انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: برخی مسائل لیبرآفیس در اوبونتو با زبان فارسی  (دفعات بازدید: 675 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین masoudborbor

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 68
من تا چند وقت پیش از مینت استفاده می‌کردم اما به دلایل بسیار به سراغ اوبونتو آمدم اما در اوبونتو چند مشکل با زبان فارسی در آفیس دارم که در مینت نداشتم.
یکی این که وقتی زبان نوشتنم در آفیس (مثلا رایتر) فارسی است میانبرها کار نمی‌کند. یعنی باید نخست زبان نوشتن را انگلیسی کنم و بعد ctrl-s بزنم تا کارم ذخیره شود. حالا مثلا برای بولد کردن و ایرانیک کردن و ... که مرتب استفاده می‌شود باید هربار فارسی و انگلیسی کنم که زمان اضافی از من خواهد گرفت. این مشکل را در مینت نداشتم، راهی برای رفع این مشکل در اوبونتو هست تا میانبرها را وقتی زبان نوشتنم فارسی است بفهمد؟
نکته دوم شاید انتظار زیادی باشد اما وقتی در آُیس مینت می‌نوشتم (که همین لیبرآفیس بود) برخی چیزها رو خود به خود اصلاح می‌کرد، مثلا اگر می‌نوشتم «آنها» خود به خود تبدیل می‌شد به «آن‌ها» یا اگر می‌نوشتم «می رود» خود به خود تبدیل می‌شد به «می‌رود» یعنی نیم‌فاصله‌ها درست می‌شد و  گویا کتابخانه‌ای از واژگان فارسی هم داشت که وقتی تایپ می‌کردم «یکش» خودش «یکشنبه» را پیشنهاد می‌داد و واژگانی که زیاد در یک متن استفاده می‌کردم را هم خود به خود به آن می‌افزود. این گزینه در آفیس اوبونتو الان در دسترس من نیست. آیا هست و باید جایی فعالش کنم؟ یا باید بسته‌ای نصب کنم که فعال شود؟

آفلاین masoudborbor

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 68
کسی در این باره نظری نداره؟

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
یکی این که وقتی زبان نوشتنم در آفیس (مثلا رایتر) فارسی است میانبرها کار نمی‌کند
این مشکل در Version 4.2.3.3 حل شده. مخزن زیر رو نصب کن. آپدیت و آپگرد کن.
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa