انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل هنگام استفاده از ترمینال  (دفعات بازدید: 1784 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 255
مشکل هنگام استفاده از ترمینال
« : 31 فروردین 1393، 11:19 ق‌ظ »
یه مشکلی بوجود اومده اونم اینکه وقتی تو ترمینال یه دستوری وارد میکنم(مثلا نصب فلش) دستور اجرا نمیشه و این ها میان!!!

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it؟

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
پاسخ : مشکل هنگام استفاده از ترمینال
« پاسخ #1 : 31 فروردین 1393، 11:35 ق‌ظ »
با ریستارت درست میشه.

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 31 فروردین 1393، 12:32 ب‌ظ »
 نه !!!  درست نشد !!!  ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4107
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #3 : 31 فروردین 1393، 01:02 ب‌ظ »
این نشون دهنده‌ی این هست که یه «پردازش» دیگه داره از apt استفاده می‌کنه. این apt با عذر معذرت مثل توالت می‌مونه، ظرفیتش یک نفر بیشتر نیست، وقتی یکی داره ازش استفاده می‌کنه یکی دیگه نمی‌تونه بره ازش استفاده کنه، برای همین داره پیغام می‌ده و می‌گه برو الآن یکی داخل هست. ;)

چون می‌گی بعد از ری‌استارت هم هنوز داره پردازش انجام می‌ده، شاید update manager به صورت اتوماتیک داره با هر بار وارد شدن به حسابت، لیست برنامه‌ها رو به‌روز می‌کنه. ببین چه برنامه‌ای داره از apt استفاده می‌کنه. به عنوان آخرین راه‌حل می‌تونی /var/lib/dpkg/lock رو پاک کنی و عملاً صورت مساله پاک بشه.

آفلاین GamEEK

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 31 فروردین 1393، 06:27 ب‌ظ »
مرسی از راهنماییتون!!!!!

آفلاین h1mp

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 65
« پاسخ #5 : 03 اردیبهشت 1393، 04:58 ب‌ظ »
نقل‌قول
وقتی یکی داره ازش استفاده می‌کنه یکی دیگه نمی‌تونه بره ازش استفاده کنه، برای همین داره پیغام می‌ده و می‌گه برو الآن یکی داخل هست.
عرض ادب. چه جوری میشه که اینطوری نباشه ؟ چرا نباید بتونیم همزمان چند تا برنامه رو نصب کنیم ؟ آیا این به نوع سیستم عامل یعنی لینوکس برمیگرده یا اینکه این محدودیت به عمد ایجاد شده ؟ اگه به عمد ایجاد شده چه محاسنی داره ؟
ممنون

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #6 : 03 اردیبهشت 1393، 06:27 ب‌ظ »
به عنوان آخرین راه‌حل می‌تونی /var/lib/dpkg/lock رو پاک کنی و عملاً صورت مساله پاک بشه.
اتفاقا اون موقع (که دو نفر با هم برن توالت!) تازه مسئله شروع میشه!

عرض ادب. چه جوری میشه که اینطوری نباشه ؟ چرا نباید بتونیم همزمان چند تا برنامه رو نصب کنیم ؟ آیا این به نوع سیستم عامل یعنی لینوکس برمیگرده یا اینکه این محدودیت به عمد ایجاد شده ؟ اگه به عمد ایجاد شده چه محاسنی داره ؟
ممنون
از اولین محاسنش این هست که نمی‌ذاره دو نفر با هم برن توی یک توالت! و این‌چنین می‌شه که بنیان خانواده و مهم‌تر از اون جامعه حفظ میشه. اصولا آدم در جامعه مثل انسان هست در اجتماع!!

اما خارج از شوخی؛
این قابلبت عمدا توی مدیر بسته گنو/لینوکس قرار گرفته و مزایای بسیار زیادی داره، مهم‌ترینش جلوگیری از اختلال در نصب و تداخل فایل‌ها و کتاب‌خانه هاست. مثلا دو بسته نیاز دارند که init رو از نو بسازن و اگر در میانه راه پروسه نصب اول، پروسه نصب دوم بیاد init رو جایگزین کنه یا جایگزین هم نکنه ولی تغییرات قبل از اعمال پروسه اول رو اعمال کنه و init جدید رو بسازه، بسته اولی ناقص نصب میشه. مثال‌های زیادی میشه زد...
این قابلیت مختص گنو/لینوکس نیست و در ویندوز هم نمی‌تونید چند اینستنس از مثلا InstallShield به‌طور همزمان اجرا کنید. فرقش این هست که گنو/لینوکس استاندارد سازی شده و به‌طور عادی عملیات نصب تنها توسط مدیر بسته توزیع (در اوبونتو: apt یا dpkg) انجام می‌شه ولی در ویندوز استاندارد خاصی وجود نداره و برنامه‌های مختلف، نصاب‌های مختلف با ساختار متفاوت دارند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@سلمان
داشتم از روی صندلی میفتادم (از خنده!) مثالت خیلی جالب و منطبق و رسا بود!
« آخرین ویرایش: 03 اردیبهشت 1393، 06:29 ب‌ظ توسط Ma3x »

آفلاین h1mp

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 04 اردیبهشت 1393، 03:03 ب‌ظ »

بسیار عالی . ولی با این حال اکثرا ویندوز نصب های همزمان رو بدون هیچ مشکلی انجام میده ولی unistall رو خیر . ‍پاک کردن صورت مساله هم فکر نمیکنم کار درستی باشه . حتما دلیلی داشته . پس فعلا ادامه میدم به همین شکل تا بفهمم دلیلش رو . ممنون

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #8 : 04 اردیبهشت 1393، 03:59 ب‌ظ »
این همون بخش استاندارد در ویندوز هستش. بخش مدیریت نرم‌افزار ویندوز که در کنترل پنل قرار داره، اجازه نمی‌ده دو کار سیستمی به‌طور موازی انجام بشه همون‌طور که از همین بخش، برای نصب برنامه‌ها هم میشه استفاده کرد (ولی معمولا کسی استفاده نمی‌کنه و برای حذف بیشتر استفاده می‌شه) و نمی‌گذاره که بیشتر از یک نصاب همزمان اجرا کنی.
همچنین اگر روند حذف رو از unInstaller خود برنامه دنبال کنی (و نه از کنترل پنل) می‌تونی چند برنامه رو با هم حذف کنی.

آفلاین h1mp

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 04 اردیبهشت 1393، 06:55 ب‌ظ »
از بی دانشی خودم که بگذرم , با این حال install & unistall توی ویندوز راحت تر هست . یه سوالی که تو این دو هفته که مهاجرت کردم به لینوکس ذهنم رو مشغول کرده این هست که فکر میکنم خیلی چیزها رو میشه زیباتر و مجتمع تر و ساده تر  قرار داد در تنظیمات میز کار ها ( و برنامه های میز کار ها ) ولی نمیدونم دلیل این طور بودنش چی هست . االبته شاید این به خاطر نگاه ویندوزی من باشه . در هر صورت برای جذب مخاطب های معمولی ( که بیشترین بخش استفاده کنندگان رو معمولا تشکیل میدن ) باید به سمت سادگی رفت

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #10 : 05 اردیبهشت 1393، 02:09 ب‌ظ »
از بی دانشی خودم که بگذرم , با این حال install & unistall توی ویندوز راحت تر هست . یه سوالی که تو این دو هفته که مهاجرت کردم به لینوکس ذهنم رو مشغول کرده این هست که فکر میکنم خیلی چیزها رو میشه زیباتر و مجتمع تر و ساده تر  قرار داد در تنظیمات میز کار ها ( و برنامه های میز کار ها ) ولی نمیدونم دلیل این طور بودنش چی هست . االبته شاید این به خاطر نگاه ویندوزی من باشه . در هر صورت برای جذب مخاطب های معمولی ( که بیشترین بخش استفاده کنندگان رو معمولا تشکیل میدن ) باید به سمت سادگی رفت
دوست عزیز من‌هم اوایل فکر میکردم این بد هستش ولی الان کاملا باهاش هماهنگ شدم وبرام لذت بخش شده...
این مقاله (لینوکس ویندوز نیست رو بخون)...

آفلاین h1mp

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 06 اردیبهشت 1393، 01:33 ق‌ظ »
ممنونم . مطالعه کردم.مقاله خیلی خوبی بود . گرچه من با همه مطالبش موافق نبودم .