چگونگی نصب مودم در لینوکس (درحاشیه)
چهارشنبه 16 اسفند ماه سال 1385 ساعت 1:06 PM
لینوکس با وجود توانایی های بسیارش در بین بسیاری جوامع حتی بسیار تخصصی نیز تا حدی ناشناخته است که همین موضوع موجب شده است تا پشتیبانی از این سیستم عامل در حد بسیار ابتدایی باقی بماند و اگر قابلیت انطباق برای این سیستم عامل در زمینه های گوناگونی وجود دارد به دلیل تلاش و سماجت استفاده کنندگان و توسعه دهندگان آن است و نه چیز دیگر . یکی از مهمترین مسائلی که می تواند موجب فرار افراد و به خصوص افراد تازه کار از لینوکس شود عدم انطباق و شناخته نشدن سخت افزارها توسط آن است ، امری که در ویندوز به راحتی با استفاده از فناوری Plug & Play انجام می شود. با توجه به این موضوع شاید بخش بسیار مهمی از Howto های لینوکس به مسائل سخت افزار اختصاص داشته باشند. مشکلات در این زمینه با وجود تلاش های بسیار هنوز هم ادامه دارنداز جمله شناخته نشدن کارت صدا در SuSE 9.2 و یا مودم در Xandros 3 Deluxe که از بهترین توزیع های موجود در بازار هستند.
در میان سخت افزارهای موجود یکی از بد قلق ترین های آن ها مودم ها هستند که به دلیل آن در ادامه می پردازیم و ممکن باعث شود تا شخص استفاده از لینوکس را تماما کنار بگذارد.
بهترین راه در تسریع این کار استفاده از سخت افزارهایی است که از لینوکس پشتیبانی می کنند و عدم استفاده از انواع دیگر.
اولین قدم اساسی برای نصب کارت صدا در لینوکس نصب توزیع است. در میان توزیع های مختلف ، توزیع هایی وجود دارند که به دلیل قدرت در شناسایی سخت افزارها شهرت خاصی دارند که از میان آن ها می توان به Knoppix ، SuSE و Mandrake اشاره کرد. در صورتی که تازه وارد هستید سعی کنید از چنین توزیع هایی استفاده کنید تا دردسر چندانی نداشته باشید البته لازم به ذکر است که هیچ تضمینی برای این موضوع وجود ندارد و باز هم ممکن است مشکلی پیش بیاید.
مطلب دیگری که در زمینه نصب مودم وجود دارد انتخاب یک مودم مناسب است. برای این کار باید انواع مودم ها را بشناسیم. مودمها از یک دید کلی به دو دسته Internal و External تقسیم میشوند. مودم های External نیز خود به دو دسته Serial و USB تقسیم می شوند. در مورد مودم های دسته اول یعنی Serial مشکلی وجود ندارد زیرا در صورتی که شما با برنامه ای مانند KPPP برای اتصال کنید می توانید به راحتی با انتخاب device خود ( به عنوان مثال ttSy0 ) آن را بشناسانید. در مورد مودم های USB هم معمولا شناسایی بدون مشکل و به سادگی انجام می شود ولی از آن جا که اخیرا win modem های از این نوع نیز تولید شده اند باید بسیار مراقب باشید. بهترین راه برای اطمینان از پشتیبانی شدن این نوع مودم ها امتحان آن ها با یک دیسک زنده مانند Knoppix است.
بهترین نصیحتی که میتوان برای فردی که می خواهد در لینوکس از مودم استفاده کند این است که یک مودم از نوع Serialخریده و خود را راحت کند اما ممکن است شما مودم خود را برای استفاده در ویندوز خریده باشید برای انتخاب مودم مناسب می توانید از منابعی که در انتهای مقاله ارائه شده است استفاده کنید ولی از آن جا که ممکن است مودم های ذکر شده در این منابع در ایران پیدا نشوند مسلما هیچ منبعی بهتر از تجربه دیگر افراد نیست.
حالا به قسمت سخت کار می رسیم یعنی مودم های Internal . این نوع مودم ها نیز به دو نوع هستند ، مودم هایی که بدون مشکل کار می کنند مانند مودم های اینتل که از آن ها در لینوکس نیز پشتیبانی می شود و به راحتی میتوان driver آن ها را از سایت اینتل دریافت کرد و نوع دوم که تمامی دردسرها بر سر آن هاست یعنیwin modem ها. این نوع از مودم ها برای پایین آوردن هزینه ها ساخته شده اند و کاملا غیر استاندارد هستند. طراحی این مودم ها به صورتی است که بخشی از عملیات را به جای سخت افزار توسط نرم افزار انجام می دهند. این موضوع دو بدی دارد : اول این که بخشی از منابع کامپیوتر شما را مصرف می کند که ممکن است در بعضی موارد نیز محسوس باشد و دوم این که این مودم ها به عبارتیPlatform dependent هستند یعنی برای کار به یک Platform خاص محتاج اند یعنی ویندوز و در دیگر Platform ها قابلیت کار کردن ندارند.
در صورتی که شما دارای یک win modem هستید باید مراحل کمی مشکل تر را طی کنید. چندین مشخصه هستند که برای نصب یک win modem دانستن آن ها ضروری است.
اولین موضوع نوع chipset مودم شما است. برای این کار و پیدا کردن اطلاعاتی جامع در مورد مودم خود می توانید از منابع ارائه شده در انتهای مقاله استفاده کنید. پس از شناسایی مودم کار چندان سخت نیست. Chipset شما می تواند از نوع HCF یا HSF باشد. برای ادامه کار باید از سایت
http://www.linuxant.com استفاده کنید. در این سایت driver های لازم برای نصب مودم هایی با این دو نوع Chipset وجود دارد که دارای محدودیت 14.4 kb می باشد ولی به نظر می رسد با توجه به خط های dial-up ایران این مقدار کاملا کافی باشد.
پس از مشخص شدن نوع Chipset باید driver مناسب را دریافت کنید. این موضوع بستگی به معماری هسته ( Kernel Architecture ) دارد. پس از دریافت باید آن را طبق دستورات داده شده نصب کنید. این عمل بسیار ساده است و نیاز به هیچ تجربه ای ندارد به خصوص کامپایل هسته که برای بسیاری تازه کاران یک غول واقعی است .
منابع :
http://www.devidal.tv/~chris/winmodems/winmodem.html http://www.devidal.tv/~chris/winmodems/dips/roster.html http://www.linuxcompatible.org/compatibility.html http://www.math.sunysb.edu/~comech/tools/PCImodems.html http://www.en.tldp.org/HOWTO/Hardware-HOWTO/modems.html http://www.linmodems.orgسایت اصلی : Linuxant
http://www.linuxant.com/driversدریافت Driverازنوع : HSF
http://www.linuxant.com/drivers/hsf/full/downloads.phphttp://www.linuxant.com/drivers/hsf/install.phpدریافت driver و راهنمای نصب از نوع HCF :
http://www.linuxant.com/drivers/hcf/full/downloads.php http://www.linuxant.com/drivers/hcf/install.phpیک توضیح جالب در مورد win modem ها و راه مبارزه با شرکت های سودجو :
https://www.linuxant.com/store/faq.phpدو برنامه برای شناسایی نوع مودم شما :
http://www.linuxant.com/drivers/files/listmodem_app_linux.tar.gzhttp://linmodems.technion.ac.il/packages/scanModem.gzبهترین راهنما برای مودم های مناسب و راهنمایی در مورد نصب مودم :
Google
نوشته شده توسط مصطفی - اکرمی نوشته شده یا کپی شده در این سایت توسط ابولفظل رحیمی