۱- اینکه برنامه هایی که تحتش میشه اجرا کرد بر اساس کدوم سیستم عامل هست مثلا برنامه skype که میگن میشه روش اجرا کرد نسخه مبتنی بر لینوکسه مکه یا ویندوز یا هیچ کدوم؟
لینکی در این مورد داری؟
۲- سیستم عامل هم باید از این ویژگی پشتیبانی کنه ؟ مثلا اوبونتو گزینه ای در موقع نصب برای این کار داره یا نه؟
پشتیبانی از طرف کرنل و بوت لودری که قراره اون کرنل رو لود کنه لازمه. اوبونتو پشتیبانی میکنه اما پشتیبانیش زیاد جالب نیست. مثلا برای اوبونتو لازمه بوت لودرش رو دستی تو تنظیمات لپتاپ بدم تا بوت بشه ولی برای آرچ یا فدورا خودش میشناسه.
gummiboot از گرابی که ابونتو استفاده میکنه برای UEFI خیلی بهتره.
چون وقتی تو بایوس میرم و میزارم روی UEFI هیچ تغییری نمی بینم و همون بایاس معمولیم باز هستش!
بخش تنظیمات رو میگی؟ اون تنظیمات UEFI هست. معمولا اون شکلی طراحیش میکنن تا کسایی که با سیستم های مبتی بر بایوس کار کردن راحتر بتونن باهاش کنار بیان.
۳- واسه رفتن به حالت UEFI باید حتما از GPT بجای MBR استفاده شه ؟ و اینکه واقعا باید پارتیشن ها رو پاک کرد و از اول پارتیشن بندی کرد؟
آره ولی بدون از دست دادن اطلاعاتت میتونی این کار رو انجام بدی
+۴- اینکه برای سیستم های خانگی و عادی نیازی هست بریم این سمتی یا نه؟
بستگی به خودت داره. به نظر من ۱۰۰٪
یوفی به نظر من زیاد به درد بخور نیست.به قول جادی کاربر رو میندازه تو قفس طلایی(کنایه به کاربران مک)
1-یوفی یه حالت امن هستش که سیستم عامل و برنامه ها رو از نظر رجستری چک میکنه و اگه کرک شده باشه و یا بد افزار رو سیستم باشه ران نمیشه(تا اون جایی که من میدونم)
2-تا اونجایی که من میدونم فقط و فقط سیستم عامل نصبی رو سیستم میمونه و سیستم عامل دیگه ای حتی هم خانواده اون هم نصب نمیشه(یوفی ابتکار ماکروسافت بود اونایی که ازادی کاربران براش مهم بوده و هست و براش میجنگند باهاش مخالف هستند)
3-تا اونجایی که من میدونم gpt هستش.برای تغییر جدول پارتیشن و یا فعال و غیر فعال کردن یوفی هارد پاک میشه.
4-نه.
5-با فعال شدن یوفی شما نمیتونید سیستم عامل دیگه نصب کنید.حتی با داشتن ویندوز 8 نمیتونید 7 نصب کنید.
شما Secure Boot که یکی از ویژگیهای UEFI هست رو با خود UEFI اشتباه گرفتی. UEFI هزار و یک ویژگی مثبت داره. حتی همین Secure Boot هم بسیار مفیده!