انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: سوالاتی از UEFI و مشکلات سر راه!  (دفعات بازدید: 10655 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
سوالاتی از UEFI و مشکلات سر راه!
« : 03 خرداد 1393، 08:34 ب‌ظ »
سلام دوستان
من چند ماهی هست لپ تاپی گرفتم که امکان UEFI در کنار Legacy داره
در رابطه با مزایای UEFI خوندم و چیز بدرد بخور و جالبی بنظر میاد ولی چند سوال دارم که باعث میشه از رفتن به سمتش خودداری کنم ولی تصمیم دارم برم سمتش حالا چند چیز هست
۱- اینکه برنامه هایی که تحتش میشه اجرا کرد بر اساس کدوم سیستم عامل هست مثلا برنامه skype که میگن میشه روش اجرا کرد نسخه مبتنی بر لینوکسه مکه یا ویندوز یا هیچ کدوم؟
۲- سیستم عامل هم باید از این ویژگی پشتیبانی کنه ؟ مثلا اوبونتو گزینه ای در موقع نصب برای این کار داره یا نه؟ یا این سیستم جدا از سیستم عامل کار می کنه؟ چون وقتی تو بایوس میرم و میزارم روی UEFI هیچ تغییری نمی بینم و همون بایاس معمولیم باز هستش!
۳- واسه رفتن به حالت UEFI باید حتما از GPT بجای MBR استفاده شه ؟ و اینکه واقعا باید پارتیشن ها رو پاک کرد و از اول پارتیشن بندی کرد؟
۴- اینکه برای سیستم های خانگی و عادی نیازی هست بریم این سمتی یا نه؟
۵- در آخر اینکه اگه بخوام این ویژگی رو فعال کنم در عین اینکه windows8.1 در کنار اوپن سوزه یا اوبونتو بدون مشکل نصب بشه و کار کنه باید چیکار کنم (منظورم سو استفاده ای هست که میگن مایکروسافت از ویژگی secure boot این سیستم میکنه! اصلا چنین چیزی واقعیت داره!)
ممنون میشم هر کی اطلاعاتی هرچند کم اما درست در این باره داره راهنماییم کنه.پیش پیش ممنون
« آخرین ویرایش: 03 خرداد 1393، 09:06 ب‌ظ توسط v.taghavi68 »
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
پاسخ : سوالاتی از UEFI و مشکلات سر راه!
« پاسخ #1 : 03 خرداد 1393، 10:53 ب‌ظ »
یوفی به نظر من زیاد به درد بخور نیست.به قول جادی کاربر رو میندازه تو قفس طلایی(کنایه به کاربران مک)
1-یوفی یه حالت امن هستش که سیستم عامل و برنامه ها رو از نظر رجستری چک میکنه و اگه کرک شده باشه و یا بد افزار رو سیستم باشه ران نمیشه(تا اون جایی که من میدونم)
2-تا اونجایی که من میدونم فقط و فقط سیستم عامل نصبی رو سیستم میمونه و سیستم عامل دیگه ای حتی هم خانواده اون هم نصب نمیشه(یوفی ابتکار ماکروسافت بود اونایی که ازادی کاربران براش مهم بوده و هست و براش میجنگند باهاش مخالف هستند)
3-تا اونجایی که من میدونم gpt هستش.برای تغییر جدول پارتیشن و یا فعال و غیر فعال کردن یوفی هارد پاک میشه.
4-نه.
5-با فعال شدن یوفی شما نمیتونید سیستم عامل دیگه نصب کنید.حتی با داشتن ویندوز 8 نمیتونید 7 نصب کنید.

من تا اونجایی که میدونستم گفتم شاید یه جایی رو درست نگفته باشم و یا کامل نباشه.لطفا صبر کنید تا اساتید و واردهای انجمن نیز نظرشونو بگند.در کل یوفی رو فعال نکنید خیلی بهتره.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 03 خرداد 1393، 11:15 ب‌ظ »
ممنون از جوابتون دوست عزیز
والا برا نصب چند سیستم عامل مشکل داشت ولی باز میشه چندتا سیستم رو نصب کرد حتی آموزش نصب ویندوز۸ با آرچ بصورتی که لودر ویندوز , لینوکس رو شناسایی کنه هم هست
تا اونجایی که من می دونم یک کنسرسیوم هستش که شرکت های معتبر مثل apple , dell, lenovo,... توش فعالیت می کنن و قبلا تحت نام EFI بوده و فکر نمی کنم ابتکار مایکروسافت باشه تنها چیزی که شنیدم این بوده که مایکروسافت از ویژگی secure boot این UEFI سو استفاده کرده
دوستانی که آشنا هستند این پرده رو از جلو چشای ما جوونا بردارن تا حقایق پشت پرده آشکار شه  :D

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
« پاسخ #3 : 04 خرداد 1393، 08:38 ب‌ظ »
درسته یوفی رو اینتل درست کرده.منظورم از کلمه ابتکار به صورت کنایه امیز بود که ماکروسافت با پیاده سازی اون میخواست فقط سیستم عامل های جدید خودشو بفروشه.

برای دانستن بیشتر:
http://fa.wikipedia.org/wiki/یوئی‌اف‌آی
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 04 خرداد 1393، 09:25 ب‌ظ »
درسته یوفی رو اینتل درست کرده.منظورم از کلمه ابتکار به صورت کنایه امیز بود که ماکروسافت با پیاده سازی اون میخواست فقط سیستم عامل های جدید خودشو بفروشه.

برای دانستن بیشتر:
http://fa.wikipedia.org/wiki/یوئی‌اف‌آی
بسیار ممنون دوست عزیز  ;)
فقط الان برای نصب ویندوز 8 بهمراه لینوکس با داشتن UEFI چیکار باید کرد؟

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #5 : 04 خرداد 1393، 10:39 ب‌ظ »

نقل‌قول
۱- اینکه برنامه هایی که تحتش میشه اجرا کرد بر اساس کدوم سیستم عامل هست مثلا برنامه skype که میگن میشه روش اجرا کرد نسخه مبتنی بر لینوکسه مکه یا ویندوز یا هیچ کدوم؟
لینکی در این مورد داری؟
نقل‌قول
۲- سیستم عامل هم باید از این ویژگی پشتیبانی کنه ؟ مثلا اوبونتو گزینه ای در موقع نصب برای این کار داره یا نه؟
پشتیبانی از طرف کرنل و بوت لودری که قراره اون کرنل رو لود کنه لازمه. اوبونتو پشتیبانی میکنه اما پشتیبانیش زیاد جالب نیست. مثلا برای اوبونتو لازمه بوت لودرش رو دستی تو تنظیمات لپتاپ بدم تا بوت بشه ولی برای آرچ یا فدورا خودش میشناسه. gummiboot از گرابی که ابونتو استفاده میکنه برای UEFI خیلی بهتره.
نقل‌قول
چون وقتی تو بایوس میرم و میزارم روی UEFI هیچ تغییری نمی بینم و همون بایاس معمولیم باز هستش!
بخش تنظیمات رو میگی؟ اون تنظیمات UEFI هست. معمولا اون شکلی طراحیش میکنن تا کسایی که با سیستم های مبتی بر بایوس کار کردن راحتر بتونن باهاش کنار بیان.
نقل‌قول
۳- واسه رفتن به حالت UEFI باید حتما از GPT بجای MBR استفاده شه ؟ و اینکه واقعا باید پارتیشن ها رو پاک کرد و از اول پارتیشن بندی کرد؟
آره ولی بدون از دست دادن اطلاعاتت می‌تونی این کار رو انجام بدی +
نقل‌قول
۴- اینکه برای سیستم های خانگی و عادی نیازی هست بریم این سمتی یا نه؟
بستگی به خودت داره. به نظر من ۱۰۰٪
نقل‌قول
یوفی به نظر من زیاد به درد بخور نیست.به قول جادی کاربر رو میندازه تو قفس طلایی(کنایه به کاربران مک)
1-یوفی یه حالت امن هستش که سیستم عامل و برنامه ها رو از نظر رجستری چک میکنه و اگه کرک شده باشه و یا بد افزار رو سیستم باشه ران نمیشه(تا اون جایی که من میدونم)
2-تا اونجایی که من میدونم فقط و فقط سیستم عامل نصبی رو سیستم میمونه و سیستم عامل دیگه ای حتی هم خانواده اون هم نصب نمیشه(یوفی ابتکار ماکروسافت بود اونایی که ازادی کاربران براش مهم بوده و هست و براش میجنگند باهاش مخالف هستند)
3-تا اونجایی که من میدونم gpt هستش.برای تغییر جدول پارتیشن و یا فعال و غیر فعال کردن یوفی هارد پاک میشه.
4-نه.
5-با فعال شدن یوفی شما نمیتونید سیستم عامل دیگه نصب کنید.حتی با داشتن ویندوز 8 نمیتونید 7 نصب کنید.
شما Secure Boot که یکی از ویژگی‌های UEFI هست رو با خود UEFI اشتباه گرفتی. UEFI هزار و یک ویژگی مثبت داره. حتی همین Secure Boot هم بسیار مفیده!
برای تماس با من: hello [at] sasan.me