انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمای راه‌اندازی دبیان گنو/هرد ۲۰۱۳ به صورت مجازی‌  (دفعات بازدید: 5462 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
سلام دوستان عزیز،
در وب‌گاه زیر در رابطه با «راه‌اندازی دبیان گنو/هرد ۲۰۱۳ به صورت مجازی‌» نوشته‌ام. چون عکس زیاد داشت، نتونستم این‌جا بذارم. پس با عرض معذرت فقط لینکش رو می‌ذارم.

http://salman-m.blog.ir/1392/10/installing-and-running-debian-gnu-hurd

« آخرین ویرایش: 18 دی 1392، 04:09 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
سلام دوستان عزیز،
در وب‌گاه زیر در رابطه با «راه‌اندازی دبیان گنو/هرد ۲۰۱۳ به صورت مجازی‌» نوشته‌ام. چون عکس زیاد داشت، نتونستم این‌جا بذارم. پس با عرض معذرت فقط لینکش رو می‌ذارم.

http://salman-m.blog.ir/1392/10/installing-and-running-debian-gnu-hurd
سلام سلمان جان
عالی بود!

منتظر روزی هستم که دیگه به راحتی بگیم سیستم عامل گنو!
هرچند توسعه هسته هرد کمی کنده اما میشه با تلاش امیدوار بود به آرمان استالمن بزرگ به طور کامل دست پیدا کنیم...

زنده باد پروژه گنو

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
اینکه یه روزی بتونید فقط بگید گنو چه خاصیتی داره؟!

در وب‌گاه زیر در رابطه با «راه‌اندازی دبیان گنو/هرد ۲۰۱۳ به صورت مجازی‌» نوشته‌ام. چون عکس زیاد داشت، نتونستم این‌جا بذارم. پس با
میزکار پیش فرضش چیه؟
بعد از این سه چهار روز برداشتت چیه، کاربردی شده؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
میزکار پیش فرضش چیه؟
میزکار پیش‌فرض IceWM هست.

بنظر من نه. اصلاً کاربردی نیست.
http://salman-m.blog.ir/1392/10/debian-gnu-hurd-first-experience

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
اینکه یه روزی بتونید فقط بگید گنو چه خاصیتی داره؟!

در وب‌گاه زیر در رابطه با «راه‌اندازی دبیان گنو/هرد ۲۰۱۳ به صورت مجازی‌» نوشته‌ام. چون عکس زیاد داشت، نتونستم این‌جا بذارم. پس با
میزکار پیش فرضش چیه؟

سلام جناب آقای کیان

خب اجازه بدید من در مورد نظر شخصی خودم در مورد نرم افزارهای آزاد و مطلبی که در پست قبلی عنوان کردم کمی توضیح بدم...

ما در حال حاضر در حال استفاده از سیستم عاملی هستیم که محصول دو گروه و تا حدودی دو ایدئولوژی متفاوته:

۱ - پروژه گنو

۲ - لینوکس ( کرنل )

در توسعه کرنل شاهد این هستیم که در عین حالی که بخش اعظم کدها به صورت باز در اختیار عموم قرار میگیره اما از کدهای بسته هم استفاده میشه که این کاملا مغایر با آرمان هایی هست که رهبر و آغازگر جنبش نرم افزارهای آزاد و پروژه گنو(ریچارد استالمن) عنوان کرده.

البته دلیلی نداره بگیم که چون استالمن آغازگر جنبش بوده پس هرچی اون گفت درسته اما نظرات استالمن حداقل برای من محترم و با ارزش هست و با تفکرات من هم خوانی بیشتری داره.

به دلیل انتخاب لینوکس به عنوان هسته سیستم عامل و پروژهء گنو شبهاتی به اومده که سبب شده پروژه اولیه و آرمان های اون تا حدی رو به فراموشی سپرده بشه و حداقل کمتر جایی در بین عموم می بینیم که چیزی از گنو و اهداف اون که ارزشمند ترین بخش همین پروژه هست گفته بشه و اکثر افراد از لفظ لینوکس استفاده می کنن که مخالف با آرمان های پروژه گنو عمل میکنه!

خب حالا اگر پروژه گنو هسته خودش رو داشته مطمئنا وقتی اسم خالصی از گنو برده بشه و افراد عادی با جستجوی گنو به نتایج بیشتری دست خواهند یافت و با اهداف پروژه آشنا خواهند شد! و کار فرهنگی پروژه با سرعت بیشتری توسعه پیدا خواهد کرد.

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
نقل‌قول
در توسعه کرنل شاهد این هستیم که در عین حالی که بخش اعظم کدها به صورت باز در اختیار عموم قرار میگیره اما از کدهای بسته هم استفاده میشه که این کاملا مغایر با آرمان هایی هست که رهبر و آغازگر جنبش نرم افزارهای آزاد و پروژه گنو(ریچارد استالمن) عنوان کرده.
کدهای بسته لینوکس کجاست؟ می‌تونی نشونم بدی؟
نقل‌قول
به دلیل انتخاب لینوکس به عنوان هسته سیستم عامل و پروژهء گنو شبهاتی به اومده که سبب شده پروژه اولیه و آرمان های اون تا حدی رو به فراموشی سپرده بشه و حداقل کمتر جایی در بین عموم می بینیم که چیزی از گنو و اهداف اون که ارزشمند ترین بخش همین پروژه هست گفته بشه و اکثر افراد از لفظ لینوکس استفاده می کنن که مخالف با آرمان های پروژه گنو عمل میکنه!
پس هر پروژه برای این‌که نرم‌افزارهای آزاد رو تبلیغ کنه باید عضو گنو باشه؟ کرنل، لیبره آفیس، اندروید، پروژه‌های آپاچی، گیت، گیت‌هاب و ... خیلی بیشتر از چهار خط پروژه گنو تو تبلیع نرم‌افزارهای آزاد نقش داشته‌اند.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
کدهای بسته لینوکس کجاست؟ می‌تونی نشونم بدی؟
می‌شه کدهای راه‌اندازهای pn544i2c یا r8188eu یا rtl8188ee یا lp5523 یا lp5521 یا s5c73m3 رو نشونم بدی؟
فقط نگو که این‌ها جزو لینوکس (هسته) نیستند. اگه بپذیری که اصل بر خود هسته‌ی لینوکس بوده و بعداً این‌ها بهش اضافه شدن، پس جزو لینوکس نیستند، باید بپذیری که کل سیستم‌عامل هم گنو هست که بعداً هسته‌ی لینوکس به مجموعه‌ای به اسم گنو اضافه شده و سیستم‌عامل گنو/لینوکس رو تشکیل داده.

پس هر پروژه برای این‌که نرم‌افزارهای آزاد رو تبلیغ کنه باید عضو گنو باشه؟ کرنل، لیبره آفیس، اندروید، پروژه‌های آپاچی، گیت، گیت‌هاب و ... خیلی بیشتر از چهار خط پروژه گنو تو تبلیع نرم‌افزارهای آزاد نقش داشته‌اند.
خیلی عذر می‌خوام ولی اول از همه لینوکس (هسته) با کد غیرآزاد منتشر می‌شه‌ (که اجازه‌ی بازپخش تجاری رو نمی‌داده) و بعد از مدتی تغییر پروانه می‌ده به یکی از پروانه‌هایی که توسط تیم «بنیاد نرم‌افزاد آزاد» توسعه داده و تبلیغ می‌شده. پس همچین هم بی تاثیر نبوده کارهای بنیاد نرم‌افزار آزاد.

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
نقل‌قول
می‌شه کدهای راه‌اندازهای pn544i2c یا r8188eu یا rtl8188ee یا lp5523 یا lp5521 یا s5c73m3 رو نشونم بدی؟
فقط نگو که این‌ها جزو لینوکس (هسته) نیستند. اگه بپذیری که اصل بر خود هسته‌ی لینوکس بوده و بعداً این‌ها بهش اضافه شدن، پس جزو لینوکس نیستند، باید بپذیری که کل سیستم‌عامل هم گنو هست که بعداً هسته‌ی لینوکس به مجموعه‌ای به اسم گنو اضافه شده و سیستم‌عامل گنو/لینوکس رو تشکیل داده.
چیزی به اون یکی اضافه نشده. فایل‌هایی که لیست کردی فرم‌ویر سخت افزارهای مختلف هستند که کرنل در صورت نیاز اون‌ها رو روی سخت افزار مربوطه لود می‌کنه. دوست نداری؟ استفاده نکن؛ خیلی ساده.
تو توزیع‌های مدرن لینوکس، گنو بخش کوچیکی از user space هست و تقریبا برای تمام اجزاش آلترناتیو بعضا بهتر وجود داره. ولی اصلا آلترناتیوی در حد و اندازه لینوکس نداریم.
من مشکل خاصی با گنو ندارم. شما گنو اللهی‌ها هم مختارید از هرچی دوست دارید استفاده کنید. اصلا اسم کلش رو بزار گنو. اما لطفا در مورد لینوکس FUD منتشر نکن.
نقل‌قول
خیلی عذر می‌خوام ولی اول از همه لینوکس (هسته) با کد غیرآزاد منتشر می‌شه‌ (که اجازه‌ی بازپخش تجاری رو نمی‌داده) و بعد از مدتی تغییر پروانه می‌ده به یکی از پروانه‌هایی که توسط تیم «بنیاد نرم‌افزاد آزاد» توسعه داده و تبلیغ می‌شده. پس همچین هم بی تاثیر نبوده کارهای بنیاد نرم‌افزار آزاد.
اصلا نگفتم کارهای استالمن و FSF بی‌فایده بوده. اتفاقا یکی از مهمترین دلایل توسعه گسترش لینوکس در این سطح مجوز GPL هست.
« آخرین ویرایش: 22 دی 1392، 06:44 ب‌ظ توسط ساسان »
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
ما در حال حاضر در حال استفاده از سیستم عاملی هستیم که محصول دو گروه و تا حدودی دو ایدئولوژی متفاوته:

۱ - پروژه گنو

۲ - لینوکس ( کرنل )
اشتباه می کنی!
اشتباه میکنی!
مجوز لینوکس اجازه بسته بودن کدهای خود لینوکس رو نمیده!
گنو بالاتر از نرم افزار آزاد نیست! جزیی از نرم افزارهای آزاده.
لینوکس یک نرم افزار آزاده.
خب حالا اگر پروژه گنو هسته خودش رو داشته مطمئنا وقتی اسم خالصی از گنو برده بشه و افراد عادی با جستجوی گنو به نتایج بیشتری دست خواهند یافت و با اهداف پروژه آشنا خواهند شد! و کار فرهنگی پروژه با سرعت بیشتری توسعه پیدا خواهد کرد.
هدف گنو توسعه مفهوم نرم افزار آزاده که گسترش این مفهوم با هر پروژه دیگه هم امکان پذیره.
یعنی اگر FSFنبود لینوس هیچ وقت لینوکس رو با مجوز آزاد منتشر نمی کرد؟

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
اشتباه می کنی!

سلام
میشه واضح تر بفرمایید؟ ::)
فکر کنم شما عادت دارید این طوری با ایجاز و اختصار به پست ها پاسخ بدید! یا شکلک میذاری یا فقط یک کلمه جواب میدی یا عمدتا تند حرف میزنی که فقط باعث افزایش تنش ها میشه... ;D

منم میگم شما اشتباه میکنید ، آیا این شد جواب؟

نقل‌قول
اشتباه میکنی!
مجوز لینوکس اجازه بسته بودن کدهای خود لینوکس رو نمیده!

مگه من گفتم کدهای اصلی کرنل بسته هست؟یه بار دیگه متنو بخون!
گفتم کدهای بسته هم در اون وجود داره! نگفتم که این کدهای برای کرنله! ;D

نقل‌قول
گنو بالاتر از نرم افزار آزاد نیست! جزیی از نرم افزارهای آزاده.
لینوکس یک نرم افزار آزاده.

من گفتم گنو بالاتر از نرم افزار آزاده؟عجیبه چرا هرچی فکر میکنم متوجه این موضوع نمیشم! :o
اما گنو حداقل کاملا پایبند به اصول نرم افزارهای آزاد هست!

نقل‌قول
هدف گنو توسعه مفهوم نرم افزار آزاده که گسترش این مفهوم با هر پروژه دیگه هم امکان پذیره.

بر منکرش لعنت!
من کاری با دیگر پروژه ها ندارم!
من حرفم اینه که چون ریچارد استالمن آغازگر بحث نرم افزارهای آزاد و پروژه گنو بوده سیستم عامل / نرم افزاری که به وسیله اونها ارائه میشه در کاملا آزاد بودنش اطمینان بیشتری هست!

من نه مخالف لینوکسم نه هیچ نرم افزار دیگه ای...هر کس هم آزاده از هرچی که دلش خواست استفاده کنه من فقط میگم من طرفدار نرم افزارهای آزاد و پروژه گنو هستم و دوست دارم محصولی که میخوام ازش استفاده کنم چارچوب اصلیش ۱۰۰٪ جزئی از این پروژه باشه.
« آخرین ویرایش: 26 دی 1392، 01:43 ب‌ظ توسط Geek »

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
 به نظرم خیلی مسخره است اسم سیستم عامل اینطوری باشه: دبیان گنو/هرد! مورد دیگه اینکه ریچارد استالمن اگه تواناییش رو داشت برای سیستم عاملی که مد نظرش است هسته رو توسعه میداد و فقط نمیشنست حرف بزنه که بــــــــــله! این سیستم عامل اسمش گنو! هست  :-& نه لینوکس! اگه میبینید لینوکس داره پیشرفت میکنه و با کمپانی های بزرگ که تولید کننده سخت افزار هستن داره به تعامل خوبی میرسه همه به خاطر سیاستهای درست و عقلانی لینوس توروالدز است این رو که نمیتونید منکر بشید! دنیای واقعی با دنیای فانتزی فرق داره!

آفلاین farshid-foss

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 283
    • محتوای باز
جناب آقای سلمان درود
توی وبلاگ هم ذکر کردم ولی پاسخی نگرفتم.
اینجا میگم:
حاجی این آموزش رو میتونی بصورت pdf برسونی به دست من تا در libooks.ir قرارش بدم؟
آدرس وبلاگ و اییمل نویسنده رو هم اگر خواستی درش درج کن.
مطمئنا فایل شما هیچگونه دستبرد و دستکاری درش ایجاد نمیشه. (با حفظ کامل امانتداری)
به خدا اگر وقت داشتم خودم pdf میکردمش.
ممنون

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
جناب آقای سلمان درود
اینجا میگم:
مطمئنا فایل شما هیچگونه دستبرد و دستکاری درش ایجاد نمیشه. (با حفظ کامل امانتداری)
ممنون
دارم روی نسخه‌ی پی‌دی‌اف کار می‌کنم تا همون‌جور که فرموده بودی، برات رایانامه کنم. ;)

آفلاین farshid-foss

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 283
    • محتوای باز
جناب آقای سلمان درود
اینجا میگم:
ممنون
دارم روی نسخه‌ی پی‌دی‌اف کار می‌کنم تا همون‌جور که فرموده بودی، برات رایانامه کنم. ;)
عزیزی

آفلاین بهروز رمضانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1111
  • Kakashi Hatake
    • ابونتو نیوز
سلام
یه سوال بی ربط به عنوان تاپیک :
این تلفظ صحیح لغات تخصصی مثل همین هرد یا خیلی لغاتی که در بحث های کامپیوتری استفاده میشه را از کجا میشه گیر آورد ؟
در یادگیری و استفاده از خط فرمان کوشا باشید چرا که رستگاری شما در آن است.