انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: نصب اوبونتو یا کوبونتو ؟  (دفعات بازدید: 3795 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ubuntu Geek

• Full Member
  • *
  • ارسال: 249
  • I`m Linux
نصب اوبونتو یا کوبونتو ؟
« : 20 بهمن 1387، 12:24 ب‌ظ »
یه چند مشکل دارم که به هر دری زدم حل نشد ،  چند بار هم در انجمن مطرح کردم خیلی مورد استقبال صورت نگرفت، فکر میکنم آخرین راه همین نصب دوباره اوبی باشه
حالا یه سوالی برام پیش اومده که بهتره قبل از نصب بپرسم !

میخواستم کی دی ای را در کنار گنوم داشته باشم ، بصورت دفالت از کی دی ای استفاده کنم و گاهی اوقات هم از گنوم
حالا بهتره اوبنتو نصب کنم و بعد کی دی را کنارش ، یا فقط کوبونتو نصب کنم ؟

برای بک آپ گیری فقط اون پوشه آرشیو که توش فایل های .deb هستن را کپی کنم و بعد برای نصب مجدد داشته باشم  کافیست ؟
یه دفعه روی سیستم یکی از دوستان از اون نرم افزار بک آپ گیری معروف استفاده کردم که حسابی اشکم را در آورد ، فکر میکنم نصب یکی یکی نرم افزار ها ساده تر بوده باشه  ;D

پ.ن : مشکلاتی از قبیل طولانی شدن بودن مدت لود و بوت ( گاهی اوقات پنج دقیقه طول می کشه از وقتی که لب تاپ روشن بشه و برسه به صفحه کار  ](*,) )
این اوبی را هفت ماه روی سیستم داشتم و دفه اولی که نصب کرده بودم خیلی وارد نبود و حسابی باش کشتی گرفتم ، الان ارور هایی در گوشه و کنار هست که خیلی حال گیره
بخاطر همین یه مقداری هم اوبی ام سنگین شده

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
پاسخ به: نصب اوبونتو یا کوبونتو ؟
« پاسخ #1 : 20 بهمن 1387، 01:31 ب‌ظ »
من پیشنهاد می کنم که اوبونتو رو به همراه میز کار Gnome نصب کنید و بعد از اون از طریق مخازن Launchpad میزکار KDE 4.2 رو نصب کنید . چون در حالت عادی که بخواین کوبونتو رو نصب کنید KDE 4.1 روی اون نصبه و از طرفی باید آپگرید کنید به نسخه ۴.۲ و از طرفی هم باید گنوم رو نصب کنید !
پس عاقلانه ترین راه نصب اوبونتو به همراه میزکار Gnome هستش و بعد از آن نصب KDE 4.2  ;)

در مورد سوال دوم هم باید بگم که از همون فولدر archives یه بکاپ بگیرید و بعد از نصب مجدد اونها رو درون پوشه archives سیستم جدید paste کنید . برای نصب هر نرم افزار هم راحترین راه اینه که هر نرم افزاری که می خواین نصب کنید توی ترمینال دستور نصب sudo apt-get install PACKAGENAME رو وارد کنید . اگر پکیج های مربوط به اون نرم افزار درون achives باشه دیگه احتیاجی به دانلود از اینترنت نداره و مستقیما از روی پکیج های خودتون نصب می کنه مگر اینکه آپدیت شده باشه و بخواد بعضی از پکیج ها رو از اینترنت بگیره
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین Ubuntu Geek

• Full Member
  • *
  • I`m Linux
« پاسخ #2 : 20 بهمن 1387، 02:03 ب‌ظ »
ممنون روشا جامع و دقیق بود +1

خیلی دوست دارم نظر دیگر دوستان را بدونم ، احساس میکنم زمان لود کی دی ای بیشتر از گنوم ه

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #3 : 20 بهمن 1387، 03:42 ب‌ظ »
سلام ببین دریا روزبه خیلی دقیق گفته و موافقم بهتره ابتدا  اوبنتو نصب کنی و از رو این راهنما دسکتاپ 4.2 KDE رو کنار گنوم موجود نصب کنی و بتدریج باهاش بیشتر اشنا بشی میشه میتونی هر کدومو خواستی دیفالت بزاری مشگلی نیست البته جهت اطلاع بدون بعده اینکار به خاطر نرم افزارهای زیاد محیط کا دی ای منوها شلوغ میشه بالاخص تو گنوم باز تو کا دی ای برای نرم افزار های گنوم حتی بعضا ایکن جدید براشون میزاره و سازمانشون میده نه همه رو برخی ولی گفتم بدونی

البته سرعت اجرای این دسکتاپ به تنظیمات شما و همچنین قدرت سخت افزاریت هم ربط داره اما یه اصل ثابته اونم اینه که گنوم سبکتره چون خیلی ساده تره محیطش و برای اجرای روان KDE سخت افزار لازم از سخت افزار لازم برای اجرای گنوم باید کمی قویتر باشه محیط پیشرفته و گرافیکی تره گرچه تو سری جدیدش سرعت خیلی بالاتر رفته و خوبه ولی در کل گنوم سبکتره

موفق باشی ;)
« آخرین ویرایش: 26 بهمن 1387، 03:05 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #4 : 20 بهمن 1387، 04:02 ب‌ظ »
برای اینکه تجربه بهتر و مطمئن تری از میزکار KDE داشته باشید , بهتون پیشنهاد می کنم که کوبونتو 8.10 رو به صورت جدا نصب کنید و سپس از طریق راهنما به KDE 4.2 ارتقا بدید. هرچند نصب KDE 4.2 در اوبونتو و در کنار Gnome امکان پذیره ولی تجربه نشون داده که این کار نه تنها باعث شلوغ شدن منو های دو دسکتاپ میشه , بلکه بروی سرعت سیستم هم تا حدودی تاثیر داره و از همه مهمتر اینکه باعث بوجود آمدن یک سری مشکلات و ناپایداری های غیر عادی در دسکتاپ KDE4 میشه که در حالت عادی در کوبونتو وجود نداره.

آفلاین Ubuntu Geek

• Full Member
  • *
  • I`m Linux
« پاسخ #5 : 20 بهمن 1387، 04:23 ب‌ظ »
یکی از دلایلی که من را به شک انداخت تا این سوال را بپرسم همین بود
نقل‌قول
هرچند نصب KDE 4.2 در اوبونتو و در کنار Gnome امکان پذیره ولی تجربه نشون داده که این کار نه تنها باعث شلوغ شدن منو های دو دسکتاپ میشه , بلکه بروی سرعت سیستم هم تا حدودی تاثیر داره و از همه مهمتر اینکه باعث بوجود آمدن یک سری مشکلات و ناپایداری های غیر عادی در دسکتاپ KDE4 میشه که در حالت عادی در کوبونتو وجود نداره.
البته از نظر سخت افزاری فکر نمی کنم مشکلی داشته باشم :
cpu 2 dou intel/hard:160/ram:2Gig
ولی خوب کار باید اصولی باشه ، این را هم میدونم اگر یک بار اوبی یا کوبی را نصب کنم تا یه سال عوض نخواهم کرد ، بخاطرهمین وسواس دارم

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #6 : 20 بهمن 1387، 04:28 ب‌ظ »
برای اینکه تجربه بهتر و مطمئن تری از میزکار KDE داشته باشید , بهتون پیشنهاد می کنم که کوبونتو 8.10 رو به صورت جدا نصب کنید و سپس از طریق راهنما به KDE 4.2 ارتقا بدید. هرچند نصب KDE 4.2 در اوبونتو و در کنار Gnome امکان پذیره ولی تجربه نشون داده که این کار نه تنها باعث شلوغ شدن منو های دو دسکتاپ میشه , بلکه بروی سرعت سیستم هم تا حدودی تاثیر داره و از همه مهمتر اینکه باعث بوجود آمدن یک سری مشکلات و ناپایداری های غیر عادی در دسکتاپ KDE4 میشه که در حالت عادی در کوبونتو وجود نداره.

حسین واسه همین بهشون گفتم بدونی

این شلوغی و بی نظمی خیلی بده درست البته برای اشنایی خوبه کار اون محیط رو یاد بگیری ولی نه واسه اینکه همیشه اینجوری باشه نه

دو پیشنهاد داریم پس نصب در کنار گنوم با تحمل شلوغی و مسائلش که جهت اشنایی مفیده نه کاربری ثابت کا دی ای یا این کار اساسی که حسین گفت جهت کار عادی این روش حسین قانونیه و اساسی البته فضای بیشتر هم میخواد پارتیشن جدا و ... ولی بله پایدار تر و منظم تر میشه اینو من خوب دیدم چون هر دو حالت رو تجربه کردم ولی واسه اشنایی خودم اول کنار گنوم ریختم تا گرای این محیط دستم بیاد بعدش یهو کوچ کردم روش

آفلاین sudotux

• *
« پاسخ #7 : 20 بهمن 1387، 07:34 ب‌ظ »
یکی از دلایلی که من را به شک انداخت تا این سوال را بپرسم همین بود
البته از نظر سخت افزاری فکر نمی کنم مشکلی داشته باشم :
cpu 2 dou intel/hard:160/ram:2Gig
ولی خوب کار باید اصولی باشه

از نظر سخت افزاری سیستمتون خوبه. با توجه به اینکه 160 GB هارد دیسک دارید , پس مشکل فضا ندارید و به راحتی میتونید هر دو توزیع اوبونتو و کوبونتو رو جدا نصب کنید. برای هر کدوم یک پارتیشن 10 گیگ با فرمت EXT3 اختصاص بدید. یک پارتیشن Swap مشترک هم بین دو توزیع اوبی و کوبی با حجم 1 گیگ اختصاص بدید.

این را هم میدونم اگر یک بار اوبی یا کوبی را نصب کنم تا یه سال عوض نخواهم کرد ، بخاطرهمین وسواس دارم

البته عوض نکردن توزیع اوبی و کوبی تا یک سال کار چندان عاقلانه ای نیست. با توجه به پیشرفت سریع لینوکس و پروژه های متن باز و همچنین پیشرفت های چشمگیری که در نسخه ی بعدی خانواده اوبونتو ( 9.04 ) دیده میشه , مانند فایل سیستم فوق سریع ext4 , دسکتاپ KDE 4.2 , هسته ی جدید لینوکس و ... توصیه میشه حتما سیستم خودتون رو هر ۶ ماه به نسخه ی جدید ارتقا بدید.
« آخرین ویرایش: 20 بهمن 1387، 07:45 ب‌ظ توسط Hosein-Mec »

آفلاین هه ژار معروفی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 140
  • http://mahalug.wordpress.com
    • لاگ مهاباد
« پاسخ #8 : 22 بهمن 1387، 10:06 ق‌ظ »
من نمیخوام نا امیدت کنم ولی تجربه این کار پدرمو در آورد و مجبور شدم دوباره اوبونتو رو نصب کنم و ۲۰۰ مگ آپدیتش کنم .
ببین دوست عزیز به نظر من با یه دست نمیشه دو تا هندونه رو ور داشت .
خیلی از منوهای سیستم به هم می خوره . واسه هرچیزی ۲ تا تنظیم خواهی داشت مثلا واسه کانکت شدن به اینترنت . و kde wallet manager هم را به راه پیغام میده ( نمیگم نمیشه بعضی هاشو درست کرد ولی ... )
سیستم زود به زود قاطی میکنه . باور کن شاید ده درصد نرمافزارها تو هر دو سیستم اتوماتیک فعال میشن و ...
در کل من تجربه بدی داشتم و امیدوارم به سرنوشت من دچار نشی .
موفق باشی
http://mahalug.wordpress.com/   تازه های لینوکس و اینترنت

آفلاین Ubuntu Geek

• Full Member
  • *
  • I`m Linux
« پاسخ #9 : 22 بهمن 1387، 01:13 ب‌ظ »
نقل‌قول
البته عوض نکردن توزیع اوبی و کوبی تا یک سال کار چندان عاقلانه ای نیست. با توجه به پیشرفت سریع لینوکس و پروژه های متن باز و همچنین پیشرفت های چشمگیری که در نسخه ی بعدی خانواده اوبونتو ( 9.04 ) دیده میشه , مانند فایل سیستم فوق سریع ext4 , دسکتاپ KDE 4.2 , هسته ی جدید لینوکس و ... توصیه میشه حتما سیستم خودتون رو هر ۶ ماه به نسخه ی جدید ارتقا بدید.
منظور من از عدم تعویض نصب ریشه ای و دوباره بود و الا همیشه با عرضه نسخه جدید با دیسک آلترنیت آپگرید میکنم :)
یکی از چیز هایی که من را عاشق اوبی و کوبی کرده همین عدم نیاز به نصب مجدده ، شاید شده باشه روزی چهار بار ویندوز عوض کردم بخاطر ویروس و یا ... ولی این اولین باره که یه سیستم عامل را نزدیک به هشت ماهه روی سیستم دارم بدون بروز مشکل جدی

من نمیخوام نا امیدت کنم ولی تجربه این کار پدرمو در آورد و مجبور شدم دوباره اوبونتو رو نصب کنم و ۲۰۰ مگ آپدیتش کنم .
ببین دوست عزیز به نظر من با یه دست نمیشه دو تا هندونه رو ور داشت .
خیلی از منوهای سیستم به هم می خوره . واسه هرچیزی ۲ تا تنظیم خواهی داشت مثلا واسه کانکت شدن به اینترنت . و kde wallet manager هم را به راه پیغام میده ( نمیگم نمیشه بعضی هاشو درست کرد ولی ... )
سیستم زود به زود قاطی میکنه . باور کن شاید ده درصد نرمافزارها تو هر دو سیستم اتوماتیک فعال میشن و ...
در کل من تجربه بدی داشتم و امیدوارم به سرنوشت من دچار نشی .
موفق باشی
الان یک اوبونتو دارم و که روش کی دی ای نصبه، تا جایی همین مشکلاتی که شما فرمودید را دارم احساس میکن شلوغی ... ارور های نامربوط .... ، فکر مینم اگر فقط یه کی دی ای یا گنوم داشته باشم خیلی بهتره هم از نظر سرعت و هم ازنظر کیفیت

،‌ ولی خوب گاهی اوقات به گنوم نیاز دارم البته فکر میکنم کی دی ای تمام نیاز هام را برآورده کنه ،
الان در حال دانلود کوبونتو هستم تا روی سیستم ام فقط کی دی ای نصب داشته باشم :)
« آخرین ویرایش: 22 بهمن 1387، 01:16 ب‌ظ توسط darya »

آفلاین هه ژار معروفی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 140
  • http://mahalug.wordpress.com
    • لاگ مهاباد
« پاسخ #10 : 22 بهمن 1387، 01:27 ب‌ظ »
موفق باشی .
فکر کنم بهترین کار همین باشه
http://mahalug.wordpress.com/   تازه های لینوکس و اینترنت

آفلاین Ubuntu Geek

• Full Member
  • *
  • I`m Linux
« پاسخ #11 : 03 اسفند 1387، 09:21 ب‌ظ »
1- یه سوال برام پیش اومده من یه دی وی دی کوبونتو گیر آوردم وقتی در ویجوال نصب کردم دیدم خیلی نرم افزار های کمی را نصب کرده حتی فایرفاکس را هم نصب نداره
برای نصب باید چکار کنم ؟ باید دی وی دی را به مخازن متصل کنم و دستور نصب را بزنم ؟ کلا روالش به چه صورته ؟

2- برای /home و /root چقدر فضا باید در نظر گرفت ؟ در ویکی برای روت پیش نهاد داده بودن ولی برای home هیچ پیش نهادی نبود ، برای هوم تقریبا چقدر فضا نیاز هست ؟

تصمیم دارم همین امشب مهاجرت کنم به کوبونتو ، اگه مقدور هست سریعتر جواب بدهید :)

آفلاین sudotux

• *
« پاسخ #12 : 03 اسفند 1387، 10:04 ب‌ظ »
1- یه سوال برام پیش اومده من یه دی وی دی کوبونتو گیر آوردم وقتی در ویجوال نصب کردم دیدم خیلی نرم افزار های کمی را نصب کرده حتی فایرفاکس را هم نصب نداره
برای نصب باید چکار کنم ؟ باید دی وی دی را به مخازن متصل کنم و دستور نصب را بزنم ؟ کلا روالش به چه صورته ؟

2- برای /home و /root چقدر فضا باید در نظر گرفت ؟ در ویکی برای روت پیش نهاد داده بودن ولی برای home هیچ پیش نهادی نبود ، برای هوم تقریبا چقدر فضا نیاز هست ؟

تصمیم دارم همین امشب مهاجرت کنم به کوبونتو ، اگه مقدور هست سریعتر جواب بدهید :)

سوال اول:

برای نصب بسته های مختلف از روی dvd کوبونتو , باید دی وی دی رو به مخازن اضافه کنی:

۱- اول باید تمام مخازن فعلی رو غیر فعال کنی:

در کوبونتو ۸.۱۰ به این مسیر بروید:

KMenu -> Applications -> System -> Adept (Package Manager) -> Sources -> Edit Software Sources
در اوبونتو ۸.۱۰ به این مسیر بروید:

System -> Administration -> Software Sources
در صفحات Ubuntu Software , Third-Party و Updates تمام مخازن رو غیر فعال کنید.

از یک راه دیگه هم میتونید تمام مخازن رو غیر فعال کنید:

sudo kate /etc/apt/sources.list
در ابتدای تمام خطوط علامت # بگذارید و سپس فایل رو ذخیره کنید.

۲- دستورات زیر رو در ترمینال اجرا کنید:
sudo apt-cdrom add

sudo apt-get update

حالا از طریق خط فرمان , Synaptic یا Adept هر بسته ای رو که دوست دارید از روی dvd نصب کنید.

سوال دوم:

قانون خاصی در این مورد وجود نداره ! به توجه به مقدار فضای هاردتون , میتونید برای هر کدوم 10 گیگ در نظر بگیرید.

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
« پاسخ #13 : 03 اسفند 1387، 10:11 ب‌ظ »
۱- اگه خواستی منو ها مرتب بشن برنامه ای هست که این کارو میکنه.
۲-اگه برای هر دسکتاپ تو اوبی با یه user جدا بری به هیچ وجه تنظیماتت قاطی نمی شه و کرش نداره یا من ندیدم.

من دو دسکتاپ رو با هم دارم و هیچ وقتم مشکلی باهاش نداشتم
بازم نظر اساتید شرطه. :)
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین sudotux

• *
« پاسخ #14 : 03 اسفند 1387، 10:31 ب‌ظ »
۱- اگه خواستی منو ها مرتب بشن برنامه ای هست که این کارو میکنه.
۲-اگه برای هر دسکتاپ تو اوبی با یه user جدا بری به هیچ وجه تنظیماتت قاطی نمی شه و کرش نداره یا من ندیدم.

من دو دسکتاپ رو با هم دارم و هیچ وقتم مشکلی باهاش نداشتم
بازم نظر اساتید شرطه. :)

۱- این برنامه در تاپیک زیر معرفی شده:

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,3442.0.html

۲- فکر خوبیه ! تا حالا امتحان نکردم ولی فکر کنم همونطور که خودتون گفتید جواب بده ...