انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: شروع دبیان...  (دفعات بازدید: 6444 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین یاسین!

• Full Member
  • *
  • ارسال: 154
  • Ubuntu 12.04 - Fedora 20
شروع دبیان...
« : 30 فروردین 1393، 06:20 ب‌ظ »
سلام به همه.

من اوبونتو دارم و از استفاده ازش خیلی لذت میبرم.

از تجربه جدید خوشم میاد و اخیرا دبیان ذهنمو مشغول کرده.
از چند نفر پرسیدم گفتن سخته و به درد نخوره و ... فلان.

سوالایی که برام پیش اومده رو مطرح میکنم:

1. دبیان نسبت به اوبونتو چه مزایایی داره؟ در کل فقط اینو میدونم که خیلی گسترده است.

2. درسته میگن سخته؟ اگه سخته یادگیریش میارزه؟ من چیا میتون از دبیان یاد بگیرم؟

3. رو سیستمم هم میتونم اوبونتو داشته باشم هم دبیان؟ + یک ویندوز XP  ::)

4. نصب کردن دبیان چطوره؟ (لینک شیوه نصب لطفا!  ::) )

5. توصیه ای اگه دارید ممنون میشم...
 ;)

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
پاسخ : شروع دبیان...
« پاسخ #1 : 30 فروردین 1393، 07:01 ب‌ظ »
دبیان یه توزیع بنیادی هست که از توزیع دیگه‌ای مشتق نشده(مثلا اوبونتو از دبیان و مینت از اوبونتو مشتق شده) مثل اوبونتو از مدیر بسته apt استفاده میکنه(برعکسش درست‌تره!!) و میزکارش هم به صورت پیش فرض xfce هست و نصبش هم خیلی راحته مثلا اینجا یه آموزش تصویری هست:

http://www.wikihow.com/Install-Debian

در مورد چند سیستم عامل هم باید بگم بله!
به راحتی...تا جایی که یادمه یه هارد میتونه ۳ پارتیشن primary و یه پارتیشن extended داشته باشه...ویندوز فقط میتونه روی یه پارتیشن پرایمری نصب بشه اما گنو/لینوکس رو هم میشه رو پارتیشن پرایمری نصب کرد و هم logical و اینکه هر پارتیشن extended میتونه شامل چند ۱۰ پارتیشن لوجیکال باشه...(فکر کنم روشن شد!!)

اطلاعات بیشتر در مورد پارتیشن بندی هارد:

http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_partitioning#Extended_partition

حالا میشه از دوستاتون بپرسید این کجاش سخت بود؟ ;D

آفلاین یاسین!

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 30 فروردین 1393، 07:20 ب‌ظ »
دبیان یه توزیع بنیادی هست که از توزیع دیگه‌ای مشتق نشده(مثلا اوبونتو از دبیان و مینت از اوبونتو مشتق شده) مثل اوبونتو از مدیر بسته apt استفاده میکنه(برعکسش درست‌تره!!) و میزکارش هم به صورت پیش فرض xfce هست و نصبش هم خیلی راحته مثلا اینجا یه آموزش تصویری هست:

http://www.wikihow.com/Install-Debian

در مورد چند سیستم عامل هم باید بگم بله!
به راحتی...تا جایی که یادمه یه هارد میتونه ۳ پارتیشن primary و یه پارتیشن extended داشته باشه...ویندوز فقط میتونه روی یه پارتیشن پرایمری نصب بشه اما گنو/لینوکس رو هم میشه رو پارتیشن پرایمری نصب کرد و هم logical و اینکه هر پارتیشن extended میتونه شامل چند ۱۰ پارتیشن لوجیکال باشه...(فکر کنم روشن شد!!)

اطلاعات بیشتر در مورد پارتیشن بندی هارد:

http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_partitioning#Extended_partition

حالا میشه از دوستاتون بپرسید این کجاش سخت بود؟ ;D
از جواباتون در مورد نصب ممنونم.

دوستام بنده های خدا استفاده از دبیان رو میگفتن احتمالا! (سخت نیست؟)

خودم هم بد شنیدم از سختی استفاده دبیان!

اما هنوز سوالای اساسی ام رفع نشده!

1. دبیان نسبت به اوبونتو چه مزایایی داره؟ در کل فقط اینو میدونم که خیلی گسترده است.

;)

والا در مورد پارتیشن بندی گیج شدم! یعنی مث اوبونتوئه؟ (یه /، یه swap، یه home ؟)
حجم هر درایو چقد باید باشه

و این که میتونم بین اوبونتو و دبیان home مشترک قرار بدم دیگه ایشالا؟

آخرین نسخه دبیان و بهترینش واسه استفاده؟

آفلاین Yaser-16

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
« پاسخ #3 : 30 فروردین 1393، 07:45 ب‌ظ »
توی نصب سیستم عامل ها کنار هم مشکلی نخواهید داشت.
نحوه ی پارتیشن بندی دقیقا مثل اوبونتو هست!
می تونید home رو مشترک بگیرید ولی شاید(مطمئن نیستم) یکم اذیت کنه.(اینو باید با تجربه هاش جواب بدن)
آخرین ورژن دبیان هم فکر کنم 7.4 هستش، که و منظورتون بهترین برای استفاده رو نفهمیدم :)
« آخرین ویرایش: 30 فروردین 1393، 08:41 ب‌ظ توسط Yaser-16 »
آنان که آزادی را فدای امنیت می‌کنند، نه شایستگی آزادی را دارند و نه لیاقت امنیت را!   بنیامین فرانکلین

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #4 : 30 فروردین 1393، 07:50 ب‌ظ »
فکر نکنم مزیت خاصی داشته باشه. همه‌چیزش با اوبونتو تقریباً یکی هست.

سخت‌تر نیست. باید بعضی از تنظیمات رو خودت انجام بدی، که همین باعث می‌شه بیشتر با دل و روده‌ی دبیان آشنا بشی  :)
مثلاً مخازن اصلی دبیان رو باید به صورت دستی بهش اضافه کنی و مثل اوبونتو نیست که بری یه جایی تیک بزنی همه‌چی درست بشه.
یا به صورت پیش‌فرض ویرایش‌گر متن گرافیکی نداره باید خودت مثلاً بدونی که چیزی به اسم gedit یا emacs یا ... هم وچود داره و بری اون رو نصب کنی.
یا به صورت پیش‌فرض برنامه‌ی لیبره‌آفیس نداره خودت باید بدونی که همچین برنامه‌ای هم وجود داره و اون رو باید نصب کنی.
یا به صورت پیش‌فرض sudo نصب نیست باید از su استفاده کنی.

بله می‌شه.

خیلی ساده‌است، یک بار روی ویرچوال‌باکس نصب کنی، می‌فهمی.

;)
دبیان نسخه‌ی ۷ به صورت پیش‌فرض گنوم داره ولی دبیان تستینگ اکس‌اف‌سی‌ئی داره، و این لینک دبیان تستینگ ۶۴-بیت با محیط گنوم هست:
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-cd/debian-testing-amd64-gnome-CD-1.iso
این ایمیج به صورت هفتگی جدید می‌شه

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #5 : 30 فروردین 1393، 08:23 ب‌ظ »
نگفتی چجور کاربری هستی :) اگر کاربر عادی یا دسکتاپ هستی همین اوبونتو بهترین گزینست، در کل توزیع با توزیع تفاوت خاصی نداره، فقط میزکاره که تفاوت ایجاد می کنه ;)
« آخرین ویرایش: 30 فروردین 1393، 08:24 ب‌ظ توسط سالار مقدم »

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #6 : 30 فروردین 1393، 08:39 ب‌ظ »
دبیان رو روش کار کردن و کاربرپسند ترش کردن تنظیمات اولیشو انجام دادن و سادش کردن و یه سری کار های دیگه شده اوبونتو
در کل شما هر چی قراره اونجا یاد بگیری با اوبونتو هم میتونی یاد بگیری :)
البته اونجا مجبوری یاد بگیری تا کارت راه بیفته ولی اینجا خیلی کار ها انجام شده و خودت مختاری که با سیستم ور بری یا که نری
اینجوری نیست که اوبونتو دست و پای شما رو ببنده :)
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین یاسین!

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 30 فروردین 1393، 09:38 ب‌ظ »
چرا وقتی مشترکات بین اوبونتو و دبیان زیاده، این همه بنده های خدا میرن دبیان کار میشن!

آفلاین یاسین!

• Full Member
  • *
« پاسخ #8 : 30 فروردین 1393، 09:46 ب‌ظ »
یه سوال دیگه:

کلا یه کتاب آموزشی در مورد توزیع های بر پایه لینوکس، دوست دارم بدونم.

پ.ن: کلا دوست دارم با یه توزیع متفاوت که چیز های جدیدی برام داشته باشه آشنا بشم. گزینه ای سراغ دارید؟ 

آفلاین یاسین!

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 30 فروردین 1393، 09:51 ب‌ظ »
نگفتی چجور کاربری هستی :) اگر کاربر عادی یا دسکتاپ هستی همین اوبونتو بهترین گزینست، در کل توزیع با توزیع تفاوت خاصی نداره، فقط میزکاره که تفاوت ایجاد می کنه ;)
چه جور کاربریم؟ عادی ام، اما همیشه به یادگیری چیز جدید مشتاقم. اما به دسکتاپ خیلی علاقه ندارم. (هر چند ترمینال خیلی بلد نیستم اما باید یاد بگیرم)

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
« پاسخ #10 : 30 فروردین 1393، 10:48 ب‌ظ »
کتاب؟ ;D
بهترین منبع اینترنت هست(منابع انگلیسی) و ویکی مربوط به هر توزیع مثلا این ویکی دبیانه:

wiki.debian.org

یا ویکی آرچ:

wiki.archlinux.org

اگرم میخوای زیاد با سیستم عاملت ور بری و همه چیز رو از اول تا آخر خودت کانفیگ کنی آرچ نصب کن.

در مورد اینکه چرا برخی دبیان رو انتخاب میکنن:

یه توزیع سبک که خودت میتونی نرم افزارهای دلخواهت رو نصب کنی نه مثلا کنونیکال برات تصمیم بگیره فلان برنامه و ابزار باید رو سیستمت باشه و تو مجبور بشی دوباره یکی دیگه نصب کنی و اونی رو کنونیکال به صورت پیش فرض گذاشته حذف کنی!
چه کاریه؟
خودت سیستمت رو کانفیگ میکنی و خیلی شیک و زیبا!!

آفلاین یاسین!

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 30 فروردین 1393، 11:01 ب‌ظ »
اگرم میخوای زیاد با سیستم عاملت ور بری و همه چیز رو از اول تا آخر خودت کانفیگ کنی آرچ نصب کن.
ممنون از پیشنهادت برم راجب این اطلاعات جمع کنم!

آفلاین PunkGeek

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 573
« پاسخ #12 : 31 فروردین 1393، 06:03 ب‌ظ »
کلا میشه توی این چند خط خلاصه کرد
اگه پایداری فوق العاده بخوای دبیان استیبل به نظرم حرف نداره، ارچ هم پایداریش دسته کمی به دبیان استیبل نداره اما گاهی ارچ بد جور گیر میده مثلا سره نصب یه وی ام ور لج کرده بود kernal header ۳.۶ نصب کنم، نصبش کردم میگفت پیداش نمیکنه، مجبور شدم دوباره ۳.۵ رو با کلی جستجو پیدا کردم نصب کردم دوباره ۳.۶ رو نصب کردم رفع شد، اما این بازی ها توی دبیان استبل نیست، مخصوصا دبیان با گنوم موقع کار حس پایداریش بهت دست میده کلا دستت میاد که خیلی پایداره اما چون گنوم شخصی سازیش کمه مخصوصا ۳.۵ گنوم زیاد کرافیکی نیست kde 4.8 دارم استفاده میکنم راضیم استیبله اما به گنوم نمیرسه
دبیان نصاب گرافیکیش یه خورده زیاد طولانیه، اما ارچ نصاب نداره، خودت باید نصبش کنی
ارچ با xfce فوق العاده سرعت و پایداری غیر قابل تصور داره اما نیاز شدید برای شخصی سازی داره که تا بخوای همهی پکیج ها رو نصب کنی زمان میبره
من از هر دو استفاده مبکنم، ویندوز رو هم به صورت مجازی نصب کردم در دبیان و حالت unity رو فعال میکنم ایکون میادش توی نوارم خیلی راتحت نرم افزار های ویندوزی رو استفتده میکنم

آفلاین elmi.alireza70

• Full Member
  • *
  • ارسال: 209
  • سوال پرسیدن عیب نیست؛ ندانستن عیب است.
    • دانشنامه آموزشی رسم بنفش
« پاسخ #13 : 29 تیر 1393، 12:52 ق‌ظ »
***من تو سایتش رفتم لینگ زیاده . میشه با تجربه ها یه لینک دانلود بزارن که اشتباهی چند گیگ با سرعت کیلو بایتی دانلود نکنم. لینگی که دبیان رو باهاش کامل نصب کنم بعدش با اینترنت نرم افزار های مورد نیازم رو نصب کنم.

چند تا هم سوال دارم ممنون میشم به اینا هم جواب بدین:

1. میشه یونیتی هم رو دبیان نصب کرد و همچنان پایدار باشه (یا یه میز کار قشنگ که زیاد تغییرات نداشته باشه و هر کی اومد رو میزکار به هم نریزه)
2. من میخوام سیستم پایدار باشه و لگ نداشته باشه. من اوبونتو کار کردم ولی یه سیستم عاملی میخوام که یه بار نصب کنم و تمام. راستشو بخوان دیگه حوصله نصب و عوض کردن سیستم رو ندارم و برای همین اومدم لینوکس و نمیخوام هر شش ماه سیستم به هم بریزه یا دنگ و فنگ اپدیت رو به دوش بکشم با این وضعیت نت کشور
3.ایا دبیان از اوبونتو سبکتر هست؟

بازم ممنون از لطف دوستان که با تمام وجود ما تازه کارا رو راهنمایی میکنن
« آخرین ویرایش: 29 تیر 1393، 12:56 ق‌ظ توسط elmi.alireza70 »
دانشنامه آموزشی رسم بنفش
http://rasmebanafsh.ir/

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
« پاسخ #14 : 29 تیر 1393، 01:44 ب‌ظ »
فکر نکنم مزیت خاصی داشته باشه. همه‌چیزش با اوبونتو تقریباً یکی هست.

سخت‌تر نیست. باید بعضی از تنظیمات رو خودت انجام بدی، که همین باعث می‌شه بیشتر با دل و روده‌ی دبیان آشنا بشی  :)
مثلاً مخازن اصلی دبیان رو باید به صورت دستی بهش اضافه کنی و مثل اوبونتو نیست که بری یه جایی تیک بزنی همه‌چی درست بشه.
یا به صورت پیش‌فرض ویرایش‌گر متن گرافیکی نداره باید خودت مثلاً بدونی که چیزی به اسم gedit یا emacs یا ... هم وچود داره و بری اون رو نصب کنی.
یا به صورت پیش‌فرض برنامه‌ی لیبره‌آفیس نداره خودت باید بدونی که همچین برنامه‌ای هم وجود داره و اون رو باید نصب کنی.
یا به صورت پیش‌فرض sudo نصب نیست باید از su استفاده کنی.

بله می‌شه.

خیلی ساده‌است، یک بار روی ویرچوال‌باکس نصب کنی، می‌فهمی.

;)
دبیان نسخه‌ی ۷ به صورت پیش‌فرض گنوم داره ولی دبیان تستینگ اکس‌اف‌سی‌ئی داره، و این لینک دبیان تستینگ ۶۴-بیت با محیط گنوم هست:
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-cd/debian-testing-amd64-gnome-CD-1.iso
این ایمیج به صورت هفتگی جدید می‌شه
این که شد آرج لینوکس
من از ارچ متنفرم انگار باید دیبان رو یه تستی بکنم ولی لینک دانلودش رو نوشته
4 گیگابایت ! ماجرا چیه؟؟