سلام
در حال حاضر تعدادی نرم افزار وجود دارند که فقط در محیط ویندوز قابل اجرا هستند . هرچند که wine در این مدت پیشرفت خوبی داشته ولی در آخر اجرا به صورت ۱۰۰ ٪ میسر نشده .
معمولا هر کاربری یک یا چند عدد از این نرم افزارها داره که یا نمیتونه ازشون استفاده کنه یا توی wine اونجور که دلچسب باشه و با سرعت خوب قابل اجرا براش نبوده .
یکی از راههای اجرای این گونه برنامهها نصب ویندوز درون ماشینهای مجازی مانند VirtualBox هستش که تقریبا اکثر برنامهها رو بصورت خیلی خوبی اجرا میکنه .
حالا مشکل اینجاست که آیا واقعا نیازه که یک همچین فشاری روی سیستممون بیاریم ؟ آیا راهی هست که یه سیستم سبکتر رو اجرا کنیم .
روی VB شخصا ویندوز ۹۵ ، ۹۸ ، ME v رو آزمایش کردم و نتیجه نگرفتم ، خوب و رون کار نمیکردند . یا با گوست مشکل داشتند و یا یوزیج بالائی مصرف میکردن
بهترین ویندوز برای vb همون xp بود ولی برای اجرا نیاز به رم بالا داشت و همینطور زمان اجرا بسیار طولانی بود ( که متاسفانه سیستمم ۵۱۲ مگ رم داره و یکم قدیمیه
)
خوب تا اینجا قضیه به این فکر افتادم که چگونه میشه ویندوز رو سبک کنم و تا چه حد ، با یک برنامه ای به نام
nlite آشنا شدم که کارش شخصی سازی xp بود
اینو دانلود کردم و افتادم به جون xp
. نه میخواستم با این ویندوز فیلم ببینم نه اینکه اینترنت گردی کنم پس تمام برنامه های اضافه رو پاک کردم . سرعت بوت به مراتب بالا رفت ولی حجم رم مصرفی خیلی کم نشد
بعد اومدم گیر دادم به service های ویندوز و شروع کردم دونه دونه حظف کردن در نهایت دیدم xp با ۴ تا دونه سرویس به راحتی کار میکنه ، بسیار راحت و سریع .
و اینجا بود که به تونستم یه iso بسیار سریع داشته باشم که کار منو به راحتی انجام میده و سریعتر از فایر فاکس بوت میشه
جالب اینه که این برنامه بخصوصم رو خیلی رونتر از موقعی که توی خود xp اجراش میکردم داره اجرا میکنه
متاسفانه چون پروسه ساخت ایزو یک مقدار زمان بر هستش و یکم الان از لحاظ زمانی مشکل دارم نمیتونم به تنهائی این کانفیکها رو تست کنم برای همین
آخرین کانفیگهای nlite رو میزارم اگر دوستان علاقه مند بودند به کمک هم این کارو جلو میبریم
موفق باشید
پینوشت : جدای مسئله لینوکس با این روش میشه xp های خیلی جالبی ساخت ، مثلا مخصوص بازی فکر کنم توی سرعت بازی خیلی موثر باشه