یکی دیگه از مشکلاتی که با من به openSUSE مهاجرت کرده عدم شناسایی دکمه های Back و Forward موسه ، توی اوبونتو چندین راه مختلف رو امتحان کرده بودم که همشون هم جواب داده بود به جز روش evdev که توی 8.10 از کار افتاد .
یکی از این روش ها استفاده از برنامه btnx بود که خیلی خوب جواب داد که توی openSUSE هم از همین روش استفاده کردم ، البته روش های دیگه ای هم مثل ویرایش فایل xorg.conf و استفاده از xbindkeys وجود داره ولی btnx از همه جالب تر بود و مهم تر اینکه بسته rpm هم براش ساخته شده و باز مهم تر از اون یک واسط گرافیکی به نام btnx-config هم وجود داره که کار رو مثل آب خوردن راحت کرده .
این دو تا بسته رو میتونین اینجا پیدا کنین :
http://software.opensuse.org/searchکه من بسته های 32 بیتی رو برای نسخه 11.1 پیدا کردم و لینکشون رو اینجا میگذارم :
btnx-0.4.11-4.1.i586.rpmو
btnx-config-0.4.9-2.1.i586.rpmبعد بسته ها رو نصب میکنیم :
یا روی بسته ها دوبار کلیک کنین و یا توی ترمینال :
sudo rpm -Uhv btnx-0.4.11-4.1.i586.rpm btnx-config-0.4.9-2.1.i586.rpm
بدون محیط گرافیکی هم میشه تنظیمات رو انجام داد ولی وقتی btnx-config هست چرا ازش استفاده نکنیم ؟!!!
با زدن دستور زیر توی ترمینال یا منوی alt+f2
su -c btnx-config
و یا با استفاده از منوها و در مسیر زیر :
Applications-->System-->Configuration-->btnx
میتونیم برنامه رو اجرا کنیم .
چیزی که مشخصه اینه که کلیدهای موس هر کدوم یک کد تولید میکنن ولی به صورت پیش فرض فقط به بعضی از این کدهای تولید شده پاسخ داده میشه مثل کلید های چپ و راست و یا کلید وسط موس.
ما اول باید کد تولید شده توسط کلید هایی که کار نمیکنن رو بدست بیاریم و یه اسم براشون انتخاب کنیم و بعد یک عملی رو به اون کد نسبت بدیم . مراحل خیلی ساده هستن که با چند تا عکس توضیح میدم :
۱)اولین صفحه ای که بعد از اجرای برنامه مشاهده میشه اینطوریه :
روی دکمه گفته شده کلیک کنین .
۲)فقط یک بار روی دکمه گفته شده کلیک کنین.
۳) و بعد موس رو بی حرکت نگه دارین تا پیغام بده که میتونین موس رو تکون بدین .
۴) وقتی پیغام داخل کادر عوض شد رو دکمه Forward پایین پنجره کلیک کنین .
۵)فقط یک بار روی دکمه مشخص شده کلیک کنین .
۶)بعد دکمه Back موس رو اینقدر پشت سر هم فشار میدیم تا اون نوار آبی رنگ کاملا پر بشه و زیرش پیغام Button Detected بده .
۷)بعد از اینکه پیغام Button Detected رو دریافت کردین ، توی کادر پایینی یه اسم مناسب برای کلیدمون انتخاب کنین . مثلا Back و بعد کلید enter روی کیبرد رو بزنین.
۸) این بار مراحل ۵ و ۶ و ۷ رو برای کلید Forward انجام بدین و اگر کلید ناشناخته دیگه ای وجود نداره روی OK کلیک کنین.
۹) اسم و مدل اختیاری برای موس انتخاب بکنین ، این اسم تاثیری در نتیجه نداره.
۱۰) روی تب Buttons کلیک کنین و به ترتیب گفته شده تغییرات رو انجام بدین (AوBوCوDوٍE)
۱۱)همین کارهارو برای دکمه Forward انجام بدین :
در واقع با این دو مرحله به برنامه گفتیم که در صورتی که کلید Back فشار داده شد کد معادل alt+left روی کیبرد و در صورتی که کلید Forward فشار داده شد کد معادل alt+right رو تولید کنه . بنا به نیاز میتونیم این کلید ها رو تغییر بدیم و یا به جای اون میشه با فشار دادن یک کلید موس یه برنامه رو اجرا کرد .
۱۲) روی تب Configurations کلیک کنین و بعد از زدن دکمه Restart btnx از برنامه خارج بشین . برای اینکه دفعات بعد مجبور نشین تنظیمات رو دوباره انجام بدین میتونین پشتیبان تهیه کنین.
*) مراحل برای اوبونتو هم به همین صورته فقط نصبش یکم فرق داره .
*) برای کلیدهای شناخته شده احتیاجی نیست مراحل بالا رو طی کنین (در واقع انجامش توصیه نمیشه)