معنی میشه(اصلا به چه دلیلی چندتا توزیع میخواین، امتحان میزکار؟).  اگر هم تجربه کافی ندارین یا تازه وارد این دنیا شدین بیخیال این کار بشین.
برای شروع ویندوز رو با لینوکس dual boot کنین یا اصلا ویندوز رو از روی مجازی ساز اجرا کنید.

ممنون از توجه عزیزان هر چندشما حرفه ای هستین ولی من باهاش مشکل دارم به ویژه با ساخت پارتیشن swap اش و دو توزیع از خانواده های متفاوت دبیان  و فدورا خواهش میکنم نگین کلی میگی چون حسابی گشتم و اومدم اینجا ضمنا بهتره اینجا رو هم ببینین که به جایی نرسیدین http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1985184
swap رو چه مشکلی باهاش دارین؟ swap رو معمولا فضایی معادل دو برابر رم براش در نظر میگیرن میتونه بعد از نصب هم اضافه بشه ، میتونه اصلا نباشه(اجباری نیست) و ...
در مورد فدورا و دبیان هم که منظور شما رو نمیفهمم؟
اگه منظورتون اینه که آیا توزیع هایی که استفاده میشه در مراحل نصب و چند بوتی کردن سیستم تاثیر داره، نه تاثیری نداره. یک سری قواعد و کلیات که باید به درستی انجام بشه.
پدرم روضه رضوان به دو گندم بفروخت     ناخلف باشم اگر من به جوی نفروشم