نقد یکی از موضوعاتیه که باید توی جامعه اوپن سورس ما رشد پیدا کنه و بردن نام بعضی از توزیعها یا بعضی از محیطهای کاری، برای بعضی از دوستان به منزله رمز عملیاتی نباشه و ناگهان به اون موضوع خاص یا گوینده حمله نکنن!
در حاشیه این موضوع، شبه راهنما این بار ادامه پیدا میکنه:
کی دی ای ۴ بدون شک یه تحول توی میزکارهاست
و یکی از مهمترین ویژگیهای اون امکان ساخت محیط دلخواه هست که مورد توجه دوستان ویندوزی در نسخه ۷ شده
طوری که شبهه کپی برداری رو نمیشه منکر شد
. به نظر من، ویژگی اصلی، نبود اجبار به داشتن بعضی عناصر کلاسیک مثل پنل یا نشون دادن فایلها در پس زمینه و این چیزاست. نمی خوام بگم که هر چی حالت کلاسیکی پیدا کرده بده، اتفاقا خیلی چیزا رُ مدیون این تجارب موفق هستیم؛ اما موضوع حق انتخاب بیشتر داشتنه. چیزی که حداقل خودم خیلی ازش خوشم میاد و فعلا این امکان توی کی دی ای ۴ به خوبی ایجاد شده البته هنوز جــــــــــــــــــــای کــــــــــــار داره. (مثلا همین امکان طراحی محیط کار هنوز ناقصه و مشکلاتی هست که در آینده رفع خواهد شد)
اما یکی از شاید نکاتی که در میزکار کی دی ای ۴ برای بعضیها (منجمله خودم
)جالب عجیبه، Widget Dashboard هست
. اگه دقت کرده باشید این لایه (با کلید پیشفرض Ctrl+F12) درست همون Widget(ویجت)های پس زمینه ر نشون میده و این برام عجیبه
! احتمالا این سوال پرسیده نشده که «اگه می خواستم همونایی که توی میزکارم هست ر نشون بدم که نمی اومدم یه لایه جدید نشون بدم!!!!
» تازه از شلوغی میز کار بگذریم که یه جوریه و نتیجه اخلاقی، عدم استفاده از خیلی از ویجتهاست. البته به شخصه برام خوبه که تا لازم داشته باشم، بتونم میزکار رُ ببینم ولی با این کار فلسفه ویجت Show the Desktop مرموزتر و مرموزتر میشه!
اینجاست که نیاز به یه لایه ویجت (مشابه Compiz) از طرف بعضیها (
) احساس میشه! البته این امکان به درخواست تعدادی از کاربران کی دی ۴ ایجاد شده و عمومی نیست (نتیجه اخلاقی: همه مثل هم فکر نمی کنن و اگه از این خاصیت کی دی ای و اون سوالات بالا براتون فرقی نمی کنه، آزادید که این شبه راهنما ر رها کنید!)و این موضوع این شبه راهنماست:
و اما شبه راهنما... توجه: این شبه راهنما برای کی دی ای ۴.۱ به بالا کار می کنه.
هدف ایجاد یه Widget Dashboard مجزا هست یعنی یه سری ویجتهای دیگه ر داشته باشیم. برای این کار باید قدمهای زیر انجام بشن:
روی خود میز کار باشید.ویجت ها باید در حالت غیر قفل باشن (Unlocked) یعنی می تونید که ویجت اضافه کنید. و از گوشه سمت راست دکمه Zoom Out ر انتخاب کنید. می بینید که میز کار شماکوچیک شده و اطرافش فضای خالی (شطرنجی) هست.
پایین، روی Add New Activity کلیک کنید که یه فضای ساده در کنارش ایجاد بشه.
ترمینال ر باز کنید. احیانا اگه کاری مهمی دارید برای احتیاط ذخیره کنید و این دستور ر بزنید:
kquitapp plasma
وحشت نکنید! به گیرنده ها هم دست نزنید! :biggrin:این دستور محیط پلاسما ر غیرفعال می کنه و شما ر با یه میزکار سیاه تنها میگذاره (با دستور& plasma بر میگرده)
حالا در ترمینال به این مسیر برید:
cd ~/.kde4/share/config
و بعدش فایل plasma-appletsrc رُ باز کنید. (باویرایشگر گرافیکی هم میشه مثل kate)حالا دنبال عبارت plugin=desktop بگردید. اگه همه چی درست پیش رفته باشه، دوتا از این عبارتها دارید. اولینش نشانگر محیط کار شماست و بالاش مقدارContainment برابر ۱ هست و دومی یه عدد دیگه داره مثلا فرض کنید X. بدون انجام تغییر این فایل رُ ببندید. کار بعدی فایل plasmarc هست. توصیه میشه - حداقل برای بار اول - ازش یه پشتیبان بگیرید. بعد فایل رُ ویرایش کنید.
عباراتی هستن به شکل [PlasmaViews] که جلوشون یه عدده. اونایی که جلوشون [1] هست کاری نداریم. اما اونایی که جلوشون [2] قرارداره ر پاک کنید و بعدش به جاش این عبارت ر قرار بدید:
[PlasmaViews][2]
DashboardContainment=X
به جای X همون عدد بدست اومده از قبل ر قرار بدید. خب کار تموم شد!
حالا plasma رُ با دستور& plasma اجرا کنید و با زدن کلید Ctrl+F12 یه صفحه خالی خواهید داشت که می تونید ویجتهای مورد نظر ر قرار بدید.
همچنین میتونید که در حالت Zoom Out بین دو محیط ویجت جابه جا کنید (ن.ک. تصویر پیوست. برای اول کار برای اینکه دوباره کاری نشه می شه این کار ر انجام داد)
اگه هم کارنکرد، از اون فایل پشتیبان گرفته شده استفاده کنید.
ممنون از اینکه تا پایان این شبه راهنما همراه بودید.
منبع:
http://aseigo.blogspot.com/2008/09/howto-decoupling-dashboard-from-desktop.html