انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: درخواست لانچر؟  (دفعات بازدید: 3148 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mostafan

• Newbie
  • *
  • ارسال: 6
درخواست لانچر؟
« : 08 بهمن 1387، 07:26 ق‌ظ »
باسلام به همه دوستان ابونتویی!
من تازه با لینوکس اشنا شده ام و از سایت بسیار خوب شمااستفاده کامل را کردم وکمال تشکررااز
همه دوستان دارم !
آیا کسی می دونه با چه فرمانی میشه یک پوشه راباآدرس خاصی مثل /home/mostafa/Documents
بایک لانچر باز کرد؟(یعنی با یک کلیک بر روی لانچر پوشه مورد نظر باز بشه)به خوصوص اگر پوشه درون
یک پارتیشن ویندوزی قرار داشته باشد.

با تشکر !

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
پاسخ به: درخواست لانچر؟
« پاسخ #1 : 08 بهمن 1387، 02:15 ب‌ظ »
اگر از اوبونتو استفاده می‌کنی :
روی دسکتاپ کلیک راست کن و create luncher  رو بزن و توی فیلد command اینو بنویس :

nautilus  /your/path
اسم و کامنت دلخواه رو توش بنویس .
یا اینکه قبل از وارد کردن command از فیلد اول location رو انتخاب کن و بعد توی فیلد location فقط مسیر مورد نظر رو وارد کن :

/your/path
برای عوض کردن آیکون هم روی اون آیکون فنر کلیک کن.

آفلاین mostafan

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 09 بهمن 1387، 07:10 ق‌ظ »
با تشکر ازراهنمایی خوب شما!
پیغام Could not find رامیده.  ](*,)
پوشه مورد نطر در یک پارتیشن دیگر قرار داره وباید اول mount بشه.آیا راهی هست که اینکار
خودکار انجام بشه ؟
با تشکر از توجه شما!

آفلاین iqson716

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 641
    • اُرِم
« پاسخ #3 : 10 بهمن 1387، 02:20 ق‌ظ »
اسکرین شات رو ببینید:

آفلاین mostafan

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 10 بهمن 1387، 06:42 ق‌ظ »
فکر کنم توضیح بیشتری لازم باشد: ](*,)
قبل از اینکه با یاری شما دوستان بتونم اینترنتادر ابونتو راه بندازم مقالات زیادی راباویندوز در پارتیشنی بنام 8GB ذخیره
کرده ام. حالا میخوام وقتی اوبونتو روشن شد بدون باز کردن places با یک کلیک پوشه مقالات ابونتو در پاریشن 8GB باز بشه... ???
« آخرین ویرایش: 10 بهمن 1387، 06:54 ق‌ظ توسط mostafan »

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 10 بهمن 1387، 07:14 ق‌ظ »
فعلا از این استفاده کن شاید راه بهتری هم باشه :

اول یه mount point درست کن :

sudo mkdir /media/8G2
و بعد توی دایرکتوری خانگی خودت یه فایل درست کن و اینارو توش بنویس:

اگر پارتیشنت ntfs باشه :

#!/bin/bash
gksu mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /media/8G2 
nautilus /media/8G2/YourDirectory

و اگر fat32  :

#!/bin/bash
gksu mount -t vfat /dev/sda1 /media/8G2

به جای sda1  دیوایس مربوط به پارتیشنت رو بنویس و به جای YourDirectory  مسیر دایرکتوری که میخوای باز بشه.

بعد فایل رو ذخیره کن و این رو توی ترمینال بزن با فرض اینکه فایل رو با اسم launcher و در دایکتوری خانگی  ذخیره کردی :

chmod 744 ~/launcher
بعد طبق روش قبلی لانچر درست کن و بدون اینکه به فیلد اول دست بزنی این فایل که ذخیره کردیم رو توی فیلد command به خوردش بده.

آفلاین mostafan

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 10 بهمن 1387، 09:20 ق‌ظ »
باز هم تشکر!
مشکل همچنان باقیست!...

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 10 بهمن 1387، 02:56 ب‌ظ »
حتما یه جایی رو اشتباه می‌کنی . sda1  رو تغییر دادی؟  مانت پوینت که با هم درست کردیم 8G2  بود ، خودت عوضش کردی یا اشتباه زدی؟ فایل سیستمت رو چی ؟ vfat یا ntfs-3g  ؟

آفلاین mostafan

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 11 بهمن 1387، 08:10 ق‌ظ »
آقا بهنام بسیار سپاسگزارم از راهنمایی و صرف وقتی که نمودید!!!
مشکل در یک تایپ اشتباه بود و اصلاح شد.البته من بجای 8G2 همان نام درایو8GB را قرار دادم و مشکلی هم پیش نیامد.  \\:D/
فقط چند تا سوال برام پیش اومد که ممنون میشم جواب دهید:  ???
یک توضیح مختصر در مورد کدهایی که نوشتید!
ناتیلوس چیه و چه کاربردهایی داره؟
باش چیه و آیا غیر از راهنمای کامل دستورات bash فرمانهای دیگری برای لینوکس وجود دارد؟
 چرا در لینوکس نیاز به مانت کردن درایوها وجود دارد؟
ضمناًتقاضامندم شما و سایر دوستان اگر روشهای دیگری در این رابطه پیدا کردید آن مطلب و یا آدرسش را در اینجا قرار دهید تا
یک راهنمای جمع و جور در زمینه مانت کردن خودکار درایوها باشد.

باتشکر !
« آخرین ویرایش: 11 بهمن 1387، 09:25 ق‌ظ توسط mostafan »

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 11 بهمن 1387، 03:17 ب‌ظ »
خدارو شکر  ;D

توضیح :
sudo mkdir /media/8G2
sudo که معرف حضور هست . mkdir که اسمش روشه make dir  دایرکتوری درست می‌کنه.حالا چرا توی مسیر media ؟ هرچیزی رو توی این مسیر مانت کنی سیستم خودش برات آیکون مناسب رو در کنار پارتیشن های دیگه قرار میده.

#!/bin/bashبا این خط در واقع داریم می‌گیم که این فایل یه اسکریپته و باید اجرا بشه .چه برنامه ای باید اجراش کنه؟ برنامه ای که توی این مسیره :

/bin/bash
یعنی همون bash که مفسر خط فرمان پیش فرض توی اکثر لینوکس هاست.به طور عامیانه بهش میگیم terminal تقریبا معادل همون command prompt توی ویندوز . مفسر های خط فرمان دیگه هم داریم sh ، csh  ,ksh و ...

gksu mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /media/8G2
gksu که معادل همون sudo برای محیط گرافیکیه اگر توجه کرده باشی یه پنجره باز میشه و ازت پسورد می‌خواد.
mount هم که برای بارگذاری فایل سیستم ها استفاده میشه.سوئیچ t  میگه پارامتر بعدی نوع فایل سیستم رو نشون میده. ntfs-3g هم که برای ntfs .

/dev/sda1
sda1 هم که یه فایله دیوایسه ... به  پارتیشن ها و اکثر سخت افزارهای دیگه یک یا چندتا از این فایل ها توی مسیر dev/ نسبت داده میشه که از طریق اون میتونیم با سخت افزار  ارتباط برقرار کنیم . یعنی برای ارتباط با پیچیده ترین سخت افزار ها کافیه توی  فایل مربوط بهش بنویسیم یا ازش بخونیم اینه که میگن همه چیز توی لینوکس فایله (اکثر چیزها) . البته احتیاجی نیست ما توش بنویسیم سیستم عامل خودش این کار رو انجام میده .

/media/8G2این هم که میگه فایل سیستم مورد نظر رو توی این مسیر بارگذاری کن.

این ناتیلوس مدیر فایل پیش فرض گنوم و اوبونتو و یه چیزی تو مایه های explorer توی ویندوزه.
اون مسیر مقابلش هم که مشخصه ، به ناتیلوس میگیم بعد از اجرا شدن این مسیر رو نشون بده.

chmod 744 ~/launcher
chmod هم برای تغییر permission ها استفاده میشه.744 هم یعنی :
rwxr--r--
permission های کامل میتونه به صورت rwx باشه Read Write Execute . یعنی به طور کامل برای همه‌ی کاربرها به این صورت نمایش داده میشه: rwxrwxrwx
سه تا  اول مجوزهای owner یا صاحب دایرکتوری یا فایل . سه تای دوم مجوزهای Group یا همون گروه (هم گروه با صاحبش) سه تای آخری هم  مجوزهای other یا بقیه افراد .
حالا اگر برای حضور پرمیشن ها 1 و برای عدم حضورشون 0 در نظر بگیریم rwx میشه 111 در مبنای دو یا همون 7 در مبنای هشت (یا ده اگر اینطوری راحتی) و --r  که فقط مجوز خوندن داره میده میشه 100 در مبنای 2 یا 4 در مبنای 8. پس کلا میشه 744 .

~ هم که همیشه به دایرکتوری خانگی کاربر جاری اشاره میکنه .

bash رو هم که گفتم تعداد دستوراتش هم بیشتر از ایناست ، کلی هم برنامه جانبی می‌تونی نصب کنی که تعدادش بیشتر هم بشه ، خودت هم میتونی با ترکیب دستورها دستورات جدید برای خودت درست کنه و ...

مانت کردن فقط مختص لینوکس نیست ، توی ویندوز چون تعداد فایل سیستم های پشتیبانی شده خیلی کمه ntfs و fat32 و ... و این پارتیشن ها مختص خود ویندوزه و با بقیه فایل سیستم ها کاری نداره و نمیتونه بارگذاری کنه (یعنی سازندش نخواسته) اینه که به صورت خودکار بارگذاری میشه.
توی لینوکس هم پارتیشنی که روش نصب شده به صورت خودکار بارگذاری میشه  ntfsو fat فایل سیستم های لینوکسی نیستن ولی میتونی با استفاده از دستور mount بارگذاری کنی و یا با ویرایش فایل fstab  باعث بشی سیستم به  صورت خودکار این کار رو انجام بده .طیف عظیمی از فایل سیستم ها رو هم پشتیبانی میکنه.

توی ویندوز هم میتونی پارتیش ها رو unmount کنی و یا توی یه دایرکتوری mount کنی . مثلا درایو e  رو میتونی توی درایو c بارگذاری کنی.

آقا اینطوری که همه می‌ترسن راهنمایی کنن!!! سوالای خیلی کلی می‌پرسی  ;D
« آخرین ویرایش: 11 بهمن 1387، 03:19 ب‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین mostafan

• Newbie
  • *
« پاسخ #10 : 12 بهمن 1387، 05:24 ق‌ظ »
آقا واقعا شرمنده شدم فکر نمی کردم اینقدر وقت بگذارید و این طور ایثار کنید. :oops:
بسیار متشکر از پاسخهای مفید و خوبتون و زحماتی که متحمل شدید!
براتون آرزوی موفقیت و سربلندی در همه امور را دارم !  :)

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 12 بهمن 1387، 05:45 ق‌ظ »
قابلی نداشت  ;)  همیشه همینطوری بوده ما اومدیم کلی چیز اینجا یاد گرفتیم هنوزم یاد میگیریم چه از بچه های قدیمی چه جدید ، بعد همون چیزارو + اونایی که خودمون به اصطلاح کشف کردیم رو به بقیه یاد میدیم بعد ما می‌میریم و جدیدترا جامونو می‌گیرن و... زندگی ادامه دارد  :D

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1440
  • هدیه فاتحه شما برای روح پدرم تسلای دلم خواهد بود:)
    • کاوش‌های من
« پاسخ #12 : 12 بهمن 1387، 07:28 ب‌ظ »
سلام
ببخشید که ربطی به این ارسال نداره.اینارو میشه توضیح تر بدید:

نقل‌قول
هرچیزی رو توی این مسیر مانت کنی سیستم خودش برات آیکون مناسب رو در کنار پارتیشن های دیگه قرار میده.

نقل‌قول
gksu که معادل همون sudo برای محیط گرافیکیه

نقل‌قول
توی ویندوز هم میتونی پارتیش ها رو unmount کنی و یا توی یه دایرکتوری mount کنی . مثلا درایو e  رو میتونی توی درایو c بارگذاری کنی.

متشکرم
مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب
در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 13 بهمن 1387، 03:47 ق‌ظ »
نقل‌قول
هرچیزی رو توی این مسیر مانت کنی سیستم خودش برات آیکون مناسب رو در کنار پارتیشن های دیگه قرار میده.

اگر روی آیکون Computer  کلیک کرده باشی داخلش آیکون های مربوط به پارتیشن های مانت شده و احتمالا نشده رو میتونی توش ببینی + آیکون مربوط به cdrom ... شما اگر خارج از دایرکتوری media  پارتیشن یا cdrom یا ایمیج ها رو بارگذاری کنی این آیکون ساخته نمیشه و برای دیدن محتویات تنها راه اینه که بری سراغ mount point

نقل‌قول
gksu که معادل همون sudo برای محیط گرافیکیه

دستور sudo توی ترمینال ازت پسورد میخواد ولی gksu یه GUI برات باز میکنه که میتونی پسورد رو توش وارد کنی  ادامه دستور میتونه توی ترمینال و در پس زمینه یا در محیط گرافیکی اجرا بشه.

نقل‌قول

توی ویندوز روی my computer  کلیک راست کن و manage رو انتخاب کن ، گزینه های آخری فکر کنم یه چیزی تو مایه های storage باشه اونجا تمام پارتیشن ها رو میتونی ببینی روی هر پارتیشن کلیک راست بکنی گزینه ای به اسم فکر کنم change label  رو اگر انتخاب کنی میتونی اسم درایو هارو تغییر بدی مثلا درایو D رو بکنی H یا هرچیز دیگه ای  و میتونی این label رو کلا حذف کنی که در واقع با این کار نقطه اتصال پارتیشن قطع میشه و دیگه نمیتونی به محتویاتش دسترسی داشته باشی (اطلاعات از بین نمیره) (یه چیزی تو مایه های unmount  ولی خفیف تر )، مگر اینکه دوباره یک label بهش نسبت بدی . توی قسمتی که label  رو انتخاب میکنی یه گزینه دیگه هست به اسم mount in folder یا یه چیزی توی این مایه ها که میتونی همون پارتیشن رو توی فولدری که مثلا توی درایو C قرار داره بارگذاری کنی. گاهی برام پیش اومده که توی ویندوز سرور  به هارد اکسترنالم به طور خودکار label  اختصاص داده نمیشه و دستی این کار رو انجام میدم.

امیدوارم منظورم رو رسونده باشم.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #14 : 13 بهمن 1387، 01:08 ب‌ظ »
بهنام توضیحاتت تو این پست بسیار عالی و جامع بوده 1+

کارت خیلی قشنگه موفق باشی